Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، نشست خبری شهردار، ریاست شورای شهر، معاونین و مدیران شهرداری سقز با خبرنگاران رسانه های جمعی برگزار شد و طی آن عملکرد و اقدامات شهرداری و شورای شهر، بیلان کاری و مالی، توسعه شهری، سرمایه گذاری های انجام شده، اقدامات انجام شده برای افزایش سرمایه های غیرمنقول شهرداری و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. مورد بررسی و واکاوی قرار گرفت.

به گزارش خبر آنلاین از سقز؛ در ابتدای نشست ضیاالدین نعمانی شهردار سقز نقش رسانه ها را در تنویر افکار عمومی و اطلاع رسانی شفاف موثر و اساسی خواند و گفت: تعامل مناسبی بین شهرداری و رسانه ها در چند سال گذشته، موجب پیشرفت کارها و تعامل بهتر با مردم شده است.

بدهی شهرداری سقز 15 میلیارد و 390 میلیون تومان است

نعمانی در ابتدای سخنان خود به مقوله بدهی های شهرداری سقز به صورت مبسوط پرداخت و با ارئه آمار و مستندات اعلامی از سوی معاونین و مدیران، گفت: برابر آخرین وضعیت مالی و برابر مدارک و مستندات، غیر از مجتمع تجاری گولان(اوراق مشارکت)، میزان بدهی شهرداری سقز تا این تاریخ، 15 میلیارد و 390 میلیون تومان است که در این آمار تمامی تعهدات و چک های مدت دار شهرداری، مالیات و... دیده شده است.
تشریح وضعیت مجتمع تجاری گولان و اوراق مشارکت

شهردار سقز به پروژه "مجتمع تجاری گولان" و دریافت 20 میلیارد تومان اوراق مشارکت در سال 1390 برای این طرح اشاره و گفت: از این 20 میلیارد تومان، مبلغ 2 میلیارد و 200 میلیون تومان به حساب تامین سرمایه آرمان جهت کارهای تنخواه بازارگردانی اوراق مشارکت واریز شده بود، 5 میلیارد و 645 میلیون تومان آن بعنوان اضافه آورده شهرداری از 20 میلیارد کسر و به حساب شهرداری در آن زمان واریز شده است

نعمانی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان ساخت: شرکت فوریو تحت عنوان مشارکت در این پروژه بجای مشاور با آن، قرارداد بسته شده بود، درتحویل نقشه ها تاخیر زمانی 2 ساله داشته که با مشخصات و طرح اجرایی نیز همخوانی نداشت و پیش بینی مشارکت 6 میلیاردی این شرکت در پروژه انجام شده بود که البته غیر از تهیه نقشه، آنهم فاز به فاز، هیچ کار و مشارکتی انجام نداده بود و اقدامات آنها راهگشا نبود، لذا پس از تلاش های فراوان، شرکت فوریو از این طرح حذف شد و خود شهرداری کار را ادامه داد.
شهردار سقز افزود: پیش بینی اولیه آن دوره برای ساخت مجتمع 20 میلیارد تومان تا پایان سال 94 بوده است، البته با توجه به مشکلات موجود، عملاً کارها با کندی پیش رفت و ما ادامه کار را با جدیت در سال 93 دنبال کردیم و تا پایان دیوارچینی و اسکلت حدود 24 میلیارد و 600 میلیون هزینه نموده ایم، از آن مرحله به سرمایه گذار بخش خصوصی با 60 درصد سهم شهرداری و 40 درصد سهم سرمایه گذار، واگذار شده و ادامه کار در حال انجام است.

تشریح پروژه های مشارکتی و سرمایه گذاری شهرداری سقز

شهردار سقز یکی از سرمایه گذاری های موفق سقز را ساخت مجتمع تجاری آزادی سقز عنوان کرد که شامل 92 مغازه بوده، که از این تعداد 24 مغازه به عنوان سهم شهرداری تعیین شد و پارکینگ آن با ظرفیت 60 ماشین بصورت سهم 50 درصدی شهرداری و سرمایه گذار تعیین شد.

رئیس شورای شهر سقز نیز در این رابطه گفت: ساخت مجتمع تجاری آزادی حدود 6 میلیارد تومان درآمدزایی داشت که از این محل برای ساخت پل بلوار کردستان هزینه شد

شهردار سقز درخصوص چگونگی ساخت و واگذاری تقاطع غیرهم سطح بلوار کردستان گفت: مطالعاتی درخصوص وضعیت ترافیک و 3 تقاطع شهر سقز یعنی: بلوار کردستان، بلوار انقلاب و قوخ توسط شرکت مشاوره شمسینه راه تبریز انجام گرفت و بعد از این مطالعات، کارهای کارشناسی و تصویب شورای ترافیک شهرستان سقز، ساخت پل بلوار کردستان در دستور کار قرار گرفت که پس از اعلام فراخوان، یک نفر برنده شد، اما بدلیل عدم تمایل برای انجام پروژه از مناقصه انصراف داد و مبلغ 271 میلیون تومان وثیقه وی به نفع شهرداری ضبط شد و سپس پروژه به برنده دوم مناقصه یعنی شرکت پاسارگاد واگذار شد.

ضیالدین نعمانی یادآور شد: این واگذاری و قیمت براساس برآوردهای کارشناسی بوده و برخی حاشیه سازی ها مبنی بر کم کردن 3 میلیارد تومانی احداث پروژه با دخالت برخی اعضای شورا واقعیت ندارد و تنها به پیشنهاد شهرداری قبل از اجرای پروژه تعداد دهنه ها از 6 به 4 کاهش یافت و به تبع آن نیز قیمت برآوردی کاهش یافت.
ساخت پل که وه سوار نماد پویایی مدیریت شهری است

وی به ساخت پل "که وه سوار" به طول 350 متر و عرض 21 متر بر روی
رودخانه مرکزی سقز، اشاره و گفت: تسهیل در حمل و نقل عمومی و تردد شهروندانپشهروندان، روان سازی ترفیک، زیباسازی سیمای شهری و... از مزایای ساخت این پل است، که با تصویب شورای شهر و تایید فرمانداری ساخت آن در دستور کار قرار گرفت.

نعمانی افزود: برای ساخت آن یک پلاک زمین به مساحت 1800 متر مربع در جوار سازمان آتش نشانی در نظر گرفته شد که ارزش زمین مذکور پس از فراخوان عمومی و برآورد کارشناسی حدود 8 میلیارد و 300 تومان تعیین شد و پس از فراخوان عمومی جهت ساخت پل، شرکت پاسارگاد با قیمت پیشنهادی 11 میلیارد و 200 میلیون تومان برنده شد و متعهد شد از طریق واگذاری املاک از طریق فراخوان این کار را انجام دهد.
شهردار سقز خاطرنشان ساخت: عملیات اجرایی پل در مرداد 95 شروع و در اردیبهشت 96 یعنی در 8 ماه کاری به پایان رسید و این نشان از پویایی و مدیریت مناسب کارهای عمرانی در سقز دارد.

درآمدزایی 8 میلیاردی برای شهرداری در مغازه های جنب تره بار
نعمانی با اشاره به سایر پروژه موفق سرمایه گذاری در شهرداری سقز گفت: ساخت مغازه های جنب تره بار بصورت مشارکتی پس از فراخوان عمومی توسط سرمایه گذار انجام شده و حدود 8 میلیارد تومان درآمدزایی برای شهرداری دارد.

وی افزود: همچنین 42 دهنه مغازه در خیابان دکتر خالدی بصورت 100 درصد مالکیت شهرداری، 4 دهنه مغازه و واحد اداری در آرامستان آیچی و احداث اصطبل و انبار چرم کشتارگاه توسط سرمایه گذار فوق ساخته شده است، که برای ساخت این مجموعه ها، جمعاً 15 مغازه جنب تره بار به سرمایه گذار واگذار شده است.

ترمینال مجهز و مدرن سقز، در عین ریاضت اقتصادی اجرا شد
شهردار سقز به ضرورت ساخت ترمینال سقز با عنایت به قدمت و توریست پذیر بودن شهر سقز و لزوم ارائه خدمات مناسب به شهروندان، رانندگان و شاغلین در بخش حمل و نقل، گفت: برای ساخت این طرح، 30 میلیارد ریال هزینه شده است و ساختمان جدید پایانه مسافربری سقز، در 2 طبقه با سه هزار و 654 متر مربع زیربنا که طبقه یک ترمینال با 2 هزار 465 متر مربع زیر بنا دارای 12 اتاق(غرفه) برای تعاونی ها و 12 مغازه تجاری شامل: آرایشگاه، قنادی، پست پیشتاز، بانک، لوازم بهداشتی، اتاق های مطالعه، تغذیه، سالن انتظار مسافرین، سرویس های بهداشتی و بخش های دیگری است.

به گفته وی طبقه دوم آن نیز با هزار و 200 متر مربع زیربنا دارای اتاق های راهنمایی و رانندگی، کلانتری، مدیریت، استراحتگاه رانندگان، نمازخانه، رستوران، بیمه و چند بخش دیگر است، که با هزینه ای بالغ بر 30 میلیارد ریال ساخته شده است، که منتظر توافق با تعاونی ها جهت استقرار آنان می باشیم.

نعمانی همچنین به ساخت پل 2 طبقه فرهنگی- تجاری برروی چم سقز، ساختمان پزشکان و مجتمع مسکونی، ساخت شهرک صنوف آلاینده شماره 2 اشاره و گفت: از محل صنوف آلاینده 102 مغازه به شهرداری واگذار که بالغ بر 4 میلیارد تومان درآمد برای شهرداری دارد.

الحاق 295 هکتار و تازآباد به محدوده شهری دستاوردی بزرگ برای سقز

شهردار سقز به الحاق 295 هکتار زمین و محله تازآباد به محدوده شهری بعنوان 2 دستاورد مهم و ارزنده برای شهرداری و شهروندان سقزی در سال 94 اشاره و گفت: تمامی کارها و توافقات با تعاونی ها انجام شده و این منبع درآمد مناسبی برای شهرداری در سال های آتی خواهد بود.
وی با اشاره به شروع برخی پروژه های شهرداری در حاشیه رودخانه سقز نظیر: هتل، مجتمع گولان، پل 2 طبقه تجاری ـ فرهنگی و ... گفت: حاشیه رودخانه در اختیار امور آب بوده و هر گونه اقدامی باید با مجوز آنها صورت بگیرد، که البته ما درخواست داده ایم که در اختیار ما جهت اجرای پروژه های تفریحی قرار بگیرد. ساخت دریاچه مصنوعی در این محل با توجه به شروع آبگیری سد چراغویس می تواند از طرح های مناسب باشد.

توسعه فضای سبز و نوسازی و اسفالت معابر

نعمانی به برخی دیگر از فعالیت ها و اقدامات انجام شده برای توسعه شهری اشاره و افزود: احداث و تجهیز 12 بوستان و پارک محله ای و فاز 1 پارک تپه مالان، انجام 250 هزار متر بلوک فرش و پیاده روسازی، اسفالت 650 هزار متر مربع در سطح شهر، 80 هزار متر جدول کاری از جمله اقدامات صورت گرفته سال 93 تا ابتدای سال 96 می باشد.

وی نبود اعتبارات استانی و ملی را یکی از مهمترین مشکلات این دوره شهرداری بیان نمود و گفت: این در حالیست که در دوره قبل پروژه های شهری دارای اعتبارات استانی و ملی بودند.

شهردار سقز نیز در مورد بلوار 45 متری و تملک زمین های مسیر گفت: حدود 1500 متر از این مسیر تملک شده و یا در حال انجام است و 1500 متر دیگر نیز متعلق به برخی مالکین است که تاکنون با شهرداری توافق نکرده اند، عملیات اجرایی پل پیشرفت مناسبی داشته و این کار باید با جدیت صورت بگیرد که البته نیازمند همراهی مالکین محترم می باشد.

نعمانی افزود: اصلاح هندسی تقاطع های سطح شهر با هماهنگی شورای ترافیک و ساماندهی ورودی شهر سقز از طرف بوکان نیز انجام شد

برنامه های در دست اجر

وی یادآور شد: توافق جهت ساخت مجسمه آزادی برای میدان آزادی توسط هنرمند هادی ضیاالدینی، ساخت ایستگاه شماره 4 آتش نشانی، پیگیری انتقال چوبداران از محله تازآباد، تملک زمین های حاشیه پارک گولان، پیگیری جذب اعتبارات استانی جهت تکمیل مجتمع بزرگ فرهنگی و هنری و... از دیگر کارهای در دست اجرای شهرداری بوده که در سال جاری پیگیری و انجام خواهند شد.

تشریح فعالیت های فرهنگی، ورزشی و حمایتی شورای شهر و شهرداری سقز

سپس رئیس شورای شهر سقز به فعالیت های عمومی این نهاد در حمایت از فعالیت های فرهنگی، ورزشی، اجتماعی و... اشاره و گفت: حمایت از خرید بیش از 20 هزار جلد کتاب نویسندگان بومی، مساعدت جهت اعزام ورزشکاران به مسابقات استانی و کشوری و حتی خارج از کشور (بالای 90 درصد) و هزینه ای بالغ بر یک میلیارد تومان، حمایت از انجمن های علمی، فرهنگی و هنری، کمک به کمپ های ترک اعتیاد، حمایت از برگزاری جشنواره های فرهنگی- هنری همچون: جشنواره تئاتر کردی، برگزاری جشنواره فیلم کوتاه شهروند و همایش موسیقی کردی، کمک حدود 200 میلیون تومانی به نیازمندان از محل ماده 17، کمک به ادارات و نهادهای عمومی برای برگزاری برنامه های عمومی و عام المنفعه، ایجاد بوستان معلولین و نیز کمک به اعزام معلولین به جشنواره ها و برنامه های مختلف استانی و کشوری، حمایت از برنامه های مختلف کمیته امداد، سرای سالمندان، کودکان بی سرپرست، سمن های خیریه و...از جمله این فعالیت ها بوده است.

راه یابی تیم فوتبال نوجوانان به لیگ برتر کشوری

وی ضمن تشریح فعالیت های باشگاه فرهنگی ورزشی شهرداری سقز گفت: صعود تیم فوتبال نوجوانان شهرداری سقز به لیگ برتر فوتبال کشور از جمله افخارات ارزنده در این عرصه می باشد.
مساعدت جهت بازسازی قازاخانه
باقی رحمان پور در مورد بازسازی و ساخت مجتمع تجاری در محل قازاخانه گفت: با توجه به ناایمن بودن مغازه های قازاخانه، پِیگیری های لازم از سوی شهرداری و شورای شهر برای ساخت مجتمع جدید صورت گرفت و هزینه صدور جواز ساخت را از 6 میلیارد تومان به 2 میلیارد تومان کاهش دادیم، اما در ساخت و تقسیم مغازه ها، ما دخالتی نداریم و کلیه کارها توسط هیات مدیره و با هماهنگی اصناف صورت می گیرد.

وی افزود: زمین در اصل متعلق به شهرداری بوده و ما اعلام کردیم در صورت ساخت آن را بصورت سرقفلی در اختیار مغازه داران قرار می دهیم.

تشکر از همراهی و حمایت مردم و مسئولان

در پایان این نشست شهردار و رئیس شورای شهر سقز از حمایت و همراهی اعضای شورای شهر، معاونین و مجموعه شهرداری، استانداری کردستان، فرمانداری ویژه شهرستان سقز، نماینده سقز و بانه، معتمدین و فعالان عرصه های مختلف فرهنگی و اجتماعی، سرمایه گذاران، شهروندان و اصحاب رسانه تشکر و قدردانی نمودند.

48

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۷۷۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوالی که گم شد؛ قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ها کجاست؟

پس از اینکه زاکانی در صحن شورای شهر ادعا کرد قرارداد ۲ میلیارد یورویی را در اختیار جعفری تشکری‌ هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل، همچنین نرجس سلیمانی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران قرار داده است، تشکری‌ هاشمی با تکذیب این ادعا صحن شورای شهر تهران را به نشانه اعتراض ترک کرد. سوده نجفی، جعفر شربیانی، ناصر امانی، مهدی اقراریان، مهدی عباسی و علی‌اصغر قائمی دیگر اعضای پارلمان شهری پایتخت نیز جلسه شورای شهر را ترک کردند. البته مهدی چمران ادعا کرده که به دلیل تمام شدن وقت جلسه و رسیدن به نماز، برخی از اعضای شورای شهر، صحن علنی را ترک کرده‌اند.

  سوال بی‌جوابی که گم شد

به گزارش هم‌میهن، اما مهم‌ترین مسئله را مهدی اقراریان، عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران درباره قرارداد با چینی‌ها مطرح کرده و گفت: «آیا در جریان سفر به کشور چین، قراردادی در خصوص تجهیزاتی غیر از حوزه حمل و نقل نیز منعقد شده است؟ نکته این است که رفتار و اقدام شهردار و شهرداری به پای مجموعه شورای شهر نیز نوشته می‌شود. نباید این تصور ایجاد شود که مدیریت شهری در این دوره، وعده‌های بزرگ داده، اما اقدامات کوچک انجام می‌دهد. این خطرناک بوده و می‌تواند به اعتماد عمومی آسیب بزند.» سوال مهم اقراریان درباره خرید تجهیزاتی غیر از حمل و نقل عمومی، در تنش‌های بعدی شورای شهر تهران گم شد و پاسخی به آن داده نشد. شاید اشاره او به خرید خودرو و موتورسیکلت برقی است که در حیطه وظایف شهرداری تهران نیست.

چینی‌ها باید التماس کنند

جالب آنکه این قرارداد در اختیار اعضای شورای شهر تهران قرار نگرفته و بسیاری از نمایندگان پارلمان شهری پایتخت ابهامات آن را از رسانه‌ها پیگیری کرده‌اند و به گفته تشکری‌هاشمی، این قرارداد حتی به این کمیسیون (که کمیسیون تخصصی است) ارسال نشده است. با این وجود محسن هرمزی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ادعا کرد: «در تماس تلفنی شبانه‌ای که با تشکری‌هاشمی داشته او را متقاعد کرده است.»

جعفر تشکری‌هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در این باره گفت: «من این قرارداد را در فضای مجازی و سایت‌ها دیدم. به جز قرارداد مذکور، قرارداد‌های دیگری هم وجود دارد که هنوز اعضای شورای شهر تهران به آن دسترسی پیدا نکرده‌اند و اینکه گفته شده من را متقاعد کرده‌اند یک موضوع بی‌ربطی است. هرمزی در تماس تلفنی گفت که قرارداد را برای شما ارسال کردیم و من گفتم که چنین چیزی صحت ندارد. همین.»

شنیده‌ها حاکی از آن است که این شرکت چینی قرار است ساخت تمام تونل‌های متروی تهران را هم شروع کند. تشکری‌هاشمی با اشاره به اینکه ساخت خطوط مترو در شورای شهر تهران تصویب نشده است، گفت: «این موضوعات با هزینه ۱۲ میلیارد یورو برنامه‌ریزی شده است. از جمله این برنامه‌ها ساخت خطوط ۹ و ۱۱ مترو است که قرار است به این شرکت فاینانسور بدهند. البته هنوز نه بودجه آن در شورای شهر تهران تصویب شده و نه جزئیات فنی این قرارداد‌ها مطرح شده است.»

او افزود: «وقتی مشکلی پیش می‌آید وااسلاما سر داده و آن را به تحریم نسبت می‌دهیم که از ناپختگی است. شرکت‌های خارجی باید برای فروش این محصولات التماس کنند. اگر به ملاحظات بپردازیم منطقی‌تر است تا اینکه با استفاده از کلمه پرابهامی به نام «تحریم» همه روش‌های قانونی را زیر پا گذاشته و از هر راه غیرمتعارفی پیش برویم.»

قرارداد چینی‌ها کجاست؟

اعضای شورای شهر تهران می‌گویند قرارداد ۲میلیارد یورویی را ندیده‌اند و شهرداری ادعا می‌کند آن را به شورای شهر رسانده است. سوال این است که قرارداد چینی‌ها کجاست؟ این قرارداد آنطور که گفته می‌شود به دفتر مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران رسیده و شهرداری رونوشت نامه آن را به اعضای شورای شهر تهران ارسال کرده است، اما قرارداد از دفتر رئیس شورای شهر تهران برای اعضا ارسال نشده است. از سوی دیگر یک نسخه آن در اختیار نرجس سلیمانی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران قرار گرفته و او در یکشنبه پرتنش شورای شهر تهران از آن به عنوان «شبه‌قرارداد» یاد کرد.

قراردادی وجود ندارد؟

پس از آنکه اعضای شورای شهر تهران به شفاف نبودن این قرارداد اعتراض کردند، اعلام شد که بیم بهم‌خوردن این قرارداد تجاری افزایش یافته است. در فضای مجازی هم برخی تاکید داشتند؛ «شهرداری به دلیل تحریم‌هاست که با یک شرکت قرارداد بسته است.»

درحالی‌که خودرو‌های چینی به راحتی وارد ایران می‌شوند، پس استفاده از «تحریم‌ها» در این خصوص بی‌اساس به نظر می‌رسد. اما روایتی دیگر از قرارداد ۲ میلیارد یورویی با چینی‌ها این است که اصلاً قراردادی وجود نداشته و تنها شعار آمدن اتوبوس‌های خیالی سرداده‌اند. شاید به همین دلیل است که نرجس سلیمانی روی «شبه‌قرارداد» تاکید کرده است. برخی بر این عقیده‌اند که عدم شفافیت در مذاکرات با چین حالا قرارداد نبودن و MOU بودن (یک گام فراتر از تفاهم‌نامه) این ادعای شهرداری را برای ورود اتوبوس‌ها به تهران قوت بخشیده است.

اعضای شورای شهر تهران منتخب زاکانی

پاسخگویی علیرضا زاکانی به اعضای شورای شهر تهران آن‌هم در صحن علنی گاهی به انگ‌زنی انجامید و گاه به تحقیر اعضای شورای شهر. رفتار‌های زاکانی در این جلسه القاکننده این بود که او اعضای شورای شهر تهران را انتخاب کرده است. او به یکی از اعضای شورای شهر تهران گفت: «وسط حرف بزرگ‌تر خود نپر.»

درحالی‌که شخصیت حقوقی اعضای شورای شهر بالاتر از شهردار است و شهردار است که باید پاسخگوی شورای شهر باشد، بنابراین سن و سال افراد در نظارت بر عملکرد شهرداری تاثیری ندارد. حتی زمانی که برخی از اعضا در حال ترک صحن بودند زاکانی به آن‌ها گفت: «کجا می‌روید اگر نقدی را مطرح کردید بایستید و جواب خود را بشنوید.»

و جای دیگری گفت: «بی‌تردید از این به بعد حرف می‌زنم، چون عده‌ای برای اینترنشنال خوراک خبری تولید می‌کنند و برخی با حرف‌هایشان امید و ایمان را می‌کشند. دوستان می‌گویند آنچه اعلام شده را قبول نداریم، خب قبول نداشته باشید.»

پرویز سروری، نایب‌رئیس شورای شهر تهران که نقش پررنگی در انتخاب زاکانی داشت نیز از این برخورد شهردار تهران مصون نماند. در جایی که پرویز سروری برای کاهش تنش اعلام کرد که وقت جلسه شورای شهر تمام شده، زاکانی (با عصبانیت از دیگر اعضای شورای شهر تهران) با لحنی تند اعلام کرد که می‌خواهد حرف بزند.

زاکانی در اظهارنظر آزاد است

مهدی عباسی، عضو شورای شهر تهران درباره رفتار زاکانی با اعضای شورای شهر تهران و پاسخ به این سوال که زاکانی اعضای شورای شهر تهران را انتخاب کرده یا اعضای شورای شهر تهران او را؟ گفت: «در ساختار شورایی که جواب مشخص و قطعی است که شورای شهر در یک جلسه شهردار را انتخاب می‌کند. شهردار تهران هم در اظهارنظر آزاد است. ما قضاوت این رفتار را به جامعه می‌سپاریم. مطمئناً جامعه افراد باوقار، متین و دارای آرامش را انتخاب می‌کند.»

او درباره دودستگی بین اعضای شورای شهر تهران بر سر تصمیم‌گیری‌ها مانند قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری با چین، تاکید کرد: «دو دستگی وجود ندارد. شاید برخی از اعضای شورای شهر تهران اطلاعات کاملی در خصوص این قرارداد دارند، اما اطلاعات ما ناقص است.»

مهم شفافیتِ قرارداد چین است

مهدی اقراریان، عضو شورای شهر تهران نیز در واکنش به رفتار‌های شهردار تهران در صحن علنی شورای شهر پایتخت، گفت: «ما شاهد حادثه ناراحت‌کننده‌ای در روز شورا‌ها بودیم و آن‌هم ادبیات از بالا به پایین شهردار تهران با برخی از اعضای شورای شهر تهران است. زاکانی فردی بدون تجربه و سابقه کار اجرایی است، اما تجربه نمایندگی مردم را در مجلس دارد و با ضوابط حاکم بر صحن آشناست.

یکی از مسائلی که باعث انتقاد من به رفتار زاکانی می‌شود، نوع گویش و ادبیاتی است که آقای زاکانی به کار می‌برد. وقتی خبرنگار می‌گوید، «شما قول دادید کمر ترافیک تهران را بشکنید، اما کمر ما در ترافیک شکست.» زاکانی می‌گوید: «مشکل کمر شماست.»

این ادبیات آن‌هم از سوی شهردار پایتخت غیرقابل قبول است. ضمن آنکه برچسب‌زنی به منتقدین زاکانی به ابزاری تبدیل شده و گاهی این برچسب‌زنی توسط رسانه‌هایی انجام می‌شود که هزینه آن‌ها از بودجه عمومی تامین می‌شود. این رسانه‌ها باید به جای فامیل‌بازی روی رسالت خود تمرکز کنند.»

او افزود: «برچسب‌زنی به منتقدین از سوی زاکانی و دنباله‌های او به یک راهبرد تبدیل شده است. شورای شهر برآمده از یک لیست واحد است، اما برای ایجاد دوگانه انقلابی و غیرانقلابی در این لیست تلاش می‌شود و این سناریوی سوخته است. شهردار تهران قبلاً می‌توانست از این شیوه در برخورد با رقبای سیاسی خود استفاده کند، اما باید بداند که از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ سه سال گذشته و تمام شده و سه سال است که او شهردار تهران است و این سال آخر دوره مدیریت و سال پاسخگویی و یوم‌الحساب اوست. اما زاکانی می‌خواهد با مطالبه‌گری و برچسب‌زنی، سوالات فنی اعضای شورای شهر را به حاشیه براند.»

اقراریان با بیان اینکه من و منتقدان زاکانی خواستار شفافیت قرارداد چین هستیم، تاکید کرد: «نمایندگان مردم نامحرم هستند؟ وقتی به یکی از اعضای شورای شهر توهین شد، رئیس شورای شهر تهران به صراحت اعلام کرد که زاکانی از این افراد رای گرفته است. به نظرم چه زاکانی بپذیرد یا نپذیرد، باید به قواعد حقوقی جاری و ساری در روابط اعضای شورای شهر تهران و شهردار احترام بگذارد. متاسفانه شاهدیم که با مطرح کردن مسائلی تلاش می‌کند گفتگو‌های فنی و تخصصی را به یک موضوع سیاسی تقلیل دهد. مسئله اصلی وعده‌های زاکانی مانند جمع‌آوری دو هفته‌ای معتادان متجاهر است که باید درباره این وعده‌ها پاسخگو باشد.»

دیگر خبرها

  • اقدامات دوره ششم مدیریت شهری اراک در راستای توسعه شهری است
  • سوالی که گم شد؛ قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ها کجاست؟
  • موفقیت شورا و شهرداری یزد در کاهش آسیب‌های شهری
  • قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ ها کجاست؟
  • قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ها کجاست؟
  • ابلاغ و اجرای طرح جامع نقش اساسی در رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه دارد
  • آغاز ساخت ایستگاه مترو بازارک رباط کریم
  • ۲۰ درصد سهم تامین اعتبار اتوبوس‌های بجنورد برعهده شهرداری است
  • تامین ۲۰ درصد سهم اعتبار اتوبوس‌ها توسط شهرداری
  • در برنامه رادیویی «بی‌واسطه با مردم» سال ۱۴۰۲ چه گذشت؟