Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-04-26@16:22:09 GMT

«دیوار شیشه ای»، نسخه کاپی شده از «ماه عسل»!

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۱۰۲۷۱

«دیوار شیشه ای»، نسخه کاپی شده از «ماه عسل»!

به گزارش بولتن نیوز، احمد رنجبر: سر و شکل مجموعه «دیوار شیشه ای» با الهام از برنامه احسان علیخانی ساخته شد؛ چرا سازندگان برای روایت قصه از «ماه عسل» وام گرفته اند؟ راما قویدل یکی از کارگردان های سریال به این پرسش و دیگر سوالات، پاسخ می دهد.

شنبه شب هفته گذشته سریال جدید شبکه یک یعنی «دیوار شیشه ای» روی آنتن رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان طور که می دانید پخش سریال اپیزودیک «روزهای بهتر» به دلیل کامل نبودن، بعد از سه قصه ناتمام ماند تا شاید ادامه اش وقتی دیگر در کنداکتور قرار گیرد. آن چه باعث شده به سرعت سراغ «دیوار شیشه ای» برویم، وام گیری این سریال از «ماه عسل» است. به این ترتیب که مهمان ها به استودیوی برنامه ای با نام «دیوار شیشه ای» می آیند تا درباره تجربیات عجیب شان حرف بزنند.
در قصه اول یعنی «شاهین»، کاراکتر کوروش تهامی مهمان مجری (فرهاد رئوف با بازی مجید واشقانی) بود. او از زندگی اش گفت و اینکه چطور به خاطر طمع همسرش را از دست داده. کلیت دکور و نحوه حرف زدن مهمان، برنامه «ماه عسل» را تداعی می کرد. اکت مجری، نوع سوال پرسیدن و ری اکشن مجید واشقانی هم یادآور احسان علیخانی است. حتی واکنش های تند و تیز بیننده ها به برنامه، حاشیه های «ماه عسل» را به ذهن می آورد. تفاوت «دیوار شیشه ای» جایی است که علاوه بر گفته های مهمان، داستان ها را می بینیم. راما قویدل یکی از کارگردان های سریال در این باره توضیح داده.

بله، از «ماه عسل» وام گرفته ایم
بعد از طرح پرسش های روتین که در بخش های بعدی گزارش می توانید بخوانید، بهانه اصلی گفت و گو را مطرح می کنیم. فعلا همین مقدار بدانید که راما قویدل یکی از سه کارگردان «دیوار شیشه ای» است و سریال با داستان او شروع شد. می پرسیم «دیوار شیشه ای» یادآور «ماه عسل» است؛ قصه، اکت مجری، دکور و... تعمدا از برنامه علیخانی وام گرفته اید؟ پاسخ او مثبت است: «ابایی از این مسئله وجود ندارد که بگوییم شبیه «ماه عسل» هستیم. موقعی که طراحی اولیه شکل گرفته من با گروه نبودم اما طبیعی است که گوشه چشمی به «ماه عسل» وجود داشته.
برنامه تلویزیونی ای که در سریال وجود دارد، متاثر از «ماه عسل» است و تا جایی که می دانم خود مجید (واشقانی) در مصاحبه ای گفته ریزه کاری هایی از اجرای احسان علیخانی گرفتم و در بازی ام لحاظ کردم. بالاخره برنامه ای که در سریال می بینیم، تاک شو است و یکی از موفق ترین تاک شوهای مردمی تاریخ تلویزیون «ماه عسل» است.»

