Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@11:11:28 GMT

7 پرسش انجمن حقوق کودکان از نامزدهاي انتخابات

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۰۳۹۱۲

خبرگزاري آريا - انجمن حمايت از حقوق کودکان در بيانيه‌اي از کانديداهاي انتخابات رياست جمهوري خواست که رويکرد و برنامه هاي خود درخصوص نيازها و خواسته هاي کودکان را به صورت شفاف اعلام کنند.

به گزارش ايسنا، در بيانيه انجمن حمايت از حقوق کودکان خطاب آمده است:
‎«کانديداهاي محترم رياست جمهوري هم اکنون که در آستانه انتخابات دوازدهمين دوره رياست جمهوري قرار گرفته ايم، با عنايت به تجارب مکتسبه از دوره هاي پيشين ضروري است که مطالبات عمومي بطور شاخص طرح و مورد بحث و مداقه کارشناسي قرار گيرد، بطوري که نامزدهاي رياست جمهوري نيز بتوانند در اين رقابت با مواضعي روشن و شفاف به اقناع افکار عمومي دست يابند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گونه اي که اين شفافيت نيز مبنايي براي پاسخگويي ايشان و پيگيري مطالبات توسط مردم از رييس جمهور منتخب باشد.
‎در اين راستا انجمن حمايت از حقوق کودکان با سابقه اي 23 ساله به مثابه قديمترين و پر تجربه ترين نهاد مدني فعال در حوزه حقوق کودکان، بر خود وظيفه مي داند ، به منظور حمايت از حقوق 30 درصد از کل جمعيت کشورمان که فاقد راي و تريبون براي بيان خواسته هاي خود مي باشند، از نامزدهاي رياست جمهوري بخواهد ميزان باور ، رويکرد و برنامه هاي خود را در خصوص نيازها و خواسته هاي بحق کودکان اين مرز و بوم به گونه اي شفاف در برابر افکار عمومي اعلان دارند.
‎داوطلب محترم رياست جمهوري
‎همانگونه که مستحضريد قريب به 24 ميليون نفر از جمعيت کشورمان را کودکان تشکيل مي دهند(مطابق پيمان نامه جهاني حقوق کودک هر فرد زير 18 سال کودک محسوب مي شود) و کودکان به واسطه آنکه حق راي نداشته، به تبع در تعيين قدرت نيز نقشي ندارند و چه بسا در بحبوحه انتخابات نيز کمتر ديده شوند. اما از آنجايي که منتخب رياست جمهوري در واقع امر رييس جمهور همگان است، بايستي براي بهبود شرايط زندگي آحاد مردم و از جمله کودکان داراي برنامه باشد.
به باور ما فعالان حقوق کودک ، طرح مطالبات از نامزدها در حوزه کودکان به دو علت حايز اهميت است؛ نخست آنکه کودکان فارغ از هر گونه دسته بندي و طبقه بندي سياسي و اقتصادي داراي حقوقي مي باشند که در بسياري از موارد رعايت نمي شود و ديگر آنکه توجه به حقوق کودکان نشان از روحيه خدمتگزاري به مردم فارغ از دغدغه کسب قدرت مي باشد. به باور ما داوطلبي که به اين حقوق کمتر توجه نمايد بيشتر معطوف به کسب قدرت است تا انجام خدمت. لذا از جنابعالي به عنوان داوطلب رياست جمهوري درخواست مي داريم، ديدگاههاي خود را در خصوص موارد ذيل به صورت صريح و شفاف بيان فرماييد:
‎ 1. حق احراز هويت کودکان : طبق مفاد پيمان نامه جهاني حقوق کودک ، تولد هر کودک مي بايست بلافاصله ثبت و شناسنامه صادر گردد.همچنين کودک از زمان تولد حق داشتن نام و تابعيت دارد، ليکن در کشور ما به واسطه ازدواج برخي از زنان با اتباع بيگانه بطور خواسته يا نا خواسته کودکاني متولد شده اند که بدين ترتيب امکان دريافت شناسنامه ندارند (طبق آماري غير رسمي تعداد اين کودکان به رقمي بالاي يکصد هزار نفر مي رسد) .اين بي هويتي فرآيند زندگي آنان و برخورداري از حداقل هاي آموزشي و بهداشتي را با مخاطره اي جدي مواجه مي سازد. برنامه مشخص شما براي رفع اين معضل چيست؟
‎2. توجه به حق آموزش کودکان : نخست آنکه قريب 2.5 ميليون نفر از کودکان کشورمان خارج از چرخه تحصيل قرار دارند.برنامه مشخص شما براي بازگرداندن اين کودکان به مدرسه چيست؟
‎دوم آنکه، با وجود اقوام و مذاهب مختلف در کشورمان ، آنچه که در زمينه حقوق آموزشي کودکان مطرح است ،توجه به ظرفيت سازي براي اجراي مفاد مغفول مانده قانون اساسي در اين خصوص مي باشد . اصل 15 قانون اساسي بر تدريس زبانهاي قومي و محلي در کنار زبان فارسي تاکيد دارد و بي توجهي به اين حقوق، از طرفي هويت فرهنگي و قومي اين کودکان را به چالش مي کشاند و از طرف ديگر آنها را در فرآيند رشد و رقابت با ساير کودکان با محدوديت هاي جدي مواجه مي سازد. رويکرد و برنامه شما در اين خصوص چيست؟ آيا اساسا به بهره مندي کودکان اقوام مختلف از ظرفيت هاي فرهنگ قومي خود باور داريد؟
‎سوم آنکه ، نظام آموزشي کشور مبتني بر نوعي نظام حافظه محور و تک گويي است. اين نظام نه تنها قادر نمي باشد که به فضاي گفتگو و تفاهم اجتماعي ياري رسانده و به پرورش خلاقانه انديشه ها و دروني سازي مهارت هاي انساني کمک کند ، بلکه بر بسط روحيه خشونت و گاه دوري از مهارتهاي زندگي اجتماعي دامن مي زند. تداوم چنين ساختاري باعث آسيب پذيري هر چه بيشتر جامعه و بويژه کودکان مي شود. رويکرد شما در اين زمينه چيست ؟ و چه ايده تعريف شده اي براي اصلاح اين فرآيند داريد؟
‎3. اقدام قانوني و عملي جهت لغو کار کودکان: مطابق آمار رسمي حدود 1.5 ميليون نفر از کودکان کشورمان براي گذران زندگي خود و خانواده شان ناچار به کار کردن هستند. برخي از اين کودکان نيز جزو کودکان کار و خيابان و حتي کودکان کولبر مي باشند .اولا رويکرد و نگاه شما به کار کودکان چيست؟ ثانيا چه برنامه اي براي اصلاح اين شرايط داريد؟
‎4. ممنوعيت ازدواج کودکان: هر سال حدود 40 هزار ازدواج در سنين کودکي ثبت مي شود و به صورت تجميعي بيش از 900 هزار زوج کودک و حدود 25 هزار کودک مطلقه داريم که عمده آنها را کودکان دختر در بر مي گيرند. اولا نظرتان در رابطه با ازدواج و طلاق کودکان چيست؟ آيا اين وضعيت را امري طبيعي مي دانيد يا ناشي از شرايط نابسامان اجتماعي؟ و ثانيا اگر آن را مساله مي دانيد چه برنامه و راهکاري براي اين مساله داريد؟
‎5. منع خشونت عليه کودکان : خشونت و تحقير کودکان از جمله شايع ترين آسيب هايي است که کودکان کشورمان را به طور مستمر آزار مي دهد. چهره اين خشونت و تحقير همه جا رخ نشان مي دهد ،از خانواده ها گرفته تا مدارس و سطح عمومي جامعه ، هر روز شاهد نوعي خشونت عليه کودکان هستيم که گاه به تخريب شخصيت و هويت انسانيشان و گاهي نيز به مرگ تاسف بار آنان مي انجامد. براي کنترل و کاهش اين خشونت در مدارس و ديگر عرصه هاي اجتماعي چه شيوه و برنامه کنترلي را مد نظر داريد؟
‎6. پيشگيري از اعتياد کودکان : بررسي هاي صورت گرفته توسط آموزش و پرورش ،نشان از شيوع گسترده و رو به افزايش اعتياد به مواد مخدر در بين دانش آموزان دارد و تا کنون اقدام موثري در زمينه پيشگيري و کنترل اين آسيب صورت نگرفته است.شما چه برنامه اي براي مواجه با اين آسيب داريد و آيا اساسا اين معضل را در اولويت هاي کار خود قرار داده ايد يا خير؟
‎7. رفع تبعيض نسبت به کودکان مهاجر : مطابق آخرين سرشماري قريب 500 هزار کودک مهاجر ،در کشور ما زندگي مي کنند،کودکاني که از سر اجبار و به تبع والدين خود از رنج و حرمان به کشور ما پناه آورده اند. و همانطور که مستحضريد کودکان مهاجر در ايران در وضعيت دشواري بسر مي برند .تبعيض مهم ترين چالش پيش روي کودکان مهاجر است، تبعيض در مهاجرت ، تبعيض در خدمات رفاهي و اجتماعي و همچنين تبعيض در خدمات درماني، زندگي کودکان مهاجر را با مشکلات جدي مواجه ساخته است و با وجود تلاش هايي در حوزه آموزش کودکان مهاجر همچنان فرصت برابر براي آموزش رايگان همه آنان فراهم نشده است.نگاه و رويکرد شما به اين معضل چيست؟ آيا برنامه اي براي حمايت از آنها داريد؟
‎در نهايت، رويکرد شما به حقوق کودکان و تحليلتان از اجراي پيمان نامه جهاني حقوق کودک در ايران چيست؟ آيا دولت خود را متعهد به اجراي اين پيمان نامه که قريب به 24 سال از پيوستن جمهوري اسلامي ايران به آن مي گذرد، مي دانيد؟
‎انجمن حمايت از حقوق کودکان به عنوان نهادي پيشرو و فعال در حوزه کودکان از شما انتظار دارد که به نحوي شفاف به سوالات مطروحه پاسخ دهيد ، چرا که پاسخ به خواست و حقوق 24 ميليون نفر از جمعيت کشور که صاحب راي نه، اما صاحب حق هستند،نشان از تعهد شما به کل جمعيت کشورمان دارد.»

انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۰۳۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان

آیا اسباب بازی ها در رشد کودکان موثر هستند؟

در یک نگاه ساده اسباب بازی تنها یک وسیله ساده برای سرگرم کردن کودکان است اما حقیقت آن است که والدین می توانند با انتخاب هوشمندانه اسباب بازی، تاثیر زیادی در رشد نبوغ فرزند خود داشته باشند.

روانشناسان کودک تاکید می کنند که بخش مهمی از رشد و پرورش مهارت های کودک و نوزاد در هنگام بازی اتفاق می افتد. در حقیقت رشد بهینه کودکان بستگی به نحوه و میزان تعامل او با محیط اطراف دارد و اینکه تا چه حد توانسته باشد فرصت هایی را برای کشف و یادگیری محیط اطراف خود به دست آورد.

کودکان و نوزادان از طریق تعامل با اسباب بازی های خود یاد می گیرند تا پیوند عاطفی برقرار کنند و احساسات خود را کنترل کنند، مهارت های کلامی خود را ارتقا دهند، مهارت های ریاضی و انتزاعی کسب کنند و در نهایت بسازند و خراب کنند و ناامید نشوند. روانشناسان در تحقیقات مختلفی به اثبات رسانده اند که حتی نوع اسباب بازی های کودکان و استفاده از اسباب بازی های خاص برای دختران و یا پسران می تواند تا حد زیادی در انتخاب مسیر شغلی که آنها در آینده انتخاب می کنند نیز موثر باشد.

 

 

چگونه اسباب بازی هایی برای تقویت هوش کودکان خود انتخاب کنید

برای انتخاب اسباب بازی های مختلف برای تکمیل مراحل رشد کودکان، عوامل مختلفی مانند سن، نوع استعدادها و مهارت های کودک، نقاط ضعف رفتاری و مهارتی کودک باید مد نظر قرار گیرد. در ادامه به بررسی دقیق تر هر یک از این عوامل پرداخته شده است.

توجه به سن کودک و هماهنگی آن با اسباب بازی انتخاب شده

اسباب بازی های مختلف در مراحل مختلف رشد کودک کمک خواهند کرد تا کودکان مهارت های مربوط به آن سن مخصوص را کسب کرده و وارد مراحل بعدی رشد شوند.

در مرحله اول، اسباب بازی های دوران نوزادی بیشتر کودکان را به سمت توجه کردن به محیط اطراف و قوی تر کردن حواس پنج گانه مانند بینایی و شنوایی و لامسه سوق می دهد. این اسباب بازی ها می تواند شامل جغجغه های ساده تا اسباب بازی هایی با سطوح دارای برجستگی به منظور تقویت حس لامسه، سطوح آینه ای برای یادگیری ارتباط و عکس العمل و یا عروسک های پارچه ای رنگارنگ و یا کتاب های پارچه ای بدون قطعات ریز و یا آلرژی زا باشد.

سپس با افزایش مهارت های حرکتی نوزادان، اسباب بازی ها معمولا به حرکت کردن، راه رفتن و حفظ تعادل کودک کمک خواهند کرد.

در مرحله بعد یعنی در دوران کودکی، اسباب بازی ها به رشد توانایی های کلامی، تجسم فضایی و هماهنگی بین حواس کمک خواهند کرد. این بازی ها می تواند شامل انواع بازی های ساختنی، انواع توپ ها و بازی های حرکتی باشند.

به مرور و با ورود به مراحل بعدی رشد، اسباب بازی ها به برنامه ریزی، ارتباط موثر با اطرافیان، یادگیری مشاغل، تفکر هدفمند و حل مساله در کودک کمک خواهند کرد. در حقیقت اسباب بازی ها بیشتر نقش کمک به آموزش های موثر و مفید در کودکان را خواهند داشت.

توجه به استعدادهای ذاتی و مهارت های کودک

کشف استعداد و رشد آن در دوران کودکی یکی از مهمترین خدماتی است که والدین می توانند به کودکان هدیه کنند. اگر کودک در یکی از هوش ها و یا مهارت ها استعداد خاصی دارد، انتخاب هدفمند اسباب بازی ها برای او می تواند او را به صورت هدفمند در مسیر رشد و موفقیت سوق دهد. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های تفکر الگوریتمی و حل مساله توانمند است انتخاب بازی های مبتنی بر تفکر منطقی می تواند تا حد زیادی به او کمک کند تا ذهنی منظم و منطقی داشته باشد.

اسباب بازی های دارای پایان باز، یکی از مهمترین ابزار های افزایش نبوغ و خلاقیت کودکان

بسیاری از اسباب بازی مانند جورچین ها و پازل ها و یا حتی بازی های فکری و بردگیم ها، مهارت های حل مساله را تا حد زیادی در کودکان تقویت می کنند اما باید توجه داشت که این نوع اسباب بازی ها، تفکر کودکان را در چهارچوب های مشخصی محدود می کنند و به او یاد می دهند که باید ساختارهای مشخصی برای حل مساله داشته باشد.

این در حالی است که اسباب بازی هایی مانند لگو، شن بازی، فیگورها و یا حتی ها جعبه ها و ابزار کاردستی و نقاشی بدون توجه به محدودیت ها به کودکان آموزش می دهند تا مسائل را خارج از روش های معمول تحلیل کنند.

