Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس: محمدباقر قالیباف در سخنرانی تبلیغاتی خود در خوزستان بار دیگر به ارائه آمارها و طرح ادعاهایی پرداخت که به اعتقاد کارشناسان در فضایی هیجان زده بیان شد و از دقت و انسجام برخوردار نبود.

علی شهرویی، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص ادعاهای مطرح شده توسط قالیباف توضیحاتی ارائه داد که در ادامه می‌خوانید:

قالیباف در سفر انتخاباتی خود به خوزستان سخنانی را در خصوص مشکلات خوزستان و کشور مطرح کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظر شما در خصوص این سخنان چیست؟

من مشروح سخنان آقای قالیباف را در سایت ایشان خواندم. به نظرم مباحث مطرح شده توسط ایشان کمی جای بحث و تامل دارد.

گرچه این سخنرانی انتخاباتی و در یک فضای احساسی بود و به همین دلیل از انسجام کافی برخوردار نبود اما به نظر من از دقت کافی هم برخوردار نبود.

لطفا بیشتر توضیح دهید.

آقای قالیباف اخیراً اعداد و ارقامی که به کار می برند از دقت کافی برخوردار نیست و نادرست است. به عنوان یک کارشناس از اینکه اعلام کردند روزانه هزاران کارخانه در کشور تعطیل شده متعجب شدم. شما اگر هزاران کارخانه در روز را مثلا 5000 در نظر بگیرید و در عدد 365 روز ضرب کنید و به دوره تقریباً 4 ساله آقای روحانی تعمیم دهید عددی بیش از 7300000 کارخانه بدست می آید ، که این عدد از مجموع کارخانجات خاورمیانه نیز بیشتر می شود.

متاسفانه در بحث یارانه ها هم که مجدداً مطرح کرده اند به نظر می رسد همین گونه است. می دانیم که دولت در سال گذشته بیش از 43 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت کرده است.اگر این عدد طبق وعده های کاندیداها  3 برابر شود مبلغ آن 129 هزار میلیارد تومان خواهد بود. مبلغ کارانه وعده داده شده برای 5 میلیون نفر در سال هم 15 هزار میلیارد تومان می شود. جمع این دو عدد 144 هزار میلیارد تومان است در حالیکه پیش بینی مجموع درآمد نفت در بودجه سال جاری 111 هزار میلیارد تومان است. که آن هم طبق قانون 20 درصد از آن به صندوق توسعه ملی و 14.5 درصد از آن نیز به وزارت نفت بابت هزینه های آن تعلق می گیرد. یعنی وعده غیر قابل تحقق آقای قالیباف و البته آقای رییسی از مجموع درآمد نفت بیشتر است.

یعنی 111 هزار میلیارد تومان درآمد نفتی داریم و 144 هزار میلیارد تومان آقای قالیباف وعده انتخاباتی تنها در یک مورد داده اند یعنی حتی اگر توسعه و طرح های عمرانی و اشتغال هم متوقف شود و هزینه های وزارت نفت و سهم صندوق توسعه ملی هم پرداخت نشود باز هم باید منابعی از محل دیگری کشف شود و به درآمد نفت اضافه گردد تا بتوان این وعده را تحقق بخشید. به نظر من این اعداد مثل همان مجموع 200 هزار شغل مستقیم و 400 هزار اشتغال غیر مستقیم بازاء تولید یک میلیون تن محصول که پیش از این توسط آقای قالیباف مطرح شده بود، اعدادی غیر واقعی و نادرست است.

قالیباف در خصوص عدم تحقق قانون اختصاص درصدی از درآمد نفت به مناطق محروم نفت خیز نیز اعلام کرده اند که این مبلغ تخصیص نمی یابد آیا این حرف واقعیت دارد؟

پاسخ آقای قالیباف دو روز بعد از سفر ایشان مشخص شد. آقای زنگنه وزیر نفت برای افتتاح چند طرح اعم از مدرسه و بیمارستان و.. در مناطق محروم دشت آزادگان به این منطقه سفر کردند و آخرین طرح های تکمیل شده از محل این درصد تخصیص یافته را افتتاح کردند.

احتمالاً ایشان از اینکه در وزارت نفت مدیریتی برای نظارت و اجرای این قانون وجود دارد اطلاعی نداشته اند.

قالیباف سخنانی را در خصوص اینکه مردم ما را از جنگ و تحریم نترسانید نیز بیان کردند به نظر شما هدف از بیان این بحث ها چیست؟

من ترجیح می دهم در حوزه های انرژی و صنعت بحث کنم و مباحثی از این دست را به دولتمردان و اهل سیاست واگذار کنم. اما از دیدگاه یک کارشناس صنعتی و اقتصادی کشور برداشت شخصی خود را می گویم: از نظرمن نه تنها فعالان اقتصادی و صنعتی بلکه عموم مردم هم مایل به بازگشت تحریم ها نیستند و به نظر می رسد این نگرانی بدلیل خواستگاه مشترک سیاسی اجتماعی آقای قالیباف و آقای احمدی نژاد، در جامعه به شکل جدی وجود دارد. از دید مردم مسیر حضور هر دوی آنها در انتخابات ریاست جهموری نیز از کانال یک جریان در شورای شهر تهران بوده است. لذا به نظر می رسد نه تنها رفتارهای انتخاباتی بلکه این شباهت ها نیز مردم را نسبت به بازگشت تحریم ها در صورت حاکم شدن این جریان نگران کرده است.

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۶۳۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید موانع را از پیش‌روی تولیدگران و فعالان اقتصادی برداریم

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه در جریان سفر به استان هرمزگان در دیدار با رؤسای مناطق آزاد، کارآفرینان و صنعتگران این استان طی سخنانی اظهار کرد: در تمام جلساتی که شرکت می‌کنم خطاب به حضار تاکید دارم که با لکنت زبان با من سخن نگویند و تعریف‌ها و تمجیدها را کنار بگذارند و مستقیم به طرح مسأله و مشکل و ارائه راه حل‌ها بپردازند.

رئیس قوه قضائیه بیان داشت: تحقق شعار سال ناظر بر «جهش تولید با مشارکت مردم» الزاماتی دارد که یک بخش از این الزامات مربوط به شما فعالان اقتصادی می‌شود؛ شما فعالان اقتصادی و صنعتگران می‌توانید همکار و هم‌صنف خود را که مرتکب خطا و یا حتی جرم شده اصلاح کنید؛ شما بهتر از قاضی و بازپرس می‌توانید تشخیص دهید که یک همکار و هم‌صنفتان، تعمداً و با هدف ضربه به کشور، خطا و جرمی را مرتکب شده، یا صرفاً طمع کرده و زمین خورده است؛ در چنین شرایطی او را یاری کنید تا از زمین برخیزد، نه اینکه بستر را برای سقوط بیشتر و مجازاتش فراهم کنید. البته اگر این همکار و هم‌صنف‌تان تعمداً جرمی را با هدف ضربه به کشور و تولید مرتکب شده و یا خطاکاری است که قابل اصلاح نیست، در آن صورت باز هم ما را در تعقیب جرم و مجرم یاری رسانید تا مجازات متناسبی در قبال او اِعمال شود.

قاضی‌القضات تصریح کرد: ما نیز به عنوان قوه قضائیه باید اصل تناسب در مجازات را در قبال کلیه خطاکاران و مجرمان از جمله خطاکاران و مجرمان حوزه اقتصادی لحاظ کنیم؛ فرض کنید یک فعال اقتصادی مالیات نداده و یا از او شکایت مالی شده است، آیا باید بلافاصله او را ممنوع‌الخروج کنیم؟! در این صورت او ممکن است از هستی ساقط شود و تمام اعتبارش از بین برود.

رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: آیا باید یک فعال اقتصادی و تولیدی را که در مظان اتهامی قرار گرفته است بلافاصله بازداشت کنیم؟! در مواردی متأسفانه قضات ما قرارهایی را صادر می‌کنند که منجر به بازداشت فرد می‌شود، حال آنکه یقین وجود دارد که این فرد نمی‌تواند تبانی کند و یا متواری شود؛ در چنین مواردی چرا باید فرد را بازداشت کرد؟! در مقطعی طبق قانون باید فردی را که فلان مقدار اتهام مالی متوجه او بود بازداشت می‌کردیم و این یک الزام بود و ما این قانون را اصلاح کردیم؛ اکنون نیز به دنبال اصلاح کلیه رویه‌های معیوب هستیم که سبب می‌شود چرخه تولید متوقف شود و در این عرصه با دو قوه دیگر همکاری می‌کنیم.

رئیس دستگاه قضا گفت: ما به عنوان حکومت نیز در راستای تحقق شعار سال وظایفی را بر عهده داریم؛ از جمله آنکه نگرش خود را به فعالان اقتصادی و فعالان بخش خصوصی تغییر دهیم و موانع را از پیش‌روی تولیدگران برداریم. یکی از این موانع، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های خلق‌الساعه‌ای است که صادر می‌شوند و قدرت پیش‌بینی نسبت به آینده را از تولیدکننده و فعال اقتصادی سلب می‌کنند.

رئیس عدلیه بیان داشت: من بر مبنای بررسی‌های آسیب‌شناسانه از مطالعه پرونده‌های قضائی تاکید می‌کنم که یکی از موانع تحقق امنیت سرمایه‌گذاری در کشور انعقاد قراردادهای ضعیف است؛ همه قراردادها از جمله قراردادهای دولتی باید اطمینان‌بخش و محکم منعقد شوند و اینگونه نباشد که با تغییر دولت‌ها، مفاد این قراردادها نیز تغییر کنند.

پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، «دوستی» استاندار هرمزگان با اشاره به هزار و ۸۷ کیلومتر مرز مشترک استان هرمزگان با کشورهای همسایه، اظهار کرد: استان هرمزگان در حوزه تأمین امنیت سرمایه‌گذاری در زمره استان‌های برتر کشور قرار دارد.

وی همچنین از بهبود ۹ پله‌ای نرخ بیکاری در استان هرمزگان طی ۳ سال گذشته خبر داد.

کاویانی، مدیرعامل یکی‌از پالایشگاه نفتی استان هرمزگان نیز در این جلسه، تعامل، همکاری و هم‌افزایی قوای مجریه، مقننه و قضائیه در مقوله تأمین امنیت کسب و کار را بسیار مهم و ضروری دانست و گفت: خدا را شاکر هستیم در استانی قرار داریم که مسئولان آن، اهتمام ویژه‌ای به مقوله حمایت از تولید و رفع موانع تولید دارند.

وی افزود: ما در پالایشگاه نفت آفتاب، در حوزه تأمین مواد اولیه و خوراک برای تولید فرآورده‌های‌مان با مشکلات جدی مواجه هستیم و از قوه قضائیه می‌خواهیم که برای رفع این مشکل تدابیر لازم را اتخاذ کند.

پیغامی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در قشم طی سال‌های اخیر گفت: در نتیجه اقدامات صورت گرفته به نقطه‌ای رسیده‌ایم که از ۱۷ هزار متر مکعب آب شیرین کردن در طی روز، امروز در این زمینه به رقم ۲۸ هزار متر مکعب رسیده‌ایم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود ضمن نقد برخوردهای صورت گرفته از سوی برخی بخش‌ها با سازوکارهای موجود در مناطق آزاد گفت: بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف نظام باید این موضوع را بپذیرند که مناطق آزاد را در خارج از قلمرو نظامات اداری معمول بپذیرند.

ضربی، مدیرعامل یکی از شرکت‌های کشتی‌سازی استان هرمزگان نیز در این جلسه با اشاره به اهم اقدامات صورت گرفته در حوزه، به بیان برخی مشکلات و مسائل شرکت متبوع خود پرداخت.

معروف‌خانی، مدیرعامل یکی از شرکت‌های حوزه فولاد نیز در این جلسه گفت: ما فعالان اقتصادی به واسطه صدور بخشنامه‌ها و سخنرانی‌های امیدبخش رئیس قوه قضائیه که موجب تقویت روحیه سرمایه‌گذاران و ایجاد فضای امن برای تولید در کشور شده، از حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای قدردانی می‌کنیم؛ ما امروز طرح‌ها و پروژه‌های توسعه‌ای بسیاری را در دستور کار داریم و هر هفته و هر ماه در امر تولید، رکورد تازه‌ای را به ثبت می‌رسانیم.

خانم نیکو، مسئول یکی از انجمن‌های گردشگری نیز در این جلسه، ضمن انتقاد از جرایم سنگین تعزیرات، خواستار صدور مجوز واردات شناورهای دست دوم و همچنین برقراری سوخت یارانه‌ای برای شناورها و لنج‌های ساحلی شد.

گودرزی، مسئول یکی از انجمن‌های واردکننده و صادرکننده مواد غذایی در این جلسه به بیان برخی مشکلات در حوزه رفع تعهدات ارزی و همچنین نحوه تخصیص ارز به واحدهای تولیدی پرداخت.

دهقان، مدیرعامل یکی از شرکت‌های حاضر در بندر شهید رجایی طی سخنانی ضمن قدردانی از تلاش‌های دستگاه قضا در زمینه فعال شدن سامانه جامع انبارها در بندر شهید رجایی گفت: فعال شدن سامانه جامع انبارها در بندر شهید رجایی موجب شد که تمامی شرکت‌های حاضر در این بندر دارای یک کد پستی شوند و اطلاعات مربوط به ورود و خروج کالاها را در این سامانه به ثبت برسانند.

کد خبر 6095557

دیگر خبرها

  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد
  • قوه قضاییه به دنبال اصلاح رویه‌ها در برخورد با فعالان اقتصادی
  • قوه قضاییه به دنبال اصلاح رویه‌ها در برخورد با فعالان اقتصادی است
  • باید موانع از پیش‌روی تولیدگران و فعالان اقتصادی برداشته شود
  • باید موانع را از پیش‌روی تولیدگران و فعالان اقتصادی برداریم
  • اژ‌ه‌ای: چرا باید فعال اقتصادی ‌را ممنوع‌الخروج کنیم؟!
  • درآمد مردم لرستان افزایش یابد/ رفاه اجتماعی را ارتقا دهیم
  • الزام کسب و کارها برای دریافت شناسه یکتا
  • مذاکره هیئت‌های تجاری کشورهای مختلف با فعالان اقتصادی آذربایجان‌شرقی