Web Analytics Made Easy - Statcounter

تجربه‌ها نشان می‌دهد که رویکرد قومیت‌گرایی، شوراها را دچار اکثریت و اقلیت می‌کنند به گونه‌ای که این اکثریت و اقلیت‌ها، پای منافع حزبی و شخصی را در امورات مربوطه به میان می‌آورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه داناو به نقل ازلرسو؛ انتخابات در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به مظهر عالی‌ترین و مترقی‌ترین اتحاد ملت و مهم‌ترین منظر حاکمیت مردم در نظام اسلامی است اما وجود برخی چالش‌های نهفته در این امر مهم، همچون طایفه‌گرایی، قومیت‌گرایی، کهولت سن و جوانگرایی بدون تخصص مانعی بر سر تحقق اهداف نهایی آن خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*جوانگرایی را نمی‌شود از صفر شروع کرد

داشتن تجربه و تخصص کافی در هر کاری موجب پیشرفت امور مربوط به آن خواهد شد. بی‌شک جوانگرایی در انجام کارها یک شاخصه مثبت است، بخصوص در عرصه مدیریت شهری که شوراهای اسلامی شهرها نمونه بارز آن می‌باشد، جوانگرایی و نشاط موجب پیشرفت امور و به نفع مردم خواهد بود. اما نکته‌ای که نباید از آن غافل شد این است که جوانگرایی را نمی‌شود از صفر شروع کرد. لذا هر چند جوانگرایی لازمه یک جامعه پویا است اما اگر همین جوان که برای حل مشکلات و معضلات موجود شهرستان در انتخابات شوراهای اسلامی شرکت‌ کرده‌، از تجربه کافی برخوردار نباشند، کارها پیش نخواهند رفت و بسیاری از مسائل اساسی که نیاز به تجربه دارند، حل نشده باقی خواهند ماند.

*بی‌تجربه‌گی عامل شناخته نشدن معضلات و باقی ماندن مشکلات

آنچه در انتخابات پنجمین دوره شورای اسلامی شهر الشتر مشهود است، حضور برخی چهره‌های جوان برای اولین بار برای تصدی این مسئولیت و بی‌خبر از مسائل مرتبط با شهرداری است. تجربه گذشته در شورای شهر الشتر نشان می‌دهد، علت آنکه برخی مسائل و معضلات شهر حل نشده باقی ماند، عدم تجربه و اطلاع کافی از حوزه کاری و مشکلات شهری بود و اگر تجربه کافی در این امر وجود می‌داشت، کارها بهتر پیش می‌رفت و مردم از عملکرد شورا رضایت بیشتری داشتند.

*حضور در انتخابات برای حل مشکلات مردم یا فرار از بیکاری؟

جدای از بی‌خبری برخی نامزدها از حوزه کاری شوراهای اسلامی شهر و روستا، معضل دیگری که این انتخابات با آن روبروست، نگاه نامزدهای جوان تحصیلکرده اما بیکار به تصدی شورا به عنوان یک شغل است.

گسترش سایه سنگین بیکاری بر جامعه موجب شده تا جوان تحصیلکرده برای فرار از معضل بیکاری به انتخابات شوراها روی بیاورد! و این یعنی، فرد قبل از آنکه دغدغه رفع مشکلات مردم را داشته باشد، به فکر جیب خود (گر چه حلال) باشد! و حال آنکه دغدغه اصلی یک مسئول و مدیر بایستی گره‌گشایی از مشکلات موجود باشد.

*طایفه‌گرایی چالش نهفته در انتخابات شوراها

قومیت‌گرایی و طایفه‌گرایی نیز چالشی نهفته در انتخابات شوراها در بیشتر شهرهای و روستاهای کشور محسوب می‌شود. برخی افراد که از تخصص و تجربه کافی در حوزه اداره امور شهری بی‌نصیب هستند سعی می‌کنند تا با برجسته‌سازی طایفه و قومیت خویش، آراء مردم را به خود جلب کنند.

تجربه‌های نشان می‌دهد که رویکرد قومیت‌گرایی، شوراها را دچار اکثریت و اقلیت می‌کنند به گونه‌ای که این اکثریت و اقلیت‌ها، پای منافع حزبی و شخصی را در امورات مربوطه به میان می‌آورد. بدین ترتیب، مردمی که انتظار دارند شوراها بتوانند گره‌ای از مشکلات جامعه را بگشایند، می‌بینند خود شوراها سدی در برابر حل مشکلات می‌شوند و شوراها که باید باری را از روی دوش مردم و جامعه بردارند، خود باری مضاعف بر روی دیگر مشکلات جامعه اضافه می‌کنند.

*به چه کسی رأی بدهیم؟

تردیدی نیست که بهترین انتخاب در بحث شوراهای شهر و روستا، انتخاب بر اساس تخصص و کارآمدی افراد است و انتخاب طایفه‌ای و ناآگاهانه باعث باقی ماندن مشکلات شهری و روستایی و عدم پیشرفت و توسعه خواهد شد. همچنانکه رهبر معظم انقلاب نیز به صراحت تأکید کرده‌اند: «مردم وظیفه دارند به ملاک‌های دینی و شرعی و انقلابی نگاه کنند، به روابط قوم و خویشی و ایل و طایفه‌ای و این جور چیزها نگاه نکنند و ببینید واقعاً چه کسی با معیارهای انقلابی مناسب‌تر و به آن نزدیکتر است او را برگزینید.»

در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا افرادی باید انتخاب گردند که برای پیگیری منافع مردم وارد شده باشند نه اینکه منافع شخصی و حزبی را در نظر داشته باشند. برای انتخاب اصلح باید واکاوی شود، افرادی که اعلام حضور در انتخابات شوراها کرده‌اند، چه شاخصه‌هایی دارند و بر چه اساسی برای حضور در این دوره از انتخابات بر خود احساس تکلیف کرده‌اند؟ بی‌شک تجربیات گذشته و عملکردها می‌تواند در انتخاب درست مردم را یاری رساند چرا که به گفته مولای متقیان، حضرت علی علیه‌السلام، بزرگترین استاد، تجربه است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۳۸۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود

 گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، توجه به بیماران خاص و صعب العلاج از جمله دغدغه‌های سال‌های گذشته تاکنون نظام سلامت بوده است، موضوعی که در ادوار مختلف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به صورت جدی دنبال شده است، اما تا امروز اقدامات موثری در زمینه درمان بیماران خاص و صعب العلاج صورت نگرفته و در برخی از مناطق محروم کشور نیز بسیاری از بیماران خاص و صعب العلاج با مشکلات جدی درمانی رو به رو هستند.

بیماری‌های خاص چیست؟

در علم پزشکی تعریفی تحت عنوان بیماری خاص وجود ندارد. بیماری‌های خاص به شرایطی پزشکی گفته می‌شود که میزان شیوع آن در جامعه آماری بسیار کم بوده و برای درمان آنها باید شرایط ویژه‌ای فراهم گردد. در حقیقت، این نوع از بیماری‌ها درمان قطعی ندارند و فرد باید تا آخر عمر تحت حمایت‌های درمانی قرار بگیرد، به طور خلاصه انواع بیماری خاص ویژگی‌های مشترکی دارند که عبارتند از مزمن بودن، عدم درمان قطعی، سختی درمان، هزینه بالای درمان، نیاز به دارو، شیوع کم بیماری که شامل این موارد می‌شود.

مشکلات فراوان بیماران هموفیلی

احمد قویدل مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران در همین زمینه در گفت و گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم‌و فناوری آنا با اشاره عدم دسترسی مناسب به دارویی در ادامه با اشاره به مشکلات بیماران هموفیلی در ایران گفت: یکی از مشکلاتی که بیماران هموفیلی با آن رو به رو هستند عدم دسترسی مناسب به دارو در مناطق محروم است و باید افراد بیمار برای تهیه دارو به مراکز شهرستان‌ها مراجعه کنند که این موضوع باعث بروز مشکلات زیادی شده است.

قویدل ادامه داد: از سوی دیگر روش‌های قدیمی درمان نیز سالهاست که منسوخ شده است روش‌های جدید جایگزین راه‌های درمانی گذشته شده است، باید توجه داشت که در روش‌های قدیمی فرد بیمار ممکن است در سنین نوجوانی و جوانی دچار معلولیت شود، اما در روش‌های درمانی جدید که به صورت دارویی و موسوم به پیشگیری است فرد می‌تواند مراحل درمانی بسیار مطمئن تری را پشت سر بگذارد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته و مشکلات بیماران هموفیلیوی با اشاره به اینکه سال گذشته سال خوبی برای بیماران هموفیلی از نظر دارویی نبود گفت: متأسفانه مسئولین سازمان غذا و دارو سال‌ها است با استفاده از سنگر تولید داخلی و بستن فهرست دارویی کشور، بیماران را از دارو‌های نوین بی بهره نگه داشتند. یکی از نتایج این نوع سیاستگذاری‌های انحصاری، همین بحران دارویی هموفیلی است که ماه‌ها است که گریبان بیماران هموفیلی را رها نکرده است. چند ماه است که بیماران به صورت‌های مختلف درد می‌کشند و به علت عدم امنیت دارویی زندگی آنها دچار اختلال شده است.

مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: بار‌ها با مسئولان مربوطه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی جلساتی داشتیم، اما متاسفانه اقدامات کافی برای بیماران هموفیلی صورت نگرفته است؛ متاسفانه در کشور برای بیماران هموفیلی تنوع دارویی وجود ندارد و این موضوع می‌تواند مشکل ساز شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگری یکی از مشکلات بیماران هموفیلی موضوع بازنشستگی است؛ اگر به صورت دقیق محاسبه کنیم فردی که مبتلا به بیماری هموفیلی است باید نسبت به یک فرد دیگر سریع‌تر بازنشسته شود و ما می‌خواهیم این موضوع توسط دولت ویژه دنبال شود.

نگاه ویژه بیمه سلامت به بیماران خاص و صعب العلاج

محمدمهدی ناصحی درباره پوشش اقلام دارویی جدید بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: در سال جاری، ۲۲۹۰ دارو تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند و تعداد دارو‌های تحت پوشش بیمه‌پایه برمبنای مصوبه شورای عالی بیمه افزایش یافته است.

وی گفت: دارو‌هایی که تحت پوشش بیمه‌ای قرارگرفته‌اند برای بیماری‌های دیابت، فشارخون و بیماری‌های روانی به خصوص اسکیزوفرنی کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه ۵۹ دارو براساس مصوبه شورای عالی بیمه تحت پوشش قرار گرفته‌اند، اظهار کرد: دارو‌هایی که به سبد پوشش بیمه‌ای اضافه شده‌اند شاید به شکلی دیگر یا در دوز دیگری تحت پوشش بوده‌اند؛ بنابراین تمام مراکز خصوصی و دولتی عرضه‌کننده دارو، ۷۰ درصد از هزینه‌ها را پوشش می‌دهند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: افراد مشمول صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج علاوه بر پوشش ۷۰ درصدی بیمه، مشمول پوشش مازاد به میزان ۲۰ تا ۲۵ درصد می‌شوند. گاهی اوقات، پوشش مازاد بیماران مشمول صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نیز تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.

تلاش وزارت بهداشت به منظور برقراری پوشش کامل بیمه‌ای برای بیماران خاص و صعب‌العلاج

سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت گفت: تشکیل کمیته‌های علمی به منظور به روز رسانی برنامه‌های درمان و تدوین و ابلاغ بسته‌های جامع درمان برای کلیه گروه‌ها شامل خدمات درمانی، پیشگیری از عوارض بیماری و ارزیابی‌های دوره‌ای از جمله اقدامات صورت گرفته در زمینه توسعه خدمات درمانی است.

کریمی افزود: در زمینه دسترسی عادلانه بیماران به خدمات درمانی، توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز برای ارائه خدمت از طریق تکمیل و تجهیز مراکز مراقبت جامع هموفیلی شامل ویزیت پزشک، تزریق فرآورده‌های خونی و انعقادی، عرضه دارو‌های تخصصی، دندانپزشکی، توانبخشی و توسعه برنامه پروفیلاکسی در ۲۰ مرکز انجام شده است.

وی ادامه داد: تدوین و ابلاغ دستورالعمل حمایتی کمک به بیماران و تقبل هزینه‌های بستری مرتبط با بیماری در بخش‌های دولتی شامل کلیه خدمات ذکر شده در بسته حمایتی، حمایت از بیماران در خصوص تأمین پکیج ملزومات مصرفی تزریق فاکتور در منزل به ویژه برای پروفیلاکسی و ITI (درمان مهارکننده)، کمک به هزینه خدمات دندانپزشکی تخصصی و گا‌ها تحت بیهوشی در مراکز درمانی و دانشکده‌های دندانپزشکی برای بیماران هموفیلی و کمک به هزینه خدمات توانبخشی و فیزیوتراپی در بیماران هموفیلی با مشکلات مفصلی در راستای حفاظت مالی از بیماران صورت می‌گیرد.

کریمی درباره وضعیت مراکز جامع هموفیلی نیز گفت: مراکز جامع، در واقع شبکه مراکز درمانی بیماران هموفیلی است. این شبکه شامل چند مرکز قطب (ریفرال) و مراکز اقماری وابسته است. در حال حاضر ۲۰ مرکز درمانی هموفیلی داریم که خدمات مورد اشاره را به صورت کامل ارائه می‌کنند.

معاون درمان وزارت بهداشت همچنین افزود: با توجه به قانون بودجه و با همکاری سازمان بیمه سلامت در تلاشیم پوشش کامل بیمه‌ای برای بیماران خاص و صعب العلاج ایجاد کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند
  • ارتقای نظام شایستگی در بخش عمومی ومهار تورم در مجلس موردتوجه باشد
  • تنش آبی و نبود صنایع تبدیلی از چالش‌های مهم خدابنده است
  • تمام ظرفیت‌ها وتجارب مدیریتی برای حل مشکلات مردم بهره‌گیری می شود
  • مغان طلاست نباید در قواره مس بماند/گمرک بیله سوار نبض اقتصاد مغان
  • مشکلات اقتصادی و معیشتی مهمترین دغدغه مردم است
  • شوراها پل ارتباطی میان مردم و مسوولان هستند