Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس:  به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد امور رسانه‌ای و خبری سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نشست «تاثیر برندینگ علمی بر کتب دانشگاهی» یکشنبه (17 اردیبهشت) در پنجمین روز از برگزاری نمایشگاه کتاب در سرای اهل قلم ناشران دانشگاهی برگزار شد.
در این نشست علیرضا پوراسد، مولف کتاب‌های دانشگاهی با اشاره به چالش‌های نشر بر لزوم برندینگ علمی به عنوان راه‌حل این چالش‌ها اشاره کرد و افزود: برخی چالش‌های صنعت نشر همچون رکود و دیگر مشکلات اختصاصی چالش‌های عمومی هستند که در دیگر فعالیت‌های اقتصادی نیز وجود دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این مولف کتاب‌های دانشگاهی، چالش‌های اختصاص صنعت نشر را شامل کپی رایت، کاهش تیراژ و افزایش عنوان به طور همزمان، سیستم توزیع ناکارآمد، کاربردی نبودن برخی کتاب‌ها و محقق نشدن عبور از مرزها به معنای صادرات محصولات فرهنگی برشمرد. پوراسد با تاکید بر اینکه چالش‌های نشر یک مجموعه علل و یک مجموعه منشا را شامل می‌‌شود از تحولات جهانی به عنوان یکی از منشاهای مشکلات صنعت نشر نام برد و افزود: همچنین تحریم‌های جهانی علیه ایران و تحولات ملی و کاهش قدرت خرید مردم از منشاهای داخلی مشکلات این صنعت نام برد. به گفته‌ وی افزایش سن جمعیت ایران، و کاهش تعداد جوانان و دانش‌آموزان یکی از علل کاهش تیراژ کتاب است. برندینگ علمی با نوبل آغاز شداین مولف با بیان اینکه برندینگ علمی به صورت سازمان یافته با نوبل آغاز شد گفت: برندینگ علمی به کاهش هزینه‌های تبلیغات و اطلاع‌رسانی کمک می‌‌کند. هزینه‌هایی که بسیار زیاد هستند. پوراسد نخستین مرحله در برندسازی را ثبت برند در اداره‌ ثبت شرکت‌ها عنوان کرد و با اشاره به اینکه برای این کار باید دارایی‌های شرکت در ابتدا ثبت شود، افزود: همچنین برندینگ در کتب دانشگاهی نام انتشارات و کتاب را برجسته می‌‌کند و در این شرایط می‌‌توان هم از آموزش و هم از مشاوره در زمینه‌ کتاب نیز درآمدزایی کرد. وی یکی از مشکلات در زمینه‌ی انتشارات دانشگاهی را گزینش و بررسی سابقه‌ی مولف عنوان و تاکید کرد: اگر ناشران روند مشخصی برای بررسی صلاحیت افراد داشته باشند از سرقت‌های ادبی و کپی رایت جلوگیری می‌‌شود. وی ادامه داد: در صورت برندسازی، گزینش مولفان نیز ساده‌تر و از کپی رایت جلوگیری می‌‌شود. این مولف یکی دیگر از مزایای برندینگ علمی را کاهش هزینه‌ی مراحل دعاوی و پیگیری حقوقی برشمرد. پوراسد در مورد تاثیر برندینگ بر صادرات کتاب نیز گفت: با برندسازی علمی شناساندن کتاب در خارج از مرزهای کشور آسان‌تر می‌‌شود. وی با اشاره به مدل‌های جدید کسب و کار و درآمدزایی ناشران کتاب‌های دانشگاهی، کسب و کار جریانی را یکی از روش‌های درآمدزایی در زمینه‌ صنعت نشر عنوان و اظهار کرد: در صورت برندسازی می‌‌توان، اسپانسر یا پشتیبان مالی جذب و درآمدزایی کرد. پوراسد در پایان در مورد تفاوت بین نام و برند گفت: وقتی نام کتاب در اداره‌ی ثبت شرکت‌ها در طبقات مختلف از جمله آموزش و مشاوره علاوه بر فروش کتاب ثبت می‌‌شود، می‌‌توان از برند یا همان نام و نشان تجاری استفاده‌های دیگر نیز کرد. حسنی مسئول انتشارات یادوارده کتاب نیز به مشکل کپی رایت در کنار نبود حمایت‌های دولتی از صنعت نشر اشاره کرد و گفت: در حالی که تخلفات رانندگی و بسیاری دیگر از تخلفات به دقت از سوی مسئولان نظارت می‌‌شود اما ناشران، شاهد کپی شدن کتاب‌های خود از سوی دیگر ناشران و دیگر افراد در شمار انبوه هستند که این ناشی از ضعف نظارت دولت و نبود حمایت از این فعالان فرهنگی است. سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار می‌شود. مجموعه شهر آفتاب در اتوبان خلیج فارس، روبه روی حرم مطهر امام خمینی (ره) قرار دارد.

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۱۷۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات انسداد مرزهای شرقی توسط فراجا؛ ساخت دیوار ۴ متری

جانشین فرمانده فراجا درباره طرح جدید این نهاد برای انسداد مرزهای شرقی کشور و اجرای آن با همکاری ارتش توضیح داد.

به گزارش مشرق، چندی پیش خبری مورد اجرای طرح انسداد مرزهای شرقی کشور منتشر و اعلام شد که بناست دربازه زمانی ۳ ساله دیوار بتنی ۴ متری، سیم خاردار، فنس و جاده اصولی در مرزهای مشترک میان ایران و افغانستان ساخته شود. در همین راستا نیز جانشین فرمانده فراجا توضیحاتی بیشتر از اجرای این طرح را ارائه کرده است.

سردار قاسم رضایی درباره اجرای طرح انسداد مرزهای شرقی گفت: مسئولیت مرزهای کشور با فرماندهی انتظامی است و مرزبانی وظیفه کنترل و مدیریت مرزها را دارد. در بعضی از مرزها مانند مرزهای شمال غربی و مرزهای شرقی، تهدیداتی از آن سوی مرزها وجود دارد که ما با آن مقابله می‌کنیم.

جانشین فرمانده کل انتظامی کشور ادامه داد: به عنوان مثال، حمل و نقل مواد مخدر یا تردد اشرار و حتی نفوذ تروریست ها ممکن است از این مرزها صورت بگیرد. در همین راستا و بنابر درخواست پلیس مقرر شد انسدادهای فیزیکی در این مرزها ایجاد شود تا کنترل و مدیریت آنها بهتر صورت گیرد.

رضایی اظهار کرد: بنابراین با مدیریت فراجا و استفاده از نظرات کارشناسی مرزبانی و بودجه‌ای که دولت تامین کرده است، مقرر شد از امکانات مهندسی رزمی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ساخت این دیوارها نیز استفاده شود. در صورت نیاز با سپاه پاسداران نیز هماهنگی‌هایی صورت خواهد گرفت و از ظرفیت آنان نیز استفاده خواهیم کرد. در واقع این طرح، طرح پلیس است که ارتش به خاطر داشتن دانش فنی مناسب اجرای آن را بر عهده گرفته است. در مجموع فراجا مسئول تامین امنیت مرزهای کشور است.

وی با بیان اینکه همه منطقه دیوارکشی نخواهد شد، افزود: تنها در نقاطی که آسیب‌پذیری وجود دارد این انسداد فیزیکی ایجاد می‌شود. علاوه بر آن، مرزبانان و مرزنشینان غیور ما نیز در تامین امنیت مشارکت دارند. خوشبختانه تجهیزات خوبی نیز برای رصد و پایش مرزها در اختیار فراجا قرار دارد و البته این تجهیزات بیشتر هم خواهد شد.

دیگر خبرها

  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • آزادی‌خواهی از ویژگی‌های عناصر علمی و دانشگاهی در تمامی ادوار تاریخ است
  • اعلام جزئیات ساخت دیوار ۴ متری در مرزهای شرقی کشور
  • جزئیات انسداد مرزهای شرقی توسط فراجا؛ ساخت دیوار ۴ متری
  • جزئیات طرح جدید برای انسداد مرزهای شرقی
  • شیخ صدوق، روایتگر صادق احادیث
  • بیست و چهارمین دوره ساخت و مدیریت برند Brand MBA 
  • افزایش فضای نمایشگاهی و تعداد ناشران در نمایشگاه کتاب
  • روایت خسروپناه از سجایای اخلاقی محمدرضا سنگری
  • نکوداشت محمدرضا سنگری در دزفول