Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@12:00:33 GMT

رنگ خون قاعدگی درباره سلامتی شما می‌گوید

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۱۰۷۴۶

قاعدگی یک نشان حیاتی مانند فشار خون و درجه حرارت بدن است زیرا می‌تواند کلید اصلی برای نشان دادن سلامت هورمونی شما باشد. و حالا این رنگ خون قاعدگی است که می‌گوید این نشان حیاتی درست کار می‌کند یا نه.

به گزارش جام جم آنلاین، قاعدگی یک نشان حیاتی مانند فشار خون و درجه حرارت بدن است زیرا می تواند کلید اصلی برای نشان دادن سلامت هورمونی شما باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و حالا این رنگ خون قاعدگی است که می گوید این نشان حیاتی درست کار می کند یا نه.

قاعدگی یا پریود شما می تواند اطلاعات زیادی در مورد سلامتتان به شما بگوید. در واقع سال گذشته کالج آمریکایی زنان و زایمان در گزارشی که منتشر کرده، توصیه کرد که قاعدگی یا پریود یکی از علایم حیاتی مانند فشار خون، نبض و درجه حرارت بدن است. چرا ؟ چون علاوه بر این که نشانه ای برای باردار بودن یا نبودن شماست می تواند کلید اصلی برای نشان دادن سلامت هورمونی شما باشد –و هورمون هایتان فعالیت های بدن از مغز گرفته تا دستگاه تناسلی شما را هموار می کنند.

آن چه می تواند برای یک زن طبیعی باشد ممکن است برای دیگران طبیعی نباشد، تعدادی تغییرات بیرونی وجود دارد که باید نسبت به آنها حساس باشید به خصوص وقتی صحبت از رنگ خون دوره پریودتان به میان می آید.
در ادامه مقاله 6 نکته ای که رنگ خون پریودتان در مورد سلامتی شما می گوید را مطالعه می کنید:


1. اگر متمایل به رنگ صورتی است ...

به گفته مارگارت رومرو Margaret Romero پرستار بخش پزشکی مستقر در نیویورک، ممکن است سطح استروژن در بدن شما پایین باشد. به خصوص اگر این رنگ صورتی با یک جریان روان تر (سبک تر) از حد معمول همراه باشد، یا اینکه شما یک دونده باشید. مطالعات نشان داده است ورزش بیش از حد می تواند سطح استروژن را که می تواند دوره قاعدگی یا پریود شما را نامنظم کند، و حتی گاهی اوقات باعث قطع شدن قاعدگی یا پریود و علایم آن می شود را کاهش می دهد. ( این برای ورزشکاران زن حرفه ای غیرمعمول نیست که تخمک گذاری شان متوقف شود.)

البته این مسئله مشکل جدی ای به نظر نمی رسد ( کدام زنی بوده که تا به حال یکی دو دوره پریود نشده باشد؟ ) سطح پایین استروژن در صورتی که درمان نشود، خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد. پس اگر اخیرا تمریناتتان را برای ماراتن شروع کرده اید و یا برای اولین بار است که ورزش می کنید یا ورزشتان را سنگین تر کرده اید و ناگهان رنگ پریودتان یا تکرار آن کم شده با پزشکتان مشورت کنید.

به گفته رومرو یکی از علل بالقوه صورتی رنگ شدن خون قاعدگی یا پریود می تواند تغذیه نامناسب، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، یا یائسگی باشد، که قبل از آن تخمدن ها استروژن کمتری تولید کرده و بدن را آماده دوران یائسگی می کنند. ( به طور کلی حدود 4 یا 5 سال قبل از یائسگی رخ می دهد. )

2. اگر آبکی به نظر می رسد...

شما ممکن است یک کمبود تغذیه ای داشته باشید. به گفته دکتر الیسه دویک Alyssa Dweck استادیار بالینی دانشکده پزشکی Mount Sinai در نیویورک، قاعدگی یا پریود رقیق و سفید رنگ می تواند نشانه ای از کم خونی شدید باشد به خصوص اگر متوجه شوید که قاعدگی شما نسبت به حالت معمول کم تر و کم تر می شود در حالی که خون ریزی شما قبلا سنگین تر و بیشتر بود. اگر بعد از دو سه دوره بررسی نگران این مورد هستید بهتر است با پزشکتان مشورت کنید تا کمبود های تغذیه ای شما تست شود.

البته گاهی اوقات مشکلات پیچیده تری رخ می دهد، کمبود آهن به جای کم شدن منجر به سنگین شدن قاعدگی می شود. ( مطالعه ای که در سال 2014 روی 236 زن فنلاندی با دوره های پریود سنگین انجام شد، مشخص کرد که 27 درصد فقر آهن و 60 درصد کم خونی شدید داشته اند) اگر پد یا نوار شما در عرض کمتر از یک ساعت آغشته می شود یا شب مجبورید چندین بار برای تعویض پد یا تامپون بیدار می شوید و یا به طور منظم احساس خستگی و گیجی دارید ممکن است سلامتتان به علت کمبود آهن در خطر باشد.

3. اگر به رنگ قهوه ای تیره است ...

ممکن است تکه های قدیمی از جداره رحم در بدنتان باقی مانده باشد که فقط حالا در حال خروج از بدن شما باشد. ولی وحشت نکنید: به گفته دویک این مسئله طبیعی است. ما مطمئن نیستیم چرا این اتفاق می افتد ولی گاهی اوقات خون مدتی در جایش باقی مانده و کم کم از بدن خارج می شود. این تکه ها زمان زیادی برای اکسید شدن دارند، به همین دلیل به رنگ قهوه ای یا سیاه درمی آیند. ( فقط اگر چنین علائمی در قاعدگی خود مشاهده کردید با پزشک مشورت کنید. )

دیواره رحم هر کسی در دوره های مختلف با روندهای متفاوتی می ریزد ( هر قاعدگی مانند دانه های برف منحصر به فرد است. ) ولی در اکثر اوقات دیدن مقداری خون قهوه ای تیره در اوایل قاعدگی یا نزدیک به انتهای آن دلیلی برای نگرانی ندارد.

4. اگر شبیه مربای قرمز رنگ غلیظ با لخته های بزرگ است ...

ممکن است سطح پروژسترون کم و استروژن بالا داشته باشید. به گفته دویک در حالی که در برخی موارد لخته شدن خون طبیعی است ولی اگر لخته ها به اندازه یک چارک با بزرگتر باشند می تواند نشان دهنده عدم تعادل جدی هورمونی باشد. رومرو پیشنهاد می دهد مصرف لبنیات، سویا و شکر را کاهش داده و ببینید آیا تغییری در قاعدگی تان رخ می دهد یا خیر.

احتمال دیگر می تواند فیبروئید های رحمی باشد که اغلب خوش خیم هستند ولی می توانند دردناک باشند به طوری که باعث ایجاد سنگینی در پشت سر و لخته های بزرگ در دوره قاعدگی شوند که بهتر است در این صورت برای انجام سونوگرافی به دکتر مراجعه کنید.

****پروژسترون Progesterone : یکی از هورمون‌های جنسی زنانه است.پروژسترون در طی چرخه تخمک گذاری طبیعی از جسم زرد ترشح می‌شود و قطع آن موجب شروع قاعدگی می‌شود. در زمان بارداری نیز این هورمون ترشح می‌شود. مقدار اندکی هم از غده فوق کلیوی آزاد می‌شود.از پروژسترون در پزشکی در پیشگیری از حاملگی، سقط، درمان آمنوره، هورمون‌تراپی در زنان یائسه و ... استفاده می‌شود.****

5. اگر ترکیبی از خاسکتری و قرمز باشد ...

ممکن است عفونت STD/STI داشته باشید.به گفته دویک ممکن است بوی ناخوشایند و زننده ای را هم تجربه کنید. برای معاینه به پزشک مراجعه کنید تا تحت درمان قرار بگیرید.

****STD مخفف بیماری منتقله آمیزشی (Sexually Transmitted Disease) و STI مخفف عفونت منتقله آمیزشی Sexually Transmitted Infection است. این دو، بیماری‌هایی هستند که می‌توانند از طریق انواع متفاوت تماس جنسی گسترش یابند. بخش اعظم آن‌ها در زمان تشخیص زودهنگام قابل‌درمان بوده و قابل تست و آزمایش هستند. عدم انجام آزمایش می‌تواند عواقب ناراحت‌کننده‌ای را به همراه داشته باشد.****

زنانی که دچار سقط جنین شده اند گاهی اوقات متوجه تکه هایی خاکستری رنگ که شبیه تکه های جگر سیاه است می شوند پس اگر فکر می کنید احتمال بارداری یا سقط جنین در شما وجود دارد بهتر است به پزشکتان مراجعه کنید.

6. اگر روشن و به رنگ کرن بری است ...

شما ممکن است یک پریود منظم سالم داشته باشید. باز هم باید خاطر نشان شویم که عادی برای هر شخصی شکل های متفاوتی دارد ولی به طور کلی صحبت از یک جریان قرمز روشن که کمی به رنگ گیلاس است می تواند نشان دهنده علایم سلامتی در بدنتان باشد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۱۰۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت ممنوع است

 سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه شاهد جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها هستیم، گفت: قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب‌رسان در رسانه ملی مصوب شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، عبدالعظیم بهفر اظهار کرد: قوانین منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت به مانند حروف والی در زبان عربی هستند که گرچه نوشته می‌شوند، اما خوانده نمی‌شوند، به رغم اینکه قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان در رسانه ملی مصوب است و هر سال کالاهای آسیب رسان و غیر مجاز اعلام می‌شوند، اما اجرای جدی این قانون در محاق قرار می‌گیرد و شاهد جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها هستیم.

وی افزود: سرپیچی از این قانون هم به روش‌های مختلف صورت می‌گیرد و ادعاهای غیرواقعی یا اغراق در معرفی محصول پاشنه آشیل بسیاری از تبلیغات است، گاهی عنوان عوض می‌شود، گاهی با ایما و اشاره محصول را تبلیغ می‌کنند که البته در پس این اقدامات، ترس از قانون مشاهده می‌شود، اما با تساهل و مداراهای اخیر برخی از شرکت‌ها و نشان‌های تجاری با چراغ سبز رسانه ملی در چشم قوانین زل می‌زنند و آشکارا و مستقیم مخاطب را به مصرف محصولات آسیب رسان به سلامت دعوت می‌کنند.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به برگزاری جلسات مشترک با مسئولان رسانه ملی گفت: در جلساتی که با مسئولان رسانه ملی برگزار کرده‌ایم مهم‌ترین دلیل مدارا با تخلفات تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت را کم بودن بودجه و ضرورت اکتساب منابع مالی برای بقا و استمرار فعالیت‌ها اعلام می‌کنند که صحت‌سنجی این موضوع، وظیفه نهادهای بودجه‌ای است، اما هدف نمی‌تواند توجیه‌گر وسیله باشد، شیوع بیماری‌های مختلفی مثل سرطان با مولفه غذاهای مضر مماس است و تغذیه غیر سالم در بسط سبک زندگی اشتباه تاثیرگذار است.

بهفر ادامه داد: یکی از مهم‌ترین ناظران در کنار نهادهای دیگر، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است و ما ملزم به برخورد سلبی و حتی قضایی با کسانی هستیم که با تخطی از قوانین سلامت، جامعه را تهدید می‌کنند، اما جامعه نیز باید نسبت به سلامت خود حساس باشد و دست از مطالبه‌گری برندارد.

وی در واکنش به بعضی ادعاهای نادرست در تبلیغات محصولات غذایی تاکید کرد: در حوزه تبلیغات محصولات غذایی گاهی اوقات ادعاهای نادرست و خلاف واقع مطرح می‌شود که بعضی از آنها موضوعیت ندارد؛ به عنوان مثال درج عنوان بدون کلسترول روی روغن‌های نباتی از این دسته تبلیغات محسوب می‌شود، چراکه روغن‌های نباتی در اصل بدون کلسترول است و تنها در روغن‌های حیوانی وجود دارد.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: درج عنوان بدون افزودنی روی شیرهای استریل نیز از این دست تبلیغات است، چراکه شیرهای استریل نیازی به افزودنی یا نگهدارنده ندارند، چون داخل آن میکروبی وجود ندارد.

بهفر افزود: بسیاری از اسنک‌ها، روغن‌ها، انواع سس، آب‌میوه‌ها و نوشیدنی‌هایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم، محصول یا شرکت و برند را تبلیغ می‌کنند، غیرقانونی هستند و نباید در رسانه ملی یا هر رسانه دیگر تبلیغات داشته باشد.

وی گفت: یکی از موضوعاتی که در تبلیغات کالاهای آسیب رسان وجود دارد و برخی آن را به عنوان یک چالش به حساب می‌آورند، کلی بودن دستورالعمل تبلیغات است که شاید بهتر باشد نهادهای مرتبط با این موضوع دستورالعمل را با شاخص‌های کمی قابل سنجش و اندازه‌گیری، به روزرسانی و دستورالعمل جدید را با جدیت عملیاتی کنند.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: شورای سیاست‌گذاری سلامت صدا و سیما هم به عنوان فصل مشترکی در پیشبرد اهداف سلامت محور، می‌تواند در احیای اجرای قانون منع تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت در رسانه ملی نقش ایفا کند و ما هم آمادگی داریم تمام امکانات خود جهت اشاعه فرهنگ سلامت را در اختیار نهاد مهم اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی کشور قرار دهیم.

کد خبر 749643

دیگر خبرها

  • جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت ممنوع است
  • جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت؛ ممنوع
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • برای سلامتی خودتان، ته‌دیگ را کنار بگذارید (فیلم)
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی