Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@08:55:14 GMT

آغاز شمارش معکوس در قُمار تعیین سرنوشت فرانسه

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۱۵۶۹۴

آغاز شمارش معکوس در قُمار تعیین سرنوشت فرانسه

فرانسویان امروز در حالی برای انتخاب سکان‌دار ۵ سال آینده کاخ الیزه به پای صندوق‌های رأی می‌روند که شمارش معکوس برای تعیین سرنوشت آینده فرانسه و اروپا نیز کلید خورده است.

به گزارش مشرق، دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ فرانسه امروز یکشنبه ۷ ماه مه برابر با ۱۷ اردیبهشت ۹۶ برای تعیین سکان‌دار ۵ سال آینده کاخ الیزه و هشتمین رئیس‌جمهور جمهوری پنجم فرانسه آغاز شد؛ انتخاباتی که با وجود ماکرون طرفدار اروپا و لوپن ضد اروپا آغازگر ساعت‌های پراضطرابی برای اتحادیه اروپاست و سرنوشت آینده سیاسی فرانسه و این اتحادیه را رقم خواهد زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«امانوئل ماکرون» بانکدار سابق و وزیر اقتصاد پیشین این کشور و «مارین لوپن» رهبر حزب راست افراطی جبهه ملی فرانسه دو فینالیستی هستند که در دور پایانی انتخابات فرانسه برای فتح کاخ الیزه به رقابت نهایی با یکدیگر خواهند پرداخت اما آنچه این انتخابات را از سایر انتخابات‌های ریاست جمهوری فرانسه متمایز می‌کند، ناکامی بزرگ احزاب بزرگ از یک سو و سوابق و مواضع سیاسی متضاد دو فینالیست آن از سوی دیگر است.

«ناکامی بزرگ احزاب بزرگ» نخستین نکته قابل توجه و تأمل در این دور از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ فرانسه است که به موجب آن و برای نخستین بار در تاریخ معاصر فرانسه هیچیک از نامزدهای احزاب بزرگ فرانسه نتوانستند به دور دوم انتخابات راه یابند و این خبر بدی برای احزاب و سیاستمداران بزرگ و مطرح این کشور محسوب می‌شود.

اما آنچه طی این انتخابات بیش از این ناکامی نمود پیدا کرده، موضوع تضاد سوابق و مواضع سیاسی دو فینالیست آن است که به نوعی می‌توان آن‌ها را نقاط مقابل هم در در بسیاری از زمینه‌های مهم و سرنوشت‌ساز برای فرانسه و اروپا ارزیابی کرد؛ مواضعی که قطعا به موجب آنها انتخاب هر یک از این دو نامزد تبعاتی را نه تنها برای آینده فرانسه بلکه برای آینده اروپا در پی خواهد داشت.

ماکرون ۳۹ ساله که جوانترین نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ فرانسه و وزیر اقتصاد پیشین فرانسوآ اولاند رئیس‌جمهور کنونی این کشور است، معتقد است کهحزب او تنها نیروی حامی اروپا در فرانسه است و برخلاف بسیاری از سیاستمداران فرانسوی با پیروی از سیاست مهاجرتی «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، از سیاست درهای باز در قبال مهاجران و پناهندگان حمایت می‌کند و از او به عنوان «نامزد حامی اروپای انتخابات فرانسه» یاد می‌شود.

مارین لوپن ۴۸ ساله راست افراطی اما که برنامه‌ها و طرح‌های ضداروپایی‌اش موجب انتقاد بسیاری از سیاستمداران از وی شده و کارشناسان نسبت به پیروزی او در انتخابات فرانسه هشدار داده‌اند، محکم‌ترین مواضع را در قبال مهاجرت و بستن مرزهای فرانسه دارد و می‌خواهد مهاجرت را به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد به گونه‌ای که از او به عنوان «ترامپ فرانسه» و «نامزد ضد مهاجرت و ضدجهانی‌سازی» انتخابات ۲۰۱۷ این کشور نام برده می‌شود.

همین دو اختلاف مهم و اساسی در مواضع سیاسی این دو نامزد فینالیست کافیست که دریابیم انتخاب هر یک از آنها به عنوان رئیس‌جمهور آینده فرانسه چه پیامدهایی برای این کشور و اروپا خواهد داشت و سرنوشت آنها را دستخوش چه تغییراتی خواهد کرد اما چنانچه بخواهیم اندکی جزئی‌تر به مواضع این دو نامزد یپردازیم باید بگوییم که مارین لوپن نامزدیست که بسیاری از سیاستمداران و کارشناسان نسبت به پیروزی وی در انتخابات ۲۰۱۷ فرانسه هشدار داده‌اند و پیروزی او در این انتخابات را به منزله ضربه‌ای سخت به اروپا ارزیابی کرده و اعلام کرده‌اند که در صورت پیروزی لوپن آینده‌ای فاجعه‌بار در انتظار فرانسه خواهد بود.

رهبر جبهه ملی فرانسه اعلام کرده که در صورت پیروزی در این انتخابات همه‌پرسی مشابه همه‌پرسی ژوئن گذشته در انگلیس درباره عضویت فرانسه در اتحادیه اروپا برگزار خواهد کرد.

مارین لوپن می‌گوید که اتحادیه اروپا کنترل سیاست خارجی خود را به نفع آمریکا از دست داده و در پی آن مرتکب اشتباهات بزرگی در عرصه بین‌المللی شده است.

وی همچنین دیپلماسی اتحادیه اروپا را «فاجعه‌بار» توصیف و اعلام کرده که هیچ صدا و استدلال مستقلی در آن شنیده نمی‌شود و سیاست خارجی اتحادیه اروپا به شکل بدی از سوی آمریکا منحرف شده است.

مارین لوپن همچنین از منتقدان سپرده شدن رهبری ائتلاف نظامی به دست آمریکایی‌ها و پیروی فرانسه از آمریکا است و سیاست کنونی فرانسه در سوریه را نادرست می‌داند و «بشار اسد» رئیس‌جمهور این کشور را «تنها گزینه مناسب» در سوریه برای پیشگیری از قدرت گرفتن گروه تروریستی داعش در سوریه می‌داند.

لوپن همچنین با برجسته کردن جاسوسی‌های آژانس امنیت ملی آمریکا از دولت‌های متوالی در فرانسه می‌گوید که آمریکا دوست و متحد فرانسه نیست و مقامات فرانسوی باید به خوش‌خدمتی‌های خود به آمریکا پایان دهند.

رهبر جبهه ملی فرانسه به علاوه الحاق مجدد فرانسه به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را نیز که «نیکلا سارکوزی» رئیس‌جمهور پیشین فرانسه تصمیم به تحقق آن گرفت، اشتباه استراتژیکی بزرگ و سنگینی می‌داند که باید از آن برگشت و آمریکا را قدرتی هژمونیک و سلطه‌جو می‌داند که برای گسترش سلطه و نفوذ خود دست به هر کاری می‌زند.

در مورد امانوئل ماکرون اما کارشناسان سیاسی او را فردی لیبرال سوسیال و برخی دیگر او را یک سوسیال دموکرات توصیف می‌کنند حال آنکه او علنا خود را فردی لیبرال توصیف کرده و می‌گوید که راست یا چپ‌گرا نیست و از «یک همبستگی دسته جمعی» حمایت می‌کند.

وی در سخنرانی‌های انتخاباتی خود بر مخالفت با سیاست‌های احزاب افراطی تأکید و اعلام کرده که در برنامه او هیچ دیواری وجود نخواهد داشت اما فرانسه مرزهای اروپایی خود را خواهد داشت و این مرزها امنیت واقعی آن است.

شمارش معکوس برای تصاحب الیزه از چند روز پیش میان این دو فینالیست آغاز شده و نفس‌های این دو رقیب هم‌اینک در روز سرنوشت‌ساز برای آنها از شدت اضطراب و هیجان به شماره افتاده است.

مارین لوپن که طی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۲ فرانسه نیز برای ورود به الیزه وارد عرصه رقابت‌ها شده و شکست خورد، در دور نخست انتخابات ۲۰۱۷ ازرقیب راست میانه خود که ۲۳.۷۵ درصد از آراء را به خود اختصاص داد عقب ماند و با کسب ۲۱.۵۳ درصد آراء به دور دوم راه یافت.

البته نتیجه به دست آمده در دور نخستاین انتخابات شگفت‌انگیز بودچرا که نامزدهای هیچیک از احزاب بزگ فرانسه اعم از سوسیالیست‌ها و جمهوری‌خواهان نتوانستند به دور دوم راه یابند.

کارشناسان، محقق نشدن وعده‌های انتخاباتی «فرانسوآ اولاند» رئیس‌جمهور کنونی و نامزد سوسیالیست‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۲ فرانسه در زمینه‌هایی از جمله افزایش قدرت خرید مردم، رفع معضل بیکاری، افزایشاشتغالزایی وحل مشکل مسکنرا از جمله دلایل شکست‌ نامزد سوسیالیست‌های فرانسه در این انتخابات ارزیابی کرده‌ و می‌گویند که عدم تحقق وعده‌های نامزد سوسیالیست انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۲ فرانسه، فرانسویان را نسبت به نامزد این حزب بدبین کرده تا جائیکه مانع از راهیابی وی به دور دوم انتخابات شدند.

در مورد «فرانسوآ فیون» نامزد جمهوری‌خواهان به عنوان دیگر حزب بزرگ فرانسه نیز، افشای رسوایی‌های فساد مالی مربوط به همسر و خانواده‌اش در آستانه این انتخابات وجهه وی را نزد فرانسویان و هوادارانش تا حدی خدشه‌دار کرد که او نیز که تا پیش از افشای این رسوایی‌ها از او به عنوان یکی از شانس‌های برتر این انتخابات برای ورود به الیزه نام برده می‌شد، از گردونه رقابت‌های اصلی حذف شد و با کسب حدود ۲۰.۵ درصد آراء پس از ماکرون و لوپن قرار گرفت و از راهیابی به دور دوم بازماند.

بنابه گزارش رسا‌نه‌ها و کارشناسان، نتیجه این انتخابات غیرقابل پیش‌بینی بوده و سرنوشت آینده فرانسه و اتحادیه اروپا را رقم خواهد زد.

امانوئل ماکرون و مارین لوپن دو نامزد پیشتاز این انتخابات هستند که اولی طرفدار اتحادیه اروپا و دومی مخالف این اتحادیه است و همین امر سبب شده که این اتحادیه با دقت و اضطراب زیادی این انتخابات را که آزمونی سرنوشت‌ساز برای فرانسه به عنوان یکی از ستون‌های اتحادیه اروپا محسوب می‌شود، دنبال کند.

فرانسه از جمله کشورهایی است که از حدود ۲۵۰ سال پیش تاکنون رئیس‌جمهور در آن با رأی مستقیم مردم انتخاب می‌شود اما سرنوشت کسی که به کاخ الیزه راه پیدا می‌کنند، هرگز تا این حد مبهم نبوده است؛ بنابراین باید منتظر ماند و دید که فرانسویان امروز با رأی خود چگونه آینده کشور خود و اروپا را رقم خواهد زند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۱۵۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی به کجا رسید؟

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس توضیحاتی درباره آخرین وضعیت طرح تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی ارائه کرد. - اخبار سیاسی -

حجت الاسلام احمد حسین فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزشو تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره آخرین وضعیت طرح «الحاق موادی به قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش در استانها، شهرستانها و مناطق کشور»، گفت: این طرح به امضای 26 تن از نمایندگان رسیده بود که به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع و در این کمیسیون به تصویب رسید و برای بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد.

وی افزود: طرح اصلاح تقویم آموزشی درجلسه علنی نیز به تصویب رسیده اما هنوز برای تایید به شورای نگهبان ارسال نشده است.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس درباره اهداف تدوین این طرح گفت: این طرح مربوط به تغییر تقویم آموزشی مدارس و گرفتن زمان‌های اضافه و افزایش بهره وری کلاس‌های درس است، همچنین هدف از این طرح افزایش بازدهی و کلاس‌های آموزشی برای دانش آموزان است.

حجت الاسلام فلاحی درباره یکی از مفاد این طرح بیان کرد: در صورتی که مصوبه مجلس به تایید شورای نگهبان برسد، مصوبه قبلی که زمان شروع و پایان سال تحصیلی را دقیقا مشخص کرده بود ملغی می‌شود و اختیارات بیشتری به آموزش و پرورش با توجه به شرایط مختلف آب و هوا داده می‌شود، مثلا مدارس در مناطق سردسیر در نیمه و یا دهه پایانی شهریور ماه و در مناطق گرمسیر از اوایل و نیمه مهر ماه سال تحصیلی آغاز می‌شود.

نماینده همدان در مجلس بیان کرد: درصورت  ارسال این مصوبه به شورای نگهبان و تایید آن از سوی شورا و ابلاغ قانون به دستگاه‌های مربوطه، تقویم آغاز سال تحصیلی از امسال در مناطق مختلف تغییر می‌کند.

متن کامل طرح به شرح ذیل است:

ماده 1 ـ شورای‌عالی آموزش و پرورش موظف است با همکاری وزارت آموزش و پرورش ظرف مدت حداکثر دو سال با رعایت «اصول زمان آموزش» در مبانی نظری تحول بنیادین در نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی و راهکارهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و بر مبنای اهداف، محتوی و برنامه آموزشی هر پایه تحصیلی نسبت به تعیین و تصویب چهارچوب‌های کلان مدیریت زمان آموزش و تقویم مدارس مشتمل بر موارد زیر اقدام کند:

الف ـ تعیین تعداد روزهای فعالیت آموزشی مدارس به‌تفکیک دوره و پایه

ب ـ تعیین چهارچوب کلی برای تقویم آموزشی معلمان و کارکنان (به‌تناسب دوره تحصیلی)، تعیین میزان ساعات موردنیاز برای فعالیتهای آموزشی و یادگیری به‌تفکیک دوره، پایه، درس، فعالیت تعیین برنامه‌های ثابت مدارس همانند محدوده زمانی برگزاری امتحانات نهایی کشوری

ماده 2 ـ شوراهای آموزش و پرورش استان‌ها موظفند بر مبنای چهارچوب کلان مصوب شورای‌عالی آموزش و پرورش و متناسب با پیشنهاد شورای آموزش و پرورش شهرستانها نسبت به تصویب زمان آغاز و پایان سال تحصیلی و تعیین تعطیلات فصلی و منطقه‌ای اقدام کنند. تعیین زمان امتحانات نهایی و هماهنگ استانی در هرسال تحصیلی در این شورا به تصویب می‌رسد.

تبصره ـ در تعیین آغاز و پایان سال تحصیلی و دیگر تعطیلات به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که حتی‌الامکان آغاز آنها در روز ابتدائی هفته و پایان آنها در روز انتهائی هفته قرار گیرد.

ماده 3 ـ شورای آموزش‌ و پرورش شهرستان موظف است در قالب چهارچوب‌های کلان مصوب شورای‌عالی آموزش‌ و پرورش نسبت به تصویب روزهای فعالیت مدارس در هفته، تعیین ساعت شروع و پایان فعالیت مدارس در هرروز اقدام و مصوبات مربوط را حداقل سه ماه قبل از آغاز سال تحصیلی به مناطق و مدارس ابلاغ کند.

ماده 4 ـ شورای آموزش‌ و پرورش شهرستان می‌تواند در مورد تعطیلات منطقه‌ای و فصلی، آغاز و پایان سال تحصیلی به شورای آموزش‌ و پرورش استان پیشنهاد ارائه کند.

ماده 5 ـ شورای آموزش و پرورش استان و شهرستان در مورد تغییر تعطیلات تابستان و شروع و پایان سال تحصیلی با رعایت چهارچوب‌های کلان تصمیم‌گیری نماید.

ماده 6 ـ در مواقع ضروری و پیش‌بینی‌نشده برای تصمیمگیری در مورد تعطیلی یا بازگشایی مدارس، جلسه شورای آموزش و پرورش (استان و شهرستان) به‌صورت مجازی تشکیل و مصوبات شورای مذکور از طریق دبیر یا رئیس شورا ابلاغ می‌گردد.

ماده 7 ـ قانون بازگشایی مدارس در اول مهرماه هر سال مصوب 1376,06,18 و بند «2» ماده (4) قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش در استان‌ها، شهرستان‌ها و مناطق کشور مصوب 1372,10,26 با اصلاحات و الحاقات بعدی لغو می‌گردد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۱ اردیبهشت؛ تعیین تکلیف ۴۵ کرسی مجلس
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • ساز و کار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل چگونه است؟
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی
  • تاثیر مثبت انتخاب فرد اصلح در دور دوم انتخابات بر آبادانی شهرستان
  • شمارش معکوس برای اتمام آزادراه مراغه- هشترود+ فیلم
  • طرح تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی به کجا رسید؟
  • مکرون: اروپا در حال مردن است