Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@18:46:57 GMT

این توده‌های غیرسرطانی نیازی به درمان ندارند

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۳۳۹۲۰

این توده‌های غیرسرطانی نیازی به درمان ندارند

چشم‌انداز یک توده زیر بغل ناشی از سرطان به عوامل مختلف از جمله مرحله سرطان و اینکه آیا تومور به سایر قسمت‌های بدن گسترش یافته یا خیر، بستگی داردکه البته بهترین شانس بهبودی، تشخیص به موقع است.

سرویس سبک زندگی فردا: یک فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: لیپوما، عفونت ویروسی، فیبروآدنوم (توده‌های پستان غیر سرطانی) هستند که نیاز به درمان ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
حسن گنجی‌زاده زواره، با بیان اینکه غدد لنفاوی زیر بازوی افراد واقع شده است، گفت: بسیاری از مردم، بویژه زنان، هنگام پیدا کردن یک توده زیر بغل عصبی می‌شوند. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.

وی با تاکید براینکه توده می‌تواند در اثر عفونت‌های باکتریایی، ویروسی، آلرژی‌ها، رشد بافت یا چربی بی‌ضرر و رشد سرطان ایجاد شود، ادامه داد: در صورت وجود توده، پزشک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و یا ممکن است با بیوپسی، به منظور تعیین علت تشکیل توده، نمونه برداشت کند.

گنجی‌زاده زواره اضافه کرد: توده زیر بغل معمولا با بزرگ شدن حداقل یکی از غدد لنفاوی زیر بازو ایجاد می‌شود و غدد لنفاوی کوچک، غددی بیضی شکل هستند که در سراسر بدن قرار دارند و نقش مهمی در سیستم ایمنی دارند.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم با اشاره به اینکه بیشتر توده‌های زیر بغل بی‌ضرر هستند و معمولا در نتیجه رشد بافت غیرطبیعی ایجاد می‌شوند، تصریح کرد: با این وجود توده زیر بغل می‌تواند به یک مشکل اساسی جدی در بحث سلامت مرتبط باشد؛ بنابراین هر توده غیر معمول باید به دقت توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد.

گنجی‌زاده، شایع‌ترین علل توده زیر بغل را عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی، رشد بافت چربی بی‌ضرر (lipomas)، واکنش‌های آلرژیک، واکنش‌های جانبی به واکسیناسیون، عفونت‌های قارچی، رشد بافت فیبروز غیر سرطانی (فیبرآدنوما)، سرطان پستان، سرطان سیستم لنفاوی (لنفوم)، سرطان خون در مغز استخوان (لوسمی)، لوپوس یا (SLE) برشمرد و افزود: لوپوسیک بیماری خود ایمنی است که مفاصل و اندام را هدف قرار می‌دهد.

وی اظهار کرد: توده زیر بغل در مردان و زنان می‌تواند در تمام سنین رخ دهد؛ با این حال، یک توده در زیر بغل ممکن است سرطان پستان را نشان دهد و زنان باید آزمون‌های ماهانه پستان را انجام دهند و در صورت رویت هر گونه توده‌ای به پزشک متخصص مراجعه کنند.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم یادآورشد: توجه داشته باشید که سینه‌ها در طول چرخه قاعدگی تحت تغییرات هورمونی هستند و ممکن است تمایل به ناصاف بودن در طول این زمان داشته باشند که این امر کاملا طبیعی است و لذا برای دقیق‌ترین نتایج، معاینه سینه‌ها در حدود یک تا سه روز پس از پایان دوره قاعدگی انجام شود.

گنجی‌زاده زواره با بیان اینکه انجام معاینه جسمی، اولین گام در تشخیص توده زیر بغل است و از لمس یا ماساژ، برای تعیین سازگاری بافت توده استفاده می‌‎ شود و این روش منحصرا با دست انجام می‌شود، افزود: توده‌های خوش خیم مانند «lipomas» نیازی به درمان اضافی ندارند و با این حال اگر توده آزاردهنده است پزشک می‌تواند گزینه‌های درمانی برای حذف آن را توصیه کند.

وی تصریح کرد: براساس نتایج حاصل از بررسی فیزیکی، ممکن است پزشک آزمایش‌های بیشتر به منظور رد کردن عفونت، واکنش‌های آلرژیک یا تغییرات سرطانی را درخواست کند و پزشک معالج ممکن است ترکیبی از آزمون‌های تشخیصی نظیر شمارش کامل خون، بیوپسی (برداشتن یک قطعه کوچک از بافت توده برای تست) و تست آلرژی را انجام دهد.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم با اشاره به روش درمان توده زیر بغل گفت: در این راستا پزشک دوره درمانی را توصیه می‌کند که به علت زمینه‌‎‌ای توده بستگی دارد.

وی با تاکید براینکه عفونت‌های باکتریایی را می‌توان با آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی درمان کرد، پس از چند روز، توده زیر بغل باید شروع به ناپدید شدن کند، عنوان کرد: اگر توده با آلرژی در ارتباط باشد باید هنگام شروع دارو و یادگیری جلوگیری از محرک آلرژی، فروکش کند.

وی با اشاره به اینکه توده‌هایی که نیاز به درمان ندارند عبارتند از: لیپوما، عفونت ویروسی، فیبروآدنوم (توده‌های پستان غیر سرطانی)، تاکید کرد: اگر توده زیر بغل سرطانی باشد ممکن است پزشک شما را به متخصص برای مراقبت بیشتر ارجاع دهد، البته درمان به نوع سرطان و مرحله آن بستگی دارد و ممکن است ترکیبی از جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی باشد.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم یادآور شد: چشم انداز یک توده زیر بغل بستگی به علت آن دارد؛ به عنوان مثال، چنانچه توده از عفونت ویروسی ناشی شود، نهایت به خودی خود از بین می‌رود؛ با این حال، لیپوم، در حال بی‌ضرری، دائمی است.

وی اضافه کرد: چشم‌انداز یک توده زیر بغل ناشی از سرطان به عوامل مختلف از جمله مرحله سرطان و اینکه آیا تومور به سایر قسمت‌های بدن گسترش یافته یا خیر، بستگی داردکه البته بهترین شانس بهبودی، تشخیص به موقع است.

گنجی یادآور شد: حتی چنانچه فکر نکنید که توده مضر باشد، بهتر است باپزشک معالج برای تشخیص دقیق تماس بگیرید.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۳۳۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد

رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: این صندوق بر دانش‌بنیان شدن حوزه سلامت کشور و در نتیجه انتفاع بیماران سرطانی از طریق تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه سلامت تمرکز دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان در نشستی با اعضای شورای راهبری کنگره کنسر ژنومیکس با اعلام حمایت صندوق نوآوری از برگزاری رویدادهای علمی و فناوری در حوزه سلامت از جمله کنگره کنسر ژنومیکس، اظهار کرد: شکل‌گیری کمیته تجاری‌سازی در این رویداد، در کنار توجه به توسعه علمی اتفاق قابل ملاحظه‌ای است که می‌تواند در شکل‌گیری زیست بوم پیشگیری و درمان سرطان و سلامت کشور اثربخش باشد و این صندوق آماده تقویت و حمایت از استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان مرتبط با موضوع پیشگیری و درمان سرطان از طریق ارائه تسهیلات و حمایت‌های لازم و نیز اهدای جوایز به گروه‌هایی است که مورد تایید کمیته تجاری‌سازی در نمایشگاه یا جشنواره ایده تا استارت‌آپ قرار می‌گیرند.

وی «سلامت» را از موضوعات راهبردی صندوق نوآوری و شکوفایی دانست و تاکید کرد: معاونت توسعه این نهاد را مسؤول همکاری‌های لازم با کمیته تجاری کنگره کنسر ژنومیکس معرفی کرد.

در این نشست همچنین دکتر مصطفی زمانیان، عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه بر اساس بررسی‌های انجام شده در دنیا طیف مختلفی از خیرین حوزه سلامت و حتی کسانی که با نیت انتفاع اقتصادی قصد مشارکت در بخش سلامت را دارند، می‌توانند در مدل‌های تامین مالی پروژه‌های اجتماعی مشارکت کنند، افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی با استفاده از برخی از این مدل‌ها می‌تواند انگیزه‌ای را برای مشارکت خیرین و سرمایه‌گذاران حوزه سلامت به‌ویژه در زمینه پیشگیری و درمان سرطان فراهم کند.

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دومین کنگره کنسر ژنومیکس با محورهای تشخیص مولکولی، پزشکی شخص محور، درمان هدفمند و بیومارکرهای سرطان، از ۲ تا ۴ آبان ماه ۱۴۰۳ در سه بخش علمی، تجاری‌سازی و مسؤولیت‌پذیری اجتماعی در تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • بیانیه کاخ باکینگهام درباره وضعیت سلامتی چارلز سوم
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • بیانیه کاخ باکینگهام درباره چارلز پس از گزارش‌های ضدونقیض
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان