Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@04:59:55 GMT

همکاری‌های بین‌المللی در صنعت هوایی ایران گسترش می‌یابد

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۷۸۳۵۳

دبیر ستاد توسعه صنایع دانش‌بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری گفت: نقـش بخش هوافضا در ارتقای اقتدار و امنیت ملی، پیشـرانی علم و فنـاوری در دیگر صنایع و منافع حاصل از سـرریز فناوری‌های توسـعه‏ یافته یا بومی‌سـازی شـده به سایر بخش‌های تخصصی از جمله عواملی هسـتند که هوافضا را در سـطح جهانی به یک بخش راهبردی تبدیل کرده اسـت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، منوچهر منطقی در خصوص افزایش همکاری‌های بین المللی در صنعت هوایی اظهارکرد: در ایران، برخـی ویژگی‌هـا، ظرفیت‌هـا و توانمندی‌هـای خاص مانند سـرزمین پهناور و موقعیت ممتاز ژئوپلیتیک، تجربه کسـب توانمندی در طراحی، ساخت و بهره‌برداری از وسایل پرنده، سـابقه طولانی در فعالیت‌های هوایی و هوانـوردی و وجـود زیرسـاخت‌های آزمایشگاهی و فرودگاهی، تجهیزات ناوبری و تعمیـرات و نگهداری، حضور فعال دانشـگاه‌ها و پژوهشـگاه‌های رده جهانی، نیروی انسـانی مسـتعد، نخبـه و متخصـص، شرایط مناسب برای ایجاد تحرک در روابط تجاری و اقتصادی ایران در این صنعت را در بر داشته است.

وی افزود: تلاش فعالان صنعت هوایی ایران در حفظ و عدم رکود این صنعت در دوران تحریم نیز منجر شد تا با ایجاد کسب ‌و کارهای وابسته به صنایع بزرگ به خودکفایی در طراحی و تولید محصولات دانش‌بنیان با سطح فناوری بالا دست یابند.

به گفته منطقی در حقیقت، فعالان بخش خصوصی کشور با توجه به الزامات و نیازهای ملی در صنعت هوایی ایران، به گسترش فعالیت‌ها و دامنه توسعه قطعات و زیر سیستم‌های هوایی پرداخته و با توجه به خودشکوفایی در این شرکت‌ها، صنعت هوایی ایران دارای توانمندی بالفعل و بالقوه درحوزه‌های مختلف شد.

وی تصریح کرد: ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان هوایی و هوانوردی نیزوظیفه سیاست‌گذاری اجرایی، راهبری، هماهنگی و ایجاد ارتباطات بین دستگاهی لازم در حوزه هوایی و هوانوردی در چارچوب این سند را بر عهده داشته است.

دبیر ستاد توسعه صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی ادامه داد: سعی کرده‌ایم با تحلیل راهبردی و کلان صنعت هوایی کشور به بررسی شرایط عرضه و تقاضای فناوری‌ها، محصولات و خدمات تخصصی و عمومی صنعت هوایی پرداخته و بر اساس سیاستگذاری توامان کوتاه‌مدت، میان مدت و بلند مدت و تمرکز بر بومی‌سازی سیاست‌های حفظ و رشد کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و علوم هوایی، به ارتقای سطح صنعت بپردازد.

وی همچنین اظهار کرد: به همت این ستاد، موتورهای رشد و سودآوری در بازارهای داخلی و خارجی شرایط لازم را برای کسب‌ و کارهای صنعت هوایی ایران از تمرکز داخلی به سمت فعالیت در منطقه و فعالیت بین‌الملل سوق داده و زمینه‌ای فراهم کرده است که کسب‌ و کارهای تجاری ایران بتوانند در سطح منطقه‌ای به فعالیت بپردازند.

به گفته منطقی، ستاد هوایی و هوانوردی به ‌منظور تحقق این امر و توسعه صنعت هوافضای کشور، با توجه همزمان به فشار فناوری و کشش بازار که جمله الزامات فعالیت در این صنعت است، اقدام به تدوین برنامه‌ای جامع در شرایط پساتحریم، در راستای همکاری‌های بین‌المللی هوایی و هوانوردی بین ایران و کشورهای صاحب و متقاضی فناوری، جذب سرمایه خارجی در این حوزه و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی کرده است.

دبیر ستاد توسعه صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی تصریح کرد: ماحصل این امر، تلاش در جهت مقاوم سازی اقتصاد کشور در کنار طراحی و ساخت برخی از محصولات مورد نیاز صنایع هوایی کشور و ناوگان موجود در خطوط هوایی ایران و تقویت بخش تعمیر، نگهداری و نوسازی هواپیماها و بالگردها شد.

وی گفت: با توجه به ابعاد گسترده علمی و مالی صنعت هوافضا در راستای پیاده‌سازی برنامه جامع بین‌المللی این ستاد، پیوستن به زنجیره تامین جهانی و فعالیت در یک بستر بین‌المللی از الزامات بلوغ این صنعت و راهکار توسعه پایدار محسوب می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۷۸۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه پساب به صنایع سالانه ۳۵۰ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، «مسعود باقرزاده کریمی» با اشاره به آخرین اقدامات انجام شده برای ورود پساب به بورس گفت: هم‌اکنون تعدادی از استان‌ها فرآیند عرضه پساب در بورس را انجام داده و مجوز‌های لازم را اخذ کرده‌اند. حداقل پنج استان آمادگی عرضه پساب در بورس را دارند که امسال فعال می‌شوند و استان‌های دیگر هم در سال جاری به آنها می‌پیوندند و این فرآیند با سرعت ادامه پیدا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه عرضه پساب در بورس می‌تواند به واقعی شدن قیمت آب کمک کند، افزود: تأمین آب از طریق جمع‌آوری آب‌های سطحی، ایجاد سد‌ها و حفر چاه‌ها صورت می‌گیرد، اما آبی که آلوده شده فاضلاب است و اگر بخواهد دوباره استفاده شود، آب خام نیست و نیاز به هزینه و سرمایه‌گذاری برای استفاده مجدد آب دارد.

مدیر‌کل دفتر برنامه‌ریزی و بودجه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: تصفیه فاضلاب مستلزم هزینه است که بخش خصوصی خود این هزینه را پرداخت می‌کند و وقتی از آب خام گران‌تر تمام می‌شود، سعی می‌کند با اصلاح فرآیند‌ها و بهبود شرایط تولید، مصرف را به حداقل برساند، از طرفی با توجه به هزینه‌هایی که برای تصفیه فاضلاب انجام می‌شود، قیمت آب هم متناسب با آن افزایش پیدا می‌کند.

باقرزاده کریمی تصریح کرد: آب هم مشابه این فرآیند‌ها هزینه‌هایی دارد که باید به تدریج این هزینه‌ها را از مصرف‌کننده صنعتی تأمین کنیم تا صنایع شرایط خودشان را با میزان هزینه‌ای که برای آب و پساب انجام می‌دهند، مطابقت دهند.

وی گفت: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته هزینه آب صنایع در سبد هزینه حداکثر به ۵ درصد می‌رسد و این میزان هزینه‌ای نیست که تولید را تحت الشعاع قرار دهد و باعث کُند شدن تولید شود.

باقرزاده کریمی با اشاره به نحوه عرضه پساب در بورس افزود: مانند سایرحامل‌های انرژی از جمله نفت و مواد پتروشیمی، پساب هم طی فرآیندی که مستلزم اخذ یکسری مجوز‌ها از سازمان بورس بود، وارد این بازار شده است. به طوری که این مجوز‌ها سال گذشته اخذ شده و پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب این قابلیت را دارد در بورس عرضه شود. هم کمیت و هم کیفیت پساب برای مشتریان کاملاً مشخص است و امسال انتظار داریم تمامی شرکت‌های استانی آب و فاضلاب به فراخور نیازی که در منطقه هست، پساب را در بورس عرضه کنند.

وی درباره قیمت پساب گفت: بر اساس قانون قیمت تمام شده پساب حداقل قیمت است و قیمت تمام شده تولید پساب در استان‌های مختلف با توجه به شرایط جغرافیایی و ساختار تأسیسات فاضلاب و عوامل دیگر متفاوت است؛ بنابراین کشف قیمتی برای هزینه‌های تولید پساب انجام می‌گیرد و در بورس هم مبنا رقابت است و به بالاترین قیمت فروخته می‌شود.

مدیر‌کل دفتر برنامه‌ریزی و بودجه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به حجم پساب تولیدی کشور اشاره کرد و افزود: ۱.۶ میلیارد مترمکعب پساب تولیدی است که تاکنون توانسته‌ایم ۲۲۰ میلیون مترمکعب را به صنایع واگذار کنیم. هدف‌گذاری این است که هرسال تأمین پساب صنایع به ویژه صنایع آب بر را حداقل ۳۵۰ میلیون متر مکعب اضافه کنیم و کاملاً این موضوع بستگی به شرایط استان و شهری که پساب در آن تولید می‌شود، دارد. ما شهر‌ها و مناطقی داریم که پساب تولیدی داریم، اما صنایع مصرف‌کننده آن را نداریم و مناطقی داریم که صنایع نیاز به پساب دارند، اما هنوز تأسیسات تصفیه فاضلاب هنوز کامل نشده است.

باقرزاده کریمی در ارتباط با واگذاری پساب به صنایع، صرفه‌جویی در مصرف آب و یا جلوگیری از محدودیت‌های آبی خاطر نشان کرد: حدود ۸ میلیارد متر مکعب مصرف آب شرب است که در برخی از شهر‌ها به دلیل تغییرات اقلیمی و کاهش بارش‌ها با تنش آبی مواجه می‌شویم. این درحالی است که تأمین آب شرب از اولویت‌های ما است.

وی ادامه داد: اولویت نخست ما در تولید و تأمین پساب برای صنایعی است که قبلاً تخصیص آب داشتند، بنابراین طبق قانون تخصیص آب آنها را لغو و پساب تأمین می‌کنیم که در یک افق چندساله درصد قابل توجهی از آب شرب از صنایع کسر و با جایگزینی پساب بتوانیم آن را در اختیار شرب قرار دهیم.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بودجه شرکت مهندسی آب و فاضلاب تصریح کرد: تکمیل تصفیه‌خانه‌ها حتی اگر برای صنایع هم مصرف نداشته باشند، برای تغذیه آبخوان‌ها و جریان‌های زیست محیطی با توجه به کیفیتی که پساب دارد، می‌تواند مفید باشد و کمکی برای تعادل زیست محیطی در کشور ایجاد کنند.

وی درباره استفاده پساب برای کشاورزی، یادآور شد: وزارت نیرو این موضوع را دنبال نمی‌کند، به این علت که اعتقاد دارد باید حتماً استاندار‌های کیفی پساب رعایت شود و تأییدات لازم از طرف سازمان محیط زیست و وزرات کشاورزی به این موضوع داده شود؛ بنابراین درباره این موضوع وسواس خاصی وجود دارد.

بافرزاده تاکید کرد: پسابی که کیفیت مناسب داشته باشد، برای تولید چوب و محصولات غیرخوراکی می‌تواند کاربرد داشته باشد که نیازمند صدور اخذ مجوز لازم از طرف مراجع ذیربط است تا وزرات نیرو بتواند در این زمینه آب واگذار کند. در شرایطی که این مجوز‌ها نباشد به هیچ عنوان وزرات نیرو در این زمینه اقدامی صورت نخواهد داد.

دیگر خبرها

  • تاکید سئول و توکیو بر گسترش روابط با واشنگتن
  • رقابت داغ 316 تیم در هجدهمین رویداد بین‌المللی ربوکاپ / روبات‌ها کاربردی می‌شوند
  • تعداد شعب انتخابات دور دوم در حوزه‌های خوزستان کاهش نمی‌یابد
  • جدیدترین دانش کاهش گاز‌های گلخانه‌ای در کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری
  • فعالیت های کانون مساجد در مازندران توسعه می یابد
  • هاآرتص: انزوای اسرائیل در حال گسترش است
  • هشدار وزیر خارجه کانادا به اسرائیل: درگیری‌ها با ایران نباید به منطقه گسترش یابد
  • هشدار کانادا به رژیم صهیونیستی: درگیری با ایران نباید به منطقه گسترش یابد
  • تعداد شعب انتخابات‌ دور دوم در حوزه‌های خوزستان‌، کاهش نمی‌یابد
  • عرضه پساب به صنایع سالانه ۳۵۰ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد