Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-05-03@19:35:15 GMT

دست و جیغ و هورا و کمی هم کتاب

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۲۵۳۵۲

دست و جیغ و هورا و کمی هم کتاب

براساس آنچه گفته شده، در نمایشگاه سی‌اُم کتاب بالغ بر ۳۰ هزار عنوان کتاب در حوزه کودک و نوجوان عرضه شده است.

به گزارش گروه رسانه های بی‌باک، براساس آنچه گفته شده، در نمایشگاه سی‌اُم کتاب بالغ بر 30 هزار عنوان کتاب در حوزه کودک و نوجوان عرضه شده است. سالن کودک دارای 10 هزار متر مربع فضای نمایشگاهی و 6 هزار متر مربع غرفه و نسبت به سال گذشته 100 غرفه به تعداد غرفه‌های سالن کودک افزوده شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نمایشگاه امسال 290 غرفه مستقل برپا شده که این تعداد باتوجه به نمایندگی‌هایی که برخی از ناشران دریافت کرده‌اند، به 340 غرفه رسیده است.

قرار است در بخش کودک، آینده فرهنگ و کتابخوانی کشور ساخته شود اما آنچه در عمل اتفاق می‌افتد بیشتر کتاب‌سازی است و بازی و شادی و تماشا.

به نام کودک، به کام بزرگسال


با قاطعیت می‌توان گفت که هنوز تعریف درستی از ایجاد بخش کودک ارائه نشده است. کتاب‌هایی با موضوع کودکان یا کتاب‌هایی درباره کودکان. بخش کودک را که بالا و پایین می‌کنیم کودکان خسته‌ای را می‌بینیم که حوصله‌شان سر رفته اما دنبال پدر و مادر خود حرکت می‌کنند و چاره‌ای نیز ندارند. مهم‌ترین اتفاقی که برای کودکان می‌افتد، رنگ شدن صورتشان است و بادکنکی که به دستشان می‌دهند. تعداد کمی از بزرگسالان می‌دانند برای خریدن چه کتابی آمده‌اند و مابقی به پیشنهادات غرفه داران اعتماد می‌کنند. آهنگ‌های شاد در سالن پخش می‌شود و همان نگاهی که در صدا و سیما نسبت به کودک و نوجوان وجود دارد اینجا هم دیده می‌شود. بزرگسالان گاهی همراه بچه‌ها مشغول دست و جیغ و هورا هستند و گاهی نیز کتاب‌ها را با ولع می‌خوانند.


ترسناک، فوق ترسناک


یکی از غرفه‌هایی که نظرمان را جلب کرد، غرفه‌ای بود که کاغذی بزرگ بر دیوار چسبانده بود با این عنوان: رمان‌های ترسناک و فوق ترسناک. فارغ از اینکه چرا باید در بخش کودک چنین رمان‌هایی فروش برود؛ سؤال اینجاست که اصلاً چرا باید چنین کتاب‌هایی نوشته و تولید شوند؟
برای آزار کودکان، کتاب تولید می‌کنیم؟ آیا این‌همه فیلم و بازی ترسناک کفایت نمی‌کند؟ نبود نظارت هم که پای ثابت این اتفاقات است. کتاب‌هایی با موضوعات فضایی و افسانه‌ای و پر از کشت و کشتار. خوشبختانه به‌جز نگارنده، کسی نزدیک غرفه هم نبود. هرچند که باز هم با تخلفی آشکار، کتاب‌هایش را با 50درصد تخفیف می فروخت.

چقدر اسباب بازی


بخش کتاب کودک پر است از غرفه‌هایی که اسباب بازی می‌فروشند و احتمالاً این دوستان در تمام نمایشگاه‌ها با هر موضوع دیگری هم می‌توانند حضور داشته باشند. فروش سی دی‌های موزیکال را می‌شود به یک شکلی توجیه کرد اما حضور این‌همه لوازم بازی در نمایشگاه کتاب را چگونه هضم کنیم؟


لوازم بازی اگر با این فرض آورده شده که برای کودکان جاذبه داشته باشد که می‌توان به شکل‌های دیگری این جذابیت را ایجاد کرد. دوستانی که در این غرفه‌ها حضور دارند هم اغلب بی‌حوصله و یا بی‌اطلاع هستند. حوزه کودک با وجود اهمیت فوق العاده‌ای که دارد اما معمولاً با کمترین توجه از طرف مسوولان روبه‌رو می‌شود و اولویت‌های آخر را به آنها اختصاص می‌دهند. از مکانی که به آنها اختصاص داده شده می‌توان به جایگاه بخش کودک در ذهن برگزارکنندگان نمایشگاه پی برد.

خوب، بد، جلف


ناشران حوزه کودک در نمایشگاه سی‌ام را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد. گروهی از ناشران که معتقد به فرهنگ سازی و حق کپی رایت و نسل‌سازی برای آینده هستند و با استفاده از منابع غنی فرهنگی و دینی کتاب‌های خوبی را تولید می‌کنند و حتی ممکن است که در این راه ضرر مالی هم ببینند. گروه دوم کسانی‌اند که بدون رعایت حق نویسندگان و مترجمان دست به تولید کتاب‌هایی می‌زنند که با زرق و برقشان می‌خواهند هر جوری که شده به فروش برسند.


بدترین حالت متعلق به ناشرانی است که کتاب‌سازی و به کودک و نوجوان به چشم کالا نگاه می‌کنند و ابایی از پیوند باب اسفنجی با سعدی و حضور همزمان کلاه قرمزی و بن تن در شیراز ندارند و همینجور برای خودشان قصه می‌بافند. استفاده ابزاری از چهره‌های محبوب کودکان، مشخص نبودن اهداف چاپ این کتاب، نداشتن پیام یا جذابیت خاصی برای کودکان و نوجوانان از مهم‌ترین خصوصیات این ناشران است.

امیدوار، نا امید


تا زمانی که به بخش کودک و نوجوان توجه ویژه‌ای نشود بخش عمومی نمایشگاه نیز با همین آشفتگی و گاه خلوت ادامه خواهد داشت. زمانی که مراجعه کنندگان در بخش عمومی به دنبال یک «کتاب شعر خوب» و یا «داستان عاشقانه گریه آور» هستند نباید تعجب کرد. عدم اهتمام به بخش کودک و نوجوان دلیل این بی‌اطلاعی‌هاست و در آینده نیز اوضاع بدتر خواهد شد. حساسیت‌ها برای دادن مجوز به ناشران کودک نسبت به بزرگسالان باید بیشتر شود. مسأله اقتصاد کتاب کودک و نوجوان مهم است اما از آن‌سو کتاب‌هایی که به دست این بخش از جامعه می‌رسند، مهم‌ترند. بن دانش آموزی که امسال راه‌اندازی شده است در بخش نوجوان هزینه نمی‌شود و بیشتر به دنبال فروش آن هستند. بن دانش آموزی در بهترین حالت یک مسکن است.


بخش کودک و نوجوان، برنامه عموپورنگ یا فیتیله‌ای‌ها نیست. قرار است نسل‌های بعدی را کتابخوان کند. قرار است در مسیر اهداف جامعه به تربیت انسان‌ها و نسل‌ها کمک کند. ترویج فرهنگ کتابخوانی از کودکی نتایج دلنشینی در جوانی و بزرگسالی دارد که نیازمند صبر و حمایت مسوولان و خانواده‌هاست.

منبع: صبح نو


-----------------------------------------------------------------------------

برای ورود به گلبرگها بعنوان جامع‌ترین مجله اینترنتی در حوزه سلامت و خانواده بر روی تصویر ذیل کلیک کنید!

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۲۵۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش فضای نمایشگاهی و تعداد ناشران در نمایشگاه کتاب


آقای علی رمضانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: با گسترش فضای نمایشگاهی مجموعه ناشران کودک و نوجوان  و  دانشگاهی در محیط بزرگتری حضور پیدا کرده اند.
وی افزود: طبق پیش بینی‌های مختلفی که در نمایشگاه صورت گرفته است برخی نهاد‌ها مانند شهرداری تهران، بانک عامل نمایشگاه و مجموعه پست در تلاش هستند تا خدمات بهتری نسبت به سال گذشته ارائه کنند.
قائم مقام نمایشگاه کتاب گفت: ناشران این دوره نمایشگاه در بخش‌های عمومی، کودک و نوجوان، دانشگاهی، خارجی و بین الملل دسته بندی شده اند و ناشران دیجیتال در فضای مشخص و رسمی تری خدمات لازم را ارائه می‌کنند.
آقای رمضانی گفت: فضای مسقف در نمایشگاه امسال در بخش‌های دانشگاهی بیشتر است و بیست درصد (معادل ده هزار متر مربع فضای محیطی و دو هزار متر مربع فضای مسقف به بخش کودک) اضافه شده است.
فرایند غرفه بندی ناشران از ۲۵ فروردین ماه آغاز شده است و هم اکنون مراحل پایانی را طی می‌کند.
سی وپنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • افزایش فضای نمایشگاهی و تعداد ناشران در نمایشگاه کتاب
  • پایان جشنواره ملی "شعر کودک و نوجوان رضوی" در همدان 
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر
  • بهار کتاب ایران/از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد
  • آغاز تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه کتاب
  • بهار کتاب ایران؛از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه