Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس:آلبوم موسیقی «بیداد»، اثری از «پرویز مشکاتیان» و صدای خسرو آواز ایران «محمدرضا شجریان»، همزمان با شصت و دومین زادروز این آهنگساز و موسیقیدان فقید، از طریق سایت «بیپ تونز» به صورت دیجیتالی منتشر و در دسترس مخاطبین موسیقی ایرانی قرار گرفت.

به گزارش سایت خبری و تحلیلی «موسیقی ایرانیان»، در میانه دهه ۶۰ شمسی که ایران همچنان درگیر جنگ بود و مردم برای تامین نیازهای اولیه زندگی تلاش می‌کردند، هنرمندانی از همین کشور و در همین شرایط دست به تولید آلبوم موسیقی زدند که در تاریخ ایران ثبت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلبوم «بیداد» با آهنگسازی بی نظیر «پرویز مشکاتیان» و آواز جاودان «محمدرضا شجریان»، در سال ۱۳۶۴ توسط شرکت «دل آواز» تهیه و تولید شد. نسخه فیزیکی این اثر در حال حاضر بسیار کمیاب بوده و تهیه آن از بازار روز موسیقی کشور دشوار می نماید. اثری که هر ساله و با گذشت زمان، تازگی خود را حفظ نموده و تاریخ بر قدرت و دوام آن گواه می باشد، بی شک هر بار انتشار آن و در هر قالب ارزشمندی، برای مخاطب خالی از لطف نیست.

زنده یاد استاد «پرویز مشکاتیان»، متولد سال ۱۳۳۴ در نیشابور و متوفی به سال ۱۳۸۸ در تهران، یکی از بزرگترین آهنگسازان معاصر ایران می باشد. در آلبوم «بیداد»، او از اشعار «حافظ» و «سعدی» بهره برده است. «بیداد» نام یکی از گوشه‌های دستگاه همایون است که نیمه ابتدایی این آلبوم نیز در همین دستگاه نوشته شده و در نیمه دوم، موسیقی در همایون و شور قرار دارد.

قطعه «بیداد» که در آلبوم با نام «مقدمه» ارائه شده،‌ یکی از فاخرترین آثار بی‌کلام ایرانی است. این اثر از همنوازی ارکستر سازهای ایرانی تشکیل شده که با ریتمی آرام آغاز و پس از تثبیت فضا، به موسیقی ضربی پیوسته و پس از آن در انتهای اثر ریتم به اوج رسیده و قطعه به پایان می‌رسد. این اثر را از نظر دقت آهنگسازی، فرم و عظمت هارمونی می‌توان با سمفونی‌های موسیقی غربی مقایسه نمود.

اساتید بزرگ موسیقی ایرانی «محمد رضا لطفی»، «فرخ مظهری»، «زیدالله طلوعی»، «جمشید عندلیبی»، «اردشیر کامکار»، «ارسلان کامکار»، «ناصر فرهنگفر» و «غلامحسین بیگچه خانی» در کنار «پرویز مشکاتیان» نوازندگی این اثر را بر عهده داشته‌اند و آواز گوش نواز استاد شجریان، تأثیر آنرا دو چندان نموده است.

شایان ذکر است که آلبوم موسیقی «بیداد» که سالهاست نسخه فیزیکی آن در بازار روز موسیقی کشور کمیاب شده، به خاطر قدردانی از سالها فعالیت هنری زنده یاد مشکاتیان، با ۵۰ درصد تخفیف در مبلغ آلبوم و همراه با هدایای ویژه هنری دیگر منتشر شده و علاقمندان می‌توانند نسخه اصلی و دیجیتال این اثر را با مراجعه به سایت بیپ‌تونز beeptunes.com تهیه و دریافت نمایند.

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۸۳۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آواز علیرضا قربانی در استادیوم فوتبال؛ جدی می‌فرمایید؟

در اینکه انتخاب موسیقی بر مبنای سلیقه شخصی افراد است و شاید درباره تعریف موسیقی مناسب در فضای معین به تعریف مشخصی نرسیم، شکی نیست؛ اما اینکه قبل از شروع یک فوتبال پر هیجان برای تماشاچیان در استادیوم آواز علیرضا قربانی پخش کنیم، قطعا کج‌سلیقگی است!

به گزارش ایسنا، شامگاه گذشته (۷ اردیبهشت‌ماه) پرونده رقابت‌های دور یک هشتم نهایی جام حذفی فوتبال باشگاه‌های کشور با صعود سپاهان و حذف پرسپولیس بسته شد. یکی از حساس‌ترین رویداهای فوتبالی شب گذشته بازی پرسپولیس و آلومینیوم اراک بود که اتفاقا به میزبانی اراکی‌ها برگزارشد.

بسیاری از علاقمندان فوتبال در این شب پر هیجان ورزشی راهی استادیوم شدند تا تیم مورد علاقه خود را تشویق کنند. معمولا در همه دنیا رسم بر این است که قبل از بازی‌های فوتبال برای حاضران در استادیوم موسیقی‌های پر هیجان پخش می‌کنند تا تماشاچی با فضا همراه شود و رخوتی در استادیوم ایجاد نشود؛ گاهی هم بسته به اهمیت بازی خوانندگان مطرح پاپ به استادیوم دعوت می‌شوند تا قبل از شروع بازی شور و هیجان مضاعف به تماشاچی تزریق کنند.

اما شب گذشته در ورزشگاه امام خمینی (ره) اراک بدون توجه به تمام این موضوعات برای حاضران موسیقی نواحی و آواز علیرضا قربانی (خواننده کلاسیک ایرانی) پخش شد؛ آن هم در شرایطی که نه مخاطب برای شنیدن آواز ایرانی حاضر شده است و نه آواز ایرانی قرار است به فضای استادیوم هیجان ببخشد!

درست است که موسیقی برای عده زیادی از مردم تنها جنبه سرگرمی دارد اما نباید از تاثیر موسیقی بر ذهن غافل شد. اینکه در تمام این سال‌ها موسیقی ورزشی مناسبی برای چنین رویدادهایی ساخته نشده است، قطعا جای بحث مفصل دارد اما کاش برگزارکنندگان مسابقه شب گذشته فقط کمی به اثربخشی موسیقی مهیج برای مخاطب فوتبالی احترام می‌گذاشتند و با کج‌سلیقگی نه جایگاه موسیقی ایرانی را تنزل می‌بخشیدند و نه حوصله تماشاچیان فوتبال را سر می‌بردند!

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هدایای ویژه بازیکنان سپاهان به مورایس (عکس)
  • برگزاری یادبود نوازنده فقید در فرهنگسرای ارسباران
  • پخش صدای علیرضا قربانی قبل از مسابقه حساس فوتبال !
  • تدوین مستند «یک جهان آواز» به پایان رسید/ پرتره‌ای از استاد علی جهاندار 
  • تدوین مستند «یک جهان آواز» به پایان رسید
  • « نئوتنالیتی » شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • آواز علیرضا قربانی در استادیوم فوتبال؛ جدی می‌فرمایید؟
  • «نئوتنالیتی» شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • اعلام شرایط تخفیف ۱۰ درصدی کل قرارداد واگذاری سرخابی‌ها
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان