Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، پس از توسعه فازهای پارس جنوبی و افزایش تولید گاز کشور در دولت یازدهم، فعالیت گسترده ای برای توسعه شبکه گازرسانی انجام شد.
براساس این اقدام ها، اکنون سهم گاز در سبد انرژی کشور به حدود 70 رسیده به طوری که در بخش خانگی و صنعت، گاز به سوخت اصلی تبدیل شده است. میزان واحدهای مسکونی برخوردار از گاز در مناطق شهری در دولت یازدهم به 97 درصد رسید و پوشش شبکه گاز در واحدهای مسکونی روستایی نزدیک 70 درصد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اکنون ایران با توسعه گازرسانی، یکی از گسترده ترین و پیچیده ترین شبکه های گازرسانی را در سطح جهان دارد.

**گازرسانی به روستاها، حرکت در مسیر محرومیت زدایی
دولت یازدهم به منظور اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، محرومیت زدایی و گسترش عدالت اجتماعی، تمام زیرساخت های لازم برای توسعه گازرسانی در داخل کشور را به ویژه گازرسانی به روستاها فراهم کرده است.
گازرسانی به روستاها علاوه بر افزایش رفاه در این مناطق، منجر به ایجاد امید به زندگی و اشتغالزایی در روستاها شده و یکی از عوامل مهاجرت معکوس به حساب می آید.
در طول دولت یازدهم، اقدام های گسترده ای برای ایجاد و توسعه خطوط انتقال و شبکه شهری و روستایی انجام شده است به گونه ای که اجرای پروژه های گازرسانی از سال های 1393 تاکنون در طول 50 سال فعالیت صنعت گاز بی سابقه بوده است.
پوشش گازرسانی روستاهای کشور در سال 1392 از نظر جمعیتی 55 درصد بود اما با اجرای طرح های جدید گازرسانی به روستاها در دولت یازدهم، پوشش خانواده های روستایی برخوردار از گاز به حدود 70 درصد می رسد.
بر اساس گزارش ها، در طول دولت یازدهم به 9 هزار و 200 روستا گازرسانی شده است. در سال 1395، گازرسانی به پنج هزار و 600 روستا کلید خورد که از این تعداد، سه هزار روستا به شبکه سراسری گاز متصل و بقیه نیز تا پایان سال جاری از نعمت گاز برخوردار می شوند.
با توسعه گازرسانی به روستاها در دولت یازدهم، اکنون تعداد روستاهای متصل به شبکه سراسری گاز در کشور به 23 هزار روستا رسیده، نکته قابل توجه در گازرسانی به روستاها این است که این اقدام بدون تکیه بر منابع بودجه ای کشور انجام شده است.
دولت یازدهم، منابع مالی گازرسانی به روستاها را از طریق صرفه جویی در مصرف سوخت های مایع تامین کرده است.
با بهره گیری از بند «ق» تبصره ٢ قانون بودجه سال 1393 و ماده ١٢ قانون رفع موانع تولید، شرایط لازم برای تامین منابع مالی این پروژه‌ها از محل جایگزینی گاز با سوخت‌های مایع فراهم شد.
پس از افزایش تولید گاز کشور، به جای سوخت مایع (گازوئیل و نفت کوره)، گاز به نیروگاه ها و صنایع عمده تحویل داده شد که این موضوع صرفه جویی حدود 18 میلیارد دلاری را عاید کشور کرد.
بر این اساس، دولت از منابع تحقق یافته، اقدام به اجرای طرح هایی مانند، توسعه ناوگان حمل و نقل وعمومی و گازرسانی به روستاها کرده است.
گازرسانی به روش سی.ان.جی( گاز طبیعی فشرده) نیز از دیگر برنامه های در دست اجراست که برای گازرسانی به مناطق دوردست و صعب العبور به کار گرفته می شود.
براساس تصویب شورای اقتصاد و در قالب سیاست های اقتصاد مقاومتی، با هدف حفظ محیط زیست و افزایش رفاه عمومی، گازرسانی به نقاط دور دست، سخت گذر و جنگلی به روش سی.ان.جی در دستور کار شرکت ملی گاز ایران قرار دارد و در آینده ای نزدیک شهرها و روستاهایی که امکان گازرسانی به آنها از طریق خط لوله فراهم نیست، با روش سی.ان.جی از مزایای گاز طبیعی بهره مند خواهند شد.

**گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان
بزرگ ترین طرحی که دولت برای توسعه شبکه گازرسانی در دستور کار قرار داده، گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان است.
استان سیستان و بلوچستان آخرین استان فاقد شبکه گاز کشور بود که دولت یازدهم توجه ویژه ای به اتصال این استان به شبکه گاز داشته است.
این طرح، اهداف چندگانه ای را دنبال می کند که از جمله آنها می توان به گازرسانی به نیروگاه ها، صنایع پتروشیمی، واحدهای صنعتی و احداث خطوط فرعی و شبکه های شهری برای مصارف خانگی، تجاری و صنعتی اشاره کرد.
گازرسانی به زاهدان که از جمله قول های رئیس جمهوری در سفر استانی سال 1393 بود، در نهایت، در اسفند سال 1395 ، این موضوع محقق شد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس جمهوری در اسفند ماه پارسال با حضور در میدان گازی زاهدان، خط لوله ایرانشهر به زاهدان را افتتاح کرد.
اجرای طرح گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان، علاوه بر تامین گاز بخش خانگی، نقش عمده ای در توسعه صنعتی این استان و اشتغال آفرینی ایفا خواهد کرد.
اکنون، گاز به زاهدان مرکز این استان رسیده، اما در ادامه قرار است سایر شهرهای این استان نیز تحت پوشش شبکه گازرسانی قرار گیرند.
همزمان با رسیدن خط لوله گاز به زاهدان، احداث خط لوله ایرانشهر به چابهار نیز کلید خورده است. چابهار که در ساحل دریای عمان قرار گرفته، با رسیدن گاز، پذیرای واحدهای پتروشیمی و صنایع عمده خواهد شد.
با گازرسانی به چابهار، این منطقه به قطب جدید پتروشیمی و صنعتی کشور تبدیل می شود و اشتغال زایی قابل توجهی در این استان تحقق می یابد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام*2022**1561** گزارش از: میثم طاهری**انتشار: مژگان توانا

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۸۳۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم

حسن روحانی اظهار داشت: آن‌ها مدعی بودند همه با هم و یکدست هستند، به همدیگر کمک می‌کنند تا مشکلات حل شود. گفتند این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم.

به گزارش سایت حسن روحانی، حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با یادآوری وعده‌های مسئولان فعلی به مردم برای حل مشکلات اقتصادی و مقابله با فساد و راه‌اندازی سریع همه کارگاه‌های تعطیل‌شده اظهار داشت: امروز حتماً آن شرایط ویژه وجود ندارد؛ شرایط فروش نفت هم خیلی فرق کرده است. آن‌ها مدعی بودند همه با هم و یکدست هستند، به همدیگر کمک می‌کنند تا مشکلات حل شود. گفتند این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم.

وی گفت: «در این ۳۰ ماه دولت سیزدهم، ارزش بورس ۴۶ میلیارد دلار تنزل پیدا کرده در حالیکه در ۳۰ ماهه اول دولت یازدهم، ۸٫۵ میلیارد دلار رشد داشت. در ۳۲ ماه دولت یازدهم، قیمت سکه ۱۱ درصد تنزل کرد، نرخ دلار هم در طول ۳ سال اول دولت یازدهم فقط ۹٫۸ درصد افزایش پیدا کرد. در سه سال اول دولت یازدهم رشد پایه پولی ۵۲ درصد بود، اما در این ۳۰ ماه اخیر، ۱۰۰ درصد شده است. تورم ۴۳ درصدی در مرداد ۹۲، در انتهای سال ۹۴ به ۸ درصد رسید و تا فصل اول سال ۹۷ هم تک‌رقمی ماند. بدانید که در تاریخ ایران فقط یک بار تورم ۴۰ درصدی در سه سال پشت سر هم را تجربه کردیم؛ آن هم زمان جنگ جهانی دوم از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۲ بود. شاید سال‌هایی تورم ۴۰ تا ۴۹ درصد هم تجربه کردیم، اما اینکه سه سال متوالی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تورم بالای ۴۰ درصدی باشد را هرگز در ۸۰ سال اخیر تجربه نکرده بودیم.»

دیگر خبرها

  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • بهره‌مندی ۱۲۳ شهر و ۲۴۶۹ روستای استان فارس از گاز
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود
  • امام جمعه تهران: در راهبرد دفاعی ایران، توسعه و گسترش جنگ تعریف نگردیده
  • کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • شوراها رابط بین نظام، مردم و حاکمیت هستند
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • گام اول به سمت دولت تنظیم‌گر برداشته شد