Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@15:57:59 GMT

جای خالی نگاه کارشناسی در مباحث اقتصادی نامزدها

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۴۴۵۱۶

تحریریه پارسینه: در حالی شمارش معکوس برای انتخابات دولت دوازدهم آغاز شده است که ۶ کاندیدادی ریاست جمهوری تا کنون برنامه عملی برای نجات اقتصاد ایران ارائه نکرده اند و برخی برنامه‌ها تنها حد شعار و شفاهی بوده تا عملیاتی و اجرایی.
اکنون کشورمان با چالش‌های مهم اقتصادی بیشماری روبه روست اما کاندیداهای ریاست جمهوری دولت دوازدهم کودکستان سیاسی به راه انداخته و هر کدام سعی دارند عملکرد دیگری را زیر سوال برده و یکدیگر را مورد نقد ناجوانمردانه قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


۶ کاندیدا تاکنون ۲ مناظره مشترک داشتند که در این مناظره‌ها هیچ کدام به برنامه‌های اقتصادی مشخصی برای آینده نپرداخته‌اند. این کاندیداها صرفا سعی داشته‌اند که برای بالا بردن ارای خود به یکسری وعده های پوپولیستی بسنده کرده و مناظره‌ها را به میدان جنگ سیاسی بدل کنند. آنها ساعت‌ها در مقابل دوربین صدا و سیما می‌ایستند و سعی می‌کنند یکدیگر را تخریب کنند اما در این میان کمتر بحثی در خصوص برنامه‌های راهبردی برای توسعه اقتصادی کشور مطرح می‌شود.
این در حالیست که در بسیاری از کشورها مناظره برای معرفی برنامه‌‌های آینده هر کدام از کاندیداها در نظر گرفته می‌شود تا در آن مردم با مقایسه میان برنامه آینده هر کدام از آنها شخص مورد نظر خود را انتخاب کنند. اما متاسفانه این روزها بیشتر شاهد وعده‌های بیشماری هستیم که از سوی تمامی کاندیداها به گوش می‌رسد. چه بسا بسیاری از شعارهایی که شنیده می‌شود امکان به واقعیت پیوستن را ندارد زیرا بودجه کشور مشخص است و برای بالا بردن آن باید برنامه‌ مشخص و جدا درآمدهای نفتی در نظر گرفت. البته اگر برنامه ای هم وجود داشته باشد این آرزوهای شیرین به سرعت رنگ واقعیت به خود نمی‌گیرد. بلکه مستلزم گذشت زمان و طی کردن دوره آزمون و خطاست.
بنابراین لازم است که این وعده‌ها جای خود را به برنامه های مدونی بدهد تا بتوان بهتر از هر زمانی آینده کشور را ترسیم کرد.
در حال حاضر کشورمان با چالش‌های متفاوت اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند. به گفته کارشناسان اقتصادی از جمله این چالش‌ها؛ نبود تعادل‌های ساختاری ناشی از وابستگی به درآمدهای نفتی، فقدان برنامه‌های راهبردی توسعه، ناهمسویی سیاستگذاری‌های اقتصادی با جهت‌گیری سیاست‌های خارجی، رشد فزاینده فسادهای مالی و اقتصادی در شبکه‌های بانکی و بیمه‌ای، شرکت‌های تجاری، واردات و صادرات و گمرکات و نظایر آن، قاچاق کالا به میزان غیرقابل تصور ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلاری در سال، فساد در شبکه بانکی و تبعیض در اعطای اعتبارات و استفاده‌های نابجا از سپرده‌های مردم است.
گفتنی است اگر برای این چالش‌ها به درستی چاره اندیشی نشوند به آرامی تهدیداتی بدل می‌شود که می‌تواند اقتصاد کشور را فلج کند. بنابرا این تفاسیر در تدوین برنامه‌های راهبردی، دولتمردان باید به دقت مختصات فعلی اقتصاد ملی را بررسی کرده و بدانند که با توجه به وضعیت فعلی به چه سمتی حرکت کنند و چگونه و با چه ابزارهایی پیش بروند.
در حال حاضر، متاسفانه برنامه‌های راهبردی توسعه نداریم. برنامه‌های پنج ساله توسعه صرفا احکام تکلیفی وزارتخانه‌هاست که هر یک چه وظایف و تکالیفی برعهده دارند بدون آنکه حتی سازگاری این تکالیف با یکدیگر نیز به درستی سنجیده شده باشد.
یک کارشناس در خصوص بی برنامگی کاندیداها گفته است: فاصله زمانی کوتاه میان تصمیم به ثبت‌نام آقایان و طرح اهدافشان موید عدم برنامه‌ریزی لازم برای اجرایی کردن آنهاست. به همین جهت طرح این‌گونه مباحث بیشتر از جنس شعار است. شعارهایی که به تنهایی نشان‌ می‌دهد که هیچ‌گونه هنری در این افراد نیست.
حالا با نزدیک شدن به روزهای حساس انتخابات جدال داغ سیاسی در میان کاندیداهای ریاست جمهوری شدت می‌یابد و هر کدام از آنها سعی دارند دیگری را تخریب کرده و زیر سوال ببرند. برخی از کاندیداها برای افزایش اشتغال و پرداخت کارانه به جای یارانه به مردم نوید داده اند که کمی رویایی به نظر می‌رسد و دیگر کاندیداها برای عقب نماندن از کارزار انتخاباتی شعارهای جالب‌تری سر می‌دهند که به عقیده کارشناسان اجرایی شدن آنها سال‌ها به طول می‌انجامد.
با این وجود بهتر است که کاندیداهای ریاست جمهوری به جای بیان وعده‌های بیشمار و اقدامات کوتاه مدت (برای کسب رای) به ارائه برنامه های بلند مدت خود بپردازند و بگویند که چگونه می‌تواند با انجام و پیاده سازی این برنامه ها در آینده ایرانی آباد تر از گذشته داشت و اقتصاد کشور را از منجلاب بیرون آورد و تولید ملی را رونق بخشید.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۴۴۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکلات زیرساخت‌های مشهد نیازمند نگاه ملی و حمایت دولت است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با اعضای قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء ضمن تأکید بر ضرورت حمایت ملی از زیرساخت‌های استان خراسان رضوی و شهرستان مشهد اظهار کرد: برای صیانت از هویت مشهد که منتسب به امام مهربانی‌ها است، شایسته است که تمامی برنامه‌ها به‌ویژه برنامه‌هایی که با حضور زائران و کیفیت سفر آنان ارتباط دارد متناسب با هویت امام هشتم (علیه‌السلام) باشد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با تأکید بر اینکه دولت مهم‌ترین جریانی است که می‌تواند از پیک‌های زیارتی مشهد گره‌گشایی کند، افزود: در ایام نوروز و ایام سوگواری دهه آخر صفر از تمام کشور زائر به مشهد می‌آید که با توجه به تشرف میلیونی این حجم از زائران نیاز به داشتن نگاه ملی و حمایت دولتی نسبت به زیرساخت‌های این شهر بیشتر احساس می‌شود.

وی با بیان اینکه ضروری است تا نواقصی که در مسیر حمل‌ونقل جاده‌ای زائران وجود دارد برطرف شود، ادامه داد: مساله حمل‌ونقل از جمله عرصه‌های حیاتی و حساس زندگی مردم است. چه حمل‌ونقل هوایی و چه ریلی و جاده‌ای، عمده خانواده‌ها برنامه‌ریزی برای چگونگی رسیدن به مقصد خود در یک سفر را از جمله محورهای تصمیم‌گیری خود در نظر می‌گیرند و در این میان، تردد جاده‌ای از اولویت نخست برخوردار است.

علم الهدی با اشاره به نادیده گرفته شدن حضور میلیونی زائران و ترددهای چشمگیر در جاده‌ها در تصمیم‌گیری‌های وزارت راه و شهرسازی افزود: در این راستا ضروری است تا تأمین منابع مالی آزادراه حرم تا حرم هر چه سریع‌تر انجام شود. این جاده که پیرامون آن تلاش‌های بسیاری در حال انجام است همچنان به مرحله اجرا نرسیده است که این موضوع باعث شده رسیدن زائر امام رضا (ع) به مشهد مقدس با گرفتاری و سختی همراه باشد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به‌ضرورت ایمن‌سازی جاده‌های استان خراسان رضوی ابراز کرد: یکی از نقاط حادثه‌خیز استان جاده سبزوار به شاهرود است که بیشترین تصادفات جاده‌ای نیز در آن رخ می‌دهد، در این خصوص نیز باید راهکاری از سوی وزارت و راه شهرسازی اتخاذ شود تا دیگر شاهد از دست دادن عزیزانمان نباشیم.

وی با انتقاد از نا به سامانی وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی در ایام پیک مسافری خاطرنشان کرد: متأسفانه در این ایام که مسافران زیادی قصد تشرف به مشهد الرضا (علیه‌السلام) را دارند، برخی از شرکت‌های هواپیمایی نرخ بلیت‌های مسافربری را افزایش می‌دهند و یا در حمل‌ونقل ریلی که وسیله تشرف قشر متوسط جامعه است زائران برای تهیه بلیت با مشکلات بسیاری مواجه می‌شوند که گاهی درخواست‌ها برای اضافه کردن یک رام قطار فوق‌العاده نیز در این خصوص بی‌نتیجه مانده است.

کد خبر 6090361

دیگر خبرها

  • شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند
  • آغاز ضبط مستند تبلیغاتی و مناظره نامزدهای دور دوم انتخابات
  • اصفهان رتبه دوم برگزاری نمایشگاه در کشور/ بازدید بیش از ۳۰۰ هزار نفر از نمایشگاه در ۱۴۰۲
  • اصفهان رتبه دوم برگزاری نمایشگاه در کشور/بازدید بیش از ۳۰۰۰۰۰ نفر از نمایشگاه در سال ۱۴۰۲
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی ایران در ۱۰ سال آینده
  • نگاه متفاوت کارشناس اقتصادی بعد از حمله موشکی سپاه: معادلات تغییر کرد | فیلم
  • رفع مشکلات زیرساخت‌های مشهد نیازمند نگاه ملی و حمایت دولت است
  • بررسی خلیج فارس از نگاه نوجوانان روی موج سلامت
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است