Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@14:10:44 GMT

تمهیدات ویژه برای حفظ امنیت و سلامت انتخابات

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۸۴۷۸۴

به گزارش پارسینه، عبدالرضا رحمانی فضلی در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما افزود: سپردن سرنوشت یک ملت بدست خودش کار بسیار مهمی است.

وی گفت: ما ملتی هستیم که هزاران سال استبداد فرصتی برای اظهار نظر مردم ایجاد نکرد، بزرگترین افتخار این ملت این بود که رعیت شاهان بودند، ولی الان خودشان مسئولانشان را در رده‌های مختلف انتخاب می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وزیر کشور افزود: ما سه انتخابات شوراهای شهر و روستا، ریاست جمهوری و در چهار استان انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی را پیش رو و به تناسب آن سه قانون برای این انتخابات داریم، برای این سه انتخابات به همین نسبت سه هیئت اجرایی و نظارت تشکیل می‌شود، حجم کار در سراسر کشور بسیار بالاست ما فقط هزار و ۱۰۰ هیئت اجرایی داریم متشکل از ۱۱ نفر، که انتخاب این‌ها هم فرایند دقیقی دارد که باید ۳۰ نفر را به هیئت‌های نظارت معرفی کنیم.

رحمانی فضلی افزود: از این تعداد ۸ نفر انتخاب می‌شوند بعلاوه فرماندار، استاندار و رئیس آموزش و پرورش و ... که این تعداد به ۱۱ نفر می‌رسد.

وزیر کشور گفت: حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر عاملین اجرایی و نظارتی انتخابات در سراسر کشور داریم، این تعداد در سراسر کشور حدود ۶۴ نفر دارند، در هر شعبه ۱۷ نفر مستقر هستند که امر نظارت را انجام می‌دهند، بجز نماینده نامزد‌ها که آن‌ها هم در ریاست جمهوری ۶ نفر و در شورا‌ها هم بیشتر هستند.

وی افزود: ما حدود یک سال است که هزار و ۷۰۰ نفر را تحت آموزش داریم، در کنار این آموزش مباحثی را داریم که به شدت تحت مسائل امنیتی هستند مثل برگه ها، تعرفه‌ها و مهر‌ها و ... که اگر یکی از آن‌ها درز کند تخلف ایجاد می‌شود.

رحمانی فضلی گفت: بخش انتظامات انتخابات را ۱۶۰ هزار نفر عهده دارند بجز بحث امنیت که حدود ۳۰۰ هزار نفر را در برمی گیرد از لب مرز تا شوراهای انتخاباتی.

وزیر کشور افزود: در کنار این‌ها موضوع تبلیغات است که صدا و سیما در بخشی از تبلیغات مشارکت دارد آن هم در برنامه نامزدها، اما سطح تبلیغات بسیار وسیع است.

وی گفت: در کنار تبلیغات هم بحث اخذ آراء، شمارش و اعلام نتایج آراء را داریم و هماهنگی که بین بخش‌های گوناگون انتخابات است تحت نظارت وزارت کشور است که صحت و سلامت انتخابات از حیث قانونی بر عهده وزیر کشور است.

رحمانی فضلی افزود: تاکنون توانسته ایم همه زمینه‌ها و بسترهای مناسب را برای برگزاری انتخاباتی سالم، قانونی و با شکوه را فراهم کنیم.

وزیر کشور گفت: در انتخابات امسال ۵۶ ونیم میلیون نفر حائز شرایط رای دادن هستند که تقریبا هر ۵۰ نفر یک نماینده صندوق دارند.

عبدالرضا رحمانی فضلی افزود: این اولین بار است که انتخابات شورا‌ها با ریاست جمهوری یکی شده است.

وی گفت: در تبلیغات با توجه به هماهنگی که در کمیسیون تبلیغات انجام شده شرایط برای نامزد‌ها مشخص است و در کنار آن فضای مجازی در حال حاضر بعنوان یکی از محورهای مهم تبلیغات محسوب می‌شود.

وزیر کشور افزود: شورای عالی فضای مجازی هم تشکیل شده که وزارت کشور را موظف کرده تا دستورالعمل تهیه کند مبنی بر چگونگی کار و تبلیغ در فضای مجازی، آن هم انجام دادیم، در کنار آن برای اولین بار سامانه‌ای به نام بی تاک مخفف بحث تبلیغات انتخاباتی را با کمک مخابرات تشکیل داده ایم که همه نامزد‌ها در این فضا جا و مکانی دارند که مشخصات و شرایطشان را درج می‌کنند.

رحمانی فضلی گفت: از سوی دیگر همه دستگاه هایی که برای این امر هستند مراجعه می‌کنند به بی تاک و عرضه کننده و متقاضی خود را آنجا می‌بینند و مردم هم می‌توانند برای اطلاع گیری به این سامانه مراجعه کنند.

وی افزود: از حیث تبلیغاتی در فضای مناسبی هستیم، از نظر تخلفات هم این بار یک سوم دور قبل تا این لحظه شکایت داشته ایم که این شکایت‌ها در وزارت کشور بررسی وبه قوه قضاییه ارجاع می‌شود.

وزیر کشورگفت: تا این لحظه حدود ۲۰۰ مورد پرونده تشکیل شده که این پرونده‌ها مربوط به شورا‌ها و بدلیل تبلیغات زود رس است یا عدم دارا بودن مدارک لازم برای درج در تبلیغات مانند مدرک و عناوین تحصیلی یا کاری.

رحمانی فضلی افزود: این روز‌ها اتهامات و شائبه‌های گوناگونی مطرح می‌شود که بیشتر هم بخاطر مدیریت فضا یا ایجاد جنگ روانی در روزهای قبل از انتخابات است.

وی گفت: در وزارت کشور طبق قانون بنا را گذاشته ایم بر عدم دخالت و بی طرفی کامل همه مدیران و کارکنان وزارت کشور، زیرا کسی که بخواهد تبلیغ کند باید مرخصی بگیرد و کارش را انجام دهد مانعی هم ندارد.

وزیر کشور افزود: این امر را خودمان و شورای نگهبان و کاندیدا‌ها نظارت می‌کنند، مردم هم گاهی ما را مطلع می‌کنند.

رحمانی فضلی گفت:حدود ۵۰ هزار مدیر در وزارت کشور در سراسر کشور داریم که از این تعداد ممکن است حدود ۵ نفر هم تخلفی کرده باشند که به آن‌ها حتما رسیدگی شده است.

وی افزود: باید بدانیم که اصلا مردم ما تهدید پذیر نیستند و دوره تهدید هم گذشته و تهدید توهین به شعور مردم است.

وزیر کشور گفت: در روستا‌ها و دهیاران مامورینی هستند که توسط شورا‌ها انتخاب می‌شوند و این دهیاران حاکمیتی ندارند که بتوانند با تکیه بر آن کسی را تهدید کنند دیگر اینکه نمایندگان شهرهای دیگر هم تا به حال چنین مواردی را ندیده و نشنیده اند.

رحمانی فضلی افزود: تاکنون درخواست هایی برای راه اندازی کارناوال تبلیغاتی به ما شده که مجوزی داده نشده، اما برای تجمع در فضاهای قابل کنترل مجوز داده شده است.

وی گفت: در ستاد‌ها این امکان وجود دارد که طرفداران نامزد‌ها تجمع کنند و ما هم مانعی برای چنین تجمعی ایجاد نمی‌کنیم، اما اگر بخواهند فراخوان بدهند برای یک ستاد خاص و تجمع مردم، نیازمند این هستند از ما مجوز بگیرند که در اسرع وقت هم مجوز دریافت خواهند کرد.

وزیر کشور افزود:، اما در قانون انتخابات مصوب مجلس، راه اندازی کارناوال و راهپیمایی‌های انتخاباتی ممنوع است.

رحمانی فضلی افزود: توصیه ما به ستادهای انتخاباتی این است که در فضاهای عمومی مانند میادین شهر تجمع ایجاد نکنند، زیرا باعث مزاحمت عمومی می‌شود.

وزیر کشور گفت: مسئولیت ستادهای انتخاباتی با شخص نامزدهاست و بعد رئیس ستاد انتخاباتی پس همه باید رعایت کنند تا از قانون تخطی صورت نپذیرد.

عبدالرضا رحمانی فضلی افزود: باید بدانیم که انتخابات یک راه و روش است حتی قدرت برای ما وسیله است برای تقویت دین خدا و نظام جمهوری اسلامی و خدمت به مردم، نباید در طریق گیر کرد و کاری کنیم که طریق با هدف مقدس همخوانی داشته باشد.

وی گفت: مردم این روز‌ها همه حرف‌ها را می‌شنوند، به فهم مردم ایمان دارم که این فهم و شعور در انتخابات بسیار موثر خواهد بود.

وزیر کشور افزود: اگر در هر حوزه‌ای تخلفی صورت پذیرد گزارش‌ها را روزانه جمع آوری می‌کنیم و به قوه قضاییه و سپس شورای نگهبان ارجاع می‌دهیم تا به آن رسیدگی شود.

رحمانی فضلی گفت: در فضای مجازی با این همه گستردگی واقعا تخلفات کمی داریم آنقدر که حتی قابل چشم پوشی هم هستند.وی افزود: باید به سمتی برویم که با ارزان سازی تبلیغات، نقش پول در تبلیغات انتخاباتی را کم کنیم و بهترین وسیله برای اینکار سامانه بی تاک است.

وزیر کشور گفت: کاندیدا‌ها از ظرفیت صدا و سیما استفاده کنند شاید موثرتر از سفرهای استانی آن‌ها باشد.

رحمانی فضلی افزود: تعداد ۶۴ هزار شعبه در سراسر کشور حاوی ۱۱۷ یا ۱۱۸ هزار صندوق رای گیری خواهیم داشت.

وی گفت: برای ریاست جمهوری از یک سال قبل با شورای نگهبان وارد مذاکره شدیم که رای گیری الکترونیکی را انجام دهیم، اما به دلایلی این اتفاق نیفتاد.

وزیر کشور افزود: انتخابات شورا‌ها فرصت خوبی بود برای آغاز این اتفاق و بنا شد این اتفاق در ۱۴۱ شهر انجام پذیرد، حدود ۳۵ هزار صندوق الکترونیک خواهیم داشت.

رحمانی فضلی گفت: به علت نداشتن سفارتخانه در کانادا، صندوق رای گیری در این کشور را نتوانستیم تعبیه کنیم، زیرا کانادا سفارت هیچ کشور دیگری را به نمایندگی نمی‌شناسد، البته برای این کار مشکل قانونی دارد و از عمد نیست.

وی افزود:، اما حدود ۱۰۲ کشور هستند که ما می‌توانیم انتخابات را انجام دهیم و برای این کار همه مشکلات را رفع خواهیم کرد.

وزیر کشور گفت: نظر سنجی هایی که در کشور ما انجام می‌شود عموماً درست نیست برخی از این نظر سنجی‌ها نظر سازی است و حاشیه سازی می‌کنند.

رحمانی فضلی افزود: تا زمانی که اعلام نتایج تهران حاصل نشود نتیجه دیگر شهر‌ها را اعلام نخواهیم کرد.

وزیر کشور گفت: برای حفظ امنیت، صحت و سلامت انتخابات همه تمهیدات قانونی را انجام داده ایم.

عبدالرضا رحمانی فضلی افزود: در تعرفه‌های ما تقریبا ۱۴ نوع رمز گذاری بکار رفته که به هیچ کس اجازه تخلف را نمی‌دهد.

وی گفت: با روش جدید شورای نگهبان در مورد صحت و سلامت شناسنامه ها، این بار تشخیص هویت در انتخابات هم الکترونیکی شده و قانون هم می‌گوید ملاک شماره ملی است و ما اطلاعات ۸۰ میلیون ایرانی را داریم که اگر شماره ملی درست نباشد فرد اجازه رای دادن ندارد.

وزیر کشور افزود: برای نظارت بر شمارش آراء در مرحله شمارش آراء ۶۴ هزار بازرس را در همه شعبه‌ها مستقر کرده ایم که دقت رابالا ببریم.

رحمانی فضلی گفت: ۶۴ هزار نماینده از شورای نگهبان همراه نمایندگان نامزد‌ها تا لحظه آخر جمع بندی آراء حضور خواهند داشت.

وی افزود: چنانچه برخی بعد از اعلام نتایج، نسبت به آراء اعتراض داشته باشند قانون می‌گوید تا سه روز فرصت دارند اعتراض یا شکایت خود را به شورای نظارت ارسال کنند تا به آن رسیدگی شود.

وزیر کشور گفت: تخطی از قانون می‌تواند سبب شکستن اخلاق و قانون شود، پس باید از قانون تمکین کرد.

رحمانی فضلی افزود: برای نظارت هر چه دقیق‌تر بر روند انتخابات، کمیته امنیتی داریم که اطلاعات مختلف را از همه دستگاه‌ها برای کنترل کاملتر دریافت می‌کند و بعد از نتیجه گیری دستور اجرا می‌دهد.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۸۴۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری

به گزارش قدس آنلاین، وزرای بازرگانی و نفت پاکستان امروز در پایگاه هوایی نورخان در مجاورت شهر اسلام‌آباد از هیات بلندپایه تجاری سعودی استقبال کردند.

هیات سعودی به ریاست معاون وزیر سرمایه‌گذاری این کشور متشکل از ۵۰ نفر از مسوولان ارشد شرکت‌های تجاری، سرمایه‌گذاری مرتبط با حوزه‌های انرژی، کشاورزی، فناوری اطلاعات، پتروشیمی، بندرگاه، پالایشگاه، معاون، مخابرات و راه و ارتباطات است.

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان درحالی انجام می‌شود که شهباز شریف نخست وزیر پاکستان هشتم اردیبهشت امسال و برای دومین بار به عربستان رفت؛ جایی که وی علاوه بر شرکت در اجلاس ویژه مجمع جهانی اقتصاد با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دیدار کرد.

علاوه بر این، پاکستان در بیست و هشتم فروردین میزبان فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان و هیات بلندپایه اقتصادی همراه وی بود. در این بازدید، مسوولان عربستانی قول افزایش سرمایه‌گذاری در پاکستان و ترغیب شرکت‌های بزرگ تجاری سعودی برای ورود به بازار پاکستان را دادند. سفر امروز هیات دیگری از عربستان در نتیجه توافق اخیر ۲ کشور برای گسترش تعاملات تجاری و یافتن فرصت‌های سرمایه‌گذاری عربستان در پاکستان صورت می‌گیرد.

روابط عمومی وزارت بازرگانی پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که هیات سعودی از سوی جام کمال خان وزیر بازرگانی و مصدق ملک وزیر نفت پاکستان مورد استقبال قرار گرفت و قرار است در طول سه روز آینده مسوولان ۳۰ شرکت پاکستانی با طرف‌های سعودی خود پیرامون سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌های مشترک مذاکرات کنند.

وزیر بازرگانی پاکستان در این خصوص اعلام کرد که هر ۲ کشور توانمندی‌ها و ظرفیت‌های متقابل را برای شناسایی راهکارهای سرمایه‌گذاری و اشتغال زایی تبیین خواهند کرد.

ترافیک سفر مقامات پاکستان و عربستان سعودی به کشورهای یکدیگر به ویژه از زمان آغاز به کار دولت شهباز شریف به خوبی نشانگر عمق روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری مابین اسلام‌آباد و ریاض و همچنین میل و اشتیاق پاکستان به توسعه روابط به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با عربستان دارد.

در نقطه مقابل برخی از منتقدان در پاکستان معتقدند، عربستان چندین بار از سرمایه‌گذاری‌های مختلف در پاکستان صحبت کرده است، ولی تا به حال هیچ نتیجه ملموسی نداشته است. با این حال در آذرماه گذشته عربستان سپرده گذاری ۳ میلیارد دلاری خود در بانک مرکزی پاکستان را با هدف حمایت از بهبود معیشتی این کشور برای یکسال دیگر تمدید کرد.

سال گذشته دولت پاکستان با حمایت ارتش این کشور شورایی موسوم به «شورای ویژه تسهیل سرمایه‌گذاری SIFC» را تشکیل داده که هدف اصلی آن تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان به ویژه از جانب کشورهای حوزه خلیج فارس است و نقش ارتش نیز به عنوان تضمین دهنده سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان تعریف شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تمهیدات لازم برای امنیت انتخابات دور دوم مجلس در آبادان اعمال شد
  • نامه رئیس فدراسیون به وزیر ورزش و جوانان درباره تمهیدات فدراسیون برای فصل آینده لیگ برتر
  • تمهیدات لازم برای اربعین از سوی کشور عراق اندیشیده می شود
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • سردار علی فضلی از مناطق راهیان نور بازدید کرد
  • دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است/ ان‌شاءالله شاهد انتخابات میان دوره‌ای با شکوه باشیم
  • رئیس جمهور در نشست مشترک هیأت دولت با استانداران: دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد/ تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده توسط سپاه / وزیر کشور: قوه قضائیه مسئول است