Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@23:31:21 GMT

هشدار «آنتی وار» درباره ماجراجویی‌های ترامپ

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۵۸۴۰۲

پایگاه خبری آنتی‌وار اعلام کرد که اشغال افغانستان شکست تاریخی در پی دارد بنابراین کنگره آمریکا باید با اعمال محدودیت در بودجه عملیات‌های نظامی و اختیارات ترامپ از ماجراجویی دیگری جلوگیری کند.

خبرگزاری تسنیم: پایگاه «آنتی وار» در مقاله‌ای در ارتباط با حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان نوشت: در حالی که حضور نظامی آمریکا در این کشور وارد شانزدهمین سال خود شده است اما افغانستان نسبت به سال 2001 میلادی در مسیر تبدیل شدن به یک کشور باثبات و دموکراتیک هیچ پیشرفتی نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به نظر می‌رسد که دونالد ترامپ نظر سابق خود مبنی بر لزوم پایان بخشیدن به جنگ افغانستان و خروج سربازان آمریکایی از این کشور را تغییر داده و به دنبال گسترش حضور نظامی در افغانستان است.

این در حالیست که برخی گزارش‌ها از افزایش سه هزار تا پنج هزار نیروی بیشتر به علاوه 8400 نیروی فعلی آمریکا در افغانستان خبر می‌دهد.

افزایش نیرو قبل از این هیچ وقت موثر نبوده و قرار هم نیست حالا به طرز جادویی موثر واقع شود، اگر ترامپ نمی‌تواند از ماجراجویی‌های بیشتر در افغانستان دست بردارد، کنگره باید با لغو اختیارات رئیس جمهور آمریکا برای استفاده از نیروی نظامی جلو این ماجراجویی را بگیرد.

به نوشته آنتی وار، حمله و اشغال افغانستان از همان ابتدا چیزی جز شکست تاریخی نبوده است.

حمله به افغانستان غیرضروری بود، پس از حملات 11 سپتامبر که توسط تروریست‌هایی از کشورهای عربستان سعودی، امارات، مصر و لبنان انجام شد، «جرج بوش» رئیس جمهور اسبق آمریکا از افغانستان خواست تا «اسامه بن لادن» را که شهروند سعودی بود به آمریکا تحویل دهد، طالبان پیشنهاد داد در صورت ارائه مدارک، اسامه را به کشور سومی تحویل خواهد داد.

با وجود اینکه در نبود معاهده استرداد طالبان الزامی به این کار نداشت اما بوش به جای ارائه مدارک، گزینه جنگ را انتخاب کرد.

آمریکا به جای پیدا کردن و دستگیری بن لادن خود را درگیر بازی «ملت سازی» در افغانستان کرد، وقتی ما رژیم طالبان را سرنگون کردیم و به جای اینکه بلافاصله به دنبال بن‌لادن در غارهای تورا بورا برویم، به استقرار حکومتی که امید داشتیم چیزی شبیه به دموکراسی غربی باشد مشغول شدیم و در این حین بن لادن و یارانش به پاکستان فرار کردند و حدود یک دهه طول کشید تا نیروهای آمریکایی بن لادن را نابود کنند.

در نهایت بسیار واضح بود که نیروهایی که پیش از علیه شوروی جنگیده بودند، جلو پیروزی آمریکا را نیز بگیرند.

بوش و اوباما نیز با افزایش نیروهای آمریکایی در افغانستان، سرمایه و خون آمریکایی‌ها را برای صلح و دموکراسی این کشور خرج کردند.

نویسنده مقاله آنتی‌وار تاکید کرد که به نظر می‌رسد دونالد ترامپ سومین رئیس جمهور آمریکا است که این مسیر اشتباه را طی می‌کند.

با این حال، ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا در افغانستان هرگز در افغانستان موفق نخواهند شد. اگر قرار است این کشور تغییر کند تنها افغان‌ها هستند که توان ایجاد این تغییرات را دارند.

مردم افغانستان دوست ندارند که روس‌ها، آمریکایی‌ها و یا هر کس دیگری به آنها بگوید چطور زندگی کنند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۵۸۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، وبگاه «پلیتیکو» گزارش داد که جمعی از وکلای آمریکایی و غیرآمریکایی با امضای درخواستی رسمی، اقدام نظامی اسرائیل علیه غزه را ناقض قوانین آمریکا و بین‌الملل توصیف کرده‌اند.

دست‌کم ۲۰ تن از ۹۰ حقوق‌دانی که زیر این درخواست را امضا کرده‌اند، در دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا مشغول به فعالیت هستند و از او می‌خواهند که ارائه کمک نظامی به رژیم صهیونیستی را تعلیق کند چراکه اقدام‌های این رژیم در غزه با قوانین آمریکا و بین‌الملل همخوانی ندارد.

آنها قرار است درخواست خود را طی روز‌های آینده به دفتر «مریک گارلند» دادستان کل ارسال کنند. در این نامه که به رؤیت پلیتیکو رسیده است، وکلا از احتمال نقض کنوانسیون‌های ژنو درباره ممنوعیت حملات نامتناسب علیه غیرنظامیان و همچنین نقض قانون کنترل صادرات تسلیحاتی آمریکا از سوی رژیم صهیونیستی صحبت کرده‌اند.

این تازه‌ترین نشانه از بالا گرفتن اختلاف در دولت واشینگتن در قبال سیاستی است که کاخ سفید نسبت به اسرائیل در پیش‌گرفته و شامل حمایت از رژیم به‌رغم جنایت‌هایی است که در غزه انجام می‌دهد.

در تاریخ ۹ اردیبهشت، «رویترز» برای نخستین بار از اختلاف درونی وزارت خارجه آمریکا و بی‌اعتمادی شماری از مقامات درباره نحوه استفاده رژیم صهیونیستی از تسلیحات آمریکایی خبر داد.

بر اساس تفاهم‌نامه امنیت ملی صادرشده از سوی «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده باید تا تاریخ ۸ ماه میلادی مه، در گزارشی به کنگره اعلام کند که آیا تضمین‌های اسرائیل درباره عدم نقض قوانین بین‌المللی هنگام استفاده از تسلیحات آمریکایی را معتبر ارزیابی می‌کند یا خیر.

این در حالی است که بنابر یکی از اسناد درون‌سازمانی وزارت خارجه آمریکا که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده است، برخی از مقام‌های بلندپایه دولت واشینگتن به بلینکن گفته‌اند که تضمین‌های اسرائیل را مبنی بر اینکه از تسلیحات اهدایی آمریکا در چارچوب موازین حقوق بشردوستانه بین‌المللی استفاده می‌کند، «معتبر و قابل‌اتکا» ارزیابی نمی‌کنند.

اختلاف‌های داخلی دولت واشینگتن در حالی عیان می‌شود که مقام‌های رسمی بار‌ها مدعی شده‌اند که هیچ مدرکی دال بر نقض قوانین بین‌الملل از سوی اسرائیل وجود ندارد. همین اواخر، «جان کربی» سخنگوی شورای هماهنگی راهبردی کاخ سفید، وجود مدارک مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی از سوی رژیم صهیونیستی را رد کرد.

با عبور شمار قربانیان جنگ غزه از ۳۴ هزار نفر، عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی به‌شدت زیر سؤال رفته و موج نارضایتی به دانشگاه‌های معتبر آمریکا هم رسیده است.

دانشجویان آمریکایی به قیمت بازداشت و درگیری با نیرو‌های ویژه پلیس، خواهان هرگونه قطع همکاری نهاد‌های آموزش عالی ایالات متحده با رژیم صهیونیستی هستند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • دانشگاه کلمبیای آمریکا تبدیل به پادگان نظامی شد؛ ترامپ خوشحال شد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی+ فیلم/ مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه/ هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن/ حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین پس از ورود به کاخ سفید
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین
  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه