Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول نیوز، وجیهه زمانی - دومین مناظره دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حالی روز گذشته برگزار شد که نامزدهای ریاست جمهوری وعده های مختلفی را در مورد حل مسائل اقتصادی جامعه می دهند و این وعده ها مورد تایید بسیاری از کارشناسان نیست و انتقادهای بسیاری در اینباره شده است.

به اعتقاد کارشناسان پیش بردن سیاست های اقتصادی در یک جامعه در مدت کوتاه انجام پذیر نخواهد بود و برای رسیدن به آن باید برنامه ریزی های بلند مدتی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمود جام ساز،اقتصاد دان معتقد است وعده های نامزدها باید بر اساس اصول و علم اقتصاد باشد. وی با بیان اینکه کاندیدا به مسائل بنیادی توجهی نکردند و فقط به ظواهر وعارضه ها پرداخته اند به پول نیوز می گوید: «وعده دادن بدون فراهم کردن زیرساخت ها نه تنها کارساز نخواهد بود بلکه ناامیدی را در مردم بیشتر نیز می کند.» به گفته او این مواضع از شعارهای تبلیغاتی سرچشمه می گیرد و هیچگاه از حوزه اندیشه به عمل وارد نمی شود.

جام ساز، در خصوص اینکه مهمترین معضل اقتصادی که کاندیدا باید در مورد آن برنامه ارائه کنند چیست به پول نیوز می گوید: «معضلات اقتصادی کشور در نزدیک به 40 سال گذشته روز به روز عمیق تر شده و متاسفانه راهکارهای برون رفت از این معضلات و مشکلات در دوره مذکور قابل حل نبوده؛ زیرا اصلاحات در اقتصاد دولتی رانتی نه به صورت ریشه ای بلکه به شیوه روبنایی است و به همین دلیل اگر هم در مدت کوتاهی پاسخ قانع کننده دهند به سرعت آثار مثبت آن به دلیل نقص و ماهیت اقتصاد دولتی سیاسی می شود.»

وی با اشاره به مشکلات فعلی کشور از جمله بیکاری، معوقات بانکی، اقتصاد دولتی و رانتی می گوید اگرچه دولت یازدهم تلاش کرده تا بخش زیادی از این مشکلات راحل کند با این وجود بخش عمدهای از مشکلات کشور به مشکلات زیرساختیدر اقتصاد بازمی گردد و این مساله نیازمند تغییر در زیرساخت های کشور. وی در ادامه موضوع آموزش را یکی از این مشکلات می داند ومی گوید: بسیاری از مشکلات فعلی اقتصاد به مساله آموزش باز می گردد و تا زمانیکه به ریشه مشکلات توجه نشود نمی توان انتظار حل یک شبه مشکلات را داشت. در واقع به گفته او علم اقتصاد علم برنامه ریزی است و در آن نه بن بستی وجود دارد و نه معجزه.

این کارشناس اقتصادی به پول نیوز می گوید: موارد ذکر شده در صورتی می تواند با یک برنامه ریزی صحیح منطبق با اصول علمی اقتصاد از مرحله تدوین به حوزه عمل وارد شود که مساله اعتقاد سیاستمداران به نهادهای جدید توسعه راه و سازمانهای حقوقی پیشرفته به منظور تاسیس یک نظام اقتصاد آزاد رقابتی با محوریت بخش خصوصی به طور راسخ راه پیدا کنند.

جام ساز با بیان اینکه در غیر اینصورت هیچ طرح و برنامه ای در نظام اقتصادی دولتی رانتی کنونی به طور بلند مدت پاسخ نیازهای کنونی آحاد جامعه نخواهد بود می گوید: در این شرایط اقتصاد روز به روز با وجود رویکردهای سیاست های کلی نظام فربه تر شده و در نتیجه بیشتر مستعد فساد، اختلاس و ناکارآمدی قرار می گیرد.

