Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-05-07@03:51:38 GMT

حضرت علی اکبر(ع)  تبلور ثانوی پیامبر بود

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۲۳۸۷۱

حضرت علی اکبر(ع)  تبلور ثانوی پیامبر بود

سرویس دین و اندیشه پایگاه خبری تحلیلیبی‌باک؛ بخش مهمترین عناوین:


استاد حوزه علمیه نبی‌اکرم(ص) گفت: حضرت علی اکبر(ع)  تبلور ثانوی پیامبر بود هنگامی که کسی به چهره ایشان می‌نگریست گویا پیامبر (ص) زنده شده و حیات مجدد یافته‌اند.

به گزارش خبرگزاریمهر، حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی اسماعیل‌پور، امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل(ع) ستارخان به مناسبت میلاد حضرت علی اکبر(ع) که دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری مصادف با ۱۱ شعبان است با ما به گفتگو پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی اسماعیل‌پور، استاد حوزه علمیه نبی‌اکرم(ص) تهران و ملقب به خطیب اصفهانی ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن ولادت حضرت علی اکبر(ع) به جهان بشریت به ویژه جهان اسلام وجوانان پرشور و سرشار از عشق و ایمان در پاسخ به این سؤال که آیا حضرت علی اکبر ازدواج کرده است؟ تشریح کرد: دو نظر وجود دارد اول اینکه همسر و فرزندی نداشته‌اند و دومین نظر، با کنیزی ازدواج کرده و فرزندی به نام حسن دارند و دلیل آنها زیارتی است که ابوحمزه ثمالی از امام صادق (ع) روایت کرده است: « صلی الله علیک یااباالحسن صلی الله علیک وعلی عترتک و اهل بیتک»

خطیب اصفهانی در پاسخ به این سؤال که نسل جوان باید از حضرت علی اکبر (ع) چه درسی بگیرند؟ بیان کرد: درس‌ها وآموزه‌هایی که جوانان باید از رعنا جوان امام حسین (ع) فرا بگیرند: حق گویی ، حق پویی وحق جویی است هنگامی که همراه پدر به سمت کربلا می‌رفتند در یکی از منازل امام حسین (ع) لحظه‌ای به خواب رفتند و هنگامی که بیدار شدند گفتند: « إنالله و إناالیه راجعون» علی اکبر پرسیدندچرا کلمه استرجاع را برزبان جاری کردید ؟ امام گفتند: درعالم رؤیا هاتف غیبی می‌گفت این گروه درحال حرکتند و مرگ هم به دنبال آنها درحرکت است؛ علی پرسیدندآیا ما برحق هستیم ودر راه حق کشته می شویم؟ امام گفتند: آری. علی اکبرآنگاه که این پاسخ را شنیدند گفتند: بنابرین اگر در راه حق کشته شویم ارزش دارد و باکی از مرگ نداریم.

وی ادامه داد: حق در لغت یعنی آنچه که باید باشد وسزاواربودن است مثل وجود خداوند و ایجاد عدالت و گسترش معرفت و مبارزه باجهل و نادانی وظلم وستم.

استاد حوزه علمیه نبی‌اکرم(ص) گفت: امام حسین (ع) روز عاشورا هنگامی که علی اکبر (ع) اذن میدان گرفتند وحرکت نمودند به سوی دفاع از دین وحقانیت آیین پیامبر (ص) امام حسین(ع) سر به سوی آسمان بلند کردند وگفتند: خدایا کسی را به سوی دشمن فرستادم که شباهتش به پیامبر از همه مردم بیشتر است « اَشبهُ الناس خَلقاً و خُلقاً و منطقاً برسول الله (ص) » و آن از سه جهت است؛ آفرینش جسمانی، سیمای باطنی، گفتار زبانی.

امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل(ع) ستارخان ادامه داد: حضرت علی اکبر(ع) تبلور ثانوی پیامبر بود هنگامی که به چهره ایشان می‌نگریستی گویا پیامبر (ص) زنده شده و حیات مجدد یافته‌اند.

وی افزود: سیمای باطنی حضرت علی اکبر(ع) سیمای نبوی بود و سیمای پیامبر نماد آیات الهی وآموزه‌های وحیانی بود وگفتار علی اکبر(ع) هم برگرفته از قرآن بود.

این خطیب اصفهانی به فضایل و ویژگی‌های حضرت علی اکبر(ع) اشاره کرد و افزود: فضایل وارزشهای متعالی در وجود حضرت علی اکبر(ع) فراوان است که برخی ازآنها رانام می‌بریم.

حجت‌الاسلام و المسلمین اسماعیل‌پور، تواضع وفروتنی آقا بویژه در برابر امام حسین(ع)، تسلیم دربرابرحقیقت تا مرز شهادت را از فضایل و ویژگی‌های حضرت علی اکبر(ع) برشمرد.

استاد حوزه علمیه نبی اکرم(ص) با اشاره به کلام امام حسین (ع) که علی اکبر(ع) اشبه الناس برسول الله (ص) بودند گفت: علی اکبر(ع) الگوی کامل انسانیت در پرتو آموزه‌های قرآنی بودند.

وی ادامه داد: با توجه به پرسشی که معاویه از یاران خود داشت که چه کسی لیاقت برای خلافت دارد و او علی اکبر(ع) رامعرفی می‌کند (الفضل ماشهدت به الاعداء) به ویژگیهای ایشان نزدیک می‌شویم.

امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل(ع) ستارخان گفت: امام حسین (ع) هنگام حرکت علی اکبر (ع) به میدان مبارزه آیه‌ ۳۳ و ۳۴ آل عمران را قرائت کردند که این آیه نماد اوج ارزشها در مکتب قرآن بود.

«إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَیٰ آدَمَ وَنُوحًا وَآلَ إِبْرَاهِیمَ وَآلَ عِمْرَانَ عَلَی الْعَالَمِینَ ﺑﻰ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﺧﺪﺍ ﺁﺩم ﻭ ﻧﻮﺡ ﻭ ﺧﺎﻧﺪﺍﻥ ﺍﺑﺮﺍﻫﻴﻢ ﻭ ﺧﺎﻧﺪﺍﻥ ﻋﻤﺮﺍﻥ ﺭﺍ [ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﺷﺎﻳﺴﺘﮕﻰ ﻫﺎﻯ ﻭﻳﮋﻩ ﺍﻯ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻮﺩ ] ﺑﺮ ﺟﻬﺎﻧﻴﺎﻥ ﺑﺮﮔﺰﻳﺪ .(۳۳)»؛ « ذُرِّیَّةً بَعْضُهَا مِن بَعْضٍ وَاللَّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻧﻰ [ ﺭﺍ ﺑﺮﮔﺰﻳﺪ ] ﻛﻪ [ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﭘﺎﻛﻰ ، ﺗﻘﻮﺍ ، ﺩﺭﺳﺘﻰ ﻭ ﺭﺍﺳﺘﻰ ] ﺑﺮﺧﻰ ﺍﺯ [ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﺯ ﻧﺴﻞ ] ﺑﺮﺧﻰ ﺩﻳﮕﺮﻧﺪ ؛ ﻭ ﺧﺪﺍ ﺷﻨﻮﺍ ﻭ ﺩﺍﻧﺎﺳﺖ .(۳۴)»

خطیب اصفهانی ادامه داد: امام حسین (ع) با خواندن آیه شریفه ۳۳ و ۳۴ آل عمران عظمت فرزند خود را بیان نمودند که فرزند من تبار پاک پیامبران آسمانی است و اگر قرار بود بعداز رسول اکرم (ص) پیامبری برانگیخته شود کسی که لیاقت این مقام را دارد حضرت علی اکبر(ع) است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی اسماعیل‌پور به قرائت شعری از مرحوم تبریزی پرداخت:

این جوان که سوی میدان می رود

برگزیده جمله خلق عالم است

آدم است وتاج صفوت برسرش

اوخلیل ودرع خلت برتنش

نوح من ازدیده من دورشد

موسی من سوی کوی طورشد

خطیب اصفهانی در پایان گفت: اگر جوانان ما بخواهند برای خود الگویی را در رفتارهای فردی و اجتماعی خود برگزینند بهترین فرد حضرت علی اکبر امام حسین (ع) است زیرا دانش و دانایی و ارزشهای متعالی و آرمانی را ازخاندان پاک آل الله به ارث برده است. و بهترین سفارش به جوانان این است که تاریخ زندگی ایشان را مطالعه کنند وشناخت خودرا بالا ببرند.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۲۳۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمه ای از کرامات امام صادق(ع)

بخشش و بزرگواری آن حضرت

از مشکوه الانوار نقل است که مردی خدمت حضرت صادق(ع) رسید و عرض کرد پسر عمویت فلان اسم جناب تو را برد و نگذاشت چیزی از بد‎‎گوئی و ناسزا مگر آن که برای تو گفت. حضرت کنیز خود را فرمود که آب وضو برایش حاضر کند پس وضو گرفت و داخل نماز شد، راوی گفت من در دلم گفتم که حضرت نفرین خواهد کرد بر او، پس حضرت دو رکعت نماز گذاشت و گفت: ای پروردگار من این حق من بود من بخشیدم برای او، و تو جود و کرمت از من بیشتر است پس ببخش او را و مگیر او را به کردارش و جزا مده او را به عملش؛ پس رقّت کرد آن حضرت و پیوسته برای او دعا کرد و من تعجب کردم از حال آن جناب.

صدقات پنهانی و امداد از بیچارگان بصورت نهانی

ابن شهر آشوب از ابوجعفر خثعمی نقل کرده که گفت حضرت امام جعفر صادق(ع) همیانی زر به من داد و فرمود این را بده فلان مرد هاشمی و مگو کدام کسی داده. راوی گفت آن مال را چون به آن مرد دادم گفت خدا جزای خیر دهد به آن که این مال را برای من فرستاده که همیشه برای من می‎فرستد و من به آن زندگانی می‎کنم و لکن جعفر صادق یک درهم برای من نمی‎دهد با آن که مال بسیاری دارد.

عطوفت و مهربانی امام

از سفیان ثوری روایت شده که روزی به خدمت آن حضرت رسید آن جناب را متغیّرانه دیدار کرد سبب تغّیر رنگ را پرسید آن حضرت فرمود: که من نهی کرده بودم که در خانه کسی بالای بام برود، این وقت داخل خانه شدم یکی از کنیزان را که مسئول تربیت فرزند من بود دیدم که طفل مرا در بردارد و بالای نردبان است. چون نگاهش به من افتاد متحیر شد و لرزید و طفل از دست او افتاد بر زمین و مرد. تغییر رنگ من از جهت غصّه مردن طفل نیست بلکه به سبب آن ترسی است که آن کنیزک از من پیدا کرد و با این حال آن کنیزک را فرموده بود تو را به جهت خدا آزاد کردم، باکی بر تو نیست، باکی نباشد تو را.

احیاگر دین

از حضرت ابوجعفر سوالی کردند امام پس از شما کیست؟ حضرت دست بر پشت مبارک امام صادق(ع) زده فرمود سوگند به خدا این همان کسی است که باید آئین آل محمد(ع) را احیا کند.

توصیف دیگران از حضرت

طاهر، مصاحب امام ابوجعفر(ع) گفت حضور حضرتش شرفیاب بودم. جعفر وارد شد. حضرت باقر(ع) فرمود: این آقا، بهترین آفریده خداست.

تواضع در پوشش

روزی یکی از اصحاب حضرت صادق(ع) بر آن حضرت وارد شد. آن جناب پیراهنی پوشیده که گریبان او را وصله زده‎اند. آن مرد پیوسته نظرش بر آن پینه بود و گویا از پوشیدن آن حضرت آن پیراهن را تعجب داشت. حضرت فرموده چه شده تو را که نظر به سوی من دوخته‎ای؟ گفت نظرم به پینه‎ای است که در گریبان پیراهن شماست. فرمود بردار این کتاب را و بخوان آن چیزی که در او نوشته است. راوی گفت. مقابل آن حضرت یا نزدیک آن حضرت کتابی بود پس آن مرد نظر افکند در آن دید نوشته است در آن: «لا ایمان لمن لاحیاء له و لامال لمن لاتقدیر له و لاجدید لمن لاخلق له»

ایمان ندارد کسی که حیاء ندارد و مال ندارد کسی که در معاش خود تقدیر و اندازه ندارد و نو ندارد کسی که کهنه ندارد.

دیگر خبرها

  • تصاویری زیبا از همخوانی خادمان در چایخانه حضرت رضا(ع) | ویدئو
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • عزاداری شهادت امام صادق(ع) در حرم حضرت معصومه(س)
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • شمه ای از کرامات امام صادق(ع)
  • مسیر جنوب به شمال هراز تا اطلاع ثانوی مسدود شد
  • عزاداری مردم آذربایجان غربی در سوگ شهادت امام صادق(ع)
  • انقلاب اسلامی تبلور مکتب سیاسی امام صادق(ع)
  • عزاداری شهادت حضرت امام صادق (ع)در ایلام
  • عزاداری شهادت حضرت امام صادق (ع) در دهلران