Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-23@22:51:13 GMT

راه حل حاشیه‌نشینی یارانه‌‌ چند‌برابری است؟

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۵۷۷۸۶

مدیر گروه مطالعات زنان پژوهشکده مطالعات فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم با اشاره به مناظرات کاندیداهای ریاست جمهوری گفت: موضوع حاشیه‌نشینی بر هیچ‌کس پوشیده نیست اما آیا راه حل آن چند برابر کردن یارانه است؟

به گزارش ایسنا، لیلا فلاحتی اظهار کرد: چند برابر کردن یارانه، جامعه را به نوعی به حاشیه مجدد و بی تفاوتی می‌کشاند همچنین مشخص نیست که منابع آن چگونه قرار است تامین و هزینه شود؟

وی افزود: بدون تردید برای جامعه باید پایداری ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرداخت یارانه نوعی ناپایداری را در اقتصاد و دریافت‌کنندگان یارانه پدید می‌آورد زیرا اجازه استقلال به آنان نمی‌دهد. برنامه‌های ارائه شده از سوی کاندیداها باید واقع‌بینانه و مبتنی بر داشته‌های ملت و دولت باشد اما صرف ترسیم آسیب‌ها و مشکلات و طرح راه‌حل‌های آسیب‌زا اقدام صحیحی نیست و لازم است راه‌حل‌های پایداری ارایه شود.

مدیر گروه مطالعات زنان پژوهشکده مطالعات فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم در ادامه گفت: مهمترین مسئله‌ای که در مناظره‌های انتخاباتی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری شاهد آن بودیم نپرداختن جدی آنان به موضوعات اولویت‌دار کشور بود. در حقیقت زنان نیمی از جامعه هستند و کاندیداها باید به این قشر می‌پرداختند اما متاسفانه هیچ‌یک از آنان ورود جدی از منظرهای اقتصادی و اجتماعی به زنان نداشتند. به نظرمی‌رسد که زنان یکی از اولویت‌های اصلی برنامه‌های کاندیداهای ریاست جمهوری نیستند.

وی همچنین از پرسش‌های مطرح شده از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در مناظره‌ها انتقاد و اظهار کرد: پرسش‌های مطرح شده کلی و با محوریت موضوعات اقتصادی و سیاسی بود که نه تنها فرصتی برای موضوعات زنان بلکه مجالی برای اولویت‌های هم‌راستای موضوع زنان مانند محیط زیست، آسیب‌های اجتماعی فراهم نکرد. برای مثال سوالات مطرح شده در زمینه اشتغال آنقدر کلی بود که توجه جدی به حضور بیش از دو دهه‌ای زنان تحصیلکرده در دانشگاه و متخصص نشد. متاسفانه سوالات مطرح شده در مناظره آن‌قدر کلی بود که هرکسی توانایی پاسخ دادن به آن‌ها را داشت.

فلاحتی در ادامه گفت: پرسش کلی پاسخ کلی هم خواهد داشت و در نتیجه به جزییات پرداخته نمی شود. اگر سوالات جرئی‌تر، دقیق‌تر، مبتنی بر آمار و مستندات و شواهد طرح شود انتظار می‌رود پاسخ جدی‌تری داشته باشند.

مدیر گروه مطالعات زنان پژوهشکده مطالعات فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه بدون شک عدم مشارکت مردم در انتخابات می‌تواند انتخاب نامناسبی را رقم بزند، گفت: وقتی طیف گسترده‌ای از مردم در انتخابات شرکت نکنند سلیقه عده‌ای محدود بر سلیقه ملی تفوق پیدا می‌کند، در نتیجه انتخاب یک اقلیت بر مصلحت یک اکثریت تسری پیدا می‌کند و انتخاب اقلیتی می‌تواند اقدامات محدود و نامناسب را برای طیف گسترده‌ای از مردم رقم بزند البته درانتخابات چند دوره گذشته مجلس و ریاست جمهوری، مشارکت مردم به بهترین شکل بوده است.

وی ادامه داد: کاندیدا نقش مهمی در جلب مشارکت مردم دارند و چیزی که در دو مناظره قبلی مشاهده شده خیلی اقناع کننده نبود زیرا کاندیداها باید حرف جدیدی بزنند و خودشان را محدود به مسائلی نکنند که مردم به آنها آگاه هستند و به عنوان تجربه روزانه با آن دست و پنجه نرم‌ می‌کنند بلکه موضوعات جدید و راه‌حل‌های واقعی باید مطرح شود اما با کلی گویی مواجه هستیم این در حالیست که کلی‌گویی جزو تجربه‌های ناموفق گذشته است. از سوی دیگر تشویق‌هایی که با کلی گویی‌ همراه باشد خیلی برای مردم جذاب نیست.

مدیر گروه مطالعات زنان پژوهشکده مطالعات فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم افزود: این روش مواجهه کاندیداها با مسائل،بی‌تفاوتی مردم را بیشتر می‌کند بنابراین آنان باید از کلی‌گویی پرهیز کنند همچنین به نظر می‌رسد مسابقه‌ای میان کاندیداها برای نشان دادن تصویری منفی از جامعه به وجود است. ارایه تصاویر منفی در یک بازه‌ زمانی نه تنها منجر به مشارکت مردم نخواهد شد بلکه حس ناامیدی را میان آنان بیشتر می‌کند. در مناظره‌ها دائما اصرار می‌شود که جامعه دچار فقر و نابرابری است. این کار به نوعی زیر سوال بردن دستاوردهای نظامی است که در بسیاری از ابعاد موفق بوده است.

فلاحتی در پایان با بیان اینکه بخش مهمی از مسائل اجتماعی مربوط به آسیب‌ها و حاشیه نشینی است،گفت: مقصودم این نیست که کاندیداها بیش از اندازه در این زمینه مثبت‌اندیشی کنند ولی توازنی باید بین ارایه تصاویر منفی و مثبت وجود داشته باشد. بدون شک ترسیم تصویر منفی، زمانی می‌تواند برای کاندیدا امری موفق تلقی شود که در کنار آن یک راه حل عملیاتی داشته باشد.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۵۷۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد

تین نیوز

رئیس شورای عالی استان ها گفت: دولت باید یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

به گزارش تین نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، شهرام دبیری، رئیس شورای عالی استان ها امروز در نشست مشترک با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، گفت: برگزاری این جلسه گام بلندی در جهت ارتقای تعاملات شورا ها و سازمان محیط زیست است.

وی افزود: دنیا در حال توسعه است که اگر جوانب محیط زیستی در توسعه لحاظ نشود، ممکن است خطراتی برای انسان و نسل آینده داشته باشد. از این رو، توسعه پایدار باید مدنظر باشد. ضمن تلاش برای رفع نیاز های جامعه، مراقب باشیم محیط زیست به خطر نیفتد و ضرری به نسل های آینده نرسد.

رئیس شورای عالی استان ها بیان کرد: امروزه تعریف باسواد نسبت به چند سال گذشته تغییر کرده است، زمانی فردی خواندن و نوشتن بلد بود باسواد بود، اما امروزه اینطور نیست. چند سال پیش در تعریف سواد ١٢ مهارت تعریف شده بود که یکی از مهمترین آنها محیط زیست است چند سال بعد پا را فراتر گذاشتند و بحث عملیاتی شدن به تعریف باسواد اضافه شد یعنی هر کسی باید از آموخته های خود استفاده کرده تا تغییری ایجاد کند حالا آیا سیستم آموزشی ما با این تعریف همخوانی دارد؟

دبیری تأکید کرد: مجموعه شورا های کشور و شورای عالی استان ها با بیش از ۱۲۶ هزار عضو، ظرفیت بالایی برای تعامل با سازمان محیط زیست دارد. شوراها، نارسایی های جامعه را شناسایی می کنند و در ارتباط مستقیم با مردم هستند.

وی اضافه کرد: باید تغییرات اساسی اتفاق بیفتد به ویژه در زمینه محیط زیست، باید مسایل محیط زیستی از کودکی آموزش داده شود، چون در سن بزرگسالی تاثیری ندارد. فرهنگ سازی باید در رفتار نمود پیدا کند تا تاثیرگذار باشد. آموزش و پرورش، شورا ها و سازمان محیط زیست می توانند قدم های خوبی برای آموزش، فرهنگ سازی و ترویج حفظ حراست از محیط زیست بردارند.

رئیس شورای عالی استان ها اظهار داشت: کار ها و اقدامات باید به گونه ای باشد که مردم آن را لمس کنند، مثلاً در زمینه مصرف کیسه های پلاستیکی باید فرهنگ سازی و کار های اجرایی صورت گیرد، در بسیاری از کشور ها مردم باید برای کیسه های پلاستیکی پول بدهند، چون هدفشان کاهش مصرف پلاستیک است در کشور ما هم باید همین گونه باشد.

دبیری خاطرنشان کرد: ایران در زمینه انرژی های پاک ظرفیت خوبی دارد و می توان با برنامه ریزی از خورشید و باد و دریا برای تولید انرژی پاک استفاده کرد.

وی در مورد صنایع آلاینده، بیان کرد: گاهی یک صنعت آلاینده دیر شناسایی می شود که در این مدت خسارات زیادی به محیط زیست آن منطقه وارد می شود، شهرداری ها باید از عوارض آلایندگی برای بهبود وضعیت استفاده کنند.

دبیری درباره تعداد خودرو ها و آلایندگی آنها نیز، گفت: در برخی شهر ها تعداد خودرو ها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است. در این شهر ها باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفیت نیز باید ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

رئیس شورای عالی استان ها تصریح کرد: شورا طبق قانون می تواند لایحه و طرح به مجلس ارائه دهد، بنابراین در این زمینه هم می توانیم به سازمان حفاظت محیط زیست کمک کنیم و از این ظرفیت در راستای مسائل محیط زیستی استفاده کنیم، همچنین می توانیم از شرکت های دانش بنیان کمک بگیریم.

وی درباره اهمیت ملموس بودن اقدامات گفت: دریاچه ارومیه یکی از مطالبات مردم است که می خواهند بدانند چه اقداماتی در آنجا انجام شده است بنابراین مسئولان سازمان محیط زیست باید در این زمینه اطلاع رسانی کنند تا مردم در جریان امور قرار گیرند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • بررسی مسائل و مشکلات محلات حاشیه نشین شهر یزد
  • کالابرگ اردیبهشت ماه کی واریز می‌شود؟
  • آیین یادبود موسسین انجمن ایرانی مطالعات زنان برگزار می شود
  • ۷۰ درصد از مردم از کارت شخصی سوخت استفاده می‌کنند
  • زمان شارژ کالابرگ اردیبهشت ماه
  • مطالعات جامعه‌شناسی فاجعه
  • مسلمان شدن ۳۰ زن استرالیایی با الهام از مقاومت زنان غزه
  • ناپدید شدن هزاران نفر در غزه بعد از عقب‌نشینی صهیونیست‌ها
  • یارانه ۱۳ هزار و ۴۰۸ خانوار همدانی، مجددا وصل شد