Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@02:35:55 GMT

امواج آسیب‌زا هستند، تا می‌توانید احتیاط کنید

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۴۹۵۲۳

جامعه:امروزه اکثر ما در معرض تابش تشعشعات الکترومغناطیس ساتع شده از تجهیزات ارتباطی مانند موبایل، تب‌لت، وای فای، تلفن بیسیم و همچنین لوازم الکترونیکی منزل مانند مایکروفر، لامپ‌ها و ... هستیم. امواجی که هنوز تحقیقات علمی از تاثیر آن ها بر سلامتی پاسخی محکم پیدا نکرده است.

مریم احمدی شیروان: رئیس اداره پرتوهای وزارت بهداشت با تایید اثر داشتن امواج رادیوفرکانس‌ها یا همان پارازیت‌ها بر سلامتی بدن به خبرنگار ما می‌گوید: جنس امواج از انرژی بوده و انرژی عامل اثر و حرکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن اینکه بدن ما بافتی بیولوژیکی و اثرپذیر دارد پس این امواج صد در صد اثرگذار هستند. اما از میزان و شدت این اثر اطلاعات دقیقی در دست نیست.

دکتر علی گورانی تشریح می‌کند: بر اساس آخرین تحقیقات پزشکی دنیا، این امواج اثرات حرارتی روی بافت‌های سطحی بدن افراد ایجاد می‌کند اما برای سایر آسیب‌هایی که دارند، اطلاعات قطعی و دقیقی وجود ندارد. اگر به هر صورت مقدور باشد که اصلاً از این انرژی‌ها استفاده نکرده و یا در معرض آن ها قرار نگیریم که بسیار سالم و مطلوب است اما می‌دانیم که در عصر ارتباطات الکترونیکی و دیجیتالی امروز، از بودن در معرض امواج گریزی نیست. اما باید تلاش کنیم که مقدار این انرژی‌ها و امواج از حد استاندارد فراتر نرود. به همین منظور استانداردی ملی برای آن ها تعریف شده و در این خصوص با حساسیت زیادی این میزان سنجیده می‌شود.

طبق آخرین تحقیقات امواج تلفن همراه برای کودکان زیر ۵ سال، زمانی که گوشی به گوش او چسبیده است تا ۷۵ درصد مغزش را تحت تاثیر قرار می‌دهد، رئیس اداره پرتوهای وزارت بهداشت در ادامه بیان می‌کند: این استانداردها، شامل گیرنده‌ها و فرستنده‌ها می‌شود و در کشور ما مانند همه دنیا حساسیت زیادی روی گیرنده‌ها و خصوصاً گوشی تلفن همراه وجود دارد. گورانی علت این حساسیت را خطر تجمع امواج عنوان کرده و توضیح می‌دهد: وقتی انرژی متمرکز می‌شود پرخطرتر می‌شود. مانند ذره‌بینی که وقتی جلوی آفتاب قرار می‌گیرد، انرژی‌های پراکنده آن سمت عدسی ذره‌بین را به نقطه‌ای خاص متمرکز کرده و سبب آتش زدن می‌شود.

وی در ادامه عنوان می‌کند: تلفن همراه هم دقیقاً همین کار را می‌کند. اگر از آن بدون رعایت موارد ساده ایمنی و بهداشت و زیاد استفاده کنیم تمام انرژی‌های پراکنده در فضا که مقادیر زیادی هم هست را در نقطه ای از بدن تمرکز می‌دهد که در نتیجه آسیب ایجاد می‌شود.

گورانی تاکید می‌کند که باید در این زمینه با احتیاط عمل کرد و به همین دلیل در دنیا تاکید می‌شود اصل حفاظت بر تشعشعات که به آن آلارا می‌گویند، باید به حداقل ممکن برسد. یعنی تا جایی که امکان دارد، پرتوگیری کم شود. به طور نمونه مردم کمتر و فقط در مواقع لزوم از تلفن همراه، مایکروویو، تلویزیون و... استفاده کنند یا در صورت نیاز و مصرف، زمان مصرف را پایین بیاورند.

رئیس اداره پرتوهای وزارت بهداشت خاطر نشان می‌کند میزان این انرژی‌های فرستنده، در حد استاندارد کمیسیون بین‌المللی ICNIRP بوده و ۹۰ کشور دنیا سطح امواجی مشابه با کشور ما دارند اما از گیرنده‌ها، رادیوفرکانس‌ها و گوشی‌های همراه؛ بسیار بیشتر از کشورها اروپایی استفاده می‌کنیم که می‌تواند آسیب هایی جبران ناپذیر داشته باشد. وی می‌گوید: طبق آخرین تحقیقات امواج تلفن همراه برای کودکان زیر ۵ سال، زمانی که گوشی به گوش او چسبیده است تا ۷۵ درصد مغزش را تحت تاثیر قرار می‌دهد، برای بچه بزرگتر و تا ده سال، این آسیب به ۵۰درصد رسیده و برای بزرگسالان به ۲۵ درصد کاهش پیدا می‌کند.

دکتر گورانی در پایان با اشاره به اینکه نه تنها در ایران که در تمام دنیا ابهاماتی در خصوص ماهیت پرتوها وجود دارد می‌افزاید: حالا که نیاز به پیشرفت علم و دانش بشر برای پی بردن به ماهیت این پدیده وجود دارد، توصیه می‌کنیم هموطنان تا می‌توانند احتیاط کنند.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۴۹۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل

مدیریت تبلیغات پنهان اقلام لوکس و همچنین بازگشت به مدل خدمات پس از فروش رسمی می‌تواند در یک بازه مشخص زمانی منجر به کاهش ارزبری سنگین حوزه تلفن همراه شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حال حاضر شاهد هستیم که تلفن همراه به دومین کالای ارزبر کشور تبدیل شده است. بخش عمده ارز وارداتی تلفن‌های همراه نیز با نرخ دولتی وارد کشور می‌شود چرا که دولت تلفن همراه را به عنوان یک کالای ضروری برای مصارف مردم در نظر گرفته است.

واردات 3.2 میلیارد دلاری گوشی تلفن همراه در سال گذشته

باید توجه داشت که در شرایط محدودیت‌های ارزی که وجود دارد، میزان ارزی که به واردات تلفن همراه تخصیص پیدا می‌کند از برخی ردیف‌های مختلف کالاهای اساسی بالاتر است. در اینکه واردات تلفن همراه یک امر ضروری است شکی نیست اما رقم کنونی واردات بسیار بالا است و همین موضوع سیاست‌گذار را ناچار می‌کند تا برای کنترل مصارف ارزی دست به اقدام بزند.

در این زمینه دو راهکار پیش روی دولت قرار دارد. اول جایگزینی واردات با تولید داخلی که در حال حاضر دور از ذهن به نظر می‌رسد. اما راهکار دوم که می‌تواند جنبه عملیاتی داشته باشد، جلوگیری از تقاضاهای مصرفی غیرواقعی است. موضوع جلوگیری از تقاضاهای غیرواقعی را می‌توان در دو بخش بررسی کرد. بخش اول که مهم‌ترین مسیری است که باید پیگیری شود، فراهم شدن خدمات پس از فروش رسمی است.

بخش دوم کنترل تقاضای مصرفی غیرواقعی برای تلفن همراه نیز کنترل و کاهش تبلیغات پنهان تلفن‌های همراه لوکس است.

کاهش ارزبری 15 درصدی واردات تلفن همراه با عملیاتی شدن خدمات پس از فروش رسمی

مهم‌ترین توصیه‌ای که می‌توان برای کاهش ارزبری تلقن‌های همراه داشت، تحقق خدمات پس از فروش رسمی است. نمونه این مسئله را به صورت مستقیم و غیرمستقیم در گذشته شاهد بوده‌ایم. خدمات پس از فروش رسمی سبب کاهش هزینه‌های مصرف‌کننده خواهد شد. در حقیقت خدمات پس از فروش بخشی از هزینه تمام شده تلفن همراه است و اگر چنین خدماتی در ایران وجود داشته باشد، مصرف‌کننده دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌های اضافی برای گارانتی و ... نخواهد داشت.

ضمن این که با وجود دفاتر خدمات رسمی می‌توان شاهد واردات تلفن‌های همراه با کیفیت بود چرا که شرکت اصلی دیگر مسئول مشکلات کالاهای وارد شده خواهد بود. به این ترتیب اگر تاجر یا واردکننده‌ای کالای بی‌کیفیت وارد کشور کند، به سرعت مشخص خواهد شد.

نکته دیگری که وجود دارد این است که با ارائه خدمات پس از فروش با کیفیت می‌توان انتظار داشت که عمر تلفن‌های همراهی که در اختیار کاربران قرار دارد افزایش پیدا کند. در حال حاضر عمر متوسط تلفن‌های همراه در ایران 2 سال است. 

واردات کالای با کیفیت در کنار ارائه خدمات پس از فروش رسمی و ارزان قیمت می‌تواند عمر مفید تلفن‌های همراه را به عنوان یک کالای مصرفی افزایش دهد. تخمینی وجود دارد که اگر این اقدامات بتواند تقاضای واردات تلفن‌های همراه را تا 15% کاهش دهد، میزان واردات که هم اکنون به بیش از 3 میلیارد دلار می‌رسد، به 2.5 میلیارد دلار کاهش خواهد یافت. به نظر می‌رسد که با تحقق این پیش‌فرش، عمر متوسط تلفن‌های همراه در ایران به 3 تا 5 سال برسد. این مسئله اثر مهمی در کاهش تقاضا خواهد داشت.

تبلیغات پنهان کالای لاکچری را مدیریت کنید

با جلوگیری از تبلیغات پنهان کالای لوکس وارداتی، تقاضای مصرفی و تعویض کاهش پیدا خواهد کرد. در حقیقت تبلیغات یک برند را به شکل غیر مستقیم زیاد می‌بینیم و می‌شنویم. معمولا هم افرادی که در فیلم‌ها و سریال‌ها نقش لاکچری دارند از همین تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند.

در نتیجه کنترل تبلیغات پنهان کمک خواهد کرد تا اولا تقاضای این دسته از کالاهای لوکس کاهش پیدا کند و دوما احساس نیاز کاربران به تعویض تلفن همراه خود پیش از پایان عمر آن را کم می‌کند. به این ترتیب می‌توان انتظار داشت تا تقاضای واردات کالاهایی که حدود هزار دلار قیمت دارند و به همین دلیل ارزبری بالایی نیز دارند کاهش پیدا کند.

در صورت تحقق این هدف، شاهد اثرگذاری بالایی در کاهش واردات تلفن‌های همراه گران قیمت خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف محموله گوشی تلفن همراه سرقتی در گرمسار
  • کلاهبرداری با ترفند رسیدساز جعلی
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • ببینید | تصاویری از دزدی تلفن همراه در پشت چراغ قرمز در کمتر از 30 ثانیه!
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • جزئیات دانلود و بارگذاری فیش حقوقی بازنشستگان
  • ممنوعیت استفاده از «آیفون» در مراکز نظامی کره‌جنوبی
  • ممنوعیت استفاده از گوشی آیفون درمراکزنظامی کره‌جنوبی
  • کره‌جنوبی استفاده از گوشی آمریکایی آیفون را در مراکز نظامی ممنوع کرد
  • حضور همراه اول در بزرگترین نمایشگاه فناوری ترکیه