Web Analytics Made Easy - Statcounter

زین‌العابدین شهسوار حسینی خبرنگار صدا و سیما در پاریس در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، در تحلیل از وضعیت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، اظهارداشت: 45 میلیون و 678 هزار فرانسوی که برای شرکت در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده‌اند در کمتر از 24 ساعت دیگر با حضور در 69 هزار دفتر رأی گیری از میان «امانوئل مکرون» و «مارین لوپن» باید یکی را راهی کاخ الیزه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: براساس نتایج نظرسنجی موسسه ادوکسا؛ یک چهارم واجدان شرایط رأی دادن که بیشتر طرفداران احزاب چپ‌گرا (سوسالیست‌ها، سبزها و...) هستند، تصمیمی برای شرکت در انتخابات نگرفته‌اند و میزان غایب در پای صندوق‌های رأی؛ بالاترین رقم از سال 1965 به حساب می‌آید. این کارشناس فرانسه با بیان اینکه کاخ ریاست جمهوری فرانسه(الیزه) اعلام کرده با مشخص شدن رئیس جمهوری جدید کار انتقال قدرت و تحویل ریاست جمهوری در عرض 14 روز انجام خواهد شد، اظهارداشت: طبق تشریفات و سنت‌های موجود در فرانسه، رئیس جمهور جدید باید قبل از رفتن به الیزه، علاوه بر حضور بر مزار سرباز گمنام در خیابان انولیه (INVALIDE) و ادای احترام به آن، در شهرداری پاریس نیز حضور یافته و با شهرداری دیدار داشته باشد.شهسوار حسینی تصریح کرد: بیش از 50 هزار نیروی پلیس، ژاندارم و ارتش باید تلاش کنند امنیت دور دوم انتخابات ریاست جمهوری برقرار شود؛ انتخاباتی که برای اولین بار در وضعیت فوق‌العاده و اضطراری امنیتی برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه هرچند حمله داعش به پلیس فرانسه در خیابان شانزلیزه؛ سه روز قبل از دور اول، فضای امنیتی این کشور در آن دوره را بسیار تشدید کرد، گفت: سه خبر و حادثه در روز گذشته نیز باعث شده فضای امنیتی دور دوم نیز به مانند دور اول و حتی شدیدتر باشد.
خبرنگار صدا و سیما در فرانسه اولین حادثه‌ای را که امنیت دور دوم انتخابات فرانسه را با مخاطره روبرو کرده است، را خبر به هلاکت رسیدن احمد غلام عضو داعش و عامل حملات تروریستی 13 نوامبر 2015 پاریس در سوریه عنوان کرد و بیان داشت: دومین حادثه کشف مواد منفجره و خنثی سازی طرح بمب‌گذاری در حومه پاریس نزدیک یک منطقه نظامی دستگیری عضو داعش است.وی گفت: سومین عامل نصب پلاکارد بسیار بزرگ سیاسی بر فراز برج ایفل به رقم تدابیر شدید امنیتی در اطراف این برج که نماد ملی فرانسه محسوب می‌شود.این کارشناس فرانسه با تصریح این امر که نظرسنجی‌های متفاوتی درباره فرد پیروز در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه منتشر شده که در تمامی آ‌نها امانوئل مکرون 39 سال نامزد جنبش(به پیش) در صدر قرار دارند، اظهارداشت: نکته جالب اینکه براساس همین نظرسنجی‌ها، حدود 53 درصد رأی دهندگان که مکرون به خاطر نفرت از جبهه ملی به او رأی می‌دهند. اما همانند دور اول؛ جمعیت بزرگی از رأی دهندگان هنوز تصمیم نهایی خود را نگرفته‌اند؛ گروهی که در ادبیات سیاسی آرای آنها را (خاکستری) می‌نامند و در صورتی که رأی خود را به نفع لوپل به صندوق‌ها می‌اندازند می‌توانند سرنوشت انتخابات را تغییر دهند هرچند احتمال آن کم است.
شهسوار حسینی خاطرنشان کرد: فردا نه تنها برای فرانسه بلکه برای اروپا روز سرنوشت‌سازی است. در اروپا پس از جنگ جهانی دوم هیچ گاه دست راستی‌ها(افراطی‌) تا به این حد به قدرت نزدیک نبوده‌اند اسفند سال گذشته خیرت ویلدرس هم فکر و هم قطار خانم لوپن در انتخابات پارلمانی هلند شکست خورد و حالا اروپا بی‌صبرانه منتظر تکرار این حادثه در فرانسه است.انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۰۲۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه از رهبران اروپا خواست تا کشورهای تحت رهبری خود را در برابر چالش‌های یک جهان تغییر و تحول یافته بیش از پیش تقویت کنند.

رئیس جمهوری فرانسه که در دانشگاه سوربن در حضور ۵۰۰ میهمان از جمله سفرای بیست و شش کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا سخن می‌گفت در این خصوص هشدار داد: «اروپای امروز ما فانی است و ممکن است از بین برود.»

وی در این مراسم که در آن دانشجویان، محققان و اعضای دولت فرانسه حضور داشتند خواستار تقویت دفاع قوی و یکپارچه اروپا در برابر تهدید‌ها و چالش‌های جدید شد.

رئیس جمهوری فرانسه با تاکید بر «فانی بودن اروپا و هویت اروپایی و این که چنین سرنوشتی فقط به انتخاب‌های ما بستگی دارد»، هشدار داد که اروپا در دنیایی که قوانین و قواعد آن تغییر کرده، برای مقابله با «خطرات پیش روی خود» به اندازه کافی مجهز نیست.

آقای ماکرون ضمن ترسیم چشم‌انداز خود از یک اتحادیه اروپای قوی و با رویکردی قاطعانه‌تر در عرصه جهانی تاکید کرد که این قاره نباید به دست نشانده‌ای برای ایالات متحده تبدیل شود.

وی خطاب به حاضران در رویدادی که از آن به عنوان چشم‌انداز رئیس جمهوری فرانسه برای آینده اروپا یاد شده بود، هشدار داد: «طیِ دهه‌ی آینده ... خطر تضعیف [اروپا] یا حتی تنزل آن، بسیار زیاد است.»

به اعتقاد امانوئل ماکرون، اروپا باید خود را از وابستگی بیش از حد به روسیه در بخش انرژی و نیز در زمینه تامین امنیت، رها کند. 

او رفتار روسیه را پس از حمله به اوکراین «رها و غیرقابل مهار» توصیف کرد و هشدار داد که دیگر مشخص نیست مرزهای تحرکات مسکو تا کجاست.

تهدید حیاتی

رئیس جمهوری فرانسه سپس تاکید کرد شرط لازم برای امنیت اروپا این است که «روسیه در جنگ تجاوزگرانه علیه اوکراین پیروز نشود.»

آقای ماکرون ضمن هشدار نسبت به این نکته که اروپا با تهدید حیاتی ناشی از تجاوز روسیه مواجه است، از رهبران اروپایی خواست تا یک استراتژی دفاعی «معتبرو یکپارچه» را در پیش گیرند که کمتر به ایالات متحده وابسته باشد؛ وی در این خصوص تاکید کرد که اروپا نمی تواند «دست‌نشانده» ایالات متحده باشد.

وی همچنین زنگ خطر را در خصوص آنچه «بی‌توجهی روسیه و چین به قوانین تجارت جهانی» خواند به صدا درآورد و از اتحادیه اروپا خواست تا در راهبرد تجاری خود تجدید نظر کند.

امانوئل ماکرون در همین راستا خواستار «بازنگری» در سیاست تجاری اتحادیه اروپا برای دفاع از منافع کشورهای عضو شد و چین و ایالات متحده را متهم کرد که دیگر برای قوانین تجارت جهانی احترام قائل نیستند.

او بدین ترتیب بار دیگر به همان مضامین سخنرانی سوربن خود در سپتامبر ۲۰۱۷، چندین‌ ماه پس از به دست گرفتن قدرت در کشورش بازگشت.

این در حالیست که هفت سال بعد، جهان با برگسیت، کووید-۱۹ و تهاجم نظامی روسیه به اوکراین به کلی متحول شده است.

آقای ماکرون گفت که در هفته‌های آینده از شرکای اروپایی درخواست خواهد کرد که پیشنهادات خود را برای چشم‌انداز آینده اروپا ارائه دهند.

وی در همین راستا افزود که اروپا همچنان نیاز دارد ظرفیت‌های دفاع و امنیت سایبری خود را بیش از پیش تقویت کند.

در همین حال، در خرید تجهیزات نظامی باید به تامین کنندگان اروپایی اولویت داده شود. ماکرون از ایده وام اروپایی برای تامین مالی این تلاش حمایت کرد.

«مانیفست چشم‌انداز آینده اروپا»

پس از برکسیت و کنار رفتن آنگلا مرکل، صدراعظم پیشین آلمان از قدرت، رئیس جمهوری ۴۶ ساله فرانسه اغلب توسط مفسران به عنوان رهبر شماره یک اروپا شناخته می شود.

با این حال، حزب تحت ریاست امانوئل ماکرون در انتخابات اروپایی ماه ژوئن بر اساس نظرسنجی‌ها وضعیت مناسبی ندارد و ممکن است با شکستی سنگین روبرو شود.

حزب «جمهوری به پیش» در نظرسنجی‌ها به طور قابل توجهی از احزاب راست افراطی عقب افتاده و حتی این احتمال وجود دارد که پس از سوسیالیست‌ها در رتبه سوم قرار گیرد.

امانوئل ماکرون در سخنرانی خود هیچ اشاره ای به انتخابات اتحادیه اروپا نکرد، اگرچه تحلیلگران نطق روز پنجشنبه او را در سوربن نوعی «مانیفست برای آینده اروپا» قلمداد می‌کنند و معتقدند که او نخستین گام‌ها را برای ورود با کارزار انتخاباتی برداشته است.

 

دیگر خبرها

  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • نقوی حسینی: طیف پایداری، شریان و مصاف برای ریاست مجلس، روی ذوالنور به جمع‌بندی می‌رسند
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • شرایط عجیب در پورتو؛ سرنوشت سرمربی طارمی وابسته به یک انتخابات!‏
  • سرنوشت سرمربی طارمی وابسته به یک انتخابات!‏
  • فرانسه خواستار تحریم روسیه به اتهام انتشار اخبار جعلی شد
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود