Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل>دیپلماسی - سفیر کشورمان در وین از سه برابر شدن حجم روابط ایران و اتریش خبر داد و گفت: حجم تبادل کالای ایران و اتریش در دو ماهه نخست سال 2017، به 121 میلیون یورو رسیده است.

به گزارش خبرآنلاین، عبادالله مولایی در گفت‌وگو با ایسنا از سفر آتی وزیر دارایی و رئیس کل بانک مرکزی به همراه تعدادی از مقامات عالی‌رتبه بانک‌های اتریشی به تهران خبر داد و در رابطه با تحولات تهران و وین در پسابرجام گفت: در دوران پسابرجام فصل جدیدی در مناسبات جمهوری اسلامی ایران و اتریش گشوده شد و در پرتو این فضای مثبت و با تمهید مقدمات لازم زمینه برای پیشبرد همکاری‌ها بین تهران و وین در همه حوزه‌های مورد علاقه دو طرف بیش از پیش فراهم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: در حال حاضر روابط دو کشور را نمی‌توان تنها به یک یا چند زمینه خاص محدود کرد، بلکه دو طرف به دلیل وجود ظرفیت‌ها و توانمندی‌های متنوع گام‌های بلندی جهت شکل‌دهی به مناسباتی همه‌جانبه و نهادینه در بسیاری از حوزه‌های سیاسی، پارلمانی، اقتصادی، تجاری، صنعتی، فرهنگی، علمی، دانشگاهی، گردشگری، استانی برداشته‌اند.

این دیپلمات کشورمان با بیان این‌که نشانه‌هایی از تقویت و گسترش روابط اقتصادی ایران و اتریش در مورد وضعیت تعاملات و روابط بانکی و مالی دو کشور، خاطرنشان کرد: بازسازی و احیای همکاری‌های بانکی بین بانک‌های مرکزی دو کشور، افتتاح حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نزد بانک مرکزی اتریش، برقراری ارتباط سوئیفت و روابط کارگزاری تعداد قابل توجهی از بانک‌های تجاری کشورمان با برخی از بانک‌های تجاری اتریشی و تسهیل خدمات بانکی نظیر گشایش اسناد اعتباری از نخستین نشانه‌های تقویت و گسترش روابط اقتصادی دو کشور بوده‌اند.

اختصاص خط اعتباری یک میلیارد یورویی برای تامین اعتبار و پوشش بیمه‌ای طرح‌ها و پروژه‌های اقتصادی و صنعتی ایران از سوی بانک ضمانت صادرات اتریش و تامین مالی این نوع پروژه‌ها از سوی تعدادی از بانک‌های تجاری مهم اتریشی هم از اقدامات مهم دیگر در این زمینه به شمار می‌آیند.

مولایی هم‌چنین در پاسخ به این‌که تا امروز توافق‌های ایران و اتریش در چه بخش‌هایی عملیاتی شده است؟ گفت: تا امروز اقدامات متعددی برای بازسازی پیوندهای صنعتی و اقتصادی، شناسایی زمینه‌های جدید همکاری و تحرک بخشیدن به تعاملات جمهوری اسلامی ایران با اتریش انجام شده و به موجب نقشه راه همکاری کمیسیون اقتصادی مشترک که برای یک دوره پنج ساله طراحی شده است، بخش‌های مهم اقتصادی و صنعتی دو کشور به تعریف روشن و هدفمند چارچوب و زمینه‌های همکاری در حوزه‌های مهمی چون انرژی، زیرساخت، تحقیق و فن‌آوری، معادن و صنایع، گردشگری، علمی و دانشگاهی پرداخته‌اند.

سفیر کشورمان در وین با تاکید بر این‌که در حال حاضر همکاری‌های ایران و اتریش با آهنگ مناسب و قابل قبولی در بخش‌های مختلف در حال گسترش است، افزود: در این رهگذر، علاوه بر امضای یادداشت تفاهم‌های متعدد که چارچوب و اهداف همکاری‌ها را تعریف و تعیین کرده‌اند، توافق‌ها و قراردادهای متنوعی هم در حوزه‌های زیرساخت از جمله علمی و پژوهشی، فن‌آوری، بانکی، صنعتی، حمل و نقل، انرژی، محیط زیست، کشاورزی، بهداشت و درمان، ساخت بیمارستان، صنایع چوب و کاغذ، مواد غذایی، برقراری پروازهای مستقیم هوایی و مانند آن به نتیجه رسیده و اجرای آنها آغاز شده است.

وی ادامه داد: علاوه بر بخش‌های دولتی، بخش‌های خصوصی دو کشور هم بسیار فعال شده و سهم برجسته‌ای در پیشبرد و گسترش همکاری‌های اقتصادی و صنعتی برعهده گرفته‌اند؛ تعاملات، فعالیت‌ها و نقش‌آفرینی صدها شرکت ایرانی و اتریشی در این زمینه گویای این واقعیت است. هم‌چنین در پرتو این وضعیت می‌توان از چشم‌انداز روشن و نویدبخشی در افق روابط بلندمدت جمهوری اسلامی ایران و اتریش سخن گفت و امیدواریم بر پایه فرصت‌سازی‌های ایجاد شده، در آینده شاهد رشد و توسعه بیش از پیش همکاری‌های تهران ـ وین باشیم.


18 پرواز مستقیم در هفته بین ایران و اتریش

سومین دور اجلاس مشترک کنسولی ایران و اتریش به زودی در وین

این دیپلمات کشورمان به افزایش تعاملات کنسولی تهران ـ وین اشاره کرد و گفت: در سال گذشته با برگزاری دو اجلاس مشترک مدیران کل امور کنسولی وزارت خارجه‌های دو کشور در وین و تهران، زمینه‌های همکاری شناسایی، برخی مشکلات موجود مرتفع و تسهیلاتی برای تقویت و گسترش روابط ایران واتریش پیش‌بینی شد و از سوی دیگر هم، قرار است اجلاس سوم در آینده نزدیک در وین برگزار شود.

وی گفت که یکی از بخش‌هایی که به وضوح برآیند و نتایج فعالیت‌ها و دستاوردهای برجام در روابط ایران و اتریش را نشان می‌دهد، بخش کنسولی است.

مولایی هم‌چنین در پاسخ به اینکه در پسابرجام صدور روادید بین دو کشور افزایش داشته است و پروازهای اتریش و ایران به چه تعداد در هفته رسیده است؟ خاطرنشان کرد: میزان صدور روادید در بخش کنسولی سفارت در سال 1395 در مقایسه با سال 1394 رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد. در این زمینه می‌توان به ویژه به افزایش صدور روادید برای صاحبان صنایع، تجار و نمایندگان شرکت‌های اتریش و افزایش صدور رواید در بخش جهانگردی اشاره کرد که این امر از ارتقاء فعالیت‌های اقتصادی و تجاری دو کشور و توجه جهانگردان اتریشی به جذابیت‌های گردشگری، فرهنگ و تاریخ کشورمان حکایت دارد. علاوه بر این برقراری پروازهای هوایی مستقیم بین دو کشور هم بر همین اساس رشد و توسعه یافته است.

او گفت: در حال حاضر 18 پرواز مستقیم در هفته بین ایران و اتریش برقرار شده است.

سفیر کشورمان در اتریش اظهار کرد: نکته قابل توجه این‌که از این تعداد پروازها در هفته سه پرواز بین وین و اصفهان برقرار انجام می‌شود و قرار است به زودی سه پرواز مستقیم در هفته نیز بین وین و شیراز برقرار شود. پرواز مستقیم از وین به مشهد از سوی شرکت هواپیمایی اتریش و افزایش یک پرواز دیگر از تهران به وین از سوی ایران‌ایر نیز در دست بررسی است. این تحول چشمگیر از یک سو نشانگر رونق مسافرت‌ها و رفت و آمدهای هموطنان عزیزمان است و از سوی دیگر گویای تعاملات اقتصادی پویا بین دو کشور است که هم‌زمان به شکوفایی و توسعه بخش گردشگری کشورمان هم مدد می‌رساند.

مولایی در پاسخ به این پرسش که وزارت امور خارجه کشورمان هم‌زمان با برداشته شدن تحریم‌ها همواره در روابط با سایر کشورها بومی‌سازی تکنولوژی, جذب گردشگر و سرمایه خارجی را در دستور کار خود قرار داده است. از نظر شما ایران تا چه حد در عملیاتی کردن این محورها با کشور اتریش موفق بوده است؟ گفت: در فصل جدید روابط خارجی کشورمان فرصت‌ها و امکانات گسترده‌ای برای تنوع بخشی به شرکا و طرف‌های همکاری جمهوری اسلامی ایران در اقتصاد جهانی پدید آمده و فضا برای برقراری موازنه طبیعی در روابط اقتصادی کشورمان با مناطق جغرافیایی مختلف فراهم شد و در همین راستا هم وزارت امور خارجه هم‌زمان با پیشبرد وظایف ذاتی خود و به موازات همکاری، هماهنگی و هم‌افزایی با سایر وزارت‌خانه‌ها، نهادهای اقتصادی و صنعتی، اتاق‌های بازرگانی و بخش خصوصی، دیپلماسی اقتصادی پویا و هدفمند را در دستور کار قرار داده و اولویت‌های مشخصی در این زمینه برای سفارت‌خانه‌ها و نمایندگی‌های کشورمان نه تنها در اروپا بلکه در سراسر جهان تعریف کرد.

وی ادامه داد: سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین این اهداف را راهنمای تلاش‌ها و تحرکات دیپلماسی اقتصادی خود قرار داده است و در معرفی فرصت‌ها، ظرفیت‌ها و امکانات همکاری‌های فیمابین این ملاحظات را به شرکا و مخاطبان همکاری اقتصادی با کشورمان اعلام کرده است که ایران یک بازار بزرگ مصرف نیست؛ بلکه به عنوان یک قدرت اقتصادی، علمی و فنآوری در حال ظهور به جای داد و ستد تجاری صرف به همکاری‌های اقتصادی بلندمدت و تمام عیار می‌اندیشد و به جذب سرمایه و سرمایه‌گذاری در بخش‌های زیربنایی، انتقال دانش فنی و فن‌آوری جهت تولید مشترک، افزایش کیفیت تولیدات داخلی و تمهید مقدمات افزایش صادرات و حضور در رقابت‌های اقتصادی جهانی اقبال نشان می‌دهد و خوشبختانه در این مدت گام‌های بسیار خوبی برداشته شده و پیشرفت‌های محسوسی در این زمینه‌ها انجام شده است.

121 میلیون یورو سهم تبادل کالای ایران و اتریش در دو ماهه نخست 2017

مولایی با تاکید بر افزایش قابل توجه صادرات ایران به اتریش خاطرنشان کرد: این افزایش صادرات کشورمان به اتریش به منظور کسب سهمی از بازار اروپا برای تولیدات داخلی اهمیت بسیاری دارد و طبق بررسی‌ها مراودات تجاری بین دو کشور در دو ماهه نخست سال جاری میلادی (نیمه دی‌ماه تا نیمه اسفندماه 1395) از 34 میلیون یورو در ژانویه و فوریه 2016 به 121 میلیون یورو در دو ماهه نخست سال 2017 افزایش یافته است، البته هنوز تهران و وین از فرصت‌ها و ظرفیت‌های بسیاری برای گسترش و تقویت روابط اقتصادی و شکل‌دهی به همکاری‌ها راه دارند.

این دیپلمات کشورمان با بیان این‌که در ماه‌های آینده تحرکات و برنامه‌های بسیاری در دستور کار روابط جمهوری اسلامی ایران و اتریش قرار دارد افزود: برای مثال در حوزه سیاسی رایزنی‌ها و مشورت‌های دیپلماتیک بین وزارت‌ خارجه‌های دو کشور در سطح مدیران کل، معاونان و وزیران خارجه ادامه خواهد یافت و در سطح پارلمانی هم تبادل هیأت‌های مهم از جمله سفر هیات گروه دوستی پارلمانی کشورمان به وین در دستور کار قرار دارد. افزایش همکاری‌ها و تعاملات وزارت‌خانه‌های مختلف دو کشور، برگزاری سومین دور اجلاس مشترک کنسولی، برگزاری دومین میزگرد مشترک مطالعاتی نهادهای مطالعاتی و پژوهشی دو کشور در وین، برگزاری هفتمین دور دیالوگ بین ادیان نیز در شهریور ماه سال جاری در تهران، تحرک بخشیدن بیش‌تر به همکاری‌های گردشگری، دانشگاهی و فرهنگی و رسانه‌ای و برنامه‌های متعدد دیگر در دستور کار سفارت قرار دارد.

سفر وزیر دارایی، رئیس کل بانک مرکزی و تعدادی از مقامات عالی‌رتبه بانک‌های اتریش به تهران


وی با اشاره به برگزاری دومین اجلاس کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و اتریش گفت: این اجلاس در سطح وزیران و در آینده نزدیک برگزار خواهد شد. علاوه بر این در حوزه اقتصادی می‌توان از سفر آتی وزیر دارایی و رئیس کل بانک مرکزی و تعدادی از مقامات عالی‌رتبه بانکی اتریش به تهران نام برد که گام مهم دیگری در گسترش همکاری اقتصادی و بانکی دو کشور خواهد بود. هم‌چنین برگزاری اجلاس ریسیان اتاق‌های بازرگانی همه استان‌های دو کشور در سال جاری جهت تقویت بیش از پیش همکاری‌های بخش‌های خصوصی رویداد شاخص دیگری در همکاری‌های اقتصادی دو کشور خواهد بود.

52310

کلید واژه‌ها : اتریش - سیاست خارجی - وزارت خارجه -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۳۷۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی نیازمند برقراری رفاه و صلح

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا، می‌تواند به الگو‌های ممکن بین بخش‌های خصوص و دولتی تبدیل شود، درآغاز به کار اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضور مجمع گفتگوی همکاری آسیا گفت: در جمهوری اسلامی ایران در نظر داریم با همکاری همه جانبه بتوانیم اهداف خود را پیش ببریم و به نتیجه برسیم.
علی چنگی گفت: اکنون در زمانی هستیم که پیش‌بردن اهداف اقتصادی به تنهایی نتیجه ندارد، همکاری همه جهان را نیاز داریم، همچنین برای رشد اقتصادی، برقراری رفاه و صلح نیاز است تا همکاری‌های همه جانبه شامل همکاری‌های بین‌المللی از طریق افراد ذی صلاح انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه در چنین مجامعی که اغلب اعضای ACD حضور دارند، پتانسیل‌های بسیار زیادی فراهم است، افزود: در این مجمع می‌توان همه جانبه کار کنیم، هرکشوری توانایی‌های خاص خودش را دارد، امیدوارم این اجلاس به الگو‌های ممکن ببین بخش‌های خصوص و دولتی تبدیل شود.
مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی گفت: وزارت امور خارجه آماده است تا از طریق پشتیبانی‌های دولتی و کشور‌های عضو، خودش را به اهداف اقتصاد جهانی نزدیک کند، البته این رشد و پیشرفت سریع نیست و از طریق همکاری به وجود می‌آید، باید بدانیم کشور‌های دیگر چه کمک‌هایی می‌توانند انجام دهند، جلسات اجلاس بسیار مهم هستند و می‌توانند نقش مهمی در ارتقای ارتباطات ایفا کنند. کشور‌های عضو ACD را به نهایت همکاری دعوت می‌کنیم، حضور آنها در این مجمع نشان داد که می‌توانیم همکاری‌های فعالانه داشته باشیم.
مجمع گفتگوی همکاری آسیا Asia Cooperation Dialogue با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به‌عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است. کشور‌های بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

دیگر خبرها

  • کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار می شود
  • افزایش ۱۵۰ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بندر نوشهر
  • ◄ وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد
  • بذرپاش عازم ابوظبی شد
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • سفیر چین: روابط پکن و کابل در بهترین حالت قرار دارد
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال
  • رشد اقتصادی نیازمند برقراری رفاه و صلح
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است