Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر ما مسئله اشتغال داشته باشیم طبیعتا با کشورهایی وارد تعامل اقتصادی می شویم که متقاضی کالاهای ما باشند و همینطور روابط دیپلماتیک و رویکرد سیاست خارجی را به گونه ای تنظیم می کنیم که باعث تقویت صادرات و افزایش تولید شود.

اختصاصی قدس آنلاین- حجت الله عبدالملکی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) درباره ظرفیت های اقتصادی کشور به خبرنگار قدس آنلاین گفت: اقتصاد ایران ظرفیت های بسیار خوبی در بخش های صنعتی، کشاورزی و خدمات با توان ایجاد ارزش افزوده بالا دارد که با این ظرفیت ها می توان مشکل بیکاری را حل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالملکی با اشاره به این موضوع که باید در ابتدا بپذیریم اشتغال در کشور ما امری حیاتی وبسیار مهم است خاطرنشان کرد: آمار بیکاری واقعی تا رقمی حدود هفت میلیون نفر مطرح می شود که هر روز نیز به جمعیت جویای کار ما اضافه می شود و اگر اقدامی در این زمینه صورت نگیرد، در سال های آینده با مشکل جدی مواجه خواهیم بود.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به برنامه ششم توسعه و تأکید آن بر کاهش نرخ بیکاری تا هشت درصد تصریح کرد: برخی از نامزدهای ریاست جمهوری مانند آقایان روحانی و جهانگیری معضلی به اسم بیکاری را نفی می کنند و معتقدند که این مشکل در چهار سال گذشته برطرف شده است.
وی ادامه داد: اما اگر بپذیریم که این مشکل وجود دارد، گام بعدی این است که ببینیم آیا امکان ایجاد اشتغال وجود دارد یا خیر؟ عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) به روش بهره برداری از این فرصت ها اشاره کرد و گفت: راه حل ها کاملا مشخص است هم تجربیات اقتصادی جهان و هم نظریه های بومی خودمان که اصولا روشی برای بهره برداری بیشتر از این فرصت های اشتغال زایی در اختیار ما قرار می دهد وجود دارد.
عبدالملکی با تشبیه پول در بدنه اقتصادی به خون در بدن انسان ادامه داد: احیاء بخش های تولیدی با پول می تواند منجر به ایجاد اشتغال شود. وی در ادامه بیان داشت: سیستم بانکی ما در حال حاضر پول را به نوعی به گردش درمی آورد که اعضای اصلی بدن که همان اقتصاد ایران است از کم خونی مرده و در بعضی از نقاط به اصطلاح خونریزی اتفاق می افتد.
عبدالملکی در توضیح مثال خود گفت: بخش های واردات، قاچاق و دیگر حوزه هایی که فعالیت ناکارآمد و ناسالم دارند، دائما پر از پول هستند و بخش های تولیدی و حوزه های سرمایه گذاری اصلی فقیر هستند و نقدینگی به سمت آن ها نمی رود.
وی با تأکید بر اینکه بانک اطلاعات اقتصادی و شفافیت اقتصادی به صورت خودکار باعث کاهش مفاسد می شود، ادامه داد: مسئله پشتیبان های تولید و اشتغال هم مانند نظام تجارت خارجی می تواند به اشتغال و کاهش فساد کمک کند.
این استاد دانشگاه همچنین به نقش صادرات در ایجاد اشتغال اشاره کرده و گفت: اگر مسئله اصلی ما اشتغال است طبیعتا باید با کشورهایی وارد تعامل اقتصادی شویم که متقاضی کالاهای ما باشند یعنی روابط دیپلماتیک و رویکرد سیاست خارجی کشور را باید به گونه ای تنظیم کنیم که باعث تقویت صادرات و افزایش تولید شود.
عبدالملکی افزود: مسئله نرخ ارز، نظام مالیاتی، نظام بیمه و مانند این ها هم بخش های مکمل دیگری هستند که می توانند در حل مسئله اشتغال کمک حال دولتمردان باشند. این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه عبور از معضل بیکاری نیازمند نگاه نظام مند و منسجم در عرصه های سیاست خارجی، داخلی و فرهنگی است، به قدس آنلاین گفت: این عرصه ها باید به نوعی ساماندهی شوند که خروجی آن افزایش مجموعه تولید باشد که این امر نیز شدنی است.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: در میان نامزدهای انتخابات دو رویکرد وجود دارد؛ رویکرد اول متعلق به کسانی است که معتقدند این مشکل غیر قابل حل است و رویکرد دوم که با تکیه بر تفکر انقلابی معتقد به وجود راه حل برای آن است.
وی با بیان اینکه گویا آقایان روحانی و جهانگیری معتقدند که مسئله ای به نام بیکاری در کشور وجود ندارد، ادامه داد: خب طبیعی است که این افراد با این تفکر به دنبال حل مشکل هم نمی روند و اگر عده ای نیز این مشکل را مطرح و نمایان کنند، می گویند که راه حلی برای رفع آن وجود ندارد.
این اقتصاددان در خاتمه خاطرنشان کرد: این تفکر انقلابی است که حداقل در بعد نظری این صلاحیت را دارد تا مردم به آن اعتماد کنند چراکه این تفکر به دنبال راه های جدید و روش های جدید برای حل مشکلات است در حالیکه تفکر رقیب اراده ای برای تغییر مسیر ندارد.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۷۲۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است

رئیس سازمان مدیرت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی گفت: منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی برای فعالان اقتصادی مشکل‌زا‌ شده است. - اخبار استانها -

مرتضی بهزادفر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد با اشاره به اولویت‌های سال مشارکت مردم در جهش تولید اظهار داشت: یکی از حوزه‌های فعالیت مردم در استان خراسان شمالی حوزه کشاورزی در روستاهاست. 

وی افزود: باید تامین مالی از جمله تامین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش برای تولید فراهم شده باشد تا بتوانیم در تولید به توفیقات خوبی دست پیدا کنیم. مطالعات دقیق علمی نشان می‌دهد در استان خراسان شمالی بخش خصوصی به شدت وابستگی به تسهیلات تکلیفی و منابع بانکی است که باید این منابع با سهولت در اختیار فعالان بخش خصوصی قرار بگیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی گفت: متاسفانه بانک‌های استان از منابع محدودی برخوردارند و این موضوع برای بخش خصوصی و فعالان اقتصادی مشکلاتی را فراهم کرده است. فاصله زمانی درخواست فعالان  تا اعطای تسهیلات بسیار زیاد شده و این اختلال باعث عدم رونق بخش خصوصی و فعالیت‌های اقتصادی است.

بهزادفر ادامه داد: در بخش کشاورزی صندوق‌های حمایت مالی از کشاورزان ایجاد شده که در این بخش 51 درصد منابع مرتبط با مردم و باقی منابع دولتی است که مردم در ساده‌ترین حالت ممکن می‌توانند از این صندوق استفاده بکنند. در دو سال اخیر منابع صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان و شهرستان‌ها بسیار خوب بوده و با برنامه‌ریزی دولت تقویت این صندوق‌ها در سال 1403 در اولویت است و ساز و کار این صندوق‌ها بسیار ساده‌تر از ساز کار بانک‌هاست.

وی با بیان اینکه تامین مالی یکی از الزامات جدی تحقق شعار سال است و باید برای این موضوع در سطح ملی و استانی راهکارهای ویژه‌ای دیده شود و تصریح کرد: 30 درصد اقتصاد استان خراسان شمالی وابسته به روستاست و بیش از 45 درصد از جمعیت استان در روستاها ساکن هستند و به همین خاطر در سند توسعه استان خراسان شمالی در سال 1403 یکی از فصل‌های مهم بحث توسعه روستایی است. در این زمینه جزو استان‌های پیشرو هستیم که سندهای مرتبط با برنامه هفتم نیز در استان در حال انجام است. اجرای طرح توان افزایی جوامع محلی در استان در حال انجام است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی ادامه داد: در این طرح با مشارکت مردم مدلی طراحی شده است که نظام تصمیم‌سازی از دل جوامع محلی بیرون آمده و مردم منابع اقتصادی را پای کار آورده٬ دولت نیز در این میان بخش تسهیلگری را بین مردم و بخش خصوصی و فعالان اقتصادی بر عهده دارد. از سوی دیگر بنا داریم تولیدات مردم به خوبی به بازار معرفی و در بازار دیده و به فروش برود در این مدل اتصال دقیق بازار به جوامع محلی مورد توجه است.

وی افزود: 15 نهاد دولتی و غیردولتی در بحث روستا در حال فعالیت هستند که متاسفانه بخش زیادی از این فعالیت‌ها همسو نیست و باید منابع تجمیع و فعالیت‌ها همسو شود تا اقتصاد روستایی به ویژه در استان خراسان شمالی با ایجاد زنجیره‌های تکمیلی راهبردی شکوفا شود.

انتهای پیام/311/.

دیگر خبرها

  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • ایجاد بانک اطلاعات خلیج فارس در سازمان جغرافیایی وزارت دفاع (فیلم)
  • منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است
  • شکایت از جرایم اداری به کمک وکیل کیفری
  • زیرساخت استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی موجود نیست
  • شاه کلید مهار تورم
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • آیا می توان گیاهان را به صورت خودکار آبیاری کرد؟