Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-28@05:39:26 GMT

یک چهارم اقتصاد نشر در نمایشگاه کتاب رقم می خورد

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۳۱۳۳۳

یک چهارم اقتصاد نشر در نمایشگاه کتاب رقم می خورد

سرویس فرهنگ و هنر پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک؛ بخش مهمترین عناوین:


همایون امیرزاده گفت: چرخه سالانه اقتصاد نشر در حدود هزار میلیارد تومان است که یک چهارم از این اقتصاد برعهده نمایشگاه کتاب است. در واقع سال مالی ناشران در نمایشگاه رقم می خورد.

به گزارش بی‌باک، برنامه گفتگوی فرهنگی با موضوع نمایشگاه کتاب یا فروشگاه کتاب، با حضور مژگان سبزیان، ناشر ، اسماعیل امینی، منتقد و نویسنده و ارتباط تلفنی با همایون امیرزاده سخنگوی شورای سیاست گذاری سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب از آنتن رادیو گفتگوپخش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این برنامهامینی با بیان اینکه بدون اقتصاد هیچ کار فرهنگی صورت نمی گیرد، گفت: پول باید پشتیبان فرهنگ باشد و اهمیت آن نباید بر محتوای فرهنگ غلبه کند به عبارت دیگر مسئله مالی در نشر اهمیت دارد اما نباید تا آنجا پیش برود که هر ناشری که ثروتمندتر باشد مطرح تر باشد. به عنوان مثال کتاب های کنکوری کتاب محسوب نمی شود اما این روزها در همه جا شیوع پیدا کرده است.

وی فروختن همه نوع کتاب در نمایشگاه را به عنوان یکی از عیوب نمایشگاه برشمرد وگفت: اینکه تمام کتاب ها اعم از آموزشی، رمان و ... در یک نمایشگاه عرضه شود روش درستی نیست. نمایشگاه کارناوالی از افراد مختلف است که هر یک چیز متفاوتی می خواهند و به دلیل سردرگمی نمی توانند پیدا کنند.

در ادامه برنامه سبزیان به تعاریف فرهنگ و اقتصاد اشاره کرد و گفت: نمایشگاه کتاب تهران هم رویکرد فرهنگی دارد و هم رویکرد اقتصادی. بر اساس تعاریف، در چرخه اقتصادی تولیدکنندگان ، توزیع کنندگان و مصرف کنندگان حضور دارند و پول در آن عرضه می شود که در نمایشگاه کتاب دیده می شود.

وی با بیان اینکه تیراژ کتاب با افت ۴۵ درصدی مواجه شده، گفت: می توان گفت چرخه اقتصادی در نمایشگاه کتاب کمک زیادی به نشر کشور نکرده است. بنابراین علیرغم گرایش های اقتصادی نمایشگاه کتاب ، متاسفانه منجر به رونق در بازار کتاب نشده است پس نمی توان گفت رویکرد اقتصادی موفق بوده است.

در بخش دیگر این برنامه، همایون امیرزاده در گفت و گوی تلفنی گفت: نمایشگاه کتاب تهران تلفیقی از فرهنگ و اقتصاد است. چرخه سالانه اقتصاد نشر در حدود هزار میلیارد تومان است که یک چهارم از این اقتصاد به صورت فشرده و در ۱۰ روز برعهده نمایشگاه کتاب است.در واقع سال مالی ناشران در نمایشگاه کتاب رقم می خورد.

وی با تاکید بر اینکه رویکرد اصلی نمایشگاه کتاب در همان ابتدای شکل گیری ، خرید و فروش بوده است ، گفت: در طی این سال ها غلبه وجه اقتصادی بر فرهنگی ایجاد نشده است و کاملا بر عکس است. به مرور زمان وجوه فرهنگی و عینی تر جنبه اجتماعی در نمایشگاه کتاب پدیدار شد. به عنوان مثال تقویت دیپلماسی فرهنگی از دریچه نمایشگاه که همان کشور میهمان است، اتفاق افتاده است.

سخنگوی شورای سیاست گذاری سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب به موضوع ایرانی کردن نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: نزدیک به۴۰ درصد از مخاطبان نمایشگاه، از شهرستان های کشور هستند و با توجه به این مسائل می توان گفت رویکرد فرهنگی روز به روز خود را بیشتر نشان می دهد.

امیرزاده ادامه داد: در جهت ایرانی کردن، نمایشگاه کتاب هر روز به نام یک استان نام گذاری شده است که ظرفیت های پیرامونی در مرکز خود را نشان می دهد. همچنین میز اقوام ایرانی و طرح های ترویجی معاونت فرهنگی و.... طرح های قابل قبولی است که توجه را به سمت استان ها معطوف می کند.

وی چرخه اقتصادی موجود در نمایشگاه را معیوب دانست وگفت: بر اساس طرحی که در حال بررسی است نمایشگاه باید به سمت تخصصی شدن مانند نمایشگاه کتب آموزشی، کودک و دانشگاهی و .. حرکت کند که نمایشگاه برند محتوایی خود را حفظ کند.اما از سوی دیگر باید این موضوع را نیز در نظر گرفت که جمعیت میلیونی بازدیدکننده به دلیل گستره وسیع موضوعات است.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۳۱۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی

دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

 قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت:، زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکار‌های خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

حجت‌الاسلام بحرینی نماینده مشهد نیز در این جلسه صدای فردی را پخش کرد که در تماس با دفتر ارتباطات مردمی خود، انتقادات صریحی را علیه سیاست‌های کنونی مطرح کرده و تاکید می‌کرد که این رویکرد به تولید کننده و مصرف کننده آسیب زده است.

منبع: فارس

tags # محمد باقر قالیباف ، سید ابراهیم رئیسی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • ضرب‌الاجل به پاستور
  • یمن جایگزین مهمان ویژه نمایشگاه کتاب شد
  • هند به نمایشگاه کتاب تهران نرسید،‌ یمن جایگزین شد
  • تغییر در مهمان ویژه نمایشگاه کتاب / یمن جایگزین هند شد
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • جشنواره‌های گردشگری با رویکرد ملی و بین‌المللی تدوین شود
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است