Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-30@12:16:17 GMT

فاتح‌غریب؛ با یاد شهیدعلی‌تجلایی منتشرشد

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۳۸۰۸۳

فاتح‌غریب؛ با یاد شهیدعلی‌تجلایی منتشرشد

«شاهد یاران» یادمان شهید «علی تجلایی» (فاتح غریب) به همت گروه مجلات شاهد در اردیبهشت ماه منتشر شد. به گزارش جهان نيوز؛ در این شماره گفتارهایی از دکتر «محسن رضایی»،سردار سرلشگر« عزیز جعفری»، سردار سر لشکر «سید یحیی (رحیم) صفوی»، سردار «محمد تجلایی»، سردار «مصطفی مولوی »، همسر شهید تجلایی، سردار «ناصر بیرقی»، سردار «فتح الله جعفری »، مهندس «ناصر امینی»، مهندس« داود نوشاد »، سردار «صادق حیدر خانی»، «حاج محمد رضا چمیده فر»، سردار «تقی قهرمان نیا»، سرتیپ دوم «سعید پورداراب»، حاج «غلام زاهدی » و فرزند شهید «علی تجلایی»در جهت بررسی و معرفی ابعاد شخصیتی و عملی شهید تجلایی ارائه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماهنامه « شاهد یاران » مطالبی با عناوین «مناجاتنامه سردار شهید علی تجلایی» ،«زندگی شهید در یک نگاه »،«پیام شهید به ملت ایران»، «سخنرانی شهید علی تجلایی در جمع پاسداران پادگان سید الشهدا»،«عملیات خیبر به روایت شهید تجلایی» ،«گزارش شهید تجلایی بعد از آزاد سازی سوسنگرد به درخواست شهید حسن باقری» ،«شهید به روایت همرزمانش» ،«بازخوانی مصاحبه شهید تجلایی در رابطه با حماسه 26 آبان ماه سال 1359 و آزاد سازی سوسنگرد »،«وصیت نامه شهید علی تجلایی» ،«خاطرات شهید علی تجلایی» ،«سروده هایی در وصف سردار سوسنگرد »و «شهید به روایت تصویر» به معرفی جامع تر شهید علی تجلایی پرداخته است.



شهید تجلایی در بخشی از سخنرانی اش در جمع پاسداران پادگان سید الشهدا(خاصبا) که بعد از عملیات والفجر 4 در سال 1362 صورت پذیرفته است گفت: «هر وقت پدر شیدی را میبینم خجالت می کشم با او صحبت کنم و یا مادر شهیدی که به به در منزل می آید و می گوید فلانی از فرزند من خبری نشد؟ اصلا از فرزند من خبری داری ؟ کجا افتاده ،چگونه شهید شد سرش کجا رفت؟ لذا دیدین همه اینها و شنیدنش مسوولیت می آورد باید مثل امام حسین (ع) خانواده،اولادو...را کنار بکذاریم و فدای اسلام کنیم و ما تکمیل کننده راه حق باشیم تکمیل کننده صراط مستقیم باشیم . تکمیل کننده راه کربلای حسین (ع)باشیم.»

در روایتی که دکتر «محسن رضایی »از شهید علی تجلایی عنوان می کند آمده است: «شاید بهترین نامی که بتوان برای علی گذاشت علی ملکوتی یا علی پروازی است تجلایی همیشه آماده پرواز به سوی معبود ش بود.»

«حاج مصطفی مولوی» از معدود همرزمان شهید باکری است که از جنگ زنده خارج شده است وی در گفت و گو با شاهد یاران گفت: «با علی اطراف تبریز را گشتیم و دنبال مکان مناسب برای تاسیس آموزشکاه نظامی بودیم بعد از چند روز جای مناسبی را پیدا کردیم و بعد از تجهیز اولیه اولین پادگان آموزشی در شهر تبریز در سال 1358 تاسیس شد و آموزش نیروهای سپاه را شروع کردیم این پادگان به نام« خاصبان »نامگذاری شد انتخاب این اسم به دلیل نزدیکی این پادگان به روستایی بود که اسم آن «خاصبان» بود البته اکنون نام این «پادگان سید الشهدا» است .»

دربخشی از گفت و گو «شاهد یاران» با همسر شهید تجلایی خاطره ای از شهید تجلایی روایت شده است:« یکی از بهترین لحظات زندگی ام لحظات مراسم عقدم بود لحظه زیبایی بود قرار بود خطبه عقدمان را آیت‌الله مدنی بخوانند ارتباط بسیار صمیمی با آیت لله مدنی داشتند و هر وقت به تبریز می امد اول پیش آیت الله مدنی می‌رفتند سوار خودرو شدیم و به همراه خانواده به مراسم عقد رفتیم نشسته بودیم تا مراسم عقد برگزار شود خانواده ایشان بودذند و خانواده من و تعدادی از دوستانشان هم بودند که نمی دانم چه حکمتی است که همه رزمندگانی که در مراسم عقد ما بودند شهید شده اند . نشسته بودیم که علی آقا به من گفت: از شما خواهشی دارم گفت می‌گویند دعای عروس خانم در مراسم عقد بر آورد می‌شود می‌خواهم دعا کنی شهید شود مگر دوستم ندارید گفتم بله گفت اگر دوستم داری پس دعا کن که شهید شوم . »

لازم به ذکر است ،شهید «علی تجلایی» در روز پنجم مرداد ماه سال 1338 در تبریز دیده به جهان گشود. در سال 1344 قدم به عرصه علم و دانش نهاد و موفق به دریافت دیپلم از دبیرستان تربیت تبریز گشت. از سال 1356 فعالیتهای مبارزاتی خود را آغاز کرده، پس از مدتی توسط ساواک دستگیر شد.

در سال 1358 وارد سپاه پاسداران شد و در لباس سبزگونه دشت شقایق، به عنوان مربی آموزش پادگان سید الشهدا (ع) انجام وظیفه نمود. برای مبارزه با نیروهای ضد انقلاب به کردستان رفته، سپس در مهاجرت به افغانستان، اولین مرکز آموزش فرماندهی مجاهدین افغانی در داخل کشور افغانستان را تأسیس نمود. با شروع جنگ تحمیلی به ایران بازگشت و در نبرد دهلاویه و حماسه سوسنگرد با عنوان فرمانده عملیات و معاون عملیاتی سپاه شرکت کرد. در طول سالهای جنگ تحمیلی و در جبهه‌های پیرانشهر در عملیاتهای بسیاری شرکت نمود و مسئولیتهای مختلفی را بر عهده گرفت. او به عنوان مسئول طرح و عملیات قرارگاه خاتم (ص) در تاریخ 25 اسفند1363 به شهادت رسید.
شماره 139 ماهنامه «شاهد یاران» به مدیر مسئولی و سردبیری «محبوب شهبازی» توسط گروه مجلات شاهد منتشر شده است و علاقه‌مندان برای تهیه این ماهنامه می‌توانند با شماره تلفن 88823584 تماس بگیرند. منبع: ایسنا

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۳۸۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، مراسم رونمایی از کتاب نقض حقوق بشر در کانادا و سوئد روز سه‎شنبه، ۱۱ اردیبهشت، با حضور کاظم غریب آبادی معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران و جمعی از کارشناسان حقوقی و فرهنگی و همچنین اساتید دانشگاه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: غریب‌آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

در این مراسم از دو جلد کتاب با عنوان «نگرانی‌های حقوق بشری در دو کشور کانادا و سوئد طی دو دهه گذشته از منظر نهادهای بین‌المللی حقوق بشری» رونمایی شد.

غریب آبادی در این مراسم ضمن اشاره به اینکه بحث حقوق بشر از دو بعد مهم است، گفت: نخست حمایت و ارتقای حقوق بشر در داخل است و دوم از آنجایی که ما آماج اتهامات برخی کشورها قرار داریم، بنابراین وظیفه داریم وضعیت حقوق بشر را در این کشورها رصد کنیم و ببینیم که آیا در این زمینه صادق هستند یا خیر.

دبیرستاد حقوق بشر با بیان اینکه از اکتبر گذشته مشخص شد رویکرد جامعه بین‌المللی نسبت به حقوق بشر آنگونه که برخی کشورها می‌گویند، باید تغییر کند، اظهار کرد: ما برای اولین بار تصمیم گرفتیم وضعیت حقوق بشر را در داخل ایران به صورت مکتوب منتشر کنیم؛ همچنین یکی از کارهایی که در ستاد حقوق بشر انجام می‎شود، پایش حقوق بشر در برخی کشورهاست؛ ستاد حقوق بشر منبع را نه رسانه‌ها و ژورنالیستی بلکه بر رویکرد سازوکارهای بین‎المللی قرار داده است اما این به معنای درست بودن هرچه آن‌ها می‌گویند، نیست.

وی همچنین به بررسی گزارش گزارش‎گران سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در کشورها طی دو دهه اشاره کرد و گفت: این گزارش‎گران سفرهایی به کشورها دارند و گزارش‎ها و توصیه‎نامه‌هایی منتشر می‌کنند که این‌ها در ستاد حقوق بشر بررسی شده‎اند.

غریب آبادی، ادامه داد: در مرحله نخست بررسی وضعیت کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، ایسلند، کانادا، آلمان، سوئد در دستور کار قرار گرفتند؛ مبنای کتب بر زبان فارسی نبود و کتاب‎های مذکور به زبان انگلیسی هم منتشر شدند.

دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه دلیل انتخاب این هفت کشور این است که در وهله نخست این کشورها در زمینه حقوق بشر مدعی هستند و ثانیا این کشورها علیه ایران اقدامات و اتهاماتی وارد می‌کنند، عنوان کرد: رویکرد ما تدافعی نیست؛ به‎زودی و ظرف یک ماه آینده رویکرد تهاجمی در حوزه حقوق بشر را نهایی می‌کنیم که بعد پاسخگویی، رفع ابهام و تعامل هم دربردارد؛ تصمیم بر این است که در این رابطه سندی تهیه شود که پیش‌نویس آن آماده شده است.

وی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه کانادا کشوری است که گرفتار نقض گسترده حقوق بشر است و حقوق بومیان در این کشور نقض می‌شود، اضافه کرد: کانادا هم در داخل و هم در ارتباط با کشورهای دیگر حقوق بشر را نقض می‌کند؛ این کشور هر سال در نشست مجمع عمومی سازمان ملل علیه ایران قطعنامه صادر می‌کند.

غریب آبادی، اضافه کرد: سوئد نیز به همین شکل است؛ اکنون حمید نوری چهار سال است که در این کشور بازداشت است و همه حقوق وی نقض شده است؛ حمید نوری تبعه ایران است و وظیفه ما است که تمام تلاش‌ها را درباره این شهروند ایرانی انجام دهیم؛ ان‎شاالله که بتوانیم حمید نوری را به دامان خانواده بازگردانیم.

معاون امور بین‎الملل قوه قضاییه در بخشی دیگر با تاکید بر اینکه حقوق بشر یک موضوع سیاسی شده است، عنوان کرد: نهادهای حقوق بشری درباره فلسطین چه کردند، درباره دانشگاه‌های آمریکا نهادهای حقوق بشری هنوز یک بیانیه هم صادر نکردند؛ شورای حقوق بشر درباره آمریکا سکوت کرده، اما در ایران چه اتفاقی افتاده که این نهاد چندین بیانیه صادر می‌کند، اما کمیساریای عالی درباره آمریکا سکوت کرده است.

دبیر ستاد حقوق بشر، تصریح کرد: سیاست‎زدگی در حقوق بشر تنها درباره کشورها روی نداده و نهادهای بین‌المللی هم دچار این سیاست‌زدگی شدند.

غریب آبادی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه درباره بحث تحریم اقدامات زیادی انجام شده و ادبیات‎سازی گسترده‌ای درباره تحریم‌های یک‎جانبه صورت گرفته است، گفت: پرونده‎های زیادی در شعبه پنجاه‌وپنجم دادگستری تهران درباره تحریم‌ها باز شده است؛ همچنین پرونده‌هایی برمبنای طرح شکایت از سوی شاکی خصوصی از جمله بیماران پروانه‌ای تشکیل شده است.

دبیرستاد حقوق بشر، اظهار کرد: موارد نقض را باید با استفاده از ابزارهای خود پیگیری کرده و باید به دنبال اجرای حکم‌های صادرشده برویم، تاکید کرد: این موضوع پیگیری شده و آرای محاکم ما باید اجرا شود؛ در این رابطه کشتی که محموله نفتی آمریکا را داشت توقیف شد و براساس حکم دادگاه درباره بیماران پروانه‌ای باید صرف شود که اقدام خوبی است.

غریب آبادی در بخشی دیگر با بیان اینکه یکی از مطالباتی که مقام معظم رهبری همواره تاکید داشتند دفاع از حقوق مستضعفان است، افزود: در حوزه دفاع از حقوق مردم غزه اقدامات زیادی انجام شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر همچنین نقش سازمان‌های مردم‌نهاد و رسانه‌ها را در زمینه پایش و رصد حقوق بشری بسیار مهم خواند و گفت: در این موضوع نیز از اقدامات پژوهشگران و دانشگاه‌ها استقبال می‎شود.

در پایان این مراسم با حضور دبیر ستاد حقوق بشر و مدعوین، از کتاب نگرانی‌های حقوق بشری در دو کشور کانادا و سوئد طی دو دهه گذشته از منظر نهادهای بین‌المللی حقوق بشری رونمایی شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229029 برچسب‌ها حقوق بشر

دیگر خبرها

  • شهید مطهری فرقان انقلاب بود
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • مخالفت حاج‌قاسم سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی
  • جدول لیگ برتر انگلیس از زمان ورود پپ گواردیولا به منچسترسیتی / عکس
  • از شجاعت سردارحمیدرضا هاشمی تا راه‌اندازی نخستین گرمخانه توسط گروه جهادی شهید
  • مس کرمان فاتح لیگ برتر هندبال
  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا
  • هدیه ویژه فرمانده سپاه تهران به فرمانده کل ارتش
  • چرا سردار سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی در سریال پایتخت ۵ مخالفت کرد؟
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل