Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا، حمید روحی، معاون میراث‌فرهنگی استان کرمان، امروز شنبه 23اردیبهشت96، گفت: «با توجه به اهمیت بافت تاریخی کرمان و میزان آسیب‌هایی که در سال‌های گذشته بسیاری از بناهای تاریخی این شهررا تهدید کرد، اداره‌کل میراث‌فرهنگی کرمان با مشارکت دستگاه‌ها و بخش خصوصی اقدام به مرمت، احیا و تغییر کاربری بناهای تاریخی به اماکن گردشگری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

او درخصوص اینکه هم‌اکنون چه بناهای تاریخی شاخصی در بافت تاریخی کرمان مرمت شده و تغییرکاربری داده‌اند گفت: «با توجه به اینکه در سال‌های اخیر، درخصوص‌ تغییرکاربری بناهای تاریخی اقدامات مؤثری صورت نگرفته و استان کرمان از بسیاری از شهرها و استان‌های دیگر عقب افتاده بود، تلاش کردیم تا با برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری مشخص، تا سال آینده بیش از 20پروژه و بنا در بافت تاریخی شهر کرمان با تغییرکاربری به اماکن گردشگری تبدیل شوند.»

تجربه موفق تغییرکاربری بناهای تاریخی به اماکن گردشگری

روحی افزود: «درحال‌حاضر در حوزه تغییرکاربری بناهای تاریخی به اماکن گردشگری تجربه‌های موفق زیادی وجود دارد، به‌طوری‌که هم‌اکنون حمام ابراهیم‌خان درحالمرمت است و به‌زودی به ورک‌شاپ طلا و نقره تبدیل خواهد شد. همچنین حمام وکیل نمونه دیگری است که سال‌هاست به‌عنوان چایخانه فعال است.»

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کرمان اضافه کرد: «کاروانسرای گنجعلی‌خان نیز که از پیش از انقلاب اقداماتی برای مرمت آن انجام شده بود از سال گذشته دوباره مورد مرمت قرار گرفت و تاکنون بیش از 45غرفه آن به بخش خصوصی واگذار شده است. علاوه‌بر ارزش‌های معماری و تاریخی بنا برای بازدید گردشگران، این غرفه‌ها پس از احیا و مرمت به فعالیت‌های صنایع‌دستی اختصاص داده شده‌اند که آن هم همسو با اهداف سازمان میراث‌فرهنگی است و موجب ترویج و احیای بیش از 200رشته صنایع‌دستی استان شده است.»

او افزود: «باغ فتح‌آباد سال‌ها متروکه بود و توان مالی سازمان میراث هم به‌اندازه‌ای نبود که بتواند آنرا احیا کند. به‌محض اینکه سرمایه‌گذار مشخص شد، تمام دستگاه‌های دولتی حمایت کردند و استاندار هم نظارت و حمایت جدی داشت. علاوه‌بر بازسازی و احیا، راه دسترس و آسفالت مناسبی برای این باغ ساخته شد و امروز خوشبختانه باغ فتح‌‌آباد به یکسایت گردشگری مناسب برای جذب گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شده است.»

روحی افزود: «خانه زعیم‌باشی، که در مجموعه باغ شاهزادهماهان بلااستفاده و متروکه رها شده بود، از محل اعتبارات میراث‎فرهنگی مرمت و کاملاً احیا شد و درحال‌حاضر به‌عنوان رستوران فعال شده است. همچنین حمام زنانه‌ گنجعلی‌خان که سال‌ها متروکه بود چند سال پیش احیا و مرمت و تبدیل به موزه شد.»

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کرمان در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از این آثاررا سازمان میراث‌فرهنگی و چه تعدادرا بخش خصوصی یا با مشارکت آن اجرا کرده است ادامه داد: «بیش از 25پروژه به‌صورت مشارکتی، 30پروژه به‌همت بخش خصوصی و حدود 60پروژه هم به‌همت خود سازمان میراث‌فرهنگی از محل اعتبارات دولتی درحالمرمت و احیاست.»

حمایت مدیران استانی از میراث‌فرهنگی کرمان

او افزود: «در چندسال گذشته مدیران استان و شخص استاندار و نیز مدیریت سازمان میراث‌فرهنگی از تغییرکاربری بناهای تاریخی حمایت‌های خوبی کرده‌اند و با توجه به این رویکرد مثبت انتظار داریم بخش خصوصی بیش‌ازپیش در این بخش وارد شود.»

روحی گفت: «سرمایه‌گذاری در حوزه مرمت، تغییرکاربری و بهره‌برداری از بناهای تاریخی در مقایسه با سرمایه‌گذاری در سایر بخش‌های اقتصادی بسیار بصرفه‌تر است و سرمایه‌گذاری اندک می‌خواهد و بازدهی چندبرابر دارد. کسانی که به این حوزه ورود کرده‌اند قطعاً از آن بیرون نمی‌روند. بسیاری از پیمانکاران حوزه بناهای تاریخی، خانه‌ای تاریخیرا خریده‌اند؛ نیمی از این هزینهرا صرف بازسازی و مرمت آن کرده‌اند و امروز میزان سرمایه‌شان دوبرابر روز اول شده است.»

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کرمان اضافه کرد: «حتی اگر خانه‌ای تاریخی نباشد اما بخشی از هویت و معماری بومی و کویری مارا داشته باشد، سرمایه‌گذاران با مرمت و باززنده‌سازی این بنا می‌توانند به بهره‌برداری از آن بپردازند و از بخشی از تسهیلات سازمان استفاده کنند. ما نیز در بدنه‌سازی، کف‌سازی و نور معابر به آن‌ها کمک می‌کنیم.»

او همچنین به اقدامات ارگان‌هایی چون شهرداری اشاره کرد و افزود: «شهرداری کرمان در دو سال اخیر درزمینه مرمت و تغییرکاربری بناهای تاریخی اقدامات مهمی انجام داده و در بازسازی بازار و بناهای تاریخی که دراختیار شهرداری بوده مثل مدرسه‌ حیاتی و حمام تهباغالله مشارکت و فعالیت خوبی داشته است.»

روحی افزود: «نگاه میراث‌فرهنگی این است که مرمت یکیاچندخانه در بافت تاریخی موجب احیای آن بافت تاریخی می‌شود. وقتی یکخانه در بافت تاریخی مرمت می‌شود، شهرداری هم با همکاری سازمان میراث به کف‌سازی معابر و بدنه‌سازی بناهای تاریخی کمک می‌کند.»

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۷۶۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان، گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سعید شاهرخی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان،در هم اندیشی با جمعی از اصحاب رسانه کرمان  گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، نیمه دوم آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

او افزود: دوره اول این جشنواره در یزد و دور دوم آن به میزبانی قزوین طی سنوات قبل برگزار شده و سومین دوره آن در رقابت نهایی بین کرمان و شیراز شکل گرفت که سرانجام با ارزیابی شاخص‌ها، کرمان به عنوان میزبان این جشنواره با نقش آفرینی مسئولین استان و بخش خصوصی کرمان انتخاب شد.

وی با اشاره به وجود ١٠ اثر ثبت جهانی در استان کرمان و سابقه تاریخی و میراث غنی این استان تاکید کرد: این جشنواره می‌تواند تاثیر مهمی در معرفی آثار تاریخی و گردشگری استان کرمان از طریق تولید محتوا‌های چند رسانه‌ای داشته باشد.

شاهرخی اظهار داشت: فراخوان این جشنواره بزودی منتشر می‌شود و ٧٠ درصد تولید محتوا‌ها باید در محور‌های جشنواره ، مربوط به کرمان باشد.

او تشکیل شورای توسعه گردشگری استان کرمان را اتفاقی مهم ارزیابی کرد و گفت: دبیرخانه رویداد کرمان ١٤٠٤ نیز در اتاق بازرگانی کرمان تشکیل شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان نقش رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها را در معرفی آثار تاریخی و غنای فرهنگی کرمان بسیار مهم ارزیابی نمود و بر افزایش تعامل با رسانه‌ها تاکید کرد.

شاهرخی برگزاری همایش بین المللی راه ابریشم با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، برگزاری کنگره ملی تاریخ ملی شهرسازی ایران، برپایی سمینار باستان شناسان ایران در جیرفت، برگزاری اختتامییه همایش ملی کتیبه سرباز و نیز رویداد ملی آیین ناملموس چوگان را از دیگر رویداد‌های مهم حوزه میراث فرهنگی استان در سال جدید اعلام کرد.

وی افزود: هفته میراث فرهنگی از ٢٩ اردیبهشت تا ٣ خرداد ماه برگزار و طی آن اشیای تاریخی کرمان که در موزه ملی ایران قرار دارند به موزه‌های کرمان از جمله باغ موزه هرندی منتقل و در معرض بازدید مردم قرار خواهند گرفت.

دیگر خبرها

  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