Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@04:25:49 GMT

سیاست آموزش عالی، توسعه رشته محل‌های مبتنی بر تقاضا است

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۴۵۱۵۹

سیاست آموزش عالی، توسعه رشته محل‌های مبتنی بر تقاضا است

به گزارش ایرنا، مجتبی شریعتی‌نیاسر با تاکید بر اینکه طی چهار سال گذشته، گام‌های مثبتی جهت بهبود وضعیت، اقتدارمراکز، ارتقای کیفی و کنترل وضعیت کمی دانشگاه‌ها برداشته شده است، اظهارداشت: تا سال 1392 شاهد رشد 120 درصدی تعداد دانشجویان و افزایش تعداد مراکز دانشگاهی بودیم که بی‌رویه و خارج از کنترل بود و طی چهار سال گذشته، تعداد مراکز دانشگاهی از 916 در سال 1384 به 2800 مورد در سال 92 افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه طی چهار سال گذشته دولت اهتمام ویژه‌ای برای مهار افزایش نامتوازن و توجه به ماموریت‌های اصلی مراکز دانشگاهی به کار گرفت، ادامه داد: تصویب طرح آمایش آموزش عالی در اسفند سال 94 یکی از این موارد به‌شمار می‌رود. علاوه بر این، منطقه‌ای کردن آموزش عالی و تقسیم کشور به 10 منطقه، تدوین طرح مدیریت منطقه و تفویض اختیار به دانشگاه‌ها و هم‌افزایی بین مراکز آموزش عالی، از دیگر مصادیق بارزفعالیت های دولت در بهبود وضعیت به‌شمار می‌رود.
شریعتی نیاسر افزود: خوشبختانه طی چهار سال گذشته و با تکیه بر ماموریت‌گرایی مراکز آموزش عالی، دانشگاه‌هایی که ماموریت خاصی برای آن‌ها تعریف شده در مدار خود قرار گرفتند و یکی از مهم‌ترین مصادیق تحقق این مهم دانشگاه‌های مهارتی هستند؛ چرا که برای رفع خلا وجود تکنسین و افراد ماهر در بازار کار، باید آموزش مهارت در دانشگاه‌های علمی‌کاربردی و فنی و حرفه‌ای مورد توجه ویژه قرار بگیرد. البته جمعیت دانشجویی این دانشگاه‌ها به راحتی وارد بازار کار می‌شوند.
وی خاطرنشان کرد: طی چهار سال گذشته، دانشگاه پیام‌نور در راستای ارائه آموزش‌های غیرحضوری روی ریل خود قرار گرفته و در مجموع 250 مجوز آموزش‌های مجازی و الکترونیک دریافت کرده است. در دانشگاه‌های دیگر نیز ظرفیت را بر اساس نیاز دستگاه‌های تابعه محدود کرده‌ایم.
معاون وزیر علوم با تاکید بر اینکه اتخاذ سیاست‌هایی از این دست، گامی در جهت رفع بیکاری فارغ‌التحصیلان به‌شمار می‌رود، افزود: حتی‌الامکان سعی کرده‌ایم که در دانشگاه‌های ماموریت‌گرا، ضمانت شغلی دانش‌آموختگان را پیش‌بینی کنیم. برای بهبود کیفی دانشگاه‌ها نیز سعی بر این است که اعطای مجوز به رشته محل‌های درخواست شده کنترل شده و تقاضامحور باشد.
وی یادآور شد: همچنین به دلیل توجه نسل جوان به آرمان‌های نظام و ویژگی‌های دوران دفاع‌مقدس، درس ارزش‌های دفاع‌مقدس به عنوان درس اختیاری و با تاکید بر تاثیرگذاری در معدل ابلاغ شد. مدیریت خانواده، محیط زیست، مهارت‌افزایی و استانداردسازی نیز دروسی هستند که به دانشگاه‌ها ابلاغ شده تا به عنوان دروس اختیاری در چارچوب سنوات مصوب ارائه شود.
شریعتی نیاسر تصریح کرد: سیاست‌های ابلاغی زمینه‌ای را فراهم کرده که جمعیت دانشجویان مازاد به طور طبیعی کسر شده‌اند. اینکه تعبیر صندلی‌های خالی دانشگاه‌ها را به کار ببریم چندان درست نیست؛ چرا که تعبیر صندلی خالی به خاطر اصلاح جذب مازاد دانشجو شکل گرفته است.
وی افزود: موسسات غیردولتی به پنج سطح تقسیم می‌شوند و موسسات سطح پنج در هیچ رشته و مقطعی اجازه توسعه ندارند. ولی موسسات سطح یک در همه مقاطع و رشته‌ها حق توسعه داشته و شاخص‌های تشویقی هم دریافت می‌کنند.
شریعتی‌نیاسر در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: وزارتخانه ورود خوبی به شرکت‌های دانش‌بنیان دارد. موسسات کارآفرینی نیز از رشد مطلوبی برخوردار بوده و با صندوق نوآوری و شکوفایی ارتباط هدفمند و موثری دارند؛ این در حالی است که تعداد شغل‌های ایجاد شده در پارک علم و فناوری 50 درصد رشد داشته و در حال حاضر در این پارک‌ها 30 هزار شغل داریم.

** نشست معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با همکاران حوزه ستادی
حسین عسکریان ابیانه معاون اداری ، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم در نشستی با کارکنان حوزه ستادی این وزارت به تشریح برنامه ها ی این حوزه پرداخت.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، در این نشست عسکریان ابیانه به تبیین برنامه های حوزه های معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع این وزارت در بخش های برنامه ریزی، بودجه، فناوری اطلاعات، امور اداری و استخدامی پرداخت و تنی چند از کارکنان این وزارتخانه نقطه نظرات خود را بیان کردند.
در پایان این نشست از همکاران ایثارگر و جانباز شاغل در حوزه ستادی وزارت علوم تجلیل شد.

** هدف اصلی دانشگاه باید تربیت کارآفرین باشد
مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم با بیان شاخص‌های دانشگاه کارآفرین گفت: وزارت علوم در دفتر سیاست‌گذاری و برنامه ریزی امور فناوری کارگروهی را تشکیل داه که وظیفه آن تدوین شاخص های دانشگاه کارآفرین را به عهده دارد بطوری که در آینده هدف اصلی دانشگاه ها باید طوری باشد که بتوانند کارآفرینانی را تربیت کنند که خودشان بتوانند دیگران را استخدام کنند.
خسرو پیری در گردهمایی استادان دانشگاه فنی و حرفه ای به شاخص‌های دانشگاه فنی و حرفه ای اشاره کرد و از راه اندازی مرکز رشد و پارک علم و فناوری در این حوزه گفت: باید با برنامه های یکساله، پنج ساله و راهبردی به این شاخص ها دست پیدا کنیم که در تمامی دانشگاه‌های مطرح کشور، مراکز رشد و پارک های علم و فناوری عملیاتی شده است و قطعاً در دانشگاه فنی و حرفه ای یک برنامه راهبردی متفاوت تر از برنامه های سایر دانشگاه های کشور خواهیم داشت.
مدیر کل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم به تفاهم نامه ای که بین دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری و دانشگاه فنی و حرفه ای اشاره کرد که این تفاهم نامه بتواند زمینه تشکیل نهادهای درون دانشگاهی که عملاً فناوری های عملی را شکل می دهند رابطه به وجود آورد. بنابر این انتظار است که استادان و دانشجویان این دانشگاه بتوانند در آینده نزدیک جزو پیشگامان ایجاد تحول در صنعت کشور محسوب شوند.
فراهنگ ** 9187 ** دریافت کننده: حمیدرضا بازگشا * انتشار: امید غیاثوند

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۴۵۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری

ایسنا/اصفهان در چهل‌وششمین دوره مسابقه ریاضی دانشجویی در سطح کشوری، ۴ دانشجوی دانشگاه کاشان حضور یافتند و از این میان، ۲ نفر موفق به کسب مدال شدند.  

روح‌اللّه جهانی‌پور، رئیس دانشکده علوم ریاضی دانشگاه کاشان و عضو هیئت‌ علمی گروه ریاضی محض این دانشگاه در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص موفقیت دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقات ریاضی کشوری صحبت‌هایش را این‌گونه آغاز کرد: مسابقات ریاضی دانشجویی هرساله در سطح کشوری و به‌کوشش انجمن ریاضی ایران برپا می‌شود. در این دوره که چهل‌وششمین نوبت آن به شمار می‌آید، همانند ادوار قبل در چهار روز دنبال شد. دو روز نخست را از دانشجویان آزمون گرفتند، یک روز را به تصحیح برگه‌های آزمون و رسیدگی به اعتراضات اختصاص دادند و در نهایت روز آخر نیز آیین اختتامیه را برپا و جوایز را اهدا کردند.

وی با یادآورشدن این نکته که مسابقات امسال بین روزهای یازدهم تا چهاردهم اردیبهشت‌ماه و در دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز برگزار شد، چنین توضیح داد: به‌طورکلی، در این مسابقات کشوری، هر دانشگاهی می‌تواند یک تیم اعزام کند. این تیم باید دست‌کم پنج عضو داشته باشد. اگر تیم دانشگاهی کمتر از پنج نفر عضو داشته باشد، موفقیت افراد حاضر در مسابقه به‌صورت امتیازبندی فردی اعلام می‌شود و برای تیم‌های  پنج نفره موفق رتبه‌بندی دانشگاهی نیز در نظر می‌گیرند.  

این پژوهشگر علوم ریاضی در خصوص تعداد شرکت‌کنندگان و مدال‌آوران دانشگاه کاشان در این دوره از مسابقات ریاضی خاطرنشان کرد: از دانشگاه کاشان ۴ دانشجو حضور یافتند که از این میان، ۲ دانشجوی دانشگاه کاشان با نام‌های محمدمعین یوسفیان و ارژنگ ارباب، مقام آوردند. یوسفیان و ارباب به‌ترتیب مدال‌های نقره و برنز کسب کردند.

جهانی‌پور تأکید کرد: یوسفیان سال گذشته در همین مسابقات به کسب مدال نقره و یک سال پیش از آن نیز به دریافت مدال برنز موفق شده بود. این دانشجو در سال ۱۴۰۲ شمسی نیز در مسابقات بین‌المللی دانشجویی ریاضی که هرساله و به‌طور ثابت در بلغارستان برگزار می‌شود، مدال برنز به دست آورد. گفتنی است که در مسابقات بلغارستان هر کشوری می‌تواند با چندین تیم و دانشگاه حضور یابد. مدال‌آورندگان این مسابقات، مانند یوسفیان، غالباً از سوی بنیاد نخبگان حمایت می‌شوند و امتیازاتی به آنان تعلق می‌گیرد.  

رئیس دانشکدۀ علوم ریاضی دانشگاه کاشان اظهار کرد: این دانشگاه نیز از هر جنبه‌ای که بتواند حمایت خود را از یوسفیان و ارباب نشان خواهد داد تا بتوانند در این عرصه موفق‌تر از پیش گام بردارند. البته پیش‌تر هم حمایت‌هایی وجود داشته، همان‌گونه که بخشی از هزینه سفرهای خارجی یا مسابقات بین‌المللی را خود دانشگاه کاشان پرداخت کرده است. همچنین از همین دانشجویان برتر ریاضی به‌منظور تقویت بنیه علمی دانشجویان سال‌های پایین‌تر کمک می‌گیریم.

پیشتازی دانشگاه کاشان در پایه‌گذاری رشته ریاضی

عضو هیئت‌علمی گروه ریاضی محض دانشگاه کاشان در خاتمه بحث خود و با اشاره به این نکته که دانشگاه یادشده ظرفیت خوبی برای توسعه و رشد در علوم ریاضی دارد، تصریح کرد: رشته ریاضی دانشگاه کاشان یکی از قدیمی‌ترین رشته‌های این دانشگاه به شمار می‌آید. سال ۱۳۵۳ شمسی، هنوز دانشگاه کاشان به شکل امروز بنا نشده بود که رشته ریاضی تحت مدرسه عالی علوم کاشان برقرار بود و دانشجو می‌پذیرفت.

او ادامه داد: مدرسه عالی علوم کاشان بعدها جزو مجموعه شعب دانش‌سرای عالی تربیت معلم شد که پس از چندی به دانشگاه تربیت معلم تغییر نام داد. در دهه ۶۰ شمسی بود که دانشگاه کاشان به این شکل کنونی ایجاد شد و یکی از رشته‌های آن نیز ریاضیات بوده است. ریشۀ دانشگاه کاشان به همان مدرسه عالی علوم برمی‌گردد. از همین دهه ۶۰ نیز رشتۀ ریاضی دانشگاه پیشرفت بسیاری کرد تا امروز که شاهدیم دانشجویانش در مسابقات ملی و فراملی رتبه کسب می‌کنند.

جهانی‌پور در باب گرایش‌های فعلی رشته ریاضیات در دانشگاه کاشان گفت: امروزه حتی در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکترا نیز دانشجو می‌پذیریم و فعالیت‌های علمی، پژوهشی و آموزشی گسترده‌ای در این مرکز جریان دارد. دانشکده علوم ریاضی دانشگاه کاشان سه رشته اصلی، یعنی ریاضی و کاربردها، علوم کامپیوتر و آمار دارد که به آن‌ها مجموعه علوم ریاضی می‌گوییم.  

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معرفی شد
  • رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد
  • مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری
  • امروز؛ آخرین مهلت نام نویسی برای دریافت وام‌های ضروری و ودیعه مسکن
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت