Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@00:55:06 GMT

مکانیزم طاسی و سفید شدن مو کشف شد

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۲۴۷۴۷

مکانیزم طاسی و سفید شدن مو کشف شد

دانش>پزشکی - همشهری آنلاین:
دانشمندان می‌گویند در نهایت موفق به شناسایی سلول‌هایی شده‌اند که عامل رویش مو و ایجاد رنگدانه در موش‌ها هستند، قدم بزرگی که می‌تواند به درمان ریزش مو و سفیدی مو در انسان‌ها منجر شود.

براساس گزارش ساينس الرت، محققان درواقع به صورت تصادفي و درحال تحقيق روي اختلال ژنتيكي كه باعث رشد تومورها در اعصاب مي‌شوند، اختلالي به نام نوروفيبروماتوزيس نوع اول، با اين سلول‌هاي مولد مو مواجه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته محققان دانشگاه تگزاس، اگرچه اين تحقيق با هدف درك نوعي خاص از تومورها آغاز شد، اما در نهايت به كشف عامل خاكستري شدن موها و شناسايي سلولي كه عامل رويش موها است منجر شد كه در آينده مي‌توان از اين اطلاعات براي ترميم ريزش يا سفيدي موها استفاده كرد.

محققان درحال حاضر مي‌دانند كه سلول‌هاي بنيادين پوستي كه درون برآمدگي انتهاي فوليكول موي سر تجمع دارند در رشد مو موثرند، اما اطلاعات دقيقي از اينكه چه عاملي اين سلول‌هاي پوستي را به سلول‌هاي مو تبديل مي‌كند نداشتند. از اين رو نمي‌توانستند راهي براي تحريك رشد مو بيابند.

اما محققان آمريكايي درحال مطالعه روي روند شكل‌گيري تومورها روي سلول‌هاي عصبي موفق به شناسايي پروتئيني شدند كه اين سلول‌ها را از هم جدا مي‌كند. پروتئينKROX20 كه بيشتر با رشد رشته‌هاي عصبي در ارتباط است، در فوليكول موي موش‌ها مي‌تواند سلول‌هاي پوستي را فعال كرده و آنها را به سلول‌هاي مويي تبديل كند.

اين پروتئين سپس سلول‌ها را وادار به توليد پروتئيني ديگر به نام فاكتور سلول بنيادي يا SCF مي‌كند و زماني كه هردوي اين مولكول‌ها درون سلول بروز مي‌يابند، درون حباب مويي بالا رفته و با سلول‌هاي توليد كننده رنگدانه تعامل برقرار مي‌كنند و اين روند در نهايت به رشد موهاي سالم و رنگي منجر مي‌شود.

اما اگر يكي از عوامل دخيل در اين فرايند حضور نداشته باشد، همه‌چيز به‌هم خواهد ريخت. زماني كه دانشمندان پروتئينKROX20 را پاك كردند، دريافتند ديگر مويي در بدن موش نمي‌رويد و موش طاس مي‌شود. زماني كه پروتئين SCF از اين فرايند حذف شد، موي موش‌ها به سفيدي گراييد.

اگرچه انسان و موش از نظر زيستي شباهت‌هاي زيادي به هم دارند، اما دانشمندان براي اطمينان از نتايج به دست آمده بايد آن را روي انسان‌ها نيز مورد آزمايش قرار دهند. از اين رو دانشمندان هم‌اكنون درحال جستجو براي يافتنKROX20 و SCF در انسان‌هايي هستند كه موهاي سفيد يا كم‌پشت دارند تا دريابند آيا اين پديده با الگوي طاسي در مردها در ارتباط هست يا ارتباطي ميان آنها وجود ندارد.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۲۴۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، میلیاردها سال طول می‌کشد تا الماس‌های طبیعی در نتیجه فشار لایه‌های زمین و دمای شدید در اعماق زمین شکل بگیرند. فرم‌های مصنوعی را می‌توان خیلی سریع‌تر تولید کرد؛ با این وجود برای این کار نیز دست‌کم باید چند هفته منتظر ماند.

دانشمندان به تازگی روش جدیدی را برای ساخت الماس کشف کردند که در چهارچوب آن، ترکیبی از فلزات مایع می‌تواند یک الماس مصنوعی را در عرض چند دقیقه بدون نیاز به فشاری عظیم تولید کند.

البته برای این کار، هنوز به یک دمای بالای ۱۰۲۵ درجه سانتیگراد نیاز است تا یک قطعه الماس در ۱۵۰ دقیقه تشکیل شود. این معادل فشاری است که ما در سطح دریا احساس می‌کنیم و ده‌ها هزار بار کمتر از فشاری است که معمولاً برای تولید الماس نیاز است.

تیم سازنده این الماس جدید، پژوهشگران موسسه علوم پایه در کره جنوبی هستند که امیدوارند با این شیوه بتوانند انقلابی در تولید الماس‌های مصنوعی ایجاد کنند.

تکنیک حل کردن کربن در فلز مایع برای ساخت الماس کاملاً جدید نیست و جنرال الکتریک نیم قرن پیش فرآیندی مشابه را با استفاده از سولفید آهن مذاب به جهان معرفی کرد؛ اما برای این کار نیز نیاز به ایجاد فشاری معادل ۵-۶ گیگا پاسکال و یک «دانه» الماس است تا کربن به آن بچسبد.

پژوهشگران این تیم در مقاله‌ای درباره روش جدید نوشتند: «ما روشی برای تولید الماس در فشار ۱ اتمسفر و در دمای متوسط، با استفاده از آلیاژ فلزهای مایع کشف کردیم.»

آنها در این روش از مخلوط دقیقی از فلزات مایع گالیم، آهن، نیکل و سیلیکون استفاده کردند و یک سیستم خلاء در داخل یک محفظه گرافیتی ساختند تا فلز را در حالی که در معرض ترکیبی از متان و هیدروژن قرار می‌گرفت، به سرعت گرم و سپس خنک کنند.

این کار باعث شد تا اتم‌های کربن متان در سراسر فلز ذوب شده پخش شوند و به عنوان دانه الماس عمل کنند. 

تنها پس از ۱۵ دقیقه، قطعات کوچکی از کریستال‌های الماس از فلز مایع جدا و نمایان شدند و پس از گذشت مدت دو ساعت و نیم نیز یک لایه پیوسته الماس شکل گرفت.

تحقیقات درباره این فرآیند هنوز در مراحل اولیه است؛ با این وجود اعضای تیم تحقیق معتقدند که این روش پتانسیل زیادی دارد و می‌توان به کمک آن، فلزات مایع دیگری را برای رسیدن به نتیجه مشابه یا حتی بهتر ترکیب کرد.

شیوه‌ای که در حال حاضر برای تولید اکثر الماس‌های مصنوعی استفاده می‌شود، چندین روز طول می‌کشد و به فشار بسیار بیشتری نیاز دارد.

اگر این تکنیک بتواند همچنان توسعه یابد، فرایند ساخت الماس بسیار سریع‌تر و بسیار آسان‌تر خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد