Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - هشدار وزير دفاع عربستان، رو بهنمايي از پنج محصول جديد دفاعي و مهندسي، بهره برداري از خط آهن تهران – همدان، اتصال 5مرکز استان به راه‌آهن سراسري، دستاوردهاي سفر يک روزه دکتر ظريف به افغانستان، هفتمين دور مشورت‌هاي سياسي ايران و نروژ، اجراي کامل برجام از سوي ايران، استقبال ايران از نتيجه انتخابات رياست جمهوري در فرانسه ، نکات حقوقي حادثه معدن آزادشهر گلستان و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از جمله گزيده اخبار سياسي ايسنا در روز دوشنبه 18 ارديبهشت 1396 است.



با حضور وزير دفاع و جانشين فرمانده ستاد کل نيروهاي مسلح در حاشيه جشنواره ملي سرباز از پنج محصول جديد دفاعي و مهندسي رونمايي شد. اين محصولات عبارتنداز: سلاح‌هاي انفرادي کلاش 133، سلاح تک تيرانداز نصر، راديو نرم‌ افزار مالتي باند حمايلي واسع 1 و نصر 2 که راديو نرم‌افزار واسع 1 و نصر 2 راديوهايي امن و تاکتيکي و سبک با قابليت برقراري ارتباط صوت و ديتا در حالت فرکانس ثابت و جهش فرکانسي، قابليت برقراري ارتباط با انواع راديوها آنالوگ را دارند و سلاح انفرادي کلاش 133 نيز داراي کيفيت و دقت تيراندازي بالا و سلاح تک تيرانداز 12.7 ميليمتري نصر نيز با سرعت نواخت مناسب و قدرت و دقت تيراندازي بالا هستند.
وزير دفاع در نهمين جشنواره سرباز جوان گفت: حکام دست نشانده منطقه تا براي آيندگان عبرت نشده‌ايد از گذشتگان عبرت بگيريد.سردار دهقان گفت: به حکام دست نشانده و مرتجع منطقه و به رييس‌جمهور تاجرپيشه کم‌تجربه آمريکا توصيه مي‌کنم تا خود براي تاريخ و آيندگان عبرت نشده‌اند از گذشتگان عبرت بگيرند و از سرنوشت صدام درس بياموزند. وزير دفاع همچنين در گفت‌وگو با المنار به عربستان گفت:اگرعربستان حماقت کند، به جز مکه و مدينه تمام شهرهاي‌شان را ناامن مي‌کنيم .وزير دفاع کشورمان در واکنش به اظهارات اخير جانشين وليعهد عربستان که مدعي شده بود ايران خواستار رسيدن به قبله مسلمانان و تسلط بر تمام جهان اسلام است، گفت: اگر رياض مرتکب هرگونه حماقتي عليه ايران شود، به جز مکه و مدينه تمام شهرهاي عربستان را ناامن خواهيم کرد.
رييس ستاد کل نيروهاي مسلح با اعلام اينکه خاک پاکستان به مأمن تروريست‌هاي عربستاني مورد تأييد آمريکا بدل شده است، گفت: متاسفانه مناطق همجوار مرزهاي شرقي ايران در خاک پاکستان به مأمن و محل آموزش، آماده‌سازي و تجهيز تروريست‌هاي جيره‌خوار عربستان و مورد تاييد آنها تبديل شده است. باقري با اشاره به حادثه تروريستي در مرز ميرجاوه که منجر به شهادت تعدادي از مرزبانان کشورمان شد، اظهار کرد: متاسفانه مناطق همجوار شرقي ايران در خاک پاکستان به مامن و محل آموزش آماده‌سازي و تجهيز تروريست‌هاي جيره‌خوار عربستان مورد تاييد آمريکا بدل شده است.

با حضور رييس جمهور خط آهن تهران – همدان به طول 276 کيلومتر و با اعتبار 9700 ميليارد ريال به بهره‌برداري رسيد.حجت‌الاسلام والمسلمين حسن روحاني که يکشنبه شب با استقبال استاندار و مسئولين ارشد محلي وارد استان همدان شده است، صبح امروز، مسيري از خط آهن تهران - همدان را با قطار طي کرده و به طور رسمي اين خط آهن را افتتاح کرد. همچنين با حضور رييس جمهور خط آهن ملاير – فيروزان و ايستگاه فيروزان نيز با اعتبار 1100 ميليارد ريال به بهره برداري رسيد. روحاني در مراسم بهره برداري از خط آهن تهران – همدان با بيان اينکه 5مرکز استان به راه‌آهن سراسري متصل خواهند شد، وفاي به عهد و اقدامات دولت در حوزه‌هاي مختلف بويژه راه‌آهن و نوسازي خطوط ريلي را افتخارآميز دانست و گفت: به فضل الهي راه و تلاش را تا جايي که مطلوب ملت بزرگ ايران، فرهنگ ديرين و اسلام عزيز است، با قوت ادامه مي‌دهيم.
از سوي رييس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي تکاليف اولويت‌دار وزارت صنعت در سال 96 تکميل و راه اندازي پنجاه طرح مهم و ملي ابلاغ شد.معاون اول رييس جمهور و رييس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي، تکاليف و پروژه هاي اولويت دار وزارت صنعت، معدن و تجارت «مصوب ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي» براي اجرا در سال 1396 را ابلاغ کرد.

معاون وزير خارجه کويت با بيان اينکه کويت به دنبال از سرگيري گفت‌وگوها ميان شوراي همکاري خليج‌فارس و ايران است، گفت:کويت به دنبال گسترش روابط با روسيه و گفت‌وگوي مشترک با ايران است. خالد الجارالله معاون وزير خارجه کويت گفت: ما به دنبال دستيابي به سازوکارهاي مناسب با هدف از سرگيري گفت‌وگوها ميان شوراي همکاري خليج‌فارس و ايران هستيم. وي افزود: با توجه به نوسانات آينده در منطقه و انتخابات رياست جمهوري ايران، مشورت‌هايي براي برگزاري يک نشست ميان روسيه و کشورهاي خليج فارس شده است.
سخنگوي وزارت امور خارجه اهداف و دستاوردهاي سفر يک روزه دکتر ظريف به افغانستان را تشريح کرد. بهرام قاسمي در گفت‌وگويي که متن آن در کانال سخنگوي وزارت امور خارجه منتشر شده است، در پاسخ به سوالي درباره دستاوردهاي سفر يک روزه وزير امور خارجه به افغانستان گفت: سفر وزير امور خارجه به افغانستان که به دعوت رسمي دولت آن کشور صورت پذيرفت، سفري بسيار فشرده و به لحاظ محتوايي از کيفيت و موفقيت بسياري برخوردار بود. وي با اشاره به اين که سفر وزير امور خارجه در مقايسه با سفرهاي قبلي وي يک رکورد جديد به حساب مي‌آيد، ادامه داد: آقاي ظريف در اين سفر با تعداد بسياري از مقامات عاليرتبه کشور دوست و همسايه، افغانستان، ديدار و مذاکره کرد.
عبداله، رييس اجرايي حکومت وحدت ملي با مقام‌هاي ايران براي حل مشکلات مهاجران افغان در ايران گفت‌وگو مي‌کند. وي گفته است، براي حل مشکلات مهاجرين افغان در ايران اقدام جدي صورت مي‌گيرد.

يکي از رهبران حزب بدر با اشاره به اينکه ايران نقش مهمي در آزادسازي منطقه امرلي داشت، از حمايت‌هاي ايران از عراق در مبارزه با تروريست‌ها تمجيد کرد. محمد مهدي بياتي، يکي از رهبران حزب بدر در يک برنامه تلويزيوني ضمن تشکر از حمايت‌هاي ايران گفت: جمهوري اسلامي ايران و فرماندهان ايراني در ‌آزادسازي منطقه امرلي از دست گروهک تروريستي داعش نقش مهم و کارسازي داشتند.

هفتمين دور مشورت‌هاي سياسي ايران و نروژ روز گذشته در تهران برگزار شد.در اين دور از مشورت‌ها، هيات‌هاي ايران و نروژ به رياست مجيد تخت روانچي، معاون اروپا و آمريکاي وزارت امور خارجه و وگر استرومن، دبيرکل وزارت خارجه نروژ در خصوص زمينه هاي گسترش روابط همه جانبه دو کشور به ويژه در زمينه اقتصادي و بازرگاني و همکاري‌هاي تکنولوژيک گفت‌وگو کردند.
کريستين استرومن، قائم مقام وزير امور خارجه نروژ در رأس هياتي عصر روز يکشنبه با بهروز کمالوندي، ‌ معاون امور بين الملل، حقوقي و مجلس سازمان انرژي اتمي در محل اين سازمان ديدار و گفت‌وگو کرد. معاون امور بين‌الملل، حقوقي و مجلس سازمان انرژي اتمي ايران در ديدار قائم مقام وزيرخارجه نروژ گفت: تمام گزارشات آژانس حاکي از اجراي کامل برجام از سوي ايران است.در اين ديدار استرومن نيز ضمن اعلام حمايت کامل کشورش از برجام اعلام کرد: تمامي طرف هاي برجام موظف به رعايت تعهدات خود مي‌باشند و کشورش آمادگي کامل دارد در تمامي عرصه‌هاي اقتصادي، صنعتي، کشاورزي و همچنين در حوزه صنعت هسته‌اي با ايران همکاري داشته باشد.

سخنگوي وزارت امور خارجه ايران از نتيجه انتخابات رياست جمهوري در فرانسه استقبال کرد.بهرام قاسمي، سخنگو و رئيس مرکز ديپلماسي عمومي و رسانه‌اي وزارت امور خارجه ضمن استقبال از نتيجه انتخابات رياست جمهوري در فرانسه، اين رويداد را به دولت و ملت فرانسه تبريک گفت و ابراز اميدواري کرد که روابط جمهوري اسلامي ايران و فرانسه در دوره جديد پس از برگزاري اين انتخابات، براساس بسترسازي هاي صورت گرفته طي سالهاي اخير و متناسب با ظرفيت هاي موجود بين دو کشور، در راستاي منافع و مصالح دو ملت ايران و فرانسه، گسترش پيدا کند.
در همين ارتباط محمدباقر خرمشاد عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به روي کار آمدن امانوئل ماکرون به عنوان رئيس جمهور جديد فرانسه و مواضع احتمالي وي در قبال تحولات منطقه و سوريه گفت: با توجه به اينکه ماکرون به عنوان کانديداي مستقل در انتخابات حاضر شده بود، انتظار مي رود تغييراتي حتي جزئي در سياست خارجي فرانسه و در قبال تحولات منطقه به ويژه سوريه ايجاد شود. وي با بيان اينکه با پيروزي ماکرون تعاملات تهران ـ پاريس روندي مثبت خواهد داشت، گفت: فرانسه جزو اولين کشورهايي بود که در پسابرجام روابط خود را بهبود بخشيد و در همين راستا هم انتظار مي‌رود با روي کار آمدن ماکرون تعاملات تهران‌ ـ پاريس هم روندي مثبت داشته باشد.
رييس جمهوري اسلامي ايران نيز در پيامي به آقاي "امانوئل ماکرون"، انتخاب وي را به عنوان رييس جمهوري فرانسه صميمانه تبريک گفت و ابراز اميدواري کرد که روابط تهران – پاريس بيش از پيش در جهت منافع متقابل توسعه و تعميق يابد.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به نظر رهبري درباره رفع حصر گفت: ما همچنان به دنبال ملاقات با محصوران و پيدا کردن يک راه ميانه هستيم. علي مطهري در همايش «مشروطه دوم، مشروطه آخر...!» که از سوي انجمن فرهنگ و سياست دانشگاه اميرکبير در اين دانشگاه برگزار شده بود، اظهار کرد: ديدار ما با رهبري راجع به حصر مربوط به دو سال پيش است که موضوع را مطرح کرديم اما ايشان قبول نداشتند. ما ملاقات جديد در اين زمينه نداشتيم. ممکن است برخي از اعضاي شوراي عالي امنيت ملي موافق رفع حصر باشند ولي ملاحظه رهبري را مي‌کنند. به نظرم اگر بنا باشد کاري انجام شود خبرگان و مراجع بايد با ايشان صحبت کنند. فکر نمي‌کنم راه ديگري فعلاً وجود داشته باشد. البته ما همچنان به دنبال اين مسأله هستيم و سعي داريم ملاقاتي را با محصوران داشته باشيم و راه ميانه‌اي پيدا کنيم.

يک وکيل دادگستري در يادداشتي با عنوان «نکات حقوقي حادثه معدن آزادشهر گلستان» تاکيد کرده که قوه قضاييه حسب اصل ١٥٦ قانون اساسي در راستاي پيشگيري از وقوع جرم بايد تمهيدات لازم در جلوگيري از حوادث مشابه را اتخاذ کند. در بخشي از اين يادداشت آمده است:معادن در ايران از حيث فعاليت و بهره برداري و مديريت ستادي بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است و از بعد بررسي کار در آن جهت نظارت بر کارگران بر عهده وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعي است. با بررسي وضعيت کارگران اين معدن مستفاد مي شود که شوربختانه وزارت کار، رفاه و تامين اجتماعي قصور و کوتاهي در انجام رسالت و تکاليف خود داشته است. اين معدن فاقد تجهيزات و ايمني کار بوده است که هر دو وزارتخانه داراي مسئوليت مدني و حقوقي در قصور مذکور داشته اند. صرف صدور اخطاريه و بازرسي نمي‌تواند نافي مسئوليت آنان باشد.
رييس کل دادگستري گلستان از صدور قرار وثيقه 10 ميلياردي براي پيمانکار و مديرعامل معدن خبر داد و با تاکيد بر اينکه دستگاه قضايي براي استيفاي کامل حقوق کارگران معدن آزادشهر کوتاهي نمي کند، گفت: به‌زودي شرح پرونده اين حادثه به دفتر رئيس قوه قضاييه فرستاده خواهد شد.

اخبار انتخاباتي ايسنا در روز هجدهم ارديبهشت را نيز مي‌توانيد اينجا بخوانيد.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۳۰۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، طبق اطلاعات منتشره در وب سایت کاخ سفید، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگوی تلفنی روز دوشنبه خود با ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، اعلام کرد که ایالات متحده بلافاصله پس از تصویب لایحه مربوطه در سنا، بسته‌های کمک های نظامی جدید را به اوکراین منتقل خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: آخرین تحولات اوکراین| منهدم شدن ۵ تانک آبرامز آمریکایی توسط ارتش روسیه

رئیس جمهور بایدن همچنین تاکید کرد که کمک‌های اقتصادی ایالات متحده به حفظ ثبات مالی، بازسازی زیرساختارهای حیاتی و حمایت از اصلاحات در حالی که اوکراین به سمت همگرایی یورو-آتلانتیک حرکت می‌کند، کمک خواهد کرد.

ولادیمیر زلنسکی نیز به نوبه خود از همتای آمریکایی خود «به دلیل حمایت تزلزل ناپذیر از اوکراین و رهبری واقعی جهانی» قدردانی کرد.

روزنامه "پولیتیکو" به نقل از منابع خبری خود در دولت آمریکا گزارش داد که بسته کمکی به اوکراین که روز سه شنبه، ۲۳ آوریل، در سنای آمریکا مورد بررسی قرار خواهد گرفت، شامل افزایش بودجه، سیستم‌های توپخانه و دفاع هوایی است.

این نشریه یادآور شد که این لایحه در پنتاگون در حال نهایی شدن است و پیش بینی می‌شود روز سه شنبه، پیش نویس آن در سنای آمریکا تصویب شود. هدف از این لایحه ارسال تسلیحات نظامی و منابع مالی لازم به کی‌یف بلافاصله پس از امضای آن توسط جو بایدن رئیس جمهور آمریکا است.

این نشریه اطلاعاتی را در باره محتوای این کمک‌ها از چند منبع در دولت ایالات متحده دریافت کرده است. به گفته یک مقام آگاه، بسته کمکی جدید شامل خودروهای زرهی توپخانه و پدافند هوایی می‌شود. منبع دیگری اشاره کرده که بودجه جدید "به طور قابل توجهی بزرگتر از بسته قبلی ۳۰۰ میلیون دلاری است" .

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و نودمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا برای شتاب در کمک به کی‌یف

دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین، در جریان یک تماس ویدیویی با همکاران اروپایی خود تاکید کرد که اتحادیه اروپا نباید پس از تصمیم کنگره ایالات متحده در مورد حمایت مالی و نظامی از کی‌یف، آرام بنشیند. او گفت: «ما همه از تصمیم مجلس نمایندگان آمریکا استقبال می‌کنیم... ولی ما در اروپا نمی توانیم و نباید آرام بگیریم.»

کوله‌با با اشاره به اینکه تضمین امنیت اروپا در درجه اول به نفع خود کشورهای اروپایی است، افزود: دفاع از اروپا در وهله نخست به خود ما در اروپا مربوط است و نباید در این زمینه کوتاهی کرد.

ممنوعیت موقت ارائه خدمات کنسولی به مردان اوکراینی در سن خدمت نظامی

وزارت امور خارجه اوکراین درخواست‌هایی را مبنی بر تعلیق هر گونه خدمات کنسولی در مورد مردان اوکراینی که در رده سن خدمت نظامی اجباری قرار دارند را به سفارتخانه‌ های این کشور در خارج از کشور ارسال کرد.

این دستور توسط معاون اول وزیر خارجه آندری سیبیگا امضا شد و از ۲۴ آوریل "تا زمانی که توضیحات بیشتری در مورد روش اعمال مقررات مصوبه در قانون مربوط به تشدید بسیج دریافت شود" معتبر خواهد بود. بدین ترتیب از تاریخ ۲۳ آوریل ۲۰۲۴ به طور موقت اقدامات کنسولی مورد درخواست از سوی شهروندان مرد اوکراینی در رده سنی ۱۸ تا ۶۰ سال به حالت تعلیق در خواهد آمد.

کمبود پرسنل نظامی جوان در صفوف نیروهای مسلح اوکراین

آلکسی ملنیک، کارشناس امنیتی اوکراینی در یک برنامه تلویزیونی گزارش داد، نیروهای مسلح اوکراین به نیروی انسانی نیاز دارند، اما مردان مسن نمی توانند چنین بار سنگینی را به دوش بکشند. به گفته او، میانگین سنی سربازان نیروهای مسلح اوکراین در شرایط کمبود شدید پرسنل همچنان در حال بالا رفتن است.

این کارشناس با اشاره به این واقعیت که میانگین سنی سربازان اوکراینی در خط مقدم به بالای ۴۰ سال رسیده است، افزود: هنگامی که یک مرد مسن دائما مجبور به پوشیدن زره پوش، و حمل تجهیزات اضافی تا وزن ۱۶ کیلوگرم و اسلحه هستید، طبیعی است که به طور فزاینده‌ای عملکرد خود در میدان نبرد را از دست میدهد.

به گفته او، همه اینها نشان دهنده وضعیت کاملاً بحرانی در جبهه و نیاز فوری به جذب سربازان جوانتر برای خدمت نظامی است.

زلنسکی: اکنون در جبهه به افراد جوانتر نیاز داریم

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در مصاحبه با هوگو تراورز، روزنامه‌ نگار و وبلاگر فرانسوی تاکید کرد که جوانان اوکراینی موظف به شرکت در درگیری نظامی با روسیه هستند، زیرا آنها با فناوری‌های جدید آشناتر هستند.

وی گفت: ما اکنون به افراد جوان نیاز است زیرا جنگ مدرن‌تر شده است. نه تنها شرایط فیزیکی بهتر، بلکه افرادی که از فناوری استفاده می‌کنند، باید به جبهه بروند.»

زلنسکی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا قانون کاهش سن افراد بسیج شده را امضا کرده، یادآور شد که اکنون به اپراتورهای پهپادها، متخصصان دفاع سایبری و در مجموع افراد آشنا به جنگ مدرن در جبهه نیاز است.

در اوایل ماه آوریل زلنسکی قانونی را امضا کرد که بر اساس آن سن بسیج در اوکراین از ۲۷ سال به ۲۵ سال کاهش یافت. این لایحه در ۳۰ ماه مه سال ۲۰۲۳ در پارلمان اعلای اوکراین تصویب شده بود، اما برای مدت طولانی بدون امضای رئیس جمهور باقی مانده بود.

پیش بینی پایان جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان ابراز عقیده کرد که پایان درگیری در اوکراین تنها تا پایان سال ۲۰۲۵ ممکن به نظر می‌رسد و آنهم، مشروط بر این است که نامزدهایی که به حل مسالمت آمیز اوضاع پایبند هستند در پارلمان اروپا و انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده به پیروزی برسند.

وی یادآور شد: بدین ترتیب در سال آینده، در دو انتخابات - اگر همه چیز خوب پیش برود - ممکن است رهبران صلح جوی در اروپا و آمریکا پیشتاز باشند و سپس ما می توانیم درگیری اوکراین را در پایان سال [۲۰۲۵] پایان دهیم.

اوربان سیاستمداران فعلی اروپایی و دولت جو بایدن را به دلیل حمایت از تشدید درگیری در اوکراین از طریق کمک‌های مالی و نظامی که به طور منظم به کی‌یف منتقل می‌شود، سرزنش کرد و گفت: «در بروکسل آنها اکنون طوری رفتار می کنند که انگار آنها در حال شکست هستند - آنها دائماً خطرات را افزایش می دهند زیرا می خواهند آنچه را که از دست داده اند پس بگیرند. و این می تواند تمام اروپا را وارد جنگ کند.»

نخست وزیر مجارستان با تاکید بر اینکه منطق مشابهی در واشنگتن مشاهده می‌شود، یادآور شد که به همین دلیل دوره بعدی ریاست جمهوری آینده اوکراین را کاملاً تعیین خواهد کرد.

نظامیان اروپایی ممکن است برای محافظت از مرزها به اوکراین اعزام شود

سرهنگ دوم نیروی هوایی ایالات متحده جاهارا ماتیسک در مقاله‌ای برای مجله "فورین افرز" (Foreign Affairs) پیشنهاد کرد که سربازان اروپایی می‌توانند برای حفاظت از مرزها و زیرساخت‌های حیاتی اوکراین به این کشور اعزام شوند.

به عقیده این نظامی آمریکایی، رهبران اروپایی باید استقرار نیروها در اوکراین را برای ارائه پشتیبانی لجستیکی و آموزش نظامی، حفاظت از مرزها و زیرساخت‌های حیاتی اوکراین و حتی حفاظت از شهرهای اوکراین به طور جدی در نظر بگیرند. او نوشت: نظامیان اروپایی می‌توانند در عملیات های غیر جنگی و رزمی، از جمله گشت زنی در مرزهای اوکراین و حفاظت از بنادر در سواحل دریای سیاه، شرکت کنند.

علاوه بر این، در این مقاله یادآوری شده که در صورت نزدیک شدن نیروهای نظامی روسی، سربازان اروپایی باید "حق دفاع از خود و آتش گشودن" را داشته باشند.

عدم اتخاذ تصمیم خاص در مورد انتقال سیستم دفاع هوایی پاتریوت به کی‌یف

جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا اعلام کرد که وزیران خارجه و دفاع کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست خود در لوکزامبورگ، تصمیم مشخصی در خصوص انتقال سامانه های موشکی ضدهوایی پاتریوت به اوکراین نگرفتند.

بورل در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزیران، در پاسخ به سؤالی در این باره که چرا کشورهای اروپایی نمی توانند فوراً پاتریوت به اوکراین تحویل دهند، گفت: تصمیم گیری در مورد چگونگی کمک کشورهای عضو اتحادیه به کی‌یف نه در صلاحیت او و نه کمیسیون اروپا است. فکر می‌کنم امروز همه چیز گفته شد، همه وضعیت را درک کرده و حالا می توانند تصمیم بگیرند.

این مقام اروپایی یادآور شد که تصمیم درباره انتقال پاتریوت به اوکراین در بروکسل گرفته نمی شود، بلکه در پایتخت هر یک از اعضا اتخاذ خواهد شد. وی گفت: کشورهای عضو با درک کامل از نیازها و خواسته ها به پایتخت‌های خود بازگشتند. من مطمئن هستم که آنها تصمیمات مناسب را خواهند گرفت.

بورل یادآور شد، نمایندگان تعدادی از کشورها از قبل آمادگی خود برای ارائه سامانه‌های پدافند هوایی را به اوکراین اعلام کرده‌اند. او افزود: بسیاری از کشورها با طرح چک برای خرید گلوله های توپخانه برای کی‌یف از کشورهای ثالث نیز موافقت کردند.

این دیپلمات وعده داد که اولین تحویل قبل از آغاز ماه ژوئن انجام خواهد شد.

قصد وزارت دفاع لیتوانی برای انتقال رادارهای پدافند هوایی به اوکراین

لوریناس کاسیوناس، وزیر دفاع جمهوری لیتوانی روز دوشنبه در گفتگو با رادیو ملی این کشور اعلام کرد که لیتوانی قصد دارد برای بهره برداری کارآمدتر از سامانه‌های پدافند هوایی، رادارهایی را به اوکراین منتقل کند.

وی گفت: در ارتباط با سامانه موشکی ضدهوایی پاتریوت که آلمان به اوکراین منتقل می‌کند، رادارهایی که ما در حال انتقال آن هستیم هم، توانایی حفاظت از حریم هوایی اوکراین را تقویت خواهد کرد.

کاسیوناس جزئیات این تحویل را مشخص نکرد، اما گفت که لیتوانی باید ابتدا "تخصیص مالی" را مشخص کند و سپس کی‌یف این رادارها را دریافت خواهد کرد.

آمادگی اتحادیه اروپا برای جنگ جهانی در پس زمینه شکست اوکراین

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان معتقد است که بروکسل با آماده شدن برای یک جنگ جهانی به ناکامی‌های اوکراین در جبهه نبرد با روسیه واکنش نشان می دهد، اما مجارستان طرفدار حل و فصل مسالمت آمیز است.

وی این موضع را شب گذشته پس از نشست وزرای امور خارجه و دفاع کشورهای اروپایی در لوکزامبورگ به خبرنگاران اعلام کرد. به گفته این دیپلمات، این نشست یادآور "جلسه رهبران نظامی" بود، زیرا برنامه ارسال تسلیحات به کی‌یف برای چندین ساعت مورد بحث قرار گرفت.

سییارتو تاکید کرد: چنین اقداماتی تاکنون نه تنها به موفقیت‌های اوکراین در جبهه کمکی نکرده، بلکه به بدتر شدن اوضاع منجر شده است. در همین رابطه، او تعجب می‌کند چگونه تصور می‌شود که چنین استراتژی در آینده کارساز خواهد بود.

وزیر خارجه مجارستان تاکید کرد که کمک نظامی به کی‌یف تنها منجر به طولانی شدن درگیری و افزایش خطر بروز جنگ جهانی می شود. سییارتو در پایان گفت، طرف مجارستانی معتقد است که اتحادیه اروپا باید در عوض به برقراری صلح در اوکراین کمک کند و شرایط آن باید در حضور هر دو طرف درگیر مورد بحث قرار گیرد.

قصد مجارستان برای جلوگیری از تخصیص ۲ میلیارد یورو کمک برای اوکراین

پیتر سییارتو همچنین اعلام کرد که مجارستان با اختصاص ۲ میلیارد یورو از صندوق صلح اروپا به کشورهای اتحادیه اروپا برای انتقال تسلیحات به اوکراین مخالف است. وزیر خارجه مجارستان گفت: مواضع بوداپست بدون تغییر باقی می ماند. تا زمانی که تضمینی دریافت نکنیم که اوکراین شکار شرکت‌های مجارستانی را متوقف نکرده و آنها را از فهرست حامیان جنگ خود حذف نکرده باشد،، با چنین پیشنهادی موافقت نخواهیم کرد.

این دیپلمات پس از نشست لوکزامبورگ به خبرنگاران گفت: دلیل اقدامات کی‌یف، ادامه فعالیت شرکت‌های مجارستانی در روسیه است که صرفا ماهیت تجاری دارد.

وزیر خارجه اسلواکی خواستار صلح در اوکراین شد

اسلواکی خواستار پایان سریع درگیری اوکراین و دستیابی به صلح است. این موضع گیری روز گذشته توسط یوری بلانار، وزیر امور خارجه این کشور اعلام شد. او در پایان نشست وزرای خارجه و دفاع اتحادیه اروپا گفت: پس از گذشت ۸۰۰ روز [از آغاز درگیری نظامی]، وضعیت در اوکراین تغییر نکرده است و بنابراین ما خواستار جستجوی راه حل های مسالمت آمیز هستیم. تلفات غیرضروری در میان غیرنظامیان و سربازان دو طرف وارد می‌شود و به زیرساخت‌های [هر دو طرف] آسیب می‌رسد و باید کاری کرد تا درگیری هر چه زودتر خاتمه پیدا کند، نه آنکه اقدامی کرد تا جنگ ادامه یابد.»

ژاپن بیش از ۱۲ میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده است

وشیماسا هایاشی، دبیرکل دولت ژاپن روز دوشنبه تایید کرد که کمک اعلام شده توکیو برای اوکراین بالغ بر ۱۲.۱ میلیارد دلار است. وی گفت: تا این لحظه، کشور ما در مجموع ۱۲.۱ میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده است.

هایاشی یادآور شد که ژاپن به همکاری خود در ارائه حمایت از کی‌یف، در درجه اول با ایالات متحده و کشورهای عضو گروه هفت (G۷) و همچنین سایر کشورهای شریک خارجی ادامه خواهد داد.

در ژوئن سال گذشته، دولت ژاپن گزارش داد که کمک‌های اعلام شده ژاپن به اوکراین بالغ بر ۷.۶ میلیارد دلار است. علاوه بر این، توکیو به حمایت از کی‌یف در زمینه مین زدایی و پاکسازی مناطق آلوده ادامه خواهد داد و تجهیزات دفاعی مختلفی به اوکراین ارائه خواهد کرد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1228171 برچسب‌ها اوکراین

دیگر خبرها

  • واکنش وزارت خارجه عربستان به گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر غزه
  • واکنش روسیه به کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین | اوکراین ۵۰۰ هزار سرباز از دست داده است
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • سخنگوی وزارت خارجه: موضوع استفاده از سلاح هسته‌ای هیچ جایگاهی در دکترین هسته‌ای و دفاعی کشور ندارد
  • روحیه جهادی و دانش‌پایه بودن نظام دفاعی عامل برتری قدرت نظامی ایران است
  • هدیه مجلس به وزارت دفاع /سازمان سپند چه کمکی به نیروهای مسلح می کند؟
  • هشدار عربستان به زائران برای حضور بدون مجوز در این کشور
  • آیت‌الله رئیسی فردا به پاکستان سفر می‌کند
  • تصویب کلیات طرح تشکیل سازمان «سپند» وزارت دفاع/ تشکیل سازمان «سپند»باعث قدرت بازدارندگی کشور می‌شود
  • موافقت مجلس با کلیات تشکیل سازمان نوآوری دفاعی (سپند)