Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-25@05:36:26 GMT

درمان وسواس با استفاده از طب هومیوپاتی

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۸۹۰۵۴

سرویس سلامت و پزشکی بی باک؛ بخش مهمترین عناوین:

یکی از کاربران سلامانه پرسیده‌اند من وسواس چک کردن قفل پیدا کرده‌ ام. البته خودم دلیلش را می‌دانم اما این موضوع کم‌کم دارد برایم دردسرساز می‌شود. چون مادرم هم وسواس شست‌وشو دارد. می‌خواستم بدانم آیا با هومیوپاتی می‌توان وسواس را درمان کرد، یا نه؟

دکتر مهرداد اخوان‌بهبهانی، متخصص علوم اعصاب و روان و عضو ممتاز انجمن هومیوپاتی گفت‌وگو با پایگاه خبری «سلامانه» به این سوال پاسخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با داروهایی کاملا طبیعی می‌توان تاثیرات سوء و درازمدت استرس‌ را کاهش داد
وسواس یک بیماری فکری پیشرونده است. در این بیماری فرد علی‌ رغم میل باطنی خود کارهایی تکراری را انجام می‌دهد. ابتدا انجام این کارها برای او جنبه آرامش‌بخشی دارد تا بتواند بر اضطراب درونی‌اش غلبه کند اما به تدریج کنترل تکرار این رفتار از دست او خارج شده و انجام ندادن آن خود منجر به اضطراب می‌شود.

متاسفانه تا به امروز روش‌های تنبیه و تشویق در کنترل رفتارهای وسواسی موفق عمل نکرده‌اند. اما متخصصین علوم اعصاب در سال‌های اخیر نکات جالبی در مورد این بیماری کشف کرده‌اند. آنها با مطالعه قسمت فرونتال (پیشانی) مغز و ارتباطات آن با هسته‌های قاعده‌ای دریافته‌اند که این مداراها در افراد نقش کنترلی روی حرکات ظریف دست‌ها و پاها دارد. در صورتی که این مدارات نورونی بیش از حد فعالیت شوند، فرد تمایل به انجام کارهای وسواسی پیدا می‌کند. تحقیقات آنها پیشنهاد می‌کند برای کاهش وسواس باید این مدار نورونی از فعالیت باز داشته شود.

پیشنهاد این متخصصین، به کارگیری روش Deep Brain Stimulation است. در این روش سیم نازکی به این ناحیه از مغز متصل شده و سر دیگر سیم به یک باطری در بیرون از مغز متصل می‌شود. روش کار بسیار ساده است. تحریک الکتریکی ضعیف اما مداوم این ناحیه از مغز سبب کاهش رفتار و افکار وسواسی می‌شود.
اما  در هومیوپاتی، روش درمان کاملا متفاوت است. پزشک هومیوپات به جای تمرکز روی رفتار وسواسی سعی می‌کند علت ایجاد اضطراب را در فرد پیدا کند. این علت هر چه باشد، رفع آن می‌تواند فرد را آرام کرده و به او یادآوری کند دیگر دلیلی برای انجام آن رفتار وجود ندارد.

خوشبختانه در بسیاری از موارد علت بیماری وسواس آنگونه که به نظر می‌رسد، چندان پیچیده نیست. وجود یک یا دو والد سخت‌گیر و کنترل‌گر در منزل، جو متشنج خانه در سنین کودکی، پس زده شدن عاطفی از سوی والدین. مواردی از این قبیل عوامل شایع ایجاد وسواس در سنین نوجوانی و جوانی هستند.

هومیوپاتی با کمک داروهایی کاملا طبیعی سعی می‌کند تاثیرات سوء و درازمدت این استرس‌ها بر زندگی افراد را تا حد امکان کاهش داده و به این ترتیب بیماری وسواس را درمان کند. متاسفانه هومیوپاتی نیز محدودیت‌هایی دارد. مثلا افراد مسنی که وسواس دارند معمولا به این درمان پاسخ مناسبی نمی‌دهند. اما در مورد جوان‌ترها پاسخ راضی‌کننده است.

 √  از طب هومیوپاتی چه می دانید؟

√ واقعا هومیوپاتی یک درمان است یا در واقع یک تلقین؟

√ طب هومیوپاتی را چقدر می شناسید؟

سلامانه

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۸۹۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت‌های سخت افزاری و نرم افزاری حوزه درمان اردبیل مطلوب است

سیدحامد عاملی در حاشیه آیین بهره‌برداری از پایگاه سلامت شماره ۳۰ اردبیل اظهار کرد: پیشرفت در سخت‌افزار و نرم‌افزار سلامت با اولویت پیگیری می‌شود و با تمام توان پیگیر نیازمندی‌های بخش سلامت اسان اردبیل هستیم.

او از غربالگری ۸۰۰ هزار نفر از جمعیت استان در پویش ملی سلامت خبر داد و خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری در بخش بهداشت و سلامت هدف و رویکرد اصلی ما در اردبیل است و اولویت این بخش نسبت به درمان حایز اهمیت است.

استاندار اردبیل با اشاره به توسعه و گسترش مراکز بهداشت و سلامت و کاهش چشمگیر مرگ و میر نوزادان در اردبیل خبر داد و تصریح کرد: احداث دو مرکز تخصصی درمان ناباروری در استان اردبیل پیگیری می‌شود.

عاملی با قدردانی از فعالان حوزه سلامت در اردبیل گفت: بخش بهداشت و سلامت مقدم بر بحث درمان است و هر چقدر در این بخش سرمایه‌گذاری کنیم هزینه کمتری در حوزه درمانی خواهیم کرد.

او افرود: خوشبختانه در سطح استان اردبیل اقدامات مطلوبی در بخش بهداشت و سلامت انجام شده به طوری که شاهد توسعه و گسترش مراکز بهداشت و سلامت در استان هستیم.

استاندار اردبیل با بیان اینکه پروژه‌های متعدد درمانی در اردبیل در دست احداث است، افزود: به زودی شاهد بهره برداری از این پروژه‌ها در این خواهیم بود.

عاملی بیان اینکه استان پیش از این در بحث مرگ‌ومیر نوزادان رتبه اول را داشت، تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات انجام یافته و همچنین گسترش فعالیت‌های خانه‌های بهداشت، مرگ و میر نوزادان کاهش چشمگیری یافت به طوری که اکنون رتبه استان اردبیل در این بخش چهاردهم کشور است.

او با اشاره به پیشرفت‌های به دست آمده در زمینه درمان ناباروری بیان کرد: مشکلات متعددی در زمینه ناباروری در استان اردبیل وجود داشت که خوشبختانه با احداث دو مرکز تخصصی درمان ناباروری در استان اردبیل اکنون مشکلات در این زمینه به حداقل رسیده و پیشرفت‌های چشمگیری نیز حاصل شده است.

استاندار اردبیل غربالگری جامع انجام شده طی سال گذشته در استان اردبیل را یادآور شد و بیان کرد: نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر در سطح استان اردبیل طی سال گذشته در قالب طرح جامع غربالگری دیابت و فشار خون بررسی شدند که از این تعداد ۲۲ هزار نفر به عنوان افراد مشکوک به بیماری دیابت و فشار خون شناسایی و روند درمان خود را آغاز کردند.

عاملی گفت: سال گذشته خدمات حوزه سلامت به صورت رایگان در شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر استان اردبیل ارائه شد که امسال نیز براساس توافقات انجام یافته قرار است این خدمات رایگان برای شهر‌های بالای ۲۰ هزار نفر نیز ارائه شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟
  • بازسازی اورژانس‌ها در اولویت قرار گرفت
  • انجام ۱۸۰ هزار عمل جراحی در تعطیلات نوروز
  • ناوگان اورژانس دیر با کمک خیرین تجهیز می‌شود
  • وسواس فکری چیست و چطور درمان می‌شود؟
  • غربالگری ۸۰۰۰۰۰ نفر از جمعیت استان اردبیل
  • پیشرفت‌های سخت افزاری و نرم افزاری حوزه درمان اردبیل مطلوب است
  • اعزام بیمار از خارگ با یک بالگرد عملیاتی انجام شد