 

 

اسباب بازی های ایفای نقش، یادگیری مهارت های آینده

یکی از رده اسباب بازی هایی که در مراحل رشد کودک بسیار تاثیر گذار است، اسباب بازی هایی است که در آن کودک دنیای بیرون از خود را می سازد و تمرین می کند. کودک در این نوع بازی ها یاد می گیرد تا با هم سن و سالان خود ارتباط بگیرد، به آنها محبت کند و نقش خود را به درستی در گروه ایفا کند. در واقع نابغه ترین افراد نیز اگر نتوانند در محیط کار خود، با سایر نقش ها تعامل سازنده ای داشته باشند نمی توانند آینده شغلی موفقی را متصور باشند.

بنابراین اسباب بازی هایی مانند لوازم منزل و خانه های بازی، زمین های پارچه ای و ماشین های متعدد که کودکان به صورت گروهی با آن بازی و تعامل می کند می تواند در رشد این مهارت ها موثر باشد.

توجه به مشکلات کودک و بازی درمانی

اسباب بازی ها علاوه اینکه به کودک کمک می کند تا مهارت های خود را تقویت کند، می تواند نقش درمان گری نیز داشته باشد. در حقیقت کودکان در پروسه بازی درمانی می توانند بسیاری از اختلالات شخصیتی خود را در کنار هم سن و سالان خود و با انتخاب هدفمند بازی ها رفع و درمان کنند. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های کلامی ضعیف است انتخاب بازی های ایفای نقش و یا لباس های ایفای نقش که معمولا به صورت گروهی و نمایشی انجام می شوند می توانند در رفع این مشکل او کارساز باشند.

انتخاب برخی بازی های سرعتی و تمرکزی می تواند در درمان عدم تمرکز در کودکان تا حد زیادی موثر باشد.

یا اگر کودک تحمل پذیرش باخت را ندارد، انتخاب بازی مهره و صفحه و یا بردگیم ها به او یاد خواهد داد که می تواند در یک بازی بارها برنده و یا بازنده باشد. بنابراین انتخاب هدفمند و هوشمند بازی ها می توانند حتی در رفع مشکلات رفتاری کودکان نیز موثر باشند.

انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای کودکان

یکی از روش های انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای سنین و مشخصات مختلف کودکان استفاده از دیتابیس هایی است که اسباب بازی ها را به شیوه موثر فیلتر و دسته بندی می کنند. از نمونه این منابع به عنوان نمونه سایت دیجی کالا، و مای لیست است که تنوع مختلفی از اسباب بازی ها را با شرایط و ویژگی های مختلف دسته بندی کرده اند.

شما می توانید از سایت مای لیست به خرید عمده اسباب بازی های مناسب کودکان خود به قیمت خرد بپردازید.این نوع از بانک های اطلاعاتی کمک می کنند تا اولا با دسته بندی های مختلف اسباب بازی در رده های مختلف سنی آشنا شوید و علاوه براین، به راحتی کالاهای مورد نظر خود را انتخاب و مقایسه کنید.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

دیگر خبرها

  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • کدام نامزدهای دور دوم حوزه انتخابیه تهران سابقه‌ نمایندگی دارند؟+ جدول
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • قرعه کشی برنامه تبلیغاتی نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم شورای اسلامی حوزه بیرجند، درمیان و خوسف  در صدا و سیمای خراسان جنوبی
  • آغاز ضبط مستند تبلیغاتی و مناظره نامزدهای دور دوم انتخابات
  • رشته دندانپزشکی کودکان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • آغاز ضبط مناظره ی نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • ضبط برنامه تبلیغاتی نامزدهای انتخابات دور دوم مجلس در آبادان
  • نشست نامزدهای دور دوم انتخابات با رئیس هیات نظارت بر انتخابات خوزستان