Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-05-06@15:03:57 GMT

اشتغالزایی 200 هزار نفری در صنعت پتروشیمی یک ادعاست

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۲۴۳۴۱

اشتغالزایی 200 هزار نفری در صنعت پتروشیمی یک ادعاست

به گزارش شانا، رضا محتشمی پور، روز (یکشنبه، 17 اردیبهشت ماه) در حاشیه برگزاری دومین روز از بیست و دومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران درباره ادعای کاندیدای ریاست جمهوری مبنی بر ایجاد اشتغال 200 هزار نفر به ازای تولید یک میلیون تن محصولات پلیمری توضیحات لازم را ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این که صنعت پتروشیمی تأمین کننده 11 صنعت مختلف است و ضریب اشتغال در این صنایع با هم بسیار متفاوت است، گفت: به عنوان مثال، صنایع تزریقی پلاستیک در بعضی از آمارها به ازای هر یک تن، یک شغل ایجاد می‌کند که با در نظر گرفتن منطق کاندیدای ریاست جمهوری، به ازای هر یک میلیون تن در این صنعت باید یک میلیون نفر شغل ایجاد شود. از سوی دیگر نیز صنایعی در زیرمجموعه صنعت پتروشیمی قرار دارد که تعریف شغل برای آنها بسیار سخت است.

کاهش سهم اشتغالزایی با ارتقای فناوری

رئیس دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی با بیان این که توجه به این نکته که شکل صنعت پتروشیمی به دلیل سرمایه گذاری‌هایی که به منظور ارتقای فناوری انجام می‌شود به سرعت در حال تغییر است، افزود: بنابراین سهم اشتغال به ازای هر یک واحد تولید نیز کاهش یافت.

وی با اشاره به این که پارسال 51 میلیون تن محصول پتروشیمی در کشور تولید شده است، اظهار کرد: بیش از نیمی از این تولیدات در داخل واحدهای پتروشیمی مصرف شده است.

محتشمی پور عدد اشتغال در واحدهای بالادستی صنعت پتروشیمی را در فناوری قدیمی با برآورد دسته بالا حدود 500 شغل به ازای یک میلیون تن تولید محصول عنوان کرد و گفت: با ورود فناوری جدید و سبک شدن واحدها، میزان اشتغالزایی به حدود 300 تا 350 نفر رسید؛ یعنی با ارتقای فناوری، مقدار اشتغالزایی نیز کاهش یافته است.

وی با تأکید بر این که بخش بزرگی از تولیدات صنعت پتروشیمی در داخل خود صنعت استفاده می شود، تصریح کرد: میزان اشتغالزایی در واحدهای مادر از کمتر از 500 نفر آغاز می شود و در واحدهای میانی و گاه نهایی به طور میانگین به حدود 2 هزار تا 2 هزار و 200 تا می رسد که این اعداد به نوع واحدها بستگی دارد.

اشتغالزایی 16 هزار نفری در کل صنعت پتروشیمی

رئیس دفتر توسعه صنایع پایین دستی درباره نیمی از محصولات پتروشیمی که به دست مصرف کننده می رسد، گفت: بخشی از محصولات پتروشیمی مانند سوخت یعنی گازمایع و آروماتیک سنگین، کود، مواد شیمیایی وارد صنعت نمی شوند و در نتیجه اشتغالزایی چندانی به همراه ندارند. بنابراین اگر فرض بر این باشد که ما به ازای تولید یک میلیون تن محصول در صنعت پتروشیمی چه حجم اشتغالزایی را خواهیم داشت باید همه این اجزا را در نظر گرفته و سپس با احتساب یک میانگین وزنی به نتیجه برسیم. با این منطق، براساس عملکرد سال 95، اشتغالزایی 16 هزار نفر به ازای تولید یک میلیون تن محصول در کل صنعت پتروشیمی محاسبه شد.

وی با اشاره به این که پارسال 6 میلیون و 100 هزار تن محصول پلیمری در کشور تولید شده است، افزود: از این میزان حدود 50 درصد یعنی سه میلیون تن در داخل کشور جذب و مابقی نیز صادر شده است.

محتشمی پور با بیان این که براساس آمار رسمی وزارت صنایع، پروانه بهره برداری از 16 میلیون تن صنعت پلاستیک و 1.8 میلیون تن کامپاند صادر شده است، گفت: حدود سه میلیون تن پلیمر در کشور تولید و حدود 400 هزار تن نیز وارد شده است که در مجموع سه میلیون و 400 هزار تن در سال گذشته در کشور مصرف شده است.

رئیس دفتر توسعه صنایع پایین دستی در توضیح فاصله میان ظرفیت واحدهای پلیمری که پروانه بهره برداری کسب کرده اند و میزان مصرف پلیمر در کشور افزود: بخشی از این میزان، ظرفیت غیرواقعی است که عمدتا مربوط به مجوزهایی می شود که برای دریافت مواد اولیه از پتروشیمی صادر شده است که زیر 10 میلیون تن برآورد می شود.

محتشمی پور با اشاره به این که براساس برآوردهای ما کمتر از 10 میلیون تن کارخانه در کشور وجود دارد که فاصله این رقم تا 3.4 میلیون تن، ظرفیت نصب شده بلااستفاده است، گفت: بخشی از این ظرفیت بلااستفاده به دلیل بازار و تکنولوژی است.

افزایش فروش با وجود توقف تولید بعضی از واحدها

وی با بیان این که یک تا دو سال گذشته توقف تولید در بنگاه‌ها بسیار زیاد شنیده شده است، اظهار کرد: اما جالب است بدانید که در یک سال گذشته با افزایش فروش روبرو بوده ایم که این امر نشان دهنده این است که با وجود توقف واحدهای کوچک تر، واحدهای بزرگتر افزایش ظرفیت داده اند.

رئیس دفتر توسعه صنایع پایین دستی، زیرساخت‌های آماده تولید به لحاظ سخت افزاری را در بخش پلیمری حدود 10 میلیون تن اعلام کرد و افزود: وضعیت صنعت پلیمری کاملا به لحاظ شاخص های آماری، اشتغال و هم ضریب بهره برداری با صنایع دیگر تفاوت های جدی دارد.

به گفته محتشمی پور، صنایع پایین دستی به ویژه در صنایع کوچک، ظرفیت خوبی برای اشتغالزایی دارد و هر یک درصد که افزایش داشته باشیم یک گام به جلو برمی داریم اما نباید اعداد نجومی استفاده شود؛ ضمن آن که در زمان انجام طرح اشتغال موقت ایجاد می شود که پایدار نیست و مربوط به بخش پیمانکاری می شود در نتیجه در زمان بهره برداری رقم اشتغال پایین می آید.

وی تأکید کرد: با هر افزایش تولید در صنعت پتروشیمی، ظرفیت تأمین نیاز صنعت بالا می رود و می تواند ظرفیت ایجاد کند اما لزوما به این معنی نیست که هر یک میلیون تن محصول، به‌طور دقیق تعداد مشخصی شغل به وجود می آورد بلکه الزامات دیگری دارد که نمی توان به یک شاخص اتکا کرد.

منبع: شانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۲۴۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور کفت: مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مصطفی رجبی مشهدی در گردهمایی مدیران دفاتر حقوقی شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیرو به ناترازی صنعت برق در ٣ بخش مالی، سوخت و تولید و مصرف برق اشاره کرد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم عملکرد بخشهای تولید، انتقال و توزیع برق را تحت تاثیر قرار داده است.
وی رشد شتابان مصرف (٥.٧ درصد در سال گذشته) را از دیگر چالش‌های صنعت برق عنوان کرد که با توجه به رشد یک تا ٢ درصدی مصرف در کشورهای توسعه یافته، نیازمند تدبیر است.
به گفته سخنگوی صنعت برق، بخشی از رشد مصرف برق نامتعارف است که به پدیده‌های نوظهوری مانند ماینرهای غیرمجاز یا استفاده از کولرهای گازی در مناطق عادی اختصاص دارد.
مدیرعامل توانیر در ادامه از کاهش فعالیت تولید‌کنندگان مجاز رمز ارز از حدود ٣٥ مگاوات به کمتر از ٥ مگاوات خبر داد که به دلیل عدم بازدارندگی، راهکارهای قبلی مربوط به استخراج غیرمجاز است. وی در همین زمینه گفت: تاکنون ٨ مگاوات ماینر غیرمجاز کشف شده است.
رجبی مشهدی ٣٢ هزار مگاوات مصرف برق سامانه های‌سرمایشی در کشور را معادل کل مصرف برق کشور مصر با ١٢ میلیون نفر جمعیت ذکر کرد که نشان می‌دهد در کشور ما مقررات و مناسبات خوبی برای بهره‌وری انرژی و مهار هدر رفت برق در این حوزه حاکم نیست.
وی با اشاره به ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در مناطق عادی و معتدل که طی مذاکره با صداوسیما حاصل شده و٨ درصد مناطق کشور را شامل می‌شود، تاکید کرد: توان صنعت برق در این عرصه به ابزارهای فنی و اجرایی محدود می شود و بدون بهره‌گیری از ظرفیت حوزه حقوقی، امکان جلوگیری از مصارف بی‌رویه یا اجرای طرح‌هایی مانند توسعه خطوط برق وجود ندارد، بنابراین درخواست دارم واحدهای حقوقی صنعت برق وارد میدان شوند و کارشناسان این حوزه در تمامی موضوعات مبتلا به صنعت برق ورود کنند.
رجبی مشهدی مستندسازی اقدامات را از ملزومات کار در بخش حقوقی عنوان کرد که باید طی زمان بندی مشخص، مستندسازی اراضی و اسناد صنعت برق به انجام برسد.
بازنگری در قراردادها با توجه به نقش برجسته بخش خصوصی در فعالیت‌های صنعت برق، تعامل با مراکز قضایی و انتظامی و تبادل تجارب دفترهای حقوقی با یکدیگر از دیگر نکات مورد تاکید مدیرعامل توانیر در این نشست بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید
  • جلیل سبحانی از ورود هوش مصنوعی به صنایع پتروشیمی خبر داد
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • اجتماع یکصد هزار نفری فناوران کشور در بزرگترین رویداد نوآوری کشور
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم