Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد، این معاونت در سه سال گذشته از بودجه های در اختیار خود مبلغ ۱۰ میلیارد تومان صرفه جویی کرده تا صرف تجهیز و احداث کتابفروشی‌ها در کشور شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست امضای تفاهم‌نامه بین معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بانکعامل سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با محور اعطای تسهیلات جهت تجهیز و احداث کتابفروشی‌ها ظهر امروز سه‌شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه در سالن اصلی سرای اهل قلم این نمایشگاه درشهر آفتاب برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیرمسعود شهرام نیا قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران و مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در این نشست گفت: از سال‌ها پیش در معاونت امورفرهنگی وزارت ارشادکه متولی کتاب و نشر کشور محسوب می‌شود، وام‌هایی برای توسعه کتابفروشی‌ها اختصاص پیدا می‌کرد که شرایط و ویژگی‌های خاص خود را داشت. البته به دلیل وضعیت کمبود بودجه‌ای چندین سال بود که پرداخت این وام‌ها تعطیل شده بود. در شرایط امروزِ صنعت نشر و با توجه به مشکلات موجود، بهترین مُسکن ممکن برای حل مشکلات این صنعت، توسعه کتابفروشی‌ها و توجه ویژه به آنهاست.

وی ادامه داد: ما اگر نمایشگاه بین‌المللیکتاب و نمایشگاه های استانی کتاب را برگزار می‌کنیم و مدام با شیوه‌های مختلف سعی در جلب توجه مردم به امر کتابخوانی داریم، باید به فکر دوام کتابفروشی‌ها و توسعه آنها هم باشیم تا فرهنگ مطالعه آنطور که می‌خواهیم رونق بگیرد. در شهرهای بزرگ ارقام مورد نیاز برای احداث کتابفروشی‌ها بسیار بیشتر از چیزی است که در اختیار معاونت امورفرهنگی وزارت ارشاد و موسسه نمایشگاه‌های فرهنگیاست.

به گفته مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران، با مذاکره و مشورت و دریافت مجوزهای لازم قرار شده است بانکعامل نمایشگاه کتاب تهران، امکان اعطای تسهیلات برای توسعه و احداث کتابفروشی‌ها را فراهم کند. مبالغ تسهیلات نیز بسته به شرایط ۱۰۰، ۲۰۰ و ۳۰۰ میلیون تومان خواهد بود. یعنی در مرحله اول حدود۱۰۰ تا۱۵۰ کتابفروشی می‌توانند از این تسیهلات استفاده کنند.

شهرام‌نیا اولویتتخصیص تسهیلات را مناطق محروم و کم‌برخوردار از حیث وجود کتابفروشی عنوان کرد و گفت: همه ما می‌دانیم که بسیاری از شهرستان‌ها و استان‌های ما از نظر ویترین کتاب و کتابفروشی در مضیقه هستند و در برخی مواقع نیز در همان کتابفروشی‌های محدود تمامی عناوین وجود ندارد. با امضای این تفاهم‌نامه امکان اعطای تسهیلات برای احداث و حفظ کتابفروشی‌ها آغاز می‌شود و برنامه ما هم توسعه ویترین کتاب در سراسر کشور است.

همایون امیرزاده مشاور اجرایی معاونت امورفرهنگی وزارت ارشاد هم در این نشست با اشاره به دو سال همکاری بانکمورد اشاره با این معاونت به عنوان بانک عامل در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهرانو نمایشگاه های استانی کتاب، گفت: در این دو سال خدمات‌دهی مناسب و سرعت ارائه خدمات این بانک ما را مجاب کرد تا وارد مذاکره جدیدی در بحث تسهیلات کتابفروشی‌ها باآن شویم و از ظرفیت‌های این بانک در این بخش نیز استفاده کنیم.

امیرزادهبا بیان اینکهایده احیای مجدد تسهیلات حوزه‌های نشر ازجمله کتابفروشی‌ها از سه سال پیش در معاونت امور فرهنگی فرهنگی وزارت ارشاد آغاز شده و با بنگاه‌ها و بانک‌های متفاوتی در این باره مذاکره شده بود، تاکید کرد:بعد از همکاری با بانک عامل نمایشگاه کتاباحساس کردیم که اینبانک اعتقاد جدی به شرکت در بحث‌های فرهنگی و حوزه کتابخوانی دارد و در ضمن شرایط اعلام شده از سوی این بانک نیز بسیار مناسب بود.

مشاور اجرایی معاونت امورفرهنگی وزارت ارشاد ادامه داد: احساس می‌کنیم آنها حتی این آمادگی را دارند که میزان سرمایه‌گذاری‌ها را از مقدار این تفاهم‌نامه بیشتر هم بکنند. بانک عامل نمایشگاه کتاببه اتکای این تفاهم‌نامه و همکاری با بحث فرهنگ ظرفیت اجتماعی قابل اعتنایی به دست می‌آورد و می‌دانیم که خود آنها همنیز دغدغه این مسئله را دارند؛ هیچکسی از سرمایه‌گذاری اقتصادی در حوزه‌های فرهنگ و رشد و اعتلای قشر فرهیخته در کشور ضرر نکرده است. شاید از نظر ریالی منفعت چندانی در بین نباشد اما به اتکای این حضور اعتبار اجتماعی قابل توجهی پشت آنها قرار می‌گیرد.

امیرزاده در توضیح و تکمیل مفاد تفاهم‌نامه هم گفت: با واسپاری بسیاری از امور نشر و تشکل‌ها، موسسه نمایشگاه‌های فرهنگیتبدیل به بازوی معاونت امورفرهنگی وزارت ارشاد در بحث‌های سیاستگذاری خواهد شد و به همین دلیل کارگزار طرف قرارداد وزارت ارشاد در این حوزه، اینموسسه تعیین شده است.

وی با یادآوری اینکه اعطای وام و تسهیلات برای تجهیز کتابفروشی‌ها و حوزه نشر ۱۲، ۱۳ سال پیش در معاونت امورفرهنگی وزارت ارشاداتفاق می‌افتاد اما به دلیل بحث بودجه چندین سال بود که این مسئله متوقف شده بود، تصریح کرد:از امروز با این قرارداد موسسه نمایشگاه‌های فرهنگییک پای اجرای آن می‌شود.

مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت ارشاددر ادامه با تاکید برلزوم اصلاح روند مصرفیارانه‌های نشر گفت: با وجود اصلاحاتی که در بخش یارانه‌های نشر اتفاق افتاده و سعی کردیم یارانه‌ها را از سمت تولیدکننده به سمت مصرف‌کننده بکشانیم و طرح‌هایی مثل عیدانه کتاب و تابستانه کتاب را هم راه‌اندازی کردیم، اما به نظر می‌رسد کماکان نیازمند اصلاحات جدی‌تری هستیم تا این یارانه‌ها و تسهیلات در زیرساخت‌های صنعت نشر مصرف شود؛ با این هدف کهنتیجه آن ماندگارتر باشد.

امیرزاده با اشاره به برنامه های مستمر معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد در سر زدن به کتابفروشی های کشور و کسب اطلاع از مشکلات آنها در دیدارهای حضوری با آنها، افزود:کار دیگری که در دستور قرار گرفت، اجرای طرح هایی مانند عیدانه کتاب، تابستانه کتاب، پائیزه کتابو ... بود که نزدیک به ۹ میلیارد تومانیارانه صرف آنها شدو ۴۲ میلیارد تومان آورده برای نشر داشت.

ویسود تسهیلات موضوع تفاهم‌نامه امروزرا ۸ درصد اعلام کرد ودر ادامه از اندوخته ۱۰ میلیارد تومانی معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد در این سه سال خبر داد و گفت: زمانی که وزارت ارشاد دولت یازدهم آغاز به کار کرد، معاونت امورفرهنگی وزارت ارشاد۶۴ میلیارد تومان بدهی داشت البتههمه این مبلغ، بدهی ریالی نبود ولی به هر حال باید پرداخت می‌شد. امروز در این تفاهم‌نامه ۱۰ میلیارد سهم معاونتامور فرهنگی وزارت ارشادو ۱۰ میلیارد هم سهم بانک عامل نمایشگاه است؛ یعنی ۲۰ میلیارد تومان آورده برای صنعت نشر؛ در حالی که ما حتی یک ریال هم افزایش اعتبار هم نداشته ایم.

مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت ارشادصرفه‌جویی و مدیریت درست را موجب این صرفه جویی و اندوخته عنوان کرد و یادآور شد:امروز این امکان را فراهم کرده ایم تا با ارائه تسهیلات کتابفروشی ها را گسترش دهیم. براساس شیوه نامه مصوب، تسهیلات در سه بخش لحاظ می‌شود؛ اول تاسیس و راه‌اندازی کتابفروشی، دوم بازسازی و گسترش کتابفروشی‌ها و مناطق توزیع و تقویت ویترین کتابفروشی‌ها و سوم برای تسهیل توزیع و دسترسی به کتاب.

امیرزاده افزود: حداکثر آغاز به کار دریافت‌کننده تسهیلات برای بازسازی، ۳ ماه و برای تاسیس ۶ماه است. پرداخت وام نیز به صورت سه مرحله‌ای خواهد بود. تامین مکان، آماده‌سازی تجهیز و راه‌اندازی. هدف اصلی این طرح، شهرهای کمتر برخوردار است. این تسهیلات ترجیحاً برای کتابفروشی هایواقع در مراکز استان‌ها اختصاص نمی یابد بجزاستان های سیستان و بلوچستان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، خراسان شمالی، کرمان، هرمزگان و آذربایجان غربی. البته یک تبصره هم دارد و آناینکه در شرایط خاص مراکز این استان ها نیز در صورت ضرورت یا ویژگی خاص بتواند از آن استفاده کند.

وی اقساط این تسهیلات را حداکثر ۴۸ ماههاعلام کرد و گفت: پرونده متقاضیان توسط کارگروهی در معاونت امور فرهنگی وزارت ارشادبررسی شده و از طریق موسسه نمایشگاه‌های فرهنگیبرای پیگیری به بانکعامل نمایشگاه کتاب تهرانارسال می‌شود.

محمد کیایی معاون شعب و بازاریابی بانکعامل نمایشگاهکتاب تهراننیز در این نشست گفت: این بانک جدا از فعالیت اقتصادی، مسئولیت اجتماعی را را هم به عنوانرسالت خود پذیرفته است و امسال با۳۰۰۰ دستگاهکارتخوان، ۷۷ دستگاه خودپرداز، ۶۴ کیوسک وب، ۲ دستگاه صراف الکترونیک، ۱۲ دستگاه شهرنت و خودپرداز سیار در نمایشگاه کتاب خدمت رسانی می کند.

ویادامه داد:صدور ۲۵۰ هزار بن کارت فیزیکی، شارژ۵۰۰۰ بن کارت اهل قلم، صدور۲۳۰۰ بن کارت اهل قلم و ۴۰ هزار بن کارت سازمانی، از دیگر اقدامات اینبانک برای نمایشگاه امسال کتاب تهران بوده است.

به گفته معاون شعب و بازاریابی بانک یادشده، هر ناشری که در این بانک حساب داشته باشد، می تواند بر اساس کارکرد حساب خود تسهیلات اعتبار بدون سقف اعتباری دریافت کند. این ظرفیت هم وجود دارد تامبلغ مشارکت در تفاهم نامه با توجه به گردش مالی که خواهد داشت، تا ۵ برابر افزایش یابد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۴۳۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» نوشته عیسی صوفان القدومی به‌تازگی با ترجمه سبحان ثقفی نیا توسط انتشارات سرو موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر و راهی بازار نشر شده است.

دروغ و ادعای فروش سرزمین فلسطین به یهودیان از مشهورترین و موفق‌ترین دروغ‌ها در طول تاریخ به شمار می‌رود که از طریق تبلیغات رسانه‌ای جهت‌دار و معاند ترویج شد. در این کتاب با اشاره به مراحل مختلف اشغال سرزمین فلسطین، به حیله و نیرنگ صهیونیست‌ها با همکاری انگلیسی‌ها در طول تاریخ پرداخته شده و تلاش شده است که با استناد به شواهد و دلایل موثق که برخی از آنها منابع یهودی و غربی هستند، خواننده از حقیقت دروغ‌هایی که یهودیان علیه مردم فلسطین مطرح کردند تا اشغالگری خود را توجیه کنند، مطلع شود.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:

«حقیقت تلخ این است که مشکلات و رنج‌های ملت فلسطین و اتفاقاتی که در آن سرزمین رخ داد، تاریخی است که هیچ‌گاه نوشته نشد؛ اتفاقاتی همچون بیرون کردن مردم فلسطین از خاک خود و آمدن یهودیان از سرتاسر دنیا و گرفتن خانه‌ها، املاک و زمین‌های آنان. مردم فلسطین تا به امروز نیز کلید خانه‌های خود را در دست گرفته و منتظر بازگشت به آن‌ها هستند اما همچنان دروغ و افتراهایی بی‌اساس در رابطه با این تاریخ مطرح می‌شود. اگر تاریخ فلسطین نوشته هم شده باشد به دست یک یهودی نوشته شده است؛ دستی که باور آن این است «اگر می‌خواهی دشمنت را بکشی به سمت او گلوله شلیک نکن بلکه دروغی علیه او بساز».

این‌کتاب در ۱۲۸ صفحه منتشر شده است.

کد خبر 6090743 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب
  • «مگره و مردان محترم» در کتابفروشی‌ها دیده شدند
  • ورود ترجمه «آن روی دیگران» به کتابفروشی‌ها
  • «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • «حسنا و ملکه‌های رنگی» به کتابفروشی‌ها آمدند
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • عرضه «صفات الهی» در کتابفروشی‌ها