Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@13:09:07 GMT

حالت تهوع و تنگي نفس؛ دلايل و درمان

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۸۲۳۴۱

خبرگزاري آريا -


يکي از دلايل تنگي نفس و حالت تهوع حمله قلبي است

حالت تهوع و تنگي نفس اگر به صورت مجزا رخ دهند، چندان جاي نگراني وجود ندارد. هر فردي در مرحله اي از زندگي خود ممکن است با سطح خاصي از تنگي نفس يا حالت تهوع مواجه شود.

اما هنگامي که اين دو نشانه به همراه هم پديدار مي شوند ممکن است به يک شرايط پزشکي جدي و حتي موردي که زندگي فرد را تهديد مي کند و نيازمند کمک فوري پزشکي است، اشاره داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تنگي نفس و حالت تهوع نشان دهنده چه چيزي هستند؟
اگر اين دو نشانه به همراه هم پديدار شوند، فرد بايد براي تشخيص علت و درمان کمک پزشکي دريافت کند. از جمله دلايل شکل گيري تنگي نفس و حالت تهوع مي توان به موارد زير اشاره کرد:

ورم معده
ورم معده يا گاستريت شامل التهاب در ديواره داخلي معده مي شود. از نشانه هاي شايع ورم معده مي توان به درد شکمي در قسمت بالاي شکم، نفخ، تهوع و استفراغ، سوء هاضمه، سوزش سر دل، سکسکه، کاهش اشتها، احساس سوزش بين دو وعده غذايي، و مدفوع به رنگ قير سياه اشاره کرد. در موارد خاص، نشانه هاي اضافي مانند درد در قفسه سينه، تنگي نفس، تعريق، غيره ممکن است شکل بگيرند.

اگر در استفراغ خون ديده شود، استفراغ به رنگ زرد يا سبز باشد، يا ضربان سريع قلب، درد در قفسه سينه، تنگي نفس، تب و درد شکمي وجود داشته باشند، فرد بايد کمک پزشکي فوري دريافت کند.

حمله هراس
حمله هراس به عنوان يک ترس ناگهاني و شديد بدون اين که خطر واقعي وجود داشته باشد، توصيف مي شود. افرادي که حمله هراس را تجربه مي کنند، اين احساس را دارند که به زودي و در نتيجه يک حمله قلبي با مرگ مواجه خواهند شد. امکان پيش بيني حمله هراس وجود ندارد زيرا به ناگاه و بدون هشداري خاص آغاز مي شود. از نشانه ها و علائم يک حمله هراس مي توان به موارد زير اشاره کرد:
ضربان قلب سريع
لرزش و تکان بدن
تعريق
گرگرفتگي
لرز
تهوع و استفراغ
تنگي نفس
درد در قفسه سينه
سردرد
سرگيجه
احساس سبکي سر
بي حسي
احساس سوزن سوزن شدن در اندام هاي فوقاني و تحتاني
درد شکمي
يک احساس از هم گسيختگي
يک احساس عدم واقعيت


درمان سرگيجه و حالت تهوع

حمله قلبي
يکي ديگر از دلايل تنگي نفس و حالت تهوع حمله قلبي است. حمله قلبي يک وضعيت پزشکي جدي و تهديدکننده زندگي انسان است که به دريافت کمک پزشکي فوري نياز دارد.
حمله قلبي زماني رخ مي دهد که خون کافي به قلب نمي رسد. هنگامي که جريان خون به قلب مختل مي شود، اين شرايط مي تواند به آسيب هاي جدي و دائمي به عضله قلب منجر شود.

از نشانه هاي رايج حمله قلبي مي توان به موارد زير اشاره کرد:
درد، فشار، احساس فشردگي يا تنگي در قفسه سينه که مي تواند به شانه ها، دست ها، گردن، آرواره و بخش بالايي پشت بدن سرايت کند.
تهوع و به ندرت استفراغ
سوزش سر دل
سوء هاضمه
درد شکمي در قسمت بالاي شکم
تنگي نفس
خستگي
احساس سبکي سر
سرگيجه
عرق سرد

تنگي نفس و حالت تهوع چگونه درمان مي شود؟
ورم معده
در مواردي که ورم معده عامل اين دو نشانه محسوب مي شود، روند درمان به دليل زمينه اي شکل گيري ورم معده بستگي دارد. در موارد ورم معده حاد که به واسطه مصرف الکل يا داروهاي ضد التهابي غير استروئيدي شکل گرفته است، توقف مصرف الکل يا استفاده از داروها به بهبود نشانه ها منجر خواهد شد.

برخي داروهاي تجويزي و داروهاي بي نياز از نسخه پزشک نيز مي توانند به بهبود ورم معده کمک کنند که از آن جمله مي توان به موارد زير اشاره کرد:
ضد اسيدها
آنتاگونيست H2
مهارکننده هاي پمپ پروتون (PPIs)
آنتي بيوتيک ها در مواردي که عفونت با هليکوباکتر پيلوري وجود دارد.

مهم‌ترين عامل هنگامي که موضوع درمان ورم معده مطرح مي شود، تغيير سبک زندگي است. اين توصيه ها را مي توانيد در زندگي روزانه خود مد نظر قرار دهيد:
وعده هاي غذايي بيشتر اما در اندازه هاي کوچک‌تر مصرف کنيد.
از برخي مواد غذايي که معده را تحريک مي کنند، مانند مواد غذايي تند، غذاهاي چرب، غذاهاي سرخ شده و غذاهاي اسيدي پرهيز کنيد.
الکل را ترک کنيد زيرا موجب تحريک ديواره داخلي معده مي شود.
تا حد امکان از استرس دوري کنيد زيرا مي تواند نشانه هاي ورم معده را وخيم‌تر سازد. يوگا، ماساژ، تاي چي، مديتيشن، شنا، پياده روي، غيره مي توانند به کاهش استرس کمک کنند.
مسکن هاي امن مانند استامينوفن را انتخاب کنيد زيرا اثر منفي کمتري بر ورم معده دارند.

حمله هراس
اگر تنگي نفس و حالت تهوع به واسطه حمله هراس شکل گرفته است، مصرف برخي داروها و روان درماني مي توانند بر اساس شدت حملات هراس، سابقه پزشکي و خانوادگي، غيره به درمان حملات هراس کمک کنند. با درمان مناسب، تکرر و شدت حملات هراس مي تواند کاهش يابد.

روان درماني گزينه اي فوق العاده در زمينه درمان حملات هراس محسوب مي شود. فرد از اين طريق چگونگي درک دليل حملات هراس و بهترين روش ها براي مقابله با اين مشکل را فرا مي گيرد.
برخي داروها مانند بنزوديازپين ها، مهارکننده هاي انتخابي بازجذب سروتونين، سروتونين، و مهارکننده هاي بازجذب نوراپي نفرين مي توانند به کاهش نشانه هاي حملات هراس کمک کنند.

برخي اقدامات مراقبت از خود و تغييرات سبک زندگي مي توانند به مديريت و کاهش حملات هراس حتي بدون مصرف دارو يا روان درماني کمک کنند که از آن جمله مي توان به موارد زير اشاره کرد:
پرهيز از مصرف الکل، کافئين، مواد مخدر و سيگار کشيدن
پرهيز از استرس تا حد امکان از طريق تکنيک هاي تن آرامي يا مديريت استرس
فعال باقي ماندن از نظر جسماني چرا که مي تواند اثر آرامش بخش داشته باشد
خواب خوب شبانه که مي تواند احساسي خوب و با طراوت را در روز بعد موجب شود

حمله قلبي
يک حمله قلبي وضعيت پزشکي جدي و تهديدکننده زندگي محسوب مي شود و بر همين اساس، فرد نيازمند دريافت سريع کمک پزشکي است. در درجه نخست، شايد مهم‌ترين نکته آگاهي و شناسايي نشانه ها و علائم يک حمله قلبي باشد.

براي مراجعه به بيمارستان رانندگي نکنيد زيرا شرايط شما را وخيم‌تر خواهد کرد و در صورت امکان با اورژانس تماس بگيريد. اگر پيش از اين پزشک مصرف نيتروگليسيرين را براي شما تجويز کرده است، به سرعت اين کار را انجام دهيد. همچنين، مي توانيد بدون معطلي آسپرين مصرف کنيد زيرا به کاهش آسيب قلبي از طريق جلوگيري از لخته شدن خون کمک مي کند.
منبع:asriran.com

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۸۲۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟

به گزارش «تابناک» به نقل از گجت نیوز، فاکتورهایی مانند سابقه خانوادگی، رژیم غذایی ناسالم، استعمال دخانیات و عفونت هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) ریسک بروز این بیماری را افزایش می‌دهند. اگر جزو گروه‌های پرخطر هستید، لازم است با علائم و شیوه‌های تشخیص این بیماری بیشتر آشنا شوید.

بهترین راه برای تشخیص سرطان معده چیست؟

بهترین و مطمئن‌ترین راه برای این‌که بدانید به سرطان معده (Stomach cancer) مبتلا هستید یا خیر، آزمایش است. در ادامه آزمایش‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که پزشکان گوارش اغلب آن‌ها را برای تایید سرطان معده و رد سایر احتمالات پزشکی توصیه می‌کنند:

    آزمایش خون: این تست می‌تواند شامل آزمایش CBC و تومور مارکرها مانند CEA باشد. این تست سرطان معده در منزل به‌راحتی انجام می‌شود و نیازی نیست حتما به آزمایشگاه مراجعه کنید. برای این آزمایش‌ها به نمونه خون نیاز دارید که از ورید بازویی گرفته می‌شود.

 •   تست‌های تصویربرداری پزشکی مانند سی‌تی اسکن
 •    آزمایش بلع باریم (Barium swallow): این تست یک روش تصویربرداری پزشکی است که برای تشخیص مشکلات و بیماری‌های مرتبط با دستگاه گوارش فوقانی مانند معده و مری استفاده می‌شود.
 •    آندوسکوپی فوقانی: در این آزمایش لوله ظریف و باریکی به نام آندوسکوپ از راه دهان وارد مری و معده می‌شود. در انتهای آن یک لنز قرار دارد که از وضعیت داخلی اندام‌های گوارشی تصویر تهیه می‌کند. پزشک با بررسی این تصاویر در مانیتور بروز سرطان معده را بررسی خواهد کرد.
 •   بیوپسی: در واقع این آزمایش به‌طور دقیق مشخص می‌کند که آیا سرطان معده رخ داده است یا خیر. پزشک در طی آندوسکوپی نمونه‌ای از بافت معده را خارج می‌کند و به آزمایشگاه می‌فرستد.

علائم اولیه سرطان معده چیست؟

سرطان معده مانند بسیاری از سرطان‌های دیگر در مراحل ابتدایی نشانه خاصی ندارد یا علائم آن با سایر بیماری‌های گوارشی همپوشانی دارد. بسیاری از بیماران به بهانه مشکلات گوارشی به دکتر گوارش مراجعه می‌کنند و در ادامه متوجه می‌شوند به این بیماری مبتلا شده‌اند. در واقع آن‌ها زمانی متوجه سرطان معده می‌شوند که بیماری پیشرفت کرده است. از علائم اولیه سرطان معده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سوء هاضمه

این مشکل گوارشی اغلب با احساس ناراحتی در قسمت بالایی یا میانی شکم، سوزش معده، احساس پُری شکم و ترشی دهان همراه است. سوءهاضمه می‌تواند به دلایل مختلف مانند پُرخوری، استرس و مصرف بیش از حد غذاهای چرب نیز ایجاد شود.

تهوع و استفراغ

سرطان معده به تدریج باعث تخریب بافت‌های سالم معده و کاهش اسید معده می‌شود. این فرآیند باعث اختلال در فرآیند جذب و هضم غذا خواهد شد و می‌تواند با تهوع و استفراغ همراه باشد. از سوی دیگر، تومورهای سرطانی به‌طور مستقیم بر سیستم گوارش فشار وارد می‌کنند.

این موضوع نیز منجر به بازگشت اسید معده به مری، حالت تهوع و استفراغ می‌‌شود. همچنین سرطان معده ممکن است سطح هورمون‌ها و مواد شیمیایی در بدن را تحت تاثیر قرار دهد، این مشکل نیز می‌تواند با تهوع و استفراغ همراه باشد.

نفخ بعد از غذا خوردن

سرطان معده به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم باعث ایجاد تغییراتی در عملکرد دستگاه گوارش می‌شود که ممکن است به نفخ و تورم شکمی پس از غذا خوردن منجر شود. برای مثال تومورهای سرطانی باعث ایجاد فشار در قسمت‌های مختلف دستگاه گوارش می‌شوند. این فشار می‌تواند عصب و بافت‌های حسی در دیواره معده را تحریک کند و باعث ایجاد نفخ شود.

کاهش حجم معده

همین‌طور که تومورها رشد می‌کنند، حجم معده را نیز اشغال خواهند کرد. به همین دلیل معده خیلی زودتر از ظرفیتش پُر می‌شود. در این حالت بیمار با خوردن مقدار کمی از غذا احساس سیری پیدا می‌کند. همچنین تومورهای سرطانی با تحریک عصب‌های معده باعث می‌شوند بیمار زودتر از حد طبیعی احساس سیری داشته باشد. این مشکل در طولانی‌مدت با کاهش وزن همراه می‌شود.

اگر به‌طور مکرر با این علائم گوارشی مواجه هستید باید برای بررسی‌های بیشتر و تشخیص دقیق به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید. همچنین به یاد داشته باشید بروز این علائم به این معنی نیست که حتما به سرطان معده مبتلا شده‌اید.

گاهی اوقات مشکلات ناشی از غدد می‌توانند منجر به بروز علائمی مانند کم‌اشتهایی یا کاهش وزن شوند، اگر تشخیص این باشد پزشک گوارش شما را به دکتر غدد ارجاع می‌دهد.

علائم سرطان معده در مراحل پیشرفته چیست؟

زمانی که بیماری پیشرفت می‌‌کند، علائم سرطان معده نیز به‌طور خاص دیده می‌شوند. از رایج‌ترین علائم سرطان معده در مراحل پیشرفته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد

درد ناشی از سرطان معده به فاکتورهایی مانند مکان و اندازه تومور بستگی دارد. این درد می‌تواند در ناحیه معده و یا بافت‌های اطراف آن حس شود. بیماران اغلب آن را دردی تیز و مزمن توصیف می‌کنند که می‌تواند به سایر نواحی بدن مانند پشت، شکم، شانه‌ها و حتی قفسه سینه منتشر شود. همچنین بسیاری از بیماران پس از غذا خوردن با تشدید این درد مواجه می‌شوند.
خون در مدفوع یا مدفوع سیاه

یکی از عوارض متداول سرطان معده خونریزی معده است. تومور با آسیب رساندن به عروق خونی در دیواره معده باعث خونریزی داخلی می‌شود. این خون در فرآیند هضم قرار می‌گیرد و باعث سیاه شدن مدفوع خواهد شد. باید بدانید خون روشن و تازه در مدفوع اغلب نشانه‌ خونریزی اندام‌های گوارشی تحتانی است و در بیشتر مواقع به بیماری‌هایی مانند بواسیر و هموروئید مرتبط است.

استفراغ خونی

تومورهای سرطانی به عروق خونی آسیب می‌زنند و باعث خونریزی می‌شوند. این خون وارد دیواره معده وارد می‌شود و به دلیل حساسیتی که این قسمت از دستگاه گوارش دارد، ممکن است بیمار خون را به‌صورت استفراغ تخلیه کند.

آب آوردن شکم

رشد تومور در دیواره معده به انسداد آن منجر می‌شود و از عبور مواد غذایی جلوگیری می‌کند. این مشکل با انبساط معده و شکم همراه است، زیرا مواد غذایی و مایعات درون معده تجمع می‌یابند.

به این موضوع توجه داشته باشید که این علائم جدی هستند و در صورت بروز آن‌ها به مشاوره با پزشکان متخصص نیاز دارید. با این حال بروز این علائم اصلا به این معنا نیست که حتما سرطان معده رخ داده است.

دیگر خبرها

  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • فیلم| هراس افسران صهیونیست از پاسخ تنبیهی ایران
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • دردهای سمت چپ سر نشانه چیست؟
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • چشم اسرائیل را در عملیات وعده صادق نشانه گرفتیم
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