Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@10:39:16 GMT

جایگاه دوازدهم ایران در رشته دندان‌پزشکی

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۰۴۱۳۴

جایگاه دوازدهم ایران در رشته دندان‌پزشکی

با حضور دبیر شورای آموزش دندان‌پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مراسم سالگرد شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و گرامی‌داشت روز معلم در دانشگاه علوم پزشکی زنجان برگزار شد.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید عسگری ضمن تبریک روز معلم و نکوداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری، اظهار کرد: معلمی حرفه‌ای است که متاعش علم است و از این منظر ارزشی که در نام معلم است در سایر اسامی مشهود نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه معنی اصلی علم دانایی است و از این دیدگاه، در مقابل ندانستن قرار می‌گیرد، افزود: برخی مکاتب هم علم را به عنوان آنچه که بر مبنای شواهد تجربی بدست آید، تعریف می‌کنند.

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی وزارت بهداشت با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی تقریبا 20 سال طول کشید تا مجددا کشور به جایگاه علمی پیشین خود برسد، تصریح کرد: خوشبختانه طی دو دهه اخیر شیب تندی در تولید علم در کشور وجود داشته است که باعث شده است رتبه جمهوری اسلامی ایران از مقام 40 در سال 2002 میلادی به رتبه 16 در سال 2015 میلادی برسد.

دکتر عسگری ادامه داد: بر مبنای سند چشم‌انداز 1404، ایران باید مقام نخست منطقه را از نظر جایگاه علمی کسب کند که درحال حاضر، ایران در میانگین تولید همه علوم به این جایگاه رسیده است.

وی با بیان اینکه در در سال 2015 میلادی بر مبنای اطلاعات پایگاه داده ای اسکوپوس رتبه کشور ایران در حوزه پزشکی در جایگاه نوزدهم دنیا است و کشور ترکیه در همین حوزه در جایگاه 15 قرار دارد، اظهار کرد: در رشته دندان‌پزشکی کشور در جایگاه 12 دنیا قرار دارد که یک مزیت نسبی است ولی کشور ترکیه که رقیب اصلی ایران در منطقه است در مقام نهم دنیا قرار دارد.

به گزارش وبدا، دبیر شورای آموزش دندانپزشکی وزارت بهداشت با اشاره به آیات قرآن کریم، فرمایشات پیامبر اکرم (ص) و امامان معصوم (ع)، بزرگان، امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد موضوع تعلیم و معلمی، تصریح کرد: معلمی که از صفت کریمانه پروردگار ناشی می شود، پس از صفت خلقت قرار دارد و تهذیب نفس برای معلم از لوازم ضروری برای هدایت و تعلیم متعلم است. وی افزود: منطبق بر احادیث، مرکب قلم چنین معلمی، از خون شهید بیشتر می ارزد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۰۴۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرتضی صانعی طاهری در آستانه برپایی سی و نهمین کنگره انجمن رادیولوژی ایران که 18 تا 21 اردیبهشت ماه در محل هتل المپیک تهران برگزار می شود، سخن می گفت با اعلام این خبر افزود: با این که هوش مصنوعی توانسته در قسمت‌های مختلف حوزه سلامت وارد شود، اما به دلایل زیاد از جمله پیچیدگی های حوزه پزشکی باعث حذف پزشک نشده است و از اینکه هوش مصنوعی بتواند، تمام فعالیت های یک پزشک را انجام دهد، فاصله بسیار زیادی داریم.

وی با تاکید بر اینکه درآینده  پزشکانی موفق تر خواهند بود که بتوانند با هوش مصنوعی کارکنند و از این مهارت بهره ببرند، تصریح کرد: میزان تاثیر پذیری رشته های مختلف پزشکی از هوش مصنوعی متفاوت است و برخی رشته ها مثل رادیولوژی بسیار تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار گرفته اند. به همین منظور یکی از محورهای اساسی کنگره امسال انجمن رادیولوژی ایران نقش هوش مصنوعی در رشته رادیولوژی است که مورد بحث و بررسی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت. در این کنگره چالش های مربوط به هوش مصنوعی و نیز مباحث دیگر از جمله تصویربرداری سیستم عضلانی/اسکلتی، زنان و بارداری، سر و‌گردن و  همچنین اخلاق پزشکی در رادیولوژی ارایه خواهد شد.

به گفته  صانعی طاهری از هوش مصنوعی می توان در تسریع و افزایش دقت تصویربرداری، کاهش دوز اشعه دریافتی بیماران، پردازش سریعتر و دقیق تر تصاویر، ارتقای کیفیت تصویر برداری قلبی عروقی، تشخیص سریعتر سرطان ها، تصویربرداری سایر ارگان ها و تصویربرداری جنین  می توان بهره گرفت .

وی ادامه داد: از دیگر کاربردهای هوش مصنوعی در رشته رادیولوژی می توان به وقت دهی بیماران، کمک به انتخاب بهترین پروتکل درمانی به منظور تعیین میزان اشعه دریافتی و در روند تصویربرداری بازسازی ها، افزایش کیفیت تصاویر، اندازه گیری ها، مستند سازی، کمک به جمع آوری و استخراج اطلاعات بیماران نام برد.

رئیس انجمن رادیولوژی ایران یادآور شد: یکی از نمونه های بارز مطالعات هوش مصنوعی در رادیولوژی در دوران پاندمی کووید بود که پزشکان سراسر دنیا با حجم بالای کار و کار طاقت فرسا و شرایط بحرانی تشخیصی روبرو بودند. انجمن رادیولوژی نیز تجربه مدیریت موفقی برای ارایه خدمات تله رادیولوژی و ارائه خدمت به هم میهنان سراسر کشور داشت.

وی گفت: کنگره رادیولوژی ایران یکی از بزرگ ترین کنگره های تخصصی پزشکی در کشور به شمار می رود که همه ساله میزبان استادان داخلی و خارجی و نیز رادیولوژیست ها و سایر رشته های تخصصی است. این کنگره با حضور بیش از چهار هزار نفر از رادیولوژیست ها، دستیاران رادیولوژی و رشته های مرتبط و نیز با  حضور بیش از چهار صد سخنران  به ارایه جدیدترین دستاوردهای علم تصویربرداری می پردازد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی شود
  • رشته‌های پزشکی براساس نیاز کشور و تعداد داوطلبین ساماندهی می‌شود
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • هوش مصنوعی نمی‌تواند جای پزشک را بگیرد
  • هوش مصنوعی جایگزین پزشک نمی‌شود
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟
  • عطیه الهی در دستان پرتوان ماماهاست