به گفته این کارشناس اقتصادی متاسفانه هیچ از کاندیدای ریاست جمهوری در مناظره ها به این نکته اساسی و بنیادی توجه نکردند و فقط به ظواهر امر پرداخته اند و عارضه ها را مورد بحث قرار دادند و با تاکید فراوان نسبت به رفع این عوارض به بیان جملاتی نظیر باید و حتما در مورد ریشه کنی هر معضل پرداخته اند. غافل از اینکه بدون فراهم سازی بستر های زیر ساختی آماده برای رفع این معضلات هیچ باید و نبایدی کارساز نخواهد بود و صرفا این مواضع از شعارهای تبلیغاتی سرچشمه می گیرد که هیچگاه از حوزه اندیشه به عمل وارد نمی شود.


منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۰۰۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فسخ یکطرفه قراداد تامین آب منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم خلاف قوانین است/چوب لای چرخ صنعت نگذارید

دادستان بم گفت: باید جلوی مصرف بی رویه آب بخصوص در بخش کشاورزی گرفته شود و دستگاه قضایی آماده هر گونه کمک در برخورد با مسرفین آب است نه اینکه چوب لای چرخ صنعت گذاشته شود، زیرا با به خطر افتادن صنعت، شاهد تبعات و مشکلات اجتماعی آن در منطقه خواهیم بود.

 به گزارش گروه استان ها خبرگزاري دانشجو اولین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان بم در سالجاری با موضوع رفع موانع تولید با حضور رییس دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بم، مدیر عامل آب منطقه‌ای استان کرمان و جمعی دیگر از مسئولین در محل دادگستری شهرستان بم برگزار و درباره حل مشکلات آب شهرستان‌های بم و بروات هم اندیشی شد. 

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بم در این جلسه ضمن اشاره به شعار سال و تاکیدات رهبر معظم انقلاب نسبت به اهمیت تولید گفت: متاسفانه تصمیماتی که بر فسخ یکطرفه قراداد تامین آب منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم گرفته شده است، خلاف قوانین و مقررات است و هیچ تناسبی با شعار امسال ندارد و لزوم بازبینی در خصوص این قبیل تصمیمات که مخل جهش تولید است را می‌طلبد. 

بهنام جعفری زاده با توجه به اهمیت صنعت و تولید در شهرستان بم، اظهار داشت: شهرستان بم برای رشد و توسعه خود وابسته به دو عنصر اساسی کشاورزی و صنعت است و هر گونه اخلالی در این دو عنصر این شهرستان را با مشکل مواجه می‌کند. 

او ضمن انتقاد از فسخ قرارداد تامین آب منطقه ویژه اقتصادی افزود: باید جلوی مصرف بی رویه آب بخصوص در بخش کشاورزی گرفته شود و دستگاه قضایی آماده هر گونه کمک در برخورد با مسرفین آب است نه اینکه چوب لای چرخ صنعت گذاشته شود، زیرا با به خطر افتادن صنعت، شاهد تبعات و مشکلات اجتماعی آن در منطقه خواهیم بود. 

جعفری زاده در پایان ابراز امیدواری کرد: مسئولین با اتخاذ تدابیر درست در جهت تحقق شعار سال تلاش کنند و دستگاه قضایی هم در این راستا از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد بود. 

گفتنی است در این جلسه بر حل وضعیت تملک روستا‌های انجیرک و نیسان، ایمنی سازی مسیر کانال سد نسا و آبرسانی به باغاتی که چاههایشان پلمپ گردیده تاکید و تصمیماتی در جهت رفع این مشکلات اتخاذ شد.

دیگر خبرها

  • اعتبارات مناسبی در حوزه پسماند در نظر گرفته شده است
  • برنامه مدون اقتصادی همدان منطبق با تحقق شعار سال تکلیف شد
  • فسخ یکطرفه قراداد تامین آب منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم خلاف قوانین است/چوب لای چرخ صنعت نگذارید
  • لزوم ارایه برنامه جامع در حوزه فرهنگ و اقتصاد برای تحقق شعار سال
  • بسیاری از مشکلات اقتصادی ناشی از ضعف‌های فرهنگی است
  • پول‌ طلا و نقره مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • افزایش تعاونی‌ها به حل مشکلات استان‌ها کمک می‌کند
  • توجه به تعاونی‌ها و مبارزه با انحصارگرایی در مازندران؛ راهکار اجرایی شدن شعار سال
  • توجه به تعاونی ها و تولید آزاد راهکار تحقق شعار سال است
  • تعاونی‌های حوزه فرهنگ و هنر در استان‌ها فعال شوند