Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، دکتر محمد حاتمی با تبریک روز روان شناس، از اقدامات ارزنده دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان در رشد و توسعه رشته روان‌شناسی قدردانی کرد و گفت: روان‌شناسی و مشاوره در ایران در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

مشاور عالی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور به سابقه درخشان روان‌شناسی در ایران اشاره کرد و گفت: در ایران از 1500 سال پیش از اختلالات روانی به عنوان بیماری نام برده شده است ولی در همان زمان، اروپا و آمریکا، بیماران روانی را به حاشیه رانده و حتی به بند می کشیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون نظارت حرفه‌ای و امور کمیسیون‌های سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور، رشد روان شناسی در کشورهای اروپایی و آمریکای را از 200 سال پیش دانست و افزود: سابقه درخشان روان‌شناس در ایران را می‌توان در آثار ابن سینا، غزالی و شیخ طوسی یافت.

حاتمی، دهه 1340 را آغاز فعالیت آکادمیک و دانشگاهی رشته روان‌شناسی در ایران دانست و گفت: رشته روان‌شناسی به عنوان یکی از پرطرف‌دارترین رشته‌های دانشگاهی ایران به شمار می‌رود.

مشاور عالی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور از وجود 206 هزار دانشجو و فارغ‌التحصیل روان‌شناسی و مشاوره در جهان و ایران خبرداد و گفت: تاسیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره در سال1382 موجب هویت دادن و ساماندهی به این رشته شد.

وی، فارغ‌التحصیلی 550 نفر در مقطع کارشناسی ارشد روان‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: طی سال‌های گذشته، نگاه جامعه به رشته روان‌شناسی تغییر کرده به طوری‌که در کشور ما تمامی اعضای خانواده از خدمات روان‌شناسی برخوردارند.

حاتمی، بهره‌مندی از خدمات روان‌شناسی و مشاوره را نیاز جامعه و خانواده‌ها برشمرد و گفت: خوشبختانه نگاه مسئولین هم نسبت به رشته روان‌شناسی تغییر کرده به گونه‌ای‌که مجلس شورای اسلامی نیز در برنامه ششم، یکی از مصوبات خود را اجباری کردن مشاوره ازدواج و طلاق و تعیین بیمه همگانی خدمات روان شناختی در نظرگرفته است.

وی با تاکید براینکه براساس استانداردهای جهانی، حضور حداقل یک روان‌شناس در هر مدرسه الزامی است افزود: هم‌اکنون124 هزار مدرسه و واحد آموزشی در کشور مشغول به فعالیت است ولی تنها 20 هزار روان‌شناس و مشاور در حال حاضر در این مدارس فعالیت دارند و این بیانکر کمبود بیش از 100 هزار روان‌شناس در مدارس است.

مشاور عالی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور گفت: براساس استاندارد جهانی، هر 8 خانوار باید از خدمات روان‌شناسی و مشاوره‌ای بهره‌مند گردد ولی در کشور ما، هر 450 خانوار به این خدمات دسترسی دارند.

وی با تاکید بر اینکه تا قبل از قرن بیستم، بیماری‌های جسمی به عنوان یکی از مسائل به شمار می‌رفت افزود: از سال 1970 به بعد، بحث سلامت روان به عنوان یکی از اولویت‌های جامعه قرار گرفته به طوری‌که خیلی از بیماری‌های جسمی مانند، سرطان، دیابت، بیماری‌های قلبی و .. ریشه در مسائل روانی دارد.

حاتمی، به اهداف، عملکرد و وظایف سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور اشاره کرد و گفت: در سال گذشته و پس از برگزاری جشن بزرگ روز روان‌شناس در روز 9 اردیبهشت که با حضور بیش از 2500 روان‌شناس در تالار وحدت تهران برگزار شد، شاهد ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بسیار خوب جامعه روان‌شناسان ایران بودیم.

مشاور عالی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور، شهادت و جانبازی بالغ بر 10 نفر از روان‌شناسان را افتخاری برای جامعه روان شناسان کشور دانست و گفت: روان‌شناسی و مشاوره، هم اکنون به عنوان قدرتی در کشور ظهور کرده و آینده درخشانی خواهد داشت.

وی، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی پیرامون سلامت روان را وظیفه روان‌شناسان دانست و گفت: روان‌شناسان و مشاوران باید با آگاهی دادن به مردم، جامعه را در برابر آسیب های‌روانی واکسینه و از بروز مشکلات جلوگیری کنند.

مشاور عالی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور افزود: در پیشگیری اولیه باید تلاش کرد تا 80 میلیون جمعیت کشور از آسیب های روانی مصون باشند.

معاون نظارت حرفه‌ای و امور کمیسیون‌های سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور گفت: در کشورهای پیشرفته جهان، 70 درصد بوجه سلامت صرف پیشگیری می‌شود ولی در کشور ما این سهم به کمتر از 10 درصد می‌رسد.

وی با تصریح به اینکه بودجه سلامت باید در پیشگیری هزینه شود گفت: نباید به افزایش بیمارستان‌ها افتخار کنیم، بلکه باید تلاش کنیم تا با آموزش مهارت‌های پیشگیرانه از بروز بیماری‌های جسمی و روانی جلوگیری شود.

حاتمی، ریشه بسیاری از مشکلات روانی را در تعارضات خانوادگی به ویژه در دوران کودکی و نوجوانی برشمرد و گفت: با آموزش شیوه‌های فرزند پروری و مهارت‌های زندگی از بسیاری از مشکلات جلوگیری خواهد شد.

مشاور عالی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور از فوت بالغ بر 100 هزار نفر در سال به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی خبرداد و افزود: بیشترین مرگ و میر در کشور مربوط به بیماری‌های قلبی است به طوری‌که ریشه 99 درصد این بیماری به حالت‌های روانی بر می گردد.

معاون نظارت حرفه‌ای و امور کمیسیون‌های سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور از امضای تفاهم نامه همکاری با ریاست جمهوری نیز خبرداد و افزود: متولی صدور پروانه اشتغال، صرفا نظام روان شناسی و مشاوره کشور است و هرگونه فعالیت‌های حرفه‌ای روان‌شناختی و مشاوره باید برمبنای اصول و مقررات نظام باشد.

مشاور عالی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور گفت: براساس قانون نظام روان شناسی کشور، تا قبل از بهمن 1393، متقاضیان دریافت پروانه اشتغال با مدارک تحصیلی نامرتبط می‌توانستند پس از قبولی در یک آزمون علمی حرفه‌ای نسبت به دریافت پروانه اقدام کنند ولی بعد از بهمن 1393، صرفا کسانی می‌توانند پروانه اشتغال دریافت کنند که در دو مقطع تحصیلی در شاخه روان شناسی و مشاوره فارغ التحصیل شده باشند.

حاتمی در پایان سخنان خود، برای دانش آموختگان کارشناسی ارشد روان شناسی آرزوی توفیق کرد.

دریافت کننده: مهرنوش زارعی

204/201

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۴۸۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه فرهنگ نیازمند طراحی‌های کاربردی برای مقابله با شرایط انحرافی دشمن است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم تکریم و معارفه معاونان قدیم و جدید دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با حضور سعید رازقی رئیس دانشگاه استان، هیئت رئیسه، معاونان و کارکنان این واحد دانشگاهی برگزار و انسیه ماهینی به‌عنوان معاونت جدید حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی واحد بوشهر معرفی شد.

سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این مراسم با اشاره به عملیات غرورانگیز سپاه پاسدارن جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: خدای متعال را شاکرم که توان نظامی سپاه اسلام و ایران اسلامی به جهانیان ثابت و هیمنه‌ی پوشالی اسرائیل، آمریکا و متحدانشان به دست رزمندگان شجاع و غیور کشور شکسته شد که افتخاری سترگ برای ایران و ایرانی است.

وی با قدردانی از فعالیت‌های پنج ساله و نیمه باقر گرگین به‌عنوان معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، بیان کرد: سمت‌های اداری هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند و منصب‌ها تا زمانی ارزشمند هستند که بتوان از طریق آن به کشور و جامعه خدمت کرد. در دانشگاه ازاد اسلامی استان بوشهر، همه جایگاه‌ها یکسان است و همه همکاران در قالب یک تیم، همسو و هم راستا در حال تلاش برای اعتلا این دانشگاه ولایی و مردمی هستند.

این مقام مسئول با اشاره به کسب عناوین و مقام‌های متعدد برتر کشوری دانشگاه در حوزه فرهنگی در چند سال گذشته تشریح کرد: حوزه فرهنگی، یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین حوزه‌های کاری در جامعه بوده و حضور چندین ساله گرگین در این سمت، بیانگر دغدغه‌مندی و اشراف وی به مسائل و مباحث فرهنگی و همچنین مهیا و آماده بودن شرایط کار در این حوزه سخت در دانشگاه داشته است.

رازقی عنوان کرد: فرهنگ به‌عنوان ریشه اصلی در رفتار‌ها و تصمیمات همگان اثری مستقیم دارد. حوزه فرهنگی، حوزه‌ای بوده که اتفاقات، چالش‌ها و تغییرات آن خیلی ملموس و قابل لمس نیست؛ اما در بلند مدت، بر همه حوزه‌ها اثرگذار خواهد بود. در حقیقت می‌توان با این نمونه مطلب چنین توضیح داد که، حوزه فرهنگی، مانند درختی در آب قرار داشته، همگان قسمت بیرون زده از آب را می‌بینند؛ اما بخش اصلی این درخت، همان ریشه‌ای بوده که در زیر آب نهفته شده است.

وی ادامه داد: دشمنان هر ملت و سرزمینی به دنبال آسیب زدن به این ریشه هستند و ایران اسلامی نیز از این قائده مستثنی نیست و دشمنان اسلام و کشور با آگاهی از اهمیت فرهنگ در کشور و تجربیاتی که در دیگر کشور‌ها به دست آوردند، این عرصه مهم کشور را مورد آماج و تهاجم خود قرار داده اند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه نیازمند طراحی‌های جدید و کاربردی در حوزه فرهنگ برای مقابله با شرایط انحرافی که دشمن به دنبال است، هستیم، ادامه داد: دشمن به دنبال گرفتار کردن و زمین گیر کردن نسل جوان کشور است، باید با استراتژی‌های دقیق، اجرایی و حساب شده، این شرایط را اصلاح و به دنبال رقم زدن نتایج ویژه‌ای بود.

رازقی با تأکید بر اینکه فضای مجازی، یکی از بستر‌هایی بوده که حوزه فرهنگ کشور از آن آسیب دیده، عنوان کرد: فضای مجازی همراه‌ترین، همراه هر فرد است و در همه لحظات و برنامه‌ها شخصی و اجتماعی نفوذ کرده از این رو باید به آن توجه ویژه داشت و برای اصلاح آن تلاش کرد. 

مسئولیت حوزه فرهنگی، بخشی اساسی و مهم است

هادی دشتی، معاون هماهنگی و برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز با اشاره به اینکه جابجایی‌های اداری، روالی مرسوم و همیشگی در ادارت است، گفت: مسئولیت حوزه فرهنگی، بخشی اساسی و مهم بوده و می‌طلبد با حساسیت ویژه به آن پرداخته شود. گا‌هی و به اشتباه، مسائل فرهنگی در اولویت قرار نمی‌گیرد؛ اما وقتی آسیب‌های هر حوزه مورد بررسی قرار می‌گیرد، حاکی از ریشه ضعف‌ها در مسائل فرهنگی است.

قدیر خواجه‌پور رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز بیان کرد: فعالیت در حوزه فرهنگی نیازمند خوش فکری، سلیقه، باور و ایمان نسبت به امور و نیز تلاش و پیگیری است که خوشبختانه این مهم در دانشگاه، جاری است.

کسب پنج عنوان برتری استان بوشهر در حوزه کانون‌ها

معاون پیشین دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز در تشریح خلاصه گزارشی از عملکرد دوره مدیریتی خود بیان کرد: تا پیش از این، حوزه فرهنگی دانشگاه وارد عرصه‌های جدید نشده بود. به عنوان نمونه، هیچ کانون دانشجویی فعال در استان وجود نداشت و گاهی بنا به شرایط و اتفاقات، فعالیت‌هایی موردی شکل می‌گرفت؛ اما اکنون تقریبا در همه حوزه‌ها، همانند آراستگی، تئاتر، مهدویت و... کانون‌هایی فعال در دانشگاه مشغول به فعالیت است و چنان رونق گرفته که در سنوات اخیر، استان بوشهر به پنج مرتبه به‌عنوان معاونت برتر فرهنگی در حوزه کانون‌ها در کشور معرفی شد.

باقر گرگین با تأکید بر اینکه رکود فعالیتی در بسیاری از فعالیت‌های دانشجویی وجود داشت، ادامه داد: با تلاش همه همکاران و حمایت دانشگاه، از رکود عبور کرده و در بسیاری از بخش‌ها، نتایج درخشان حاصل شد. هیئت‌های دانشجویی فعال و سال گذشته، هیئت دانشجویی واحد بوشهر، هیئت برتر کشوری انتخاب شد. ۱۱ نشریه دانشجویی در بوشهر و حداقل یک نشریه در دیگر واحد‌ها و مراکز، فعال شد به نحوی که بوشهر در این بخش نیز معاونت برتر کشوری معرفی شد.

وی با تأکید بر اینکه در اجرای برنامه‌ها از نقش دانشجویان بهره کافی گرفته شد، افزود: تشکل‌های دانشجویی بیش از گذشته فعالیت‌های اثرگذاری را اجرا کردند که اینجا نیز برتر کشوری منتخب شدند. دو دوره مشاعره علوی کشوری برگزار که جشنواره برتر کشوری شد. در کرسی‌های آزاد اندیشی هم کمی هم کیفی، رتبه برتر کشوری نصیب بوشهر شد. دانشجویان در جشنواره رشد، خوش درخشیدند و چندیدن مقام کسب شد و فتخارات دیگر که بسیار بوده و همه لطف الهی و افتخاری برای استان و دانشگاه است.

معاون پیشین دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با اشاره به حدیثی از رسول اکرم (ص) و با بیان اینکه با حمایت رئیس دانشگاه پس از این در سمت رئیس دانشکده علوم انسانی، ایفای نقش و مسئولیت خواهد کرد، متذکر شد: این تغییر و جابجایی را از نَفَحاتٍ الهی می‌دانم و قطعا در عرصه جدید هم با همه توان و جدیت، تلاش خواهم کرد.

انسیه ماهینی معاون جدید دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز اظهار کرد: این مسئولیت سنگین را لطف خدا می‌دانم و از پروردگار می‌خواهم در این عرصه خطیر موفق و روسفید بیرون بیایم.

به گزارش آنا، ماهینی عضو هیئت علمی گروه معارف واحد بوشهر بوده و تاکنون مسئولیت‌هایی همانند رئیس دانشکده علوم انسانی واحد بوشهر، مدیرگروه گروه معارف، رئیس شورای زنان فرهخیته استان، مدیر فرهنگی و ... را عهده دار بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتخار آفرینی نیرو‌های مسلح در عملیات«وعده صادق» را به جوانان شرح دهیم
  • عملیات «وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است
  • عملیات«وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است
  • حوزه فرهنگ نیازمند طراحی‌های کاربردی برای مقابله با شرایط انحرافی دشمن است
  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد برای پویایی و شکوفایی کشور
  • لزوم رفع تبعیض بین دانشگاه آزاد و دانشگاه‌های دولتی در جذب اعتبارات پژوهشی و آموزشی
  • هجدهمین دوره مسابقات ربوکاپ افتتاح شد
  • آمادگی میزبانی از تمامی رویدادهای مهم ورزشی را داریم
  • سند تحول و تعالی دانشگاه نظام فناوری را به جامعه نوآور تبدیل می‌کند
  • سند تحول و تعالی دانشگاه نظام فناوری به جامعه نوآور تبدیل می‌کند