Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@04:39:29 GMT

علت خون دماغ شدن در بزرگسالي

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۳۵۷۶۶

خبرگزاري آريا -


خونريزي بيني در بزرگسالان مي‌تواند از عوارض مصرف برخي داروها باشد

خونريزي بيني در كودكان غالباً به راحتي كنترل مي‌شود، اما در افراد بالاي 50 سال پرفشاري خون علت خونريزي از بيني است و پزشك بايد اين موضوع را بررسي كند.
اين عارضه غالباً براثر پارگي عروق بيني ايجاد مي‌شود و 60 درصد افراد، به‌ويژه كودكان در سنين كمتر از 10 سال و افراد بالاي 50 سال به‌نوعي اين عارضه را تجربه كرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ضربه و يا دستكاري بيني مهم‌ترين علت بروز خونريزي در اطفال است، اما در سنين بيش از 50 سال پرفشاري خون مهم‌ترين علت بروز خونروي از بيني است.

تروما و يا ضربه به بيني، دستكاري و يا شكستگي از اين موارد است. فرو بردن جسم به داخل بيني، التهاب سينوس و يا عفونت‌هاي بيني و آلرژي نيز از ديگر علل موضعي هستند كه مي‌توانند به خونريزي از بيني منجر شوند.

آب‌آب‌زاده با بيان اين‌كه علل سيستميك از ديگر علل خونريزي بيني است،خاطرنشان كرد: به طور مثال ابتلا به سرطان‌هاي خوني، پرفشاري خون و موارد مرتبط با سيستم‌هاي داخلي بدن كه سبب بروز خونريزي بيني مي‌شوند در رديف علت‌هاي سيستميك خونريزي بيني هستند.

اختلالات آناتوميك يا ساختماني درون بيني و انحراف بيني نيز سبب اختلال در هواگيري و در نتيجه خشكي مخاط بيني و خونريزي مي‌شود. تغييرات آب و هوايي مانند هواي گرم، سرد و خشك و يا آلودگي‌هاي محيطي نيز مي‌توانند به خشكي مخاط بيني و بروز حساسيت مزمن در ناحيه بيني منجر شود و همگي از علل خونريزي بيني هستند.

استفاده مداوم از اسپري بيني به علت ابتلاء به آلرژي، خشكي مخاط بيني و خونريزي را سبب مي‌شود از همين‌رو استفاده طولاني مدت به هيچ وجه توصيه نمي‌شود. استفاده از اسپري بايد زير نظر و به توصيه پزشك باشد.

خونريزي بيني مي‌تواند از عوارض مصرف برخي داروها باشد، برخي داروها كه براي بيماران قلبي تجويز مي‌شوند، مانند آسپرين، با رقيق كردن خون به خونريزي از بيني منجر مي‌شود البته اين مساله بيشتر در سنين بالا مشاهده مي‌شود. همچنين مصرف بيش از حد قرص بروفن نيز مي‌تواند به عارضه خونريزي از بيني منتهي شود.

كمبود ويتامين‌هاي K و C نيز از علل بروز خونريزي بيني است، افراد غالباً در سن كم در ناحيه عروق قدامي بيني و در سن بالا در ناحيه عروق خلفي بيني به خونريزي دچار مي‌شوند. خونريزي‌هاي ناشي از عروق قدامي (عروق جلوي بيني) راحت‌تر كنترل مي‌شوند، اما درمان و كنترل خونريزي‌هاي ناشي از عروق خلفي دشوارتر است.

افرادي كه در سن بالا به علت پرفشاري خون به خونريزي بيني دچار مي‌شوند، ممكن است با علائمي مانند خونريزي از دهان نيز مواجه شوند؛ اين موضوع سبب بروز استرس در بيمار و در نتيجه افزايش خونريزي مي‌شود. براي درمان اين عارضه ابتدا بايد آزمايش خون و تست‌هاي انعقادي بر روي بيمار انجام شود تا پزشك درباره سلامت بيمار مطمئن شود. در كنترل خونريزي بيني آرامش بيمار بسيار مهم است، چون افزايش استرس فرد موجب تشديد خونريزي مي‌شود.

براي كنترل خونريزي در ناحيه عروق قدامي فرد بايد علاوه بر كنترل استرس خود، بدن و سر را به سمت جلو خم كند تا خون وارد حلق نشود و از بروز مشكلات تنفسي براي بيمار جلوگيري شود. پس از آن بايد قسمت جلوي بيني (عروق قدامي) با دست گرفته شود و پس از گذشت 5 تا 20 دقيقه خونريزي متوقف مي‌شود. در موارد بروز خونريزي خلفي به‌ويژه در سن بالا حتماً بايد به پزشك مراجعه شود و در برخي موارد پانسمان داخلي لازم است.

كودكان به‌هنگام خونريزي بيني نبايد بيني خود را دستكاري كنند براي كنترل خونريزي بيني كودكان معمولاً با استفاده از پمادهاي موضعي، مخاط بيني نرم مي‌شود و اگر خونريزي كنترل نشد ممكن است از روش‌هايي مانند سوزاندن عروق سطحي استفاده شود. در خونريزي بيني كودكان مي‌توان از پنبه براي كنترل خونريزي استفاده كرد، اما در سن بالا كه معمولاً خونريزي به علت پرفشاري خون است، نبايد از اين روش استفاده شود.

در برخي موارد اختلالات عروق بيني مي‌تواند زمينه ارثي داشته باشد. توصيه كارشناسان به افرادي كه مكرراً به خونريزي دچار مي‌شوند اين است كه در محيط‌هاي گرم قرار نگيرند و در روزهاي غبارآلود و آلوده تا حد امكان از منزل خارج نشوند. جلوگيري از وارد آمدن ضربه به بيني و چرب نگه داشتن مخاط بيني از ديگر موارديست كه اين افراد بايد رعايت كنند.
منبع:aftabnews.ir

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۳۵۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ احمد سبحانی سبحانی افزود: از دلایل بروز آفات کنه‌های تار عنکبوتی خرما می‌توان به گرم شدن تدریجی هوا، کاهش رطوبت نسبی و آغاز فصل وزش باد‌های گرم و خشک در استان بوشهر اشاره کرد.

وی اظهار داشت: تشخیص به‌موقع و مناسب این آفت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در صورتی که عملیات سمپاشی به موقع انجام شود می‌تواند از بروز خسارت‌های بیشتر توسط این آفت جلوگری کرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه این آفت باعث افت کمی و کیفی محصول خرما می‌شود اظهار داشت: کنه‌های تار عنکبوتی خرما از شیره بافت برگ‌های جوان و به خصوص میوه‌های نارس خرما تغذیه می‌کند.

سبحانی با اشاره به اینکه در اثر آفت تار عنکبوتی اندازه میوه‌های خرمای آسیب دیده کوچک می‌ماند گفت: با خروج مواد قندی و شیره نباتی از میوه خرما، پوست میوه نیز سخت و خشک می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کنه‌ها در زیر تار‌ها تخم‌ریزی کرده و فعالیت دارند اظهار داشت: هنگام طغیان آفت خوشه‌های خرما منظره‌ای غبارآلود به خود گرفته و میوه‌ها به رنگ قرمز تیره در آمده و چروکیده و نامرغوب می‌شوند.

کارشناس امور کشاورزی استان بوشهر هم گفت: نخیلات استان بوشهر در معرض تهدید‌های مختلف و متنوعی هستند که باید با اصول مناسب با آنها مقابله کرد.

عبدالرحیم خادمی با بیان اینکه آفت چوب‌خوار یکی از مهمترین آفت‌ها در نخلستان‌های استان بوشهر است اظهار داشت: آفت چوب‌خوار خسارت‌های گسترده‌ای به نخل وارد می‌کند و به تنه، ریشه و تاج درخت می‌رسد.

وی افزود: این خسارت‌ها باعث می‌شود تا میوه خرما از نظر کیفیت و کمیت افت کرده و در بازار خرما، مشتری‌پسندی لازم را نداشته باشد.

خادمی با اشاره به آلوده‌شدن پاجوش‌های نخیلات به آفت چوبخوار خرما اظهار داشت: این آفت موجب بروز برخی بیماری‌های قارچی در تنه نخیلات شده و همین امر خسارت را دوچندان کرده است.

دیگر خبرها

  • مستاجران بخوانند؛ پیش‌بینی تازه از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی رییس اتحادیه املاک از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد
  • کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات
  • انجام موفقیت آمیز عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور
  • پیش‌بینی ایلان ماسک از بروز جنگ داخلی در غرب
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • مد جدیدی به نام طالع بینی؛ با متولدین این ماه وارد رابطه نشوید!
  • انجام عمل تاوی در بخش آنژیوگرافی قلب بیمارستان امام علی (ع)