Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ «محمد مشکین فام» روز یکشنبه در نشستی خبری در حاشیه برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بین المللی نفت،گاز،پالایش و پتروشیمی، درباره اظهارات برخی نامزدهای ریاست جمهوری که اعلام می کنند، پارس جنوبی با پیشرفت 50 درصدی به دولت یازدهم رسیده و این دولت کار سختی برای به پایان رساندن آن نداشته است، گفت: فارغ از بحث‌های سیاسی و انتخاباتی به این سوال پاسخ می‌دهم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به این که بیش از ٢٠ سال است در شرکت نفت و گاز پارس حضور دارد و از اجرای نخستین فاز پارس جنوبی در این شرکت فعالیت داشته است، گفت: تحریم، سوء مدیریت و نبود ثبات مدیریتی در پیمانکاران اصلی اجرای فازهای پارس جنوبی سبب شد اجرای کار در فازهای 15 تا ١٨ پارس جنوبی به یک کلاف سردرگم تبدیل شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با یادآوری اظهارات آقای سوری (مدیرعامل اسبق شرکت نفت و گاز پارس) گفت: پالایشگاه فاز ١٧ و ١٨ END TEST (تست اول و آخر) است یعنی همکاران با توجه به شرایط تحریم و نبود تجهیزات مجبور بودند هر کالایی که به دستشان می رسد، در این فازها استفاده کنند و این موضوع پالایشگاه فاز ١٧ و ١٨ پارس جنوبی را به یک کلاف سردرگم تبدیل کرد.
وی گفت: آقای سوری می گفت تصورمان این نبود که فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی راه اندازی شوند.
فازهای 17 و 18 پارس جنوبی روز بیست و هفتم فروردین ماه امسال در آیینی با حضور حسن روحانی رئیس جمهوری در شهرستان عسلویه استان بوشهر افتتاح رسمی شد و به بهره‌برداری رسید.
فازهای ١٧ و ١٨ در زمره مگاپروژه های پارس جنوبی به شمار می آید که با توجه به سهم بالای بخش داخلی در اجرای طرح و دستاوردهای بالای فنی و مهندسی آن و همچنین ارزش افزوده اقتصادی بالای طرح، برای اقتصاد کشور از اهمیت زیادی برخوردار است.
قرارداد توسعه فازهای 17 و 18 پارس جنوبی ، در سال 1385 به ارزش 2 میلیارد دلار منعقد و با همت دولت یازدهم در قالب اولویت بندی فازهای پارس جنوبی ، طرح توسعه این فازها نیز در دستور کار قرار گرفت.
یکی از ویژگی های مهم فازهای ١٧ و ١٨سهم بالای شرکت های ایرانی در اجرا و ساخت پروژه است. در این طرح چهار سکوی ٢٣٠٠ تنی، 2 رشته خط لوله دریایی ٣٢ اینچ هریک به طول 105 کیلومتر برای انتقال سیالات تولیدی از سکو به پالایشگاه عسلویه، یک خط لوله 4.5 اینچی انتقال مواد شیمیایی (به منظور ممانعت از خوردگی و یخ‌زدگی خطوط لوله)، واحدهای سیلاب‌گیر مشترک، شیرین سازی و نم‌زدایی گاز، تولید گاز اتان، تفکیک مایعات گازی، مرکاپتان‌زدایی از پروپان و بوتان، 2CO زدایی از گاز اتان، افزایش فشار گاز برای انتقال به خط لوله سراسری، واحد تثبیت میعانات گازی، بازیافت گوگرد، انجماد گوگرد مایع و فرم دهی به آن، مخازن ذخیره ال پی جی و تلمبه های انتقال گاز مایع، مخازن ذخیره میعانات گازی و تلمبه های انتقال میعانات گازی و سرویس های جانبی لازم به جز تولید برق نیز احداث و ایجاد شده که در شمار تاسیسات پالایشگاه خشکی و دریای این پروژه به شمار می رود.
پالایشگاه ساحلی این طرح در زمینی به مساحت تقریبی 155 هکتار احداث شده که شامل چهار واحد شیرین‌سازی گاز، واحد تثبیت میعانات گازی و مخازن ذخیره آن ، واحد شیرین‌سازی و نم‌زدایی گاز ، تبرید گاز و جداسازی گازاتان، پروپان و بوتان، واحد سولفور و مرکاپتان‌زدایی و تراکم گاز برای انتقال، واحد بازیافت و دانه‌بندی گوگرد و واحد احیای منواتیلن گلایکول است.
بخار ، آب شیرین مورد نیاز و خنک‌کردن این پالایشگاه را واحدهای پشتیبانی پالایشگاه و برق موردنیاز نیز از نیروگاه مشترک سایر طرح های پارس جنوبی تامین می شود.
همچنین درآمد سالانه این فازها بیش از پنج میلیارد دلار است
هدف از اجرای فازهای 17 و 18 پارس جنوبی تولید روزانه 56.6 میلیون متر مکعب گاز 75 تن میعانات گازی، تولید روزانه 400 تن گوگرد، تولید سالانه یک میلیون تن اتان به منظور تامین پتروشیمی و تولید سالانه 1.05 تن گاز مایع ال پی جی (پروپان و بوتان) است.

**نصب ٢ سکوی فاز 14 تا پایان سال
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره روند توسعه فاز 14 پارس جنوبی گفت: تا پایان امسال، ٢ سکوی این فاز وارد مدار و یک میلیارد فوت مکعب گاز تولیدی این فاز به بخش خشکی منتقل می شود.
وی از برنامه شرکت نفت و گاز پارس برای کاهش فلرینگ ( سوخت گاز در مشعل) در پارس جنوبی خبر داد و گفت: قرارداد جمع آوری گازهای همراه نفت پالایشگاه فازهای ٢ و ٣ به‌زودی امضا می‌شود.
مشکین فام گفت: از هشت پالایشگاه پارس جنوبی، سه پالایشگاه هنوز به بهره بردار تحویل نشده است که تا پایان امسال تحویل می‎شود.
وی درباره مذاکرات ایران و قطر در حوزه پارس جنوبی گفت: دو کشور با هدف هماهنگی در امور و برداشت صیانتی، گاه مذاکراتی دارند اما به هیچ عنوان حق دخالت در روند توسعه میدان‌های هم را ندارند.

**دلیل حادثه خط لوله فاز ١٩ در حال بررسی
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره مشکلاتی که برای خطوط لوله پارس جنوبی در فازهای 16 و 19 این میدان در اواخر پارسال ایجاد شده بود، گفت: مشکل این خطوط ظرف ٢ ماه حل شد.
به گفته وی، هنوز دلیل آسیب دیدگی خط لوله فاز ١٩ مشخص نشده است و نفت و گاز پارس از همکاری پژوهشگاه صنعت نفت برای بررسی علت حادثه دیدگی استفاده می کند.
مشکین فام از بررسی‌ها در بلوک مرزی فاز ١٢ به منظور امکان سنجی توسعه در این منطقه نیز خبر داد و یادآور شد: حمایت از پیمانکاران داخلی به طور جدی در دستور کار این شرکت قرار دارد.

**دیگر میدان‌های نفت و گاز پارس؛ فرزاد، گلشن، فردوسی و لایه نفتی
مشکین فام درباره دیگر میدان‌هایی که در برنامه کاری شرکت نفت و گاز پارس قرار دارد، به میدان فرزاد اشاره کرد و گفت: فرزاد B به این دلیل که بخش عمده آن در سمت ایران است و گاز مرغوب تری دارد، توسعه آن نسبت به فرزاد A در اولویت است.
وی گفت: قرار است برای این میدان، مشاور مهندسی بگیریم و قرارداد آن را نیز با پتروپارس امضا می کنیم؛ این میدان شبیه پارس جنوبی نیست و باید طراحی بنیادی و پایه خاص خود را داشته باشد.
مشکین فام ادامه داد: میدان های گلشن و فردوسی از آنجا که مشترک نیستند در اولویت کاری قرار ندارند و مذاکرات جدی درباره این میادین نداشته ایم.
وی گفت: لایه نفتی از ابتدا هم در اختیار نفت و گاز پارس بود که مدتی به صورت طرحی مستقل دنبال شد و دوباره با تصمیم وزیر نفت به این شرکت بازگشته است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۱۶۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به هماهنگی‌هایی که بین مجلس و هیئت نظارت مجمع تشخیص بر سر موارد اختلافی در لایحه برنامه هفتم وجود دارد، بررسی این لایحه بدون شک پیش از پایان مجلس یازدهم به اتمام خواهد رسید. - اخبار سیاسی -

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره آخرین وضعیت بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس گفت: در نشست علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی برخی ایرادات شورای نگهبان به مصوبه مجلس در رابطه با لایحه برنامه هفتم مورد بررسی قرار گرفت. 

کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود

 

وی افزود: در همین رابطه اکثر ایرادات شورای نگهبان به این مصوبه مرتفع شد اما در عین حال نمایندگان بر روی برخی مصوبات خود نیز اصرار کردند که با این اوصاف این بخش از مواد برنامه هفتم برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال خواهد شد. 

عضو هیئت رئیسه مجلس در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه در روزهای پایانی مجلس یازدهم قرار داریم، آیا اتمام بررسی لایحه برنامه هفتم در مجلس فعلی میسر خواهد بود، گفت: با توجه به اینکه پیش از این مجلس و هیئت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با مواد اختلافی با شورای نگهبان هماهنگی‌هایی را با هم داشته‌اند، بدون شک در جلسات باقی مانده از مجلس یازدهم، کار بررسی برنامه هفتم توسعه نیز به پایان خواهد رسید و این قانون برای اجرا به دولت ابلاغ می‌شود. 

به گزارش تسنیم، لایحه برنامه هفتم توسعه 5 ساله کشور با تاخیری دو ساله در تاریخ 28 خرداد سال 1402 توسط رئیس‌جمهور تقدیم مجلس شد که بلافاصله مجلس آن را به دلیل ناقص‌بودن به دولت، بازگرداند و بعد از دو ماه دولت مجددا این لایحه را با اصلاحاتی به مجلس فرستاد و مجلس با وجود درگیر بودن نمایندگان با انتخابات اسفندماه، اواسط آذرماه آن را تصویب و برای نهایی‌شدن به شورای نگهبان ارسال کرد.

شورای نگهبان نیز اواخر دی‌ماه این لایحه را برای رفع ایرادات آن به مجلس برگرداند. در ادامه با توجه در اولویت‌ بودن بررسی و تصویب سند بودجه 1403 در مجلس، روند اصلاح و رفع ایرادات شورای نگهبان در مجلس به تاخیر افتاد و باعث شد که بررسی و تصویب بودجه 1403 بدون تصویب سند بالادستی آن یعنی برنامه هفتم توسعه، انجام شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • اهدای بیش از ۵ هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی 
  • درخشش قایقران بوشهری در مرحله دوم لیگ آب‌های آرام
  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود
  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • تحقق مطالبه کارگران شرکت کاغذپارس با حذف پیمانکار و افزایش مدت قرارداد کار
  • یک کشته و زخمی در برخورد مرگبار کامیون با پژو پارس در نزدیکی مشهد
  • آغاز تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی
  • فرماندار: طرح تأمین پارکینگ اطراف حرم مطهر رضوی را تحویل دولت داده‌ایم