Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز،

این روزها همه وزارتخانه‌های دولت روحانی بسیج شده‌اند تا از رئیس دولت تدبیر و امید برای پیروزی در انتخابات پشتیبانی کنند و در این راه با حمله رقبای اصلی رئیس دولت یازدهم میخ خود را برای تداوم حضورشان در دولت دوازدهم (در صورت پیروزی مجدد روحانی) محکم تر بکوبند.

این روزها همه وزارتخانه‌های دولت روحانی بسیج شده‌اند تا از رئیس دولت تدبیر و امید برای پیروزی در انتخابات پشتیبانی کنند و در این راه با حمله به رقبای اصلی رئیس دولت یازدهم میخ خود را برای تداوم حضورشان در دولت دوازدهم (در صورت پیروزی مجدد روحانی) محکم تر بکوبند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از روزهای گذشته وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، وزارت کار و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان وزارتخانه‌های اقتصادی دولت برای حسن روحانی سنگ تمام گذاشتند و سعی کردند که آمارها و شاخص‌های اقتصادی را طوری نشان دهند که دست رئیسشان برای مبارزات انتخاباتی همه جوره باز باشد.

در این بین وزارت جهاد کشاورزی یکی از وزارتخانه‌هایی بود که مستقیما به رقبای روحانی حمله و از وضعیت کشاورزی کشور در دولت تدبیر و امید دفاع کرد. محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی دولت یازدهم که در دولت اصلاحات هم سابقه حضور در این وزارتخانه را داشت، چند روز قبل با حمله‌ای تند و بی‌سابقه به رقبای انتخاباتی روحانی آنها را متهم کرد که برای گرفتن پست و مقام به راحتی دروغ می‌گویند.

این ادعا در شرایطی از سوی وزیر جهاد کشاورزی دولت روحانی مطرح می‌شود که چندی قبل مشخص شد که وزارتخانه زیر مجموعه او با دستکاری در آمار تولیدات کشاورزی در دولت قبل سعی کرده تا عملکرد دولت یازدهم را بهتر نشان دهد.

هفته گذشته اسنادی را منتشر کرد که طی آن آمار ۱۱۸ میلیون تنی محصولات کشاورزی در دولت گذشته با دخالت عبدالمهدی بخشنده معاون وزیر جهاد کشاورزی دولت روحانی با ۲۲ میلیون تن کاهش به ۹۷ میلیون تن رسیده است! اما به نظر می‌رسد این همه ماجرای دستکاری‌های و پنهان‌کاریهای مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در خصوص عملکرد ضعیفشان در دولت روحانی نباشد. چندی قبل رئیس جمهور با تمجید از افزایش 21 میلیون تنی تولید مواد غذایی در دولت روحانی آن را یک نکته مثبت در دولتش دانسته بود. این در حالی است که براساس اطلاعات آماری 12 ساله وزارت جهاد کشاورزی طی سالهای 1380 تا 1391 به طور متوسط میزان رشد تولید محصولات کشاورزی بین 5 تا 8 درصد بوده است. بنابراین آمار تولید محصولات کشاورزی اکنون باید به رقم 140 میلیون تن رسیده باشد. با این حساب باید گفت آمار تولید محصولات کشاورزی در دولت روحانی با 22 میلیون تن عقب افتادگی رو به رو شده و خبری از 21 میلیون تن افزایش مورد نظر رئیس جمهور نیست!

دستکاری در آمار تولید محصولات کشاورزی با توجه به نقشی که بخش کشاورزی در رشد اقتصادی 11.4 درصدی مورد نظر دولت روحانی ایفا کرده است بسیار حائز اهمیت است، طبق جدول زیر براساس این آمار بعد از بخش نفت بخش کشاورزی بیشترین رشد را کرده است. بنابراین اگر رشد بخش کشاورزی واقعی شود ممکن است آمار رشد اقتصادی 11.4 درصدی که بانک مرکزی دولت روحانی اعلام کرده بسیار پایین‌تر شود.

اما بررسی جزئیات واردات محصولات کشاورزی در دولت روحانی هم نشان می‌دهد که اوضاع در این دولت چندان مناسب نبوده است. همانطور که در جدول مشخص است در بخش گندم مجموع واردات دولت روحانی 2.6 میلیون تن از از دولت دهم 8.1 میلیون تن از دولت نهم بیشتر بوده است. در بخش برنج هم تنها با کاهش 700 هزار تنی نسبت به دولت دهم و 200 هزار تنی نسبت به دولت نهم رو به رو بودیم. با این حال برنجکاران ایرانی از اعطای مجوزهای گاه و بیگاه وزارت جهاد کشاورزی در فصل برداشت برای واردات برنج گله‌مند هستند!

در بخش ذرت دانه‌ای وضعیت بسیار اسف بار شده به شکلی که 5.9 میلیون تن نسبت به دولت دهم و 10 میلیون تن نسبت به دولت نهم افزایش واردات داشتیم. در محصول جو هم یک میلیون تن نسبت به دولت دهم و 2.3 میلیون تن نسبت به دولت نهم افزایش واردات داشتیم. در محصول شکر کاهش واردات داشتیم که البته این کاهش واردات چندان به سود کارخانه‌های قند و شکر نبوده، زیرا واردات شکر تصفیه نشده برای استفاده در این کارخانه‌ها کاهش یافته و بیشتر شکر به صورت کالای مصرفی و بسته بندی شده وارد کشور شده است! همین مسئله به تعطیلی چندین کارخانه از جمله کارخانه قند ورامین انجامید. واردات شکر خام به عنوان ماده اولیه کارخانه‌ها دو میلیون تن نسبت به دولت دهم و 2.1 میلیون تن نسبت به دولت نهم کاهش یافته است. با این حساب باید گفت علیرغم تبلیغات وسیع وزارت جهاد کشاورزی و رسانه‌های حامی دولت وضعیت بخش کشاورزی در دولت حسن روحانی نه تنها بهتر نشده بلکه بدتر هم شده است. اما ظاهرا وزارت جهاد کشاورزی همچنان اصرار دارد با آمار سازی برای رئیس جمهور خود را تا حد ستاد تبلیغاتی حسن روحانی برای انتخابات ریاست جمهوری تقلیل دهد.

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۷۹۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: نان کامل تولید شده در خراسان رضوی تعدای از بیماری‌ها را از بین خواهد برد و به غیر از سلامت، بحث امنیت غذایی را نیز به همراه خواهد داشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سید مجتبی خیام نکویی امروز در حاشیه بازدید از دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگاران بیان کرد: میزان شرکت های دانش بنیان نسبت به شرکت های دیگر بسیار کم بود و هم اکنون 621 شرکت در این حوزه فعالیت دارند که شرکت های دیگر 10 هزار مورد است.

وی افزود: اگر می‌خواهیم در حوزه کشاورزی انگیزه ایجاد کند نیازمند حمایت های خاص نسبت به سایر حوزه ها هستیم.

رئیس سازمان تحقیقات و نوآوری کشاورزی گفت: تلاش شده تا شتاب مناسبی به تشکیل شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی خراسان رضوی داده شود زیرا تحول در بخش کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی نیازمند تحول و حمایت از شرکت های دانش بنیان است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: برنامه ریزی های لازم برای 1000 واحد شرکت دانش بنیان در دهکده های فناوری و نوآوری دیده شده که از نظر تعداد و فعالیت خراسان رضوی متمایز است.

خیام نکویی عنوان کرد: دستاوردهای شرکت های دانش بنیان که امروز در خراسان رضوی به بهره برداری رسید می تواند در کل کشور تحول در بخش هایی مانند ساخت تجهیزات، دستگاه‌های ماشین‌آلات کشاورزی، تولید کود و سم و سایر فراورده‌ها ایجاد کند ولی مهمترین نکته امروز تولید نان کامل و می تواند در خراسان رضوی به سرعت فراگیر شود.

وی ادامه داد: اگر در تولید نان کامل با همکاری بخش خصوصی، شرکت‌های دانش‌بنیان، اتحادیه نانوایان و همه تشکل‌ها موفق شدیم این موضوع را به فرهنگ غالب تبدیل کنیم، مهمترین گام اساسی را در ارتقای سلامت مردم برداشته ایم.

رئیس سازمان تحقیقات و نوآوری کشاورزی با اشاره به اهمیت تولید نان کامل در سطح کشور گفت: تولید نان کامل خواهد توانست در سلامت جامعه اثرگذار باشد و استفاده مردم از این نان تعدادی از بیماری‌ها را از بین خواهد برد.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • تولید آرد بدون گلوتن توسط پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی
  • ایران به جایگاه خود در کدکس کشاورزی باز می گردد
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است
  • آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم
  • گزارش تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی به قوه قضاییه ارجاع شد