Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@14:11:58 GMT

کتابخانه صادق آئینه‌وند وقف شد

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۴۲۹۷۲

کتابخانه تخصصی تاریخی صادق آئینه‌وند در دومین سالگرد درگذشت این استاد تاریخ توسط همسرش وقف دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس شد.

به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده از روابط عمومی بنیاد دکتر آئینه‌وند، هاشم آقاجری در آیین افتتاح این کتابخانه درباره ویژگی‌های علمی و شخصیتی آئینه‌وند گفت: مرگ آئینه‌وند مرگ نابهنگامی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آئینه‌وند کاری را که می‌خواست انجام دهد، تازه شروع کرده بود؛ برخلاف کسانی که می‌گویند کاری را که باید می‌کرد انجام داد و رفت. ما با دو نوع آئینه‌وند مواجه هستیم؛ آئینه‌وند متقدم و متاخر که فاصله میان دو آئینه‌وند فاصله بسیار زیادی بود؛ توجه آئینه‌وند به رویکرد انقلابی به تاریخ اسلام و گرایش به جریان نومعتزلی در جهان عرب معاصر. این جریان نیرومند در ایران شناخته‌شده نیست. آئینه‌وند ضرورت توجه به گرایش روشنفکری و مدرن و فرامدرن در تاریخ اسلام را به خوبی احساس کرد.
استاد تاریخ دانشگاه تربیت مدرس در ادامه سخنانش اضافه کرد: هنوز در زمینه رویکردهای بینارشته‌ای، چندرشته‌ای و آن‌چه تاریخ‌نگاری و علوم تاریخی معاصر را در جهان متحول کرده در ایران در آغاز راه هستیم. دکتر آئینه‌وند به شدت این ضرورت را درک کرده بود؛ تاریخ نه برای تاریخ بلکه به عنوان بنیاد و پایه و اساسی که هرگونه معرفت و درکی بر آن استوار می‌شود. بخصوص در جامعه دینی ما و گفتمان فقهی مسلط در کشور ما، نگاه انقلابی به تاریخ مقدمه نگاه انقلابی به همه عرصه‌ها و پدیده‌هاست. آئینه‌وند در آستانه چنین نگاه انقلابی قرار داشت ولی مرگ نابهنگام ایشان مانع از تدوام چنین نگاهی شد.
هاشم آقاجری در پایان سخنانش بیان کرد: از طریق بعضی از نوشتارها و ایستارهای اجتماعی آئینه‌وند می‌توان آئینه‌وند متاخر را دید. شاید همین چرخش ایستاری بود که نسبت آئینه‌وند را با قدرت دستخوش تغییر قرار داد. آئینه‌وند متقدم نسبتی با قدرت داشت و آئینه‌وند متاخر نسبت دیگری با قدرت داشت.

همچنین غلامحسین غلامحسین‌زاده رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به مقام علمی مرحوم آئینه‌وند گفت: بعضی بزرگان علم و فرهنگ ما که قرن‌هاست از میان ما رفته‌اند، همچنان از خرمن معرفت‌شان استفاده می‌کنیم. این استاد بزرگوار در زمره چنین بزرگانی بودند، چه آن زمانی که در قید حیات بودند که همه از خرمن دانش ایشان بهره‌مند و برخوردار بودند و انسان‌ها از گفت‌وگو با ایشان دل‌شان شاد و چشم‌شان روشن می‌شد و بعد از او هم تأثیر آثارش ادامه دارد. همین که دانشجویان با حضور خود در چنین مراسمی، یادگارهای ایشان را زنده و جاوید نگه می‌دارند نشانه همین موضوع است.

رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس اظهار کرد: امروز ما توفیق پیدا کردیم تا کتاب هایی را که خانواده مرحوم آئینه‌وند وقف دانشکده ادبیات کرده‌اند در خدمت این دانشکده قرار دهیم. البته باید گفت که مهمترین مشکل، مسأله فضا و مکان مناسب بود. فعلاً جایی به صورت موقت داریم که برای نگهداری این گنجینه استفاده می‌کنیم. امیدواریم این سنّت، آغازگر سنّت حسنه دیگری باشد و استادان دیگر همین راه را ادامه دهند و کتاب های خودشان را به عنوان گنجینه­‌هایی دیگر در اختیار دانشکده قرار دهند.

در ادامه، موذن فروغی همسر صادق آئینه‌وند در سخنانی ضمن ابراز خرسندی از وقف این میراث معنوی دکتر آئینه‌وند به دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس بیان کرد: زندگی علمی دکتر آئینه‌وند با مطالعه، تدریس، تألیف و ترجمه همراه بود. چاپ مقالات علمی در مجلات عربی و فارسی و تالیف 35 کتاب و ترجمه از یادگارهای علمی استاد بود.

او افزود: کارنامه شغلی و حرفه‌ای ایشان از احساس مسئولیت، سخت‌کوشی، سعه صدر، متانت و در یک کلام از شخصیت وزین و اثرگذار او حکایت دارد. ایشان در سال 1368 به سفارش دکتر سیدجعفر شهیدی سرآمد تاریخ اسلام تدریس در حوزه قم را برعهده گرفت.
موذن فروغی در انتها اظهار کرد: کتابخانه 500جلدی همسرم همراه با قفسه‌های آن را وقف دانشکده ادبیات و علوم انسانی و گروه تاریخ می‌کنم و وقف این کتابخانه یکی از بهترین لحظات عمرم است.

در ادامه این مراسم احمد ابوحمزه یکی از دانشجویان دکترآئینه‌وند در پژوهشگاه علوم انسانی گفت: تقریرات و سخنان استاد را در مورد درس ملل و النحل که تداوم درس ناتمام استاد بود با عنوان پیش‌درآمدی بر ملل و النحل دکتر صادق آئیینه‌وند با نظارت دکتر فاطمه جاناحمدی در دانشگاه تربیت مدرس به‌صورت کتاب چاپ کردیم. این کتاب رویکرد جدید استاد را که رویکردی رحمانی به اسلام بود و شامل پنج فصل با عنوان تعریف دین، شرک، دین حنیف، یهود و مسیحت و البته دین مجوس است، نشان می‌دهد.

سپس از کتاب «ملل و النحل» رونمایی شد و برنامه با افتتاح کتابخانه گروه تاریخ توسط ریاست دانشکده ادبیات و علوم انسانی و حضور همسر آئینه‌وند و استادان و دانشجویان به پایان رسید.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۴۲۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از پوستر رویداد ملی وعده صادق در آئینه هنر


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پوستر رویداد ملی وعده صادق با حضور مسئولین انجمن‌های هنری و ادبی سازمان بسیج هنرمندان و معاون هماهنگ کننده سازمان رونمایی شد.

در این جلسه مسئولین انجمن‌های هنری و ادبی سازمان بسیج هنرمندان با معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفین، هنرمندان به بیان دغدغه‌های خود پرداختند. در این برنامه مسئولین بسیج مستضعفین و هنرمندان عرصه‌های مختلف از جمله فرهاد قائمیان بازیگر سینما و تلویزیون حضور داشت.

سازمان بسیج هنرمندان کشور با همراهی معاونت فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین و بنیاد روایت؛ رویداد ملی وعده صادق در آئینه هنر را با هدف بازنمایی عظمت و شکوه سیلی محکم ملت ایران به رژیم صهیونیستی در قالب‌های هنری_رسانه‌ای؛ عکس‌نوشته، تصویرسازی، استوری موشن، کاریکاتور، شعر، متن ادبی کوتاه و تایپو گرافی و سرود برگزار می‌نماید.

علاقه‌مندان برای ارسال آثار به رویداد ملی وعده صادق در آئینه هنر می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در کانال @rooydadvadesadegh در ایتا عضو شوند.

سردار حسین معروفی معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین ضمن خیر مقدم به هنرمندانی که در این برنامه حضور داشتند گفت: سعی داریم با نگاه مثبتی که در سازمان وجود دارد بسیاری از مشکلات را مرتفع کنیم. بنده اعتقاد دارم باید بسیج را به بسیجی داد. بسیج یک فکر و اندیشه است. باید با فکر با آن صحبت کرد.
وی ادامه داد: آن‌چیزی که باید پایه بسیج هنرمند باشد جلوگیری از رها شدگی هنرمندان است. چرا بسیاری با ما قهر کردند؟ چرا برخی موسیقی‌ها که در اوایل انقلاب و جنگ آرامبخش ما بود دیگر وجود ندارد. هنرمندان همیشه در زندگی ما تاثیرگذار بودند. ما مالک را آنقدری که از داریوش ارجمند شناختیم از کتاب‌ها نشناخیتم. با چند سریال صد کتاب معنا پیدا می‌کند.

سردار معروفی افزود: خدمات گیری باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد تا خدمات‌دهی ما به هنرمندان. با جذب حداکثری تولید وحدت و قدرت نرم برای نظام به وجود می‌آید. نیاز ما امروز بیش از موشک‌ها پرداختن به فرهنگ است. وی با اشاره به زیبایی هنر خاطرنشان کرد: برخی شاید به لباس یک هنرمند ایراد بگیرند، اما حتما شناختی از پتانسیل و لطافت یک هنرمند ندارند. ارزش زیبایی و جاوید ماندن آن اندیشه هنرمند است. یک اندیشه زیبا عمل زیبا را ارائه می‌کند که در جامعه تأثیرگذار است. یکی از شاخصه‌های بزرگ شهید سلیمانی همین موضوع است. معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین افزود: نکته‌ی بعدی مراقبت از هنرمندان است. کارهایی باعث قهر هنرمند می‌شود بعد باید هزینه گزافی داده شود تا آنها دوباره آشتی کنند. کار بزرگ آدم بزرگ می‌خواهد. ما در بسیج نگاهی داریم که کم به آن توجه شده است. باید دید ورودی بسیج معراج است یا خروجی آن. وی یادآور شد: هنرمندان با آثار خود ریل‌گذاری فرهنگی انجام می‌دهند. شبکه‌سازی باید انجام شود. زمان آزمون و خطا گذشته است الان باید طوری مراقبت کنیم که با چیزهای دیگر سرگرممان نکنند.

بسیج هنرمندان باید دارای پاتوق شود

فرهاد قائمیان بازیگر سینما نبز در این برنامه اظهار داشت: هنرمند پر از درد است. برای این جمع حمایت مالی بزرگترین حمایتی است که باید سازمان انجام دهد. اگر حمایت مالی نشود هنری ایجاد نمی‌شود. صرفا در جشنواره‌ها شرکت کردن نمی‌تواند برای هنرمند همیشگی باشد. این جشنواره‌ها آموزش لازم دارد. میان بسیجیان و هنرمندان کارگاه‌های آموزشی باید برگزار شود.

وی ادامه داد: مهمترین چیزی که این موضوع را لحاظ می‌کند مردمی‌سازی است. ما باید این فرهنگ‌سازی را داشته باشیم. آموزش در بخش نمایش بسیار کم است. ما از پتانسیلی که در شهرستان‌ها وجود دارد غافل هستیم. باید شرایطی را برای پیشبرد زمینه‌های مختلف فراهم کنیم. ما می‌توانیم بگوییم به فرهنگ فیلم‌های دفاع مقدس کمی بی‌مهری می‌شود. یک محلی برای بسیج هنرمندان باید در نظر گرفت تا تمام عزیزان بتوانند گرد هم آیند.

در جریان این مراسم از پوستر رویداد ملی وعده صادق رونمایی شد. طراح این پوستر در توضیح آن گفت: این 9 موشک طراحی شده نماد و تعداد موشک‌هایی است که به اسرائیل اصابت کرده است.

 

دیگر خبرها

  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده
  • از پوستر رویداد ملی «وعده صادق در آئینه هنر» رونمایی شد
  • افتتاح نخستین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • افتتاح اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • پنج استاد دانشگاههای استان اصفهان در فهرست استادان نمونه کشوری
  • پنج اصفهانی در فهرست استادان نمونه کشوری
  • یک هرمزگانی استاد نمونه کشوری شد
  • تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور در اولین دوره اعطای جایزه «شیخ مفید»
  • تجلیل از ۲ عضو هیات علمی دانشگاه مازندران به عنوان استاد نمونه کشوری
  • رونمایی از پوستر رویداد ملی وعده صادق در آئینه هنر