Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@20:52:19 GMT

نظر مستاجر جدید کاخ الیزه درباره ایران

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۲۶۹۸۲

سرانجام رقابت نفس گیر انتخابات ریاست جمهوری در فرانسه با پیروزی امانوئل مکرون 39 ساله پایان یافت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جام جم آنلاین، سرانجام رقابت نفس گیر انتخابات ریاست جمهوری در فرانسه با پیروزی امانوئل مکرون 39 ساله پایان یافت، و این بانکدار جوان که سابقه تصدی وزارت اقتصاد دولت کنونی فرانسه را هم دارد، کلید کاخ الیزه را برای 5 سال آینده به دست گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرانسه با جمعیتی نزدیک به 62 میلیون نفر، و تولید ناخالص داخلی 5/2 تریلیون دلاری ششمین اقتصاد برتر جهان و در کنار آلمان یکی از موسسین و قدرت‌های برتر اتحادیه اروپاست که با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تنها نماینده دارای حق وتو این اتحادیه در شورای امنیت سازمان ملل است.

به همین دلیل فرانسه در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره دارای اهمیت بوده است. در دوره پسابرجام هم فرانسه از پیشتازان سرمایه گذاری در ایران بوده، و به گفته موریل پنیکاد، سفیر فرانسه در سرمایه گذاری خارجی هدف فرانسه در کوتاه مدت افزایش حجم سرمایه گذاری ها در ایران به سطح یک میلیارد و 400 میلیون یورو است.

این مقام فرانسوی همچنین ارزش مبادلات دو کشور را در سال 2016 میلادی 2 میلیارد و 100 میلیون یورو عنوان کرد و افزود: این رقم نسبت به سال2015 حدود 235 درصد افزایش داشته است.
با این مقدمه درباره مناسبات پیش روی ایران و فرانسه در دوره ریاست جمهوری امانول مکرون نکاتی چند قابل توجه است:

1- نخست اینکه امانوئل مکرون در 39 سالگی و با حزبی که هنوز یک سال هم از تاسیس آن نگذشته به ریاست جمهوری فرانسه رسیده، و طبعا رویکردهای وی به ویژه در سیاست خارجی مانند دیگر احزاب سابقه دار فرانسه مشخص و روشن نیست.

2- نکته دوم اینکه از امانوئل مکرون به دلیل سابقه کم در سیاست، موضع شفاف و مشخصی درباره ایران وجود ندارد. در نتیجه دستگاه دیپلماسی ایران می تواند پیش از آغاز تلاش‌ها برای ایجاد ذهنیت منفی علیه ایران در نگاه این سیاستمدار جوان، دست به کار شود، و بستر تعامل مثبت و متعادل با فرانسه تحت مدیریت مکرون را ایجاد کند.

3- نکته سوم ریل گذاری جدید در مناسبات ایران و فرانسه است که پس از برجام و در 4 بهمن سال 1394 ، با سفر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به فراانسه صورت گرفت. سفری که به دلیل گستردگی توافقات دوجانبه، فصل نوینی را در روابط ایران و فرانسه گشود.

در این سفر علاوه بر قرارداد خرید 100 فروند هواپیمای ایرباس از فرانسه، قراردادهایی با شرکت‌های بزرگ خودروسازی، نفت و گاز، راه‌سازی، راه‌آهن و شیلات فرانسه منعقد شد، و روابط تهران - پاریس را دست کم در حوزه اقتصادی وارد فاز تازه‌ای کرد.

نکته مهمتر اینکه، بخش عمده این قراردادها در حوزه وزارت اقتصاد، صنعت و امور دیجیتال فرانسه تعریف شده است که امانوئل مکرون در آن تاریخ تصدی این وزارتخانه را به عهده داشت.

4- نکته چهارم اینکه امانوئل مکرون به رغم رویکردهای شدید سکولاریستی، در موضوع اسلام، مهاجرت و کشورهای اسلامی نگاه بازتری دارد، چنانکه در مساله الجزایر رسما دوره اشغالگری فرانسه را دوره وحشیگری دانسته و آن را «جنایت علیه بشریت» نامیده است.

مکرون دست کم تا کنون در مواضع خود نگاه سازنده تری در تعامل با کشورهای اسلامی داشته و بارها از سیاست‌های تبعیض‌آمیز علیه مهاجران، به ویژه جمعیت مسلمانان فرانسه انتقاد کرده است.

5- نکته پنجم مربوط به نگاه امانوئل مکرون به خاورمیانه است. در این خصوص جمع بندی مواضع مکرون در دوران رقابت انتخاباتی را می توان چنین برشمرد:

الف) مکرون همواره خود را دوست اسراییل معرفی کرده و فرانسه را در قبال امنیت رژیم صهیونیستی متعهد دانسته است. هر چند این رویکرد به غلظت نگاه نیکلا سارکوزی رئییس جمهور اسبق فرانسه نیست.

ب) حمایت صریح مکرون از حمله موشکی اخیر آمریکا به فرودگاه الشعیرات ارتش سوریه ، تصریح وی بر ضرورت کناره گیری بشار اسد از هرم قدرت در سوریه، و حمایت از موضع معارضان سوری بخشی از دغدغه‌ها در خصوص سیاست خاورمیانه‌ای امانوئل مکرون است، که با نگاه منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران تمایز دارد.

با این همه مکرون بارها تاکید کرده که راه حل بحران سوریه سیاسی است، و این موضع می تواند نقطه مثبتی برای حمایت ازمذاکرات صلحی باشد که محور ایران، روسیه و ترکیه در آستانه آغاز کرده اند.

ج) موضوع دیگری که نباید از نظرها دور داشت توجه ویژه پاریس به بازار خرید سلاح در کشورهای حاشیه خلیج فارس است. فرانسه در سال‌های اخیر بیش از 20 میلیارد دلار سلاح و ادوات نظامی به ویژه به عربستان و قطر فروخته است. در مقابل هم این دو کشور سرمایه گذاری زیادی در فرانسه انجام داده اند که در شرایط کنونی اقتصاد فرانسه برای رئیس جمهوری با تجربه بانکداری و تصدی وزارت اقتصاد در فرانسه دارای اهمیت است.

با این همه امانوئل مکرون در مواضع انتخاباتی خود تصریح کرده: «فرانسه نباید در بازی قدرت میان دو کشور مهم منطقه مداخله کند... فرانسه باید هم با ایران حرف بزند هم با عربستان سعودی». وی همچنین از حمایت بی اندازه پاریس از عربستان سعودی انتقاد کرد اما گفت: البته نباید روابط با ایران گونه‌ای باشد که امنیت عربستان و اسرائیل را تهدید کند».


این نگاه برابر اگر در مرحله عمل هم محقق شود، فرصتی برای دستگاه دیپلماسی ایران جهت تعامل بیشتر با فرانسه برای حمایت از عقلانیت و مقابله با افراط در منطقه به شمار می آید.

نتیجه

در مجموع مواضع سیاست خارجی امانوئل مکرون نشان داده که تمایز فاحشی با سلف خود فرانسوا اولاند ندارد، و جایگاه ممتاز منطقه ای ایران را به رسمیت می‌شناسد. حمایت مکرون از توازن رقابت میان ایران و عربستان گویا تاکید وی بر ثبات در منطقه است، و مشارکت وی در پایه ریزی دور جدید مناسبات و تعاملات اقتصادی با ایران برگ برنده ای برای تهران است، تا با استفاده از سیاست فعال در تعامل با پاریس از ظرفیت این کشور بزرگ در جهت امنیت و صلح در منطقه و رشد تعاملات برابر اقتصادی بهره بردارد.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۲۶۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون جدید صدور حکم تخلیه مستاجر سال ۱۴۰۳

 در بعضی از قراردادهای اجاره، تخلیه فوری (دستور تخلیه) مشاهده نمی‌شود و مالک بایستی در پایان مدت اجاره، به منظور تخلیه ملک با ارائه دادخواست به شورای حل اختلاف و یا دادگاه محل وقوع ملک مراجعه کند.

به گزارش اقتصادآنلاین، در رابطه با دستور تخلیه فوری نکته‌ای وجود دارد؛ طبق ماده ۲ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۷۶، چنانچه قراردادهای اجاره‌ای توسط دو نفر شاهد امضا نشده باشند یا قرارداد با قید مدت در دو نسخه تنظیم نشده باشد، شامل تخلیه فوری نمی‌شوند.

به طور کلی حکم تخلیه مستاجر از سه قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۷۶ و قانون مدنی تابعیت می‌کند. موجر یا همان صاحب‌خانه در شرایطی می‌تواند از مستاجر خود شکایت کرده و درخواست حکم تخلیه مستاجر را از دادگاه یا شورای حل اختلاف نماید که وی اقدام به پرداخت اجاره بها نکرده باشد.

یکی از مراحل مهم شکایت از مستاجر به‌منظور تخلیه ملک، تنظیم دادخواست در دفاتر خدمات قضایی می‌باشد. پس از اینکه حکم تخلیه مستاجر دریافت شد، تخلیه ملک توسط نیروی اجرای احکام یا کلانتری محل انجام می‌گیرد.

حکم تخلیه مستاجر ۱۴۰۳

درباره حکم تخلیه مستاجر ۱۴۰۳ باید بگوییم طبق قرارداد اجاره، موجر و مستاجر باید به موضوعات مندرج در قرارداد عمل کند چراکه قانون مدنی طرفین قرارداد را ملزم به اجرای تعهدات خود می‌کند، اما گاهی اوقات ممکن است طرفین تعهداتشان را زیر پا بگذارند… برای دریافت حکم تخلیه مستاجر تهیه مدارک لازم مانند شناسایی و اجاره‌نامه الزامی است پس از تهیه مدارک باید به دفتر قضایی مراجعه و برای صادر شدن حکم تخلیه دادخواستی تنظیم نمود.

مهلت قانونی تخلیه مستاجر

پس از اینکه حکم تخلیه ابلاغ شد، مستاجر تنها سه روز فرصت تخلیه دارد. به بیان دیگر، چنانچه مستاجر پس از پایان مدت قرارداد مشخص شده، ملک مورد نظر را تخلیه نکرد، مالک به همراه مدارک لازم به منظور اخذ حکم تخلیه، به مراجع قانونی مراجعه می‌نماید. در این شرایط مالک می‌تواند مطابق با روال جاری به دو روش حکم تخلیه مستاجر و دستور تخلیه، به تخلیه و پس گرفتن ملک خود اقدام نماید.

در رابطه با مهلت قانونی تخلیه مستاجر، گاهی مشاهده می‌شود که سه روز از ابلاغ حکم تخلیه گذشته اما همچنان اقدامی به‌منظور تخلیه صورت نگرفته است. در چنین مواقعی مامورین اجرا به صورت جبری و با حکم قانونی ملک مورد نظر را تخلیه می‌کنند؛ اما در زمان اخذ حکم تخلیه، شرایط متفاوت می‌شود، یعنی در مرحله اول دادخواست موردبررسی قرار می‌گیرد.

سپس مرجع قضایی به مدت ۲۰ روز به مستاجر مهلت می‌دهد تا ملک مورد نظر را تخلیه کند. چنانجه مستاجر در مدت ۱۰ روزه اعتراض، اقدام به اعتراض نکرد و حکم تائید شود، ملک به‌صورت جبری و با حضور مأموران انتظامی تخلیه می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مداخله دوباره مکرون در انتقال امباپه به مادرید
  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود
  • ماکرون: فرانسه در وضعیت جنگی با روسیه قرار ندارد
  • درخواست رئیس جمهور فرانسه از رئال برای امباپه
  • بالاگرفتن جنگ لفظی بین مقامات فرانسه و روسیه
  • مقام سابق آمریکایی: فرانسه اولین نظامیان خود را به اوکراین فرستاده است
  • مکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • نگاه نوآورانه واحدهای تولیدی برای ورود به عرصه رقابت خارجی
  • قانون جدید صدور حکم تخلیه مستاجر سال ۱۴۰۳