Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@04:14:29 GMT

مناظره های فعلی، سخنرانی را به عنوان ملاک اصلح ترویج می کند

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۳۱۲۸۵

مناظره های فعلی، سخنرانی را به عنوان ملاک اصلح ترویج می کند

دبیر اجرایی جشنواره عمار گفت: در مجموع اگر کمیسیون تبلیغات بخواهد مناظره های گفتارمحور و منفعلانه را ادامه دهد پیام مشخصی به مردم می دهد که تنها ملاک مهم، خوب حرف زدن است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید رسول منفرد دبیر اجرایی جشنواره عمار و از فعالین فرهنگی ماسالی در گفتگو با ماسال نیوز ضمن انتقاد از ساز و کار مناظره ها گفت: به نظر من در وضعیت کنونی، مناظره و برنامه های تبلیغاتی نامزدها در صدا و سیما که توسط کمیسیون تبلیغات مصوب شده، بدترین شکل ممکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه این برنامه ها و مناظره ها گفتارمحور است، چون فقط بر اساس دیدگاه های نامزدها است، آن هم نه لزوماً دیدگاه های واقعی آنها، بلکه دیدگاه‌هایی که خودشان اظهار می کنند، در حالی که شاید برخی از دیدگاهایشان را نمی گویند، یا برخی را برای جلب نظر مردم اضافه می گویند یا قدری تغییر می دهند.

منفرد گقتار محور بودن مناظره ها را نقصی بزرگ در مسبر شناخت واقعی نامزدها دانست و تاکید کرد: در مناظره های گفتارمحور، حتی اگر نامزدها تمام سعیشان را بکنند باز نمی توانند بی طرف باشند و از خودشان جانبداری نکنند به همین خاطر در بلندمدت اعتماد مردم به مسئولان را خدشه دار می کند.

وی افزود: پیشنهاد بنده این است که کمیسیون تبلیغات، مناظره سوم را تغییر دهد و از گفتارمحوری به مناظره های عمل محور تغییر دهند. یعنی به جای اظهارات نامزدها، عملکرد آنها را محور قرار دهند. مثلاً دوربین صدا و سیما می‌تواند به صورت زنده به منزل شش نامزد برود و سبک و سطح زندگی آنها را مقایسه کند، یا فهرست اموال آنها را منتشر کند، یا به محل کارهای قبلی و فعلی‌شان برود و با همکارانش صحبت کند و کیفیت کار روزانه یک نامزد و میزان برنامه ریزی اش را نمایش دهد یا کارهای یک هفته اخیر آنها را بررسی کند.

دبیر اجرایی جشنواره مردمی عمار، انفعال را یکی دیگر از اشکالات مناظره ها برشمرد و اظهار داشت: در مناظره اخیر، برخی نامزدها با رفتاری توهین آمیز نسبت به مردم، به جای پاسخ به سوالی که طبق قرعه به نامشان افتاده، بحثی را که از قبل آماده کرده بودند می خواندند و حتی از اینکه کاغذی در بیاورند و از روی آن متن بخوانند ابایی نداشتند. اما با این وجود، مجری برنامه هیچ واکنشی برای دفاع از حق مردم نداشت.

منفرد با اشاره به مفهوم گسترده آزادی بیان برای منتقدان گفت: در مناظره اخیر، موضوع مهم «آزادی بیان برای منتقدان» یکی از سوال‌ها بود که متاسفانه تقریباً همه نامزدها، آزادی بیان را مساوی آزادی بیان برای روزنامه ها و احزاب حساب کردند، در حالی که آزادی بیان روزنامه ها و احزاب، هیچ ارتباطی با آزادی و امکان انتقاد از سوی مردم ندارد.

وی افزود: مگر توده مردم توان مالی برای راه اندازی روزنامه یا حزب دارند؟ اتفاقاً همین روزنامه ها و احزاب، با جیغ و جنجال، سر و صدایی بر پا کرده اند که خیلی اوقات صدای مردم در لابلای آن گم می شود.

این فعال فرهنگی ماسالی خاطر نشان کرد: متاسفانه بی صداقتی بسیاری از روزنامه ها در ایران بارها اثبات شده است. مثلا در ماجرایی که ستون پیام‌های مردمی دو روزنامه در یک روز کاملا شبیه هم شده بود. یا مثلا روزنامه ای که بی خبر از لغو یک سخنرانی، به نقد محتوای سخنان سخنران آن جلسه پرداخته بود! اتفاقا بسیاری از روزنامه های غیرمردمی باید خاموش شوند تا صدای مردم خفه نشود. در این شرایط توقع این بود که نامزدها صراحتاً از سوال غلط انتقاد کنند یا مجری به نامزدها تذکر بدهد ولی این اتفاق نیفتاد.

منفرد در پایان گفت: در مجموع اگر کمیسیون تبلیغات بخواهد مناظره های گفتارمحور و منفعلانه را ادامه دهد پیام مشخصی به مردم می دهد که تنها ملاک مهم، خوب حرف زدن است و بقیه ملاکها مهم نیست. این کار احتمال اشتباه مردم در انتخاب بهترین نامزد را افزایش می دهد.

انتهای پیام /

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۳۱۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید

به گزارش جماران؛ یونسکو جایزۀ جهانی آزادی مطبوعات امسال خود را به همۀ روزنامه‌نگاران فلسطینی که جنگ غزه را پوشش می‌‎دهند اهدا کرد.

مائوریسیو ویبل رئیس هیات داوران بین‌المللی متخصصان رسانه یونسکو در این باره گفت: در این دوران تاریکی و ناامیدی، ما می‌خواهیم یک پیام قوی از همبستگی و به رسمیت شناختن آن دسته از روزنامه‌نگاران فلسطینی که در چنین شرایط دراماتیکی این بحران را پوشش می‌دهند، به اشتراک بگذاریم.

ویبل در مراسمی در سانتیاگو، پایتخت شیلی، در آستانه روز جهانی آزادی مطبوعات، افزود: ما به عنوان بشریت، بدهی بزرگی به شجاعت و تعهد آنها به آزادی بیان داریم.

به گفته کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ) و فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) بیش از ۱۰۰ روزنامه‌نگار و کارمند رسانه، که اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها فلسطینی هستند، در طول هفت ماهه جنگ غزه و در حملات اسرائیل به غزه کشته شده‌اند.

دیگر خبرها

  • درگیری طرفداران در مناظره انتخاباتی نامزدها در خرم‌آباد
  • مناظره انتخاباتی در خرم آباد به درگیری طرفداران نامزدها انجامید
  • جوکار: مردم اصلح‌ترین افراد را راهی مجلس کنند
  • گفت‌وگوی مستقیم نامزدهای انتخابات با مردم در «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم»
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • حضورآگاهانه مردم در انتخابات و انتخاب اصلح
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه آزادی مطبوعات یونسکو به خبرنگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • مناظره مدیران پرسپولیس و سپاهان درباره اتفاقات رخ داده در ورزشگاه آزادی