این زندگی علیخانی نیست
اگر سریال را دیده باشید حتی حاشیه های برنامه یادآور حواشی «ماه عسل» است. از قوبدل می پرسیم به زندگی مجری هم ورود کرده اید؟ احسان علیخانی که نیست؟ «بله ورود کرده ایم و قطعا احسان علیخانی نیست. «دیوار شیشه ای» هم به شکل پیوسته و هم اپیزودیک تولید شده. یک خط داستانی ثابت دارد که درباره زندگی فرهاد رئوف و تهیه کننده برنامه است و در طول 20 قسمت به شکل ثابت پی گیری می شود و هر بار مهمانی به برنامه می آید و زندگی اش را تعریف می کند و ما قصه زندگی او را می بینیم و دوباره به خط ثابت بر می گردیم.»
پیشنهاد به مجری «ماه عسل»؟
قبلا احساس علیخانی رسما اعلام کرده قصد بازیگری ندارد. می دانید که او برای تهیه کنندگی سینما دورخیز کرده که اولین تجربه اش با «بدون تاریخ، بدون امضا» شکل گرفت. از راما قویدل می پرسیم برای جذابیت بیشتر سریال، احیانا به علیخانی پیشنهاد بازی نداده است: «راستش نه. البته قبلا جایی از خود آقای علیخانی خوانده بودم که تمایل به بازیگری ندارد و حتی این جمله را به کار برده بود که من این کاره نیست. به همین خاطر هیچ وقت صحبتش پیش نیامد.»
قصه های سریال تخیلی است یا مثل «ماه عسل واقعی»؟ کارگردان «دیوار شیشه ای» برای پاسخ دقیق تر آدرس نویسندگان را می دهد اما همین مقدار جوابش کفایت می کند: «ترکیبی از واقعیت و تخیل است؛ نکاتی از واقعیت ها الهام گرفته شده و دراماتیزه شده و چندتایی از آن ها اصلا وجود ندارد. تا جایی که من در جریان هستم برخی از اتفاقات واقعی اند و نویسندگان آن ها را دراماتیزه کرده اند.»

چند نکته از «دیوار شیشه ای»
پاسخ های راما قویدل درباره الگوگیری از «ماه عسل» را خواندید. نکته دیگر اینکه هر قسمت از سریال قصه یک آدم را روایت می کند و مجری (مجید واشقانی) به سبک احسان علیخانی می گوید، قصه فلانی را شنیدیم و... این قصه ها در 20 قسمت ساخته شده اند؛ قسمت یک تا چهار را راما قویدل کارگردانی کرده، قسمت ها پنج و شش را نوید میهن دوست و احمد معظمی ساخته اند، قسمت های هفت، هشت و 9 را قویدل، قسمت 10 میهن دوست، قسمت 11 معظمی و قسمت های 12 و 19 هم توسط قویدل کارگردانی شده است. آن طور که قویدل می گوید تمام اپیزودها تک قسمتی است؛ یعنی داستانی که در برنامه تلویزیونی روایت می شود حتما در همان قسمت به پایان می رسد.

مثل شاید برای شما اتفاق بیفتد؟
ترکیب کارگردان ها و تهیه کننده پیش از «دیوار شیشه ای»، تجربه سریال اپیزودیک «شاید برای شما اتفاق بیفتد» را داشته اند. قسمت اول سریال گزنده بود و کمی تلخ. از قویدل می پرسیم قصه های سریال مثل «شاید...» و «ماه عسل» تلخ است: «قسمت اول کمی تلخ بود ولی تمهیدی اندیشیده شده که زندگی مجری و تهیه کننده را آخر قصه می بینیم و این خودش احساسات را بالانس می کند. تا جایی که می دانم بعید است اپیزودی به این تلخی وجود داشته باشد. در قسمت های من که نیست.»
قویدل گریزی به دلیل پذیرش سریال هم می زند که از قضا جنس فیلمنامه یکی از دلایل است: «وقتی از سوی آقای علی اکبر تحویلیان دعوت شدم چون سال هاست با ایشان کار می کنم به سرعت پذیرفتم. وقتی متن ها را خواندم علاقه ایم به کارگردانی «دیوار شیشه ای» دوچندان شد. بخشی از متن ها جزو بهترین هایی است که در تلویزیون خوانده ام.»

شاهین در دمای 55 درجه
دور از انصاف است اگر به کارگردانی قصه اول «دیوار شیشه ای» یعنی «شاهین» اشاره نکنیم. وقتی طرح موضوع می کنیم روایت جالبی از راما قویدل درباره شرایط تولید این قصه می شنویم: «این اپیزود یکی از سخت ترین کارهای من بود و کاری به این سختی انجام نداده ام. چون در کویر بودیم، وسط تابستان در دمای 55 درجه کار می کردیم و همه مان پوست انداخته بودیم. فاصله مکانی به لوکیشن آن هم در پروژه ای که دستمان به لحاظ زمان بندی باز نبود و باید در جلسات مشخصی اپیزود ساخته می شد، سختی را دوچندان می کرد. با این حال خدا را شکر گروهی یکدل و زحمت کش در کار بودند و اگر این یکدلی وجود نداشت، چنین نتیجه ای به دست نمی آمد.»
برای یک سریال تک قصه ای، نتیجه کار قویدل در اپیزود «شاهین» قابل دفاع است؛ کارگردان، بازی ها، تعلیق و...: «اگر کارهای من را دیده باشید اساس حساسیت خاصی دارم. خیلی ها می گویند این کار تلویزیونی است و خیلی انرژی نباید گذاشت. تنها پاسخی که دارم این است که من یک جرو فیلمسازی بیشتر بلد نیستم. من فیلمسازی را در هر حال سینما می دانم. حالا ممکن است پارامترهایی در تلویزیون به لحاظ فرمت مهم باشد و مثال چون پرده عریض نیست خیلی نمی توانید نمای باز استفاده کنید ولی به هر حال دستور زبان، سینما است و چون چیزی جز این بلد نیست»، سعی می کنم تمام انرژی ام را در هر کاری بگذارم که حق مطلب به بهترین شکل ادا شود. این سریال هم به لحاظ فیلمنامه این پتانسیل را داشت و هم فضاها.»

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۱۰۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

اگر مسئولان وزارت راه‌‌وشهرسازی روی حرفشان بمانند، از یک هفته دیگر با حذف آگهی‌های دروغی و مشقی و تکراری از سکوهای اینترنتی، بساط قیمت‌سازی برای آشفته‌کردن بازار مسکن جمع خواهد شد. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، بازارهای مسکن و اجاره باید منتظر تحول بزرگی در حوزه آگهی باشند. اگر مسئولان وزارت راه‌‌وشهرسازی روی حرفشان بمانند، از یک هفته دیگر با حذف آگهی‌های دروغی و مشقی و تکراری از سکوهای اینترنتی، بساط قیمت‌سازی برای آشفته‌کردن بازار مسکن جمع خواهد شد. تقریبا 7‌ماه از تغییر مقررات انتشار آگهی املاک در سکوهای اینترنتی و توافق اولیه وزارت راه‌وشهرسازی و پلتفرم‌ها می‌گذرد و حالا آنگونه که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید، سکوهای میزبان آگهی‌های مسکن، فقط یک هفته برای اجرای مقررات جدید فرصت دارند و در غیراین صورت بخش املاک آنها با مجوز کمیته ذیل شورای امنیت ملی مسدود خواهد شد.

درج آگهی مسکن به‌شرط اصالت
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید: طبق مصوبه شورای‌عالی مسکن، برای انتشار آگهی مسکونی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کدپستی انجام شود و با این کار، عملا انتشار آگهی، احراز هویت آگهی‌دهنده، مالک و کدپستی ملک(ثبت‌شده در سامانه ملی املاک و اسکان) امکان‌پذیر نیست. ابوالفضل نوروزی، در گفت‌وگو با همشهری می‌افزاید: بعد از چند ‌ماه هماهنگی و تأمین زیرساخت، در جلسه دیروز با مسئولان سکوهای آگهی مسکن، آخرین وضعیت اجرای مصوبه شورای‌عالی مسکن بررسی و مقرر شد ایرادات موجود ظرف یک هفته برطرف شود؛ درغیراین صورت بخش املاک آنها مسدود خواهد شد. او درباره پیشرفت این کار گفت: ارتباط 2سکوی بزرگ آگهی مسکن با سامانه‌ها برقرار شده است.

یکی از سکوها مصوبه را کامل اجرا کرده و باید برخی ایرادات جزئی ساماندهی شود؛ اما یکی از سکوها، آنگونه که مدنظر قانون بوده عمل نکرده و باید در این یک هفته آن را اصلاح کند. نوروزی می‌گوید: طبق مصوبه شورای‌عالی مسکن، آگهی مسکن باید بعد از استعلام از سامانه ملی املاک و اسکان منتشر شود؛ اما یکی از سکوها بعد از انتشار آگهی، امکان استعلام آن را برای مردم فراهم کرده که اگر خواستند بتوانند استعلام بگیرند. به‌گفته نوروزی، این شیوه با آنچه قانون برای ممانعت از نشر آگهی دروغ، تکراری و بدون اصالت داشته مغایر است و باید در فرصت مقرر اصلاح شود.

مقررات جدید آگهی مسکن در سکوهای اینترنتی
انتشار آگهی مسکن به‌شرط اصالت فقط یک بخش از قواعد جدیدی است که برای سکوهای اینترنتی وضع شده است. آنگونه که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید، پلتفرم‌ها باید از انتشار آگهی‌های مربوط به فروش امتیاز مسکن دولتی (نهضت ملی مسکن) نیز که طبق قانون ممنوع است، جلوگیری کنند. نوروزی همچنین جلوگیری ازدرج آگهی پیش‌فروش‌های غیرقانونی را از تکالیف سکوهای اینترنتی در قانون جدید عنوان می‌کند و می‌گوید: پیش‌فروش مسکن فقط بعد از دریافت مجوز، قانونی است و درج آگهی پیش‌فروش نیز از این قاعده مستثنا نیست. او تأکید می‌کند: دولت در کنار برنامه‌ریزی برای ساخت 4میلیون واحد مسکونی در نهضت ملی مسکن، تأمین 50هزار هکتار زمین برای این نهضت، اجرای قانون جوانی جمعیت و تخصیص زمین به خانوارهای مشمول و... هر اقدامی را که احساس کند یک درصد به نفع حوزه مسکن است پیاده می‌کند و وضع و اجرای این قانون برای آگهی‌ها هم در همین چارچوب قرار دارد.

چرا اصالت‌سنجی آگهی لازم است؟
کسانی که برای خریدوفروش یا اجاره مسکن مجبور به گشت‌وگذار در دریای آگهی‌های اینترنتی بازار مسکن هستند، خوب می‌دانند که یک آپارتمان می‌تواند با توضیحات و حتی قیمت‌های مختلف از سوی چند منبع آگهی شود. در این میان، آگهی‌های زیادی به‌خصوص در بازار اجاره دیده می‌شود که مناسب به‌نظر می‌رسد و مدت کوتاهی از انتشار آن می‌گذرد؛ اما بعد از تماس تلفنی، آگهی‌دهنده می‌گوید: «موجود نیست. اجاره رفت، مالک منصرف شد...». فارغ از اینکه قصد و غرض منتشرکنندگان این آگهی تکراری و دروغ چیست، تأثیر این آگهی‌ها، چیزی جز سردرگمی مردم، مخدوش شدن قیمت‌ها و تغییر دادن قیمت برآوردی بازار نیست و بر همین اساس در همه دوره‌ها، برنامه‌هایی برای کنترل و ساماندهی آگهی‌های مسکن در دستور کار قرار گرفته است. بدترین اقدام، حذف قیمت از آگهی‌ها بود که خوشبختانه در دوره جدید، مورد تأیید متولیان حوزه مسکن نیست و نتیجه‌اش قاعده‌مند کردن آگهی‌ها با اصالت‌سنجی آنهاست. نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید: در شرایط فعلی، افراد می‌توانند بازار را با انتشار آگهی‌های غیرواقعی، رفتار بازار و برآوردهای قیمتی آن را تحت‌تأثیر قرار دهند به‌گونه‌ای که حتی برآوردهای یک فروشنده واقعی نیز تحت‌تأثیر آگهی‌های دروغ آنها تغییر کند. به‌گفته او، اصالت بخشی به آگهی‌ها تا حد زیادی از قیمت‌سازی و متشنج کردن بازار جلوگیری می‌کند و اثر القایی و تورم انتظاری حاصل از آن را از بین می‌برد.

منبع:‌همشهری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز پیش تولید «پایتخت۷» / تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد
  • وضعیت وحشتناک تخریب دیوار خانه‌های مردم در زاهدان پس از طوفان | فیلم
  • شیشه ۳۶ در خراسان جنوبی
  • تصاویر تازه از پرواز موشک‌های ایران بر فراز فلسطین اشغالی
  • دیوار ساحلی منطقه جوادیه بجنورد تا پائیز تکمیل شود
  • طوفان در زاهدان جان یک نفر را گرفت
  • دیوار و شیپور بی مسکن می‌شوند؟
  • توفان در زاهدان جان یک نفر را گرفت
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی به بنا‌های تاریخی سیستان و بلوچستان
  • دیوار کلاهبرداری فرو ریخت