Web Analytics Made Easy - Statcounter

مطابق با آمار رسمی گمرک کشور در سال 95، 192 هزار و 428 تن کالا به ارزش 284 میلیون و 968 هزار و 465 دلار از کشور آمریکا به ایران وارد شده که نسبت به سال 94 از نظر وزن حدود 30 درصد و از نظر ارزش بیش از 91 درصد افزایش داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل ازعصرفرهنگ،پس از اجرای برجام بود که مقام معظم رهبری در طی نامه‌ای به رئیس جمهور، پیگیری همه جانبه اقتصادمقاومتی، تقویت تولید ملی، جلوگیری از واردات بی‌رویه و پرهیز از واردات مواد مصرفی از آمریکا را مطالبه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبر معظم انقلاب در نامه خود خطاب به رییس جمهور آورده‌اند: «.... به تقویت تولید ملی توجه ویژه صورت گیرد و نیز مراقبت فرمائید که وضعیت پس از برداشته شدن تحریم‌ها، به واردات بی‌رویه نینجامد، و بخصوص از وارد کردن هرگونه مواد مصرفی از آمریکا جداً پرهیز شود.»

به دنبال تصریح رهبر معظم انقلاب مبنی بر ممنوعیت هر گونه مواد مصرفی از آمریکا، سازمان توسعه تجارت طی بخشنامه‌ای واردات 227 قلم کالای مصرفی از آمریکا را ممنوع اعلام کرد که براین اساس پوشاک و متعلقات آن، انواع لوازم التحریر، تمبر، شامپو، فرآوده های آرایشی و اصلاح صورت، اشیاء جشن کریسمس، مجسمه، اشیاء دست ساز از استخوان، دستمال سفره، بامبو یا نخل رونده، تابلو نقاشی و متعلقات آن، اشیاء کلکسیونی و اشیاء عتیقه از کالاهای ممنوعه وارداتی از آمریکا هستند.

علی رغم ممنوعیت واردات کالاهای مصرفی از آمریکا اما آمار گمرک ایران در سال 95 نشان می‌دهد که همچنان ورود کالاهای مصرفی از ایالات متحده آزاد است و اجناس مصرفی متعددی از مبدا آمریکا به ایران وارد شده است به طوری که مطابق با آمار رسمی گمرک کشور در سال 95، 192 هزار و 428 تن کالا به ارزش 284 میلیون و 968 هزار و 465 دلار از کشور آمریکا به ایران وارد شده که نسبت به سال 94 از نظر وزن حدود 30 درصد و از نظر ارزش بیش از 91 درصد افزایش داشته و همچنین در مقایسه با سال 93 از نظر وزنی بیش از 430 درصد افزایش داشته است.

گفتنی است در سال 93 میزان واردات کالا از آمریکا به ایران 36 هزار بوده و این رقم در سال 94، 149 هزار تن بوده است.

بر اساس گزارش رسمی گمرک، کالاهایی مانند مکمل های غذایی ودارویی ،میگو مولد زنده ،تخم سبزیجات برای کشت،خون انسان و حیوان، گاو شیری، دوربین عکاسی، اره و دریل، فرآورده‌های آرایشی، اسپرم گاو، هدفون، تشک مواج، کاغذ دیواری، مودم، لنز نامرئی، دستگاه های پزشکی،مفصل های مصنوعی،دریچه قلب، پروتزهای دندان، سرنگ، مرکب چاپ، فرچه ریش‌تراشی، بروس مو و ناخن و .... از کالاهای وارداتی از ایالت متحده آمریکا هستند که بسیاری از آن‌ها در زمره کالاهای مصرفی قرار داشته و علی رغم ممنوعیت واردات آن‌ها همچنان صورت می‌گیرد.

واردات کالاهای مصرفی از آمریکا نشان می دهد که دولت یازدهم علی رغم تاکیدات رهبری، حساسیت چندانی نسبت به ورود کالاهای وارداتی از آمریکا ندارد و بخشنامه وزارت صنعت و معدن در جهت قفل شدن سیستم واردات کالاهای آمریکایی در آبان ماه سال 94 یک مانور رسانه ای و نمایشی بوده است.

بر خلاف تصور عموم مردم از این که پس از اجرای برجام، گشایش های اقتصادی در کشور به وجود می‌آید اما متاسفانه با افزایش چند برابری واردات رسمی از کشوری چون امریکا نه تنها رونقی در اقتصاد کشور ایجاد نشده بلکه واردات گسترده سبب تعطیلی و فلج شدن بسیاری از صنایع در کشور شده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۶۴۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی

امیر جمشیدی ناظر گمرکات مازندران از افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات استان از تجارت خارجی خبر داد و گفت: در فروردین ماه امسال، ۴۳۵ هزار و ۲۲۹ تن کالا به ارزش۱۵۵میلیون و ۶۲۴ هزار دلار از طریق گمرکات مازندران وارد کشور شد.

او افزود: ذرت دامی با ارزش ۹۶ میلیون دلار، جو دامی با ارزش ۲۰ میلیون دلار، چربی‌ها و روغن‌های حیوانی و نباتی با ۲۵ میلیون دلار، کک نفتی با ارزش ۳ میلیون دلار و چوب با۳ میلیون دلار مهم‌ترین اقلام عمده وارداتی به گمرکات مازندران در مدت یادشده هستند.

جمشیدی گفت: امارات حدودا ۲۲۶ هزار تن کالا به ارزش ۷۸ میلیون دلار، روسیه ۷۷ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ دلارمیلیون، ترکیه با ۱۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۱ میلیون دلار، انگلستان با سه هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیون و ۵۹۱ هزار دلار و سنگاپور با ۸ هزار تن کالا به ارزش ۲میلیون دلار پنج کشور اول طرف معامله در حوزه واردات به گمرکات مازندران بودند که در مجموع ۴۱۵ هزار تن از وزن و ۱۴۹ میلیون دلار از ارزش کالا‌های وارداتی گمرکات مازندران در فروردین ماه امسال مربوط به این کشور‌ها است.

او افزود:واردات کالا از این پنج کشور ۹۵ درصد از کل وزن و ۹۶درصد از کل ارزش واردات گمرکات مازندران را دربرمی‌گیرد.

جمشیدی با اشاره به واردات کالا‌های اساسی از گمرکات مازندران، گفت: طی این مدت ۴۱۳ هزارتن کالای اساسی شامل ذرت دامی، جو دامی، چربی‌ها وروغن‌های حیوانی و نباتی و خوراک آماده دام به ارزش ۱۴۲ میلیون و ۶۶۶ هزار دلار از طریق کمرکات نوشهر، امیرآباد و فریدونکنار وارد کشور شده که از نظر وزنی ۶۳ درصد و از نظر ارزشی ۲۷درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • پیروزی بدون جنگ
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