Web Analytics Made Easy - Statcounter

دومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری روز گذشته -جمعه- با موضوع سیاسی و فرهنگی برگزار شد و کارشناسان سیاسی و رسانه های داخلی وخارجی مواضع هر یک از نامزدها را تحلیل و رویکردهای آن‌ها را نسبت به نخستین دور مناظره، نقد وبررسی کردند.
به گزارش ایرنا، «مرتضی الویری » عصر شنبه در نشست تحلیل دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری افزود: حدود یکصد جایگاه مدیریتی در شهرداری تهران وجود دارد که در تمام آنها از مدیران وارداتی و بازنشسته استفاده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شهردار اسبق تهران در این نشست خبری که در محل ستاد حسن روحانی برگزار شد، ادامه داد: مدیران کنونی شهرداری تهران 2 ویژگی دارند یا از نیروی انتظامی و نیروهای مسلح به شهرداری وارد شده اند و یا پس از دوران بازنشستگی در شهرداری مشغول به کار شده اند.
الویری استفاده از نیروهای متخصص از اقوام و مذاهب را فقط یک ادعا از سوی یکی از نامزدهای انتخابات دانست وگفت: در شهرداری تهران نه تنها از اقلیت های مذهبی استفاده نشده است، بلکه به نظرمی رسد صرفا از یک سلیقه خاص سیاسی برای انجام یک هدف خاص سیاسی مانند ریاست جمهوری به کار گرفته شده اند.
شهردار اسبق تهران در مورد موضوع آلودگی هوا نیز به مصوبه‌ سال 80 که باید آلودگی تهران به حد نرمال می‌رسید اشاره کرد و افزود: تعداد روزهای ناسالم بین سال‌های 86 تا 90، شصت روز بوده و در پنج ساله بعد یعنی بین سال های 90 تا 94 به 150 روز افزایش پیدا کرده است؛ این نشان می‌دهد در زمینه آلودگی هوا شهرداری تهران در جهت سالم سازی پیش نرفته و این مغایر با سند چشم انداز است که یکی از بندهایی آن سالم سازی فضای زیست محیطی است.
الویری اجرای طرح‌‌های شهرداری را یک قصه غم‌انگیز دانست و بیان کرد: برخی از این پروژه‌ها مطالعات و مصوبه شورای شهر را ندارد و برخی دیگر هم حتی یک ورق مطالعه ندارد.
شهردار اسبق تهران در مورد پرژه پل صدر نیز گفت: این پروژه از آنجا که در شهری که روی گسل زلزله قرار دارد اجرا شده، نگران کننده است. واز طرفی اجرای آن نه تنها بار ترافیکی را کم نکرده، بلکه گره ترافیکی تهران را نیز بیشتر کرده است.
به گفته الویری هزینه‌های پروژه پل صدر قرار بود با 800 میلیارد تومان تمام شود که با 7 هزار میلیارد تومان تمام شد و بخشی از زمین‌های عباس آباد نیز که قرار بود کاربری فرهنگی داشته باشد، برای تامین مالی این پروژه به فروش رفته است.
شهردار اسبق تهران درباره طرح موضوع تبدیل زباله به برق از سوی یکی از نامزدهای انتخابات گفت: این آمارها برای انحراف افکار مردم داده می‌شود، از هشت هزار تن زباله فقط 200 تن یعنی 2 درصد آن تبدیل به برق می‌شود و میزان برق آن هم به دلیل پایین بودن راندمان طوری است که خود مرکز جمع‌آوری زباله کهریزک را هم نمی‌توان با آن اداره کرد.
الویری گفت: کافی است قالیباف اجازه دهد اداره برق از دادن برق به مرکز جمع آوری زباله در کهریزک خودداری کند تا ببیند آیا می‌تواند خود این مرکز برق مورد نیاز خود را تامین و خود را اداره کند.
شهردار اسبق تهران در تحلیل مناظره دوم گفت: هاشمی طبا و میرسلیم در مناظره (دوم) روز جمعه از بعد آکادمیک وارد بحث شدند و خواستند مباحث را صادقانه مطرح کنند؛ البته استنادهای آماری و ارقام میرسلیم قابل خدشه است.
وی اضافه کرد: به عنوان نمونه او رشد اقتصادی را منهای نفت 2 ‌درصد اعلام کرد و درحالیکه این شاخص منهای نفت سه درصد است، در صورتی که نفت جدا از اقتصاد ایران نیست که آن را بی‌ارزش دانست.
شهردار اسبق تهران در خصوص رئیسی هم توضیح داد: اگر چه او در مناظره دوم تندتر و باشدت بیشتری سعی کرد حضور خودش را مطرح کند اما افرادی که دست در کار اجرایی دارند به خوبی می‌توانند تشخیص دهند که او تجربه کار اجرایی ندارد، بنابراین اطلاعاتی که بیان می‌کند و نگرشی که نسبت به کار اجرایی دارد بیشتر نگرش فردی است. در واقع او بدون عقبه و پشتوانه اجرایی علاقه دارد درمورد موضوعاتی ابراز نظر کند.
الویری همچنین با بیان این که «روحانی باوقار و منطقی در مناظره ظاهر شد» گفت: او متخصصانه به مباحث ورود کرد و با توجه به مولفه‌های روان‌شناسی خیلی خوب و حساب شده عمل‌کرد.
الویری همچنین مباحث مطرح شده از سوی اسحاق جهانگیری را نیز در مناظره دوم موفق ارزیابی کرد.
این چهره اصلاح‌طلب در خصوص قالیباف نیز این چنین گفت: وقتی قالیباف صحبت می‌کند من ناخودآگاه به یاد احمدی‌نژاد می‌افتم. مطالبی که قالیباف بیان می‌کند با واقعیت‌هیچ گونه سازگاری ندارد.
وی افزود: او شعار 96درصدی قالیباف را ژست احمدی‌نژادی و در عین حال کپی‌برداری ناشیانه‌ای از اتفاقات دیگر کشورها دانست.
شهردار اسبق تهران در ادامه به وعده‌ یارانه‌ای برخی نامزدها نیز اشاره کرد و گفت: هر کسی می‌تواند چنین وعده‌هایی بدهد. مثلا بنده اعلام می‌کنم می‌توانم یارانه را تا یک میلیون تومان افزایش دهم؛ شدنی است، اما به وسیله استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول؛ آن وقت اگر روز بعد مردم خواستند خرید کنند باید با زنبیل پر از پول به خرید بروند.
الویری خاطرنشان کرد: تورم افسارگسیخته‌ای که در پی افزایش یارانه نقدی ایجاد می‌شود، موضوعی است که مجلس و تمام اقتصاددان‌ها آن را مورد تایید قرار می‌دهند.
شهردار اسبق تهران در خصوص روند مناظره‌ها در دور سوم با تاکید بر این که «دست دولت برای مناظره اقتصادی پر است» گفت: دولت یازدهم در این چهارسال در حوزه اقتصادی کارهای زیربنایی و خوبی انجام داده است. اما در خصوص دیگر نامزدها بالعکس رئیسی اصلا در این حوزه کارنامه‌ای ندارد که ارائه کند و ضمنا تجربه‌ای هم ندارد.
وی افزود: قالیباف هم کارنامه‌ای در شهرداری تهران دارد که من حاضرم در هر مصاحبه یا مناظره‌ای گزارشی از ناکارآمدی‌های مدیریتی قالیباف ارائه کنم.
شهردار سابق تهران با اشاره به حداقل 36هزار میلیارد تومان بدهی احصا شده در شهردای تهران تصریح کرد: این میزان بدهی تا سالیان زیادی گریبان شهرداری را رها نخواهد کرد. الویری گفت: همچنین موارد زیادی از این قبیل وجود دارد که اگر روحانی و جهانگیری به آنها بپردازند قالیباف نمی‌تواند به آنها پاسخی بدهد.
الویری درباره پیشنهاد رئیسی برای برگزاری مناظره‌ میان رئیس دولت یازدهم ورئیس جمهوری پیشین، گفت: رئیسی چون می‌داند این پیشنهاد نشدنی نیست آن را مطرح کرد و گر نه ما از این موضوع استقبال می‌کنیم. یعنی احمدی‌نژاد باید جواب دهد که با 700میلیارد دلار در آمد کشور چه کرده است؟
این چهره اصلاح‌طلب گفت،مباحثی که قالیباف مطرح می‌کند با واقعیت‌ هیچ گونه سازگاری ندارد. به گزارش ایرنا، محوریت اصلی دور اول مناظره نامزدهای ریاست جمهوری که به صورت زنده از صدا و سیما پخش شد، مباحث اجتماعی بود و محوریت سومین دور از مناظره ها که روز جمعه 22 اردیبهشت ماه برگزار می شود، مسائل اقتصادی است.
انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، همزمان با پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی روز جمعه 29 اردیبهشت ماه 1396 در کشور برگزار می شود.
در این دور از انتخابات ریاست جمهوری صلاحیت 6 نفر از داوطلبان از سوی شورای نگهبان احراز شده است.
سیام**3070**شبس*1613*خبرنگار: داود نخ کوب نیاسر**انتشار دهنده: عبدالله غفاری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۰۷۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان

مادام که یکان‌یکان مردم به اندازه وسع خود در مقابل سخنان غلط برخی رجال سیاسی واکنش نشان ندهند؛ بیشتر شدن سرعت حل مشکلات با چالش مواجه خواهد بود.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

"همه اختیارات را گرفتند اما دچار مشکل هستند"

صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی اخیرا در دومین نشست بررسی مسائل ارزی که با حضور مسئولان اقتصادی دولت برگزار شد با بیان اینکه در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند، گفته است: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد. بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

به گزارش مشرق، او با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه -اما- با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

قالیباف با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد. [1]

*پیش از این هم تأکید شده بود که مجلس باید درباره علت مشکلات با مردم صحبت و از ابزار نطق استفاده کند.

انتظار نخست از مجلس این است که جامعه بصورت شفاف‌تری بداند چرا مثلا در رویکردهای بانک مرکزی با دو مشکل مدیریتی و اقتصادی مواجهیم و یا مسئول وضعیت فعلی ارز کیست؟ همینطور ایضا چرا هیچ طرح جامعی در رویکرد اقتصادی مربوط به ارز وجود ندارد!؟

"جدّیت قالیباف" که قبلا نیز مورد اذعان نمایندگان قرار گرفته است؛ می تواند راهگشای وضعیت کنونی باشد.

***

ضرورت عکس‌العمل مردم در مقابل اغلاط سیاسیون

علی‌محمد نمازی، فعال اصلاح طلب و عضو حزب کارگزاران اخیرا در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا اظهار کرده است:

"می‌خواهید خطرها -را- کمتر و دور کنید و امنیت کشور و نظام بالا برود؟ باید فاصله دولت و مردم را کم کرده و مردم را با نظام همراه‌تر کنید. این احترام‌گذاشتن به مردم، ‌ شناخت حقوق مردم و رعایت حقوق مردم است. در آیه قرآن صراحتا آمده است که خدا به پیامبر می‌گوید اگر تو آدم سخت‌گیری بودی، مردم از کنار تو پراکنده می‌شدند. در آیه دیگری داریم که می‌گوید مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ یعنی این پیامبر با مردم و مسلمان‌ها مهربان است. بنابراین حاکمان‌ هم باید با مردم مهربان باشند. "[2]

*مردم باید از بین رجال و فعالان سیاسی؛ دوستان و دشمنان خود را به خوبی بشناسند. راه شناخت نیز رصد عقلانیت و میزان انطباق تحلیل ها با واقعیت های موجود است.

مثلا در صحبت های نمازی دیده می شود که پیش فرض او نه تنها هیچ نشانی از مثبتات کشور ندارد بلکه تصویر یک فضای جنگی در پیرامون و درون کشور است. آنهم کشوری که فاصله حکومتش با مردم زیاد است، احترام مردم حفظ نمی شود و حاکمیت هم با مردم مهربانی ندارد! (در پیش و پس سخنان نمازی نیز همین پیش فرض مورد اشاره شده وجود دارد)

آیا اینها واقعیت کشور ماست؟

آیا میتوان چنین تصور سیاهی را در قبال کشوری داشت که به 3 قدرت هسته ای اما بی عقل جهان حمله نظامی پیروزمندانه داشته تا حق خود را احقاق کند؟

آیا تصور ظالم بودن حکومت در قبال ایران صحیح است در حالی که فیلم هایی از ضرب و شتم برخی مأموران پلیس توسط عناصر خاطی خیابانی منتشر می شود، میزان کمک های خیریه مردم به نهادهای امین حکومتی همه ساله زیادتر می شود و رهبر مملکت نیز بر حق الناس بودن رأی مردم تأکید دارد و اصلی ترین حافظ آن است...

پس می بینیم که جز استبعاد از عقل چیزی در سخنان و مواضع نمازی نیست و البته مادام که یکان یکان مردم به اندازه وسع خود به چنین سخنان غلطی واکنش نشان ندهند؛ بیشتر شدن سرعت حل مشکلات با چالش مواجه خواهد بود.

در این زمینه مثال بسیار است که متأسفانه شاهد عکس العملی از طرف جامعه نبوده ایم! از آن سخنران که ادعای شنیدن صدای امام زمان را مطرح کرد تا آن فعال ستادی اصلاح طلب که صراحتا بر "تحریم انتخابات" تأکید داشت و یا آنکه در روزگار شرایط اقتصادی خوبتر کشور از "وضعیت ته درّه" سخن گفت.

***

آغاز "گشت ارشاد مسئولان" توسط رادان

مشرق گزارش داد: سردار احمدرضا رادان، فرمانده نیروی انتظامی طی سخنانی در جمع استادان و طلاب مدرسه عالی فقهی امام علی بن موسی الرضا(ع) گفته است:

"۳۲ سازمانی که در این نظام مسئول بودند برای ساماندهی حجاب و عفاف نه تنها کار خودشان را نمی‌کنند بلکه شبهه و شک و تردید در دل مردم نیز می‌اندازند. دل کسانی که ایجاد شبهه و شک و تردید می‌کنند، تسخیر دشمن شده است. "[3]

*نمی توان و نباید از کنار سخنان سردار رادان به سادگی گذشت.

او نه آمریکا یا اسرائیل بلکه صراحتا نهادهایی در درون کشور را خطاب قرار داده و می گوید آنها به وظایفشان در حوزه حجاب عمل نمی کنند و بلکه حتی برخی از آنها ایجاد شبهه و تردید نیز می کنند!

اگرچه انتظار بود رادان صراحتا از این نهادها اسم بیاورد اما لازم است که در یک رویکرد حاکمیتی؛ این سازمانها و مسئولان آنها شناسایی و به مردم معرفی شوند. زیرا با سخنان سردار رادان یعنی عملا شاهد یک کژ کارکردی سیستمی هستیم.

در این زمینه البته قوه قضائیه و نهادهای امنیتی نقش ویژه‌تری برای پاکسازی فوری سیستم دارند.

لازم به ذکر است که مقام معظم رهبری در یک سخنرانی خود در سال 80 پیرامون مسئولانی که آرمان های اسلامی و قانونی نظام را قبول ندارد، فرموده اند:

"اگر کسی در نظام جمهوری اسلامی در مسؤولیتی مشغول کار است، ولی آرمانهای نظام جمهوری اسلامی را آن‌گونه که امام بزرگوار ترسیم کرده است و در قانون اساسی تجسّم پیدا کرده، در دلش قبول ندارد، اشغال آن پست برای او حرام شرعی است. "

***

1_mshrgh.ir/1597009

2_https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1471895

3_mshrgh.ir/1597230

دیگر خبرها

  • در برنامه رادیویی «بی‌واسطه با مردم» سال ۱۴۰۲ چه گذشت؟
  • قراردادهای شهرداری تهران با چین به شورای شهر ارسال شود
  • ضرب‌الاجل به پاستور
  • رمزگشایی از علنی شدن اختلاف دولت و مجلس /آصفری: حذف قالیباف؟ بعید است /حاجی دلیگانی: تا روز آخر بر مجلس نظارت خواهیم کرد
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان
  • دولت رئیسی با ۸ پاسخ عجیب به ضرب‌الاجل اقتصادی قالیباف واکنش نشان داد / دعوای مجلس و دولت شدت گرفت
  • شهرداری منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد
  • اولین واکنش دولت رئیسی به ضرب الاجل اقتصادی قالیباف
  • معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف پاسخ داد