Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-28@11:34:15 GMT

12 نشانه‌ از اختلال اضطرابی همسر

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۹۶۰۱۱

12 نشانه‌ از اختلال اضطرابی همسر

مهم‌ترین نشانه اختلال فراگیر اضطرابی نگرانی بسیار شدید در مورد هر چیز کوچک و بزرگی است.

به گزارش گروه رسانه های بی‌باک، همسرتان دائم نگران است و بابت چیزهای به ظاهر ساده دچار استرس می‌شود؟ آیا قبل از هر جلسه کاری ضربان قلبش بالا می‌رود و دهانش خشک می‌شود یا نمی‌تواند در جمع صحبت کند؟ آیا به شدت کمال‌گراست و برای انجام یک کار کوچک ساعت‌ها وقت صرف می‌کند؟ آیا همیشه به خودش شک دارد؟ همه این‌ها جزو علائمی هستند که می‌توانند فرد را در گروه مبتلایان به اختلال اضطرابی قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این اختلال چیست و از کجا بفهمید که همسرتان به این اختلال مبتلاست و نیاز به کمک دارد؟ حالا این سوال مهم پیش می‌آید که چه زمانی اضطراب تبدیل به یک اختلال می‌شود؟ شناخت این تفاوت کار ساده‌ای نیست زیرا اضطراب خود را در قالب اشکال مختلف مثل حملات پانیک، فوبیا و اضطراب اجتماعی نشان می‌دهد. واقعیت این است که تشخیص یک اختلال اضطرابی با اضطراب عادی که بخشی سازنده‌ای از روان انسان به شمار می رود، کار سخت و دشواری است. ولی 12 علامت وجود دارد که می‌تواند به ما نشان دهد که طرف مقابلمان دچار این اختلال است و نیاز به کمک روان شناس دارد.

اگر همسرتان مدام دچار نگرانی‌های شدید است

مهم‌ترین نشانه اختلال فراگیر اضطرابی نگرانی بسیار شدید در مورد هر چیز کوچک و بزرگی است. اما وقتی می‌گوییم شدید، منظورمان دقیقا چقدر شدید است؟ اگر همسر شما از شش ماهه گذشته و در بیشتر روزهای هفته از افکار مضطربانه رنج می‌برد و سطح اضطرابش آن قدر بالا بوده که این اضطراب فعالیت روزانه‌اش را مختل می‌کند. یادتان باشد که تفاوت اصلی میان اختلال اضطرابی و اضطرابی عادی در آن است که سطح هیجانی اضطراب در افراد مبتلا به این اضطراب چنان بالا می‌رود که فرد مبتلا رنج بسیار زیادی را تحمل و احساس می‌کند. در وظایف روزمره‌اش ناکارآمد است و نمی‌تواند از عهده کارهای هرچند کوچک هم بر بیاید.

اگر همسرتان از مشکلات خواب رنج می‌برد

تفاوت مشکلات خواب ناشی از اختلال اضطرابی و اختلال خوابی که به دلیل افسردگی به وجود می‌آید، در این است که اضطراب باعث می‌شود همسر شما به سختی به خواب برود یا وقتی می‌خوابد زود از خواب بپرد اما اگر افسرده باشد، تعادل خوابش دچار مشکل می‌شود یعنی یا مبتلا به بی‌خوابی شده یا خیلی زیاد می‌خوابد. اگر همسر شما هم بنا به دلایلی از جمله مسائل مالی یا مشکلات خانوادگی یا اصلاً بدون هیچ دلیل خاصی، مشکلات خواب را تجربه می کند، احتمال دارد که مبتلا به اختلال اضطرابی باشد.

اگر همسر شما ترس غیرمنطقی دارد

منظور از ترس غیرمنطقی چیست؟ تصور کنید که همسرتان به شما می‌گوید به این دلیل از سوار هواپیما شدن می‌ترسد که ممکن است هواپیما سقوط کند و او کشته شود. در این شرایط واکنش شما چیست و به او چه می‌گویید؟ طبیعی است که هرکس زمانی که سوار هواپیما می‌شود قدری ترس در دل خود دارد اما اینکه این ترس به صورت کلی مانع سوارشدن به هواپیما بشود، موضوع کاملاً متفاوتی است. این ترس فوبیا نامیده می‌شود که انواع مختلفی دارد و شاید معروف‌ترین نوع فوبیا، ترس از حیوانات باشد مثلاً فردی را تصور کنید که به شدت از گربه یا مار می‌ترسد.

اگر همسرتان مدام دچار تنش‌های عضلانی می‌شود

تنش عضلانی دائمی معمولاً همراه همیشگی اضطراب است. این نشانه گاهی آن چنان طولانی می‌شود و هر روز و هر ساعت همراه فرد است که بعد از مدتی کاملاً طبیعی به نظر می‌رسد. شاید فرد بتواند به کمک نرمش سبک عضلات خود را آرام کند اما این راه حل دائمی به شمار نمی‌رود و فرد باید حتماً به روانشناس بالینی یا روان پزشک مراجعه کند تا مشکل به صورت ریشه‌ای درمان شود.

اگر همسرتان از سوءهاضمه مزمن رنج می‌برد

درست است که اضطراب در ذهن کلید می‌خورد اما معمولاً خودش را در قالب تغییرات فیزیکی مثل سوء هاضمه مزمن، نشان می‌دهد. سندروم روده تحریک پذیر که معمولاً نشانه‌هایی نظیر دل درد، نفخ، یبوست و اسهال دارد، یکی از اصلی‌ترین سندروم های ناشی از اختلالات اضطرابی است. البته دلیل سندروم روده تحریک پذیر همیشه اضطراب نیست ولی زمانی که این دو با هم همراه می‌شوند، شرایط دردناکی را برای فرد مبتلا به وجود می‌آورند.

اگر همسرتان از صحبت کردن در جمع می‌ترسد

تقریباً هرکسی زمانی که می خواهد روی یک صحنه یا در مرکز یک جمع قرار بگیرد و برای دیگران سخنرانی کند و یا حتی در یک جمع کوچک بحثی را شروع کند، قدری احساسی ناخوشایند در معده‌اش دارn. اما اگر ترس آن قدر قوی باشد که با هیچ تمرینی یا کمکی نتوان آن را کم کرد، در آن صورت می‌توانیم بگوییم که فرد در سطوحی از اختلال اضطراب اجتماعی قرار دارد که به آن فوبیا اجتماعی هم گفته می‌شود. آیا همسرتان مدام نگران است که در جمع می‌توانند کار خود را درست انجام دهد یا نه، آیا حتی وقتی هم که آن رویداد یا موقعیت را با موفقیت سپری کرده، تا مدتی ذهنش را درگیر این موضوع می‌کند که چگونه توسط دیگران قضاوت شده یا دیگران بعد از جلسه در مورد او چه گفته‌اند؟ در این صورت شاید بد نباشد به او توصیه کنید که برای درمان اختلال اضطرابی به روان شناس مراجعه کند.

اگر همسرتان کم روست

اختلال اضطراب اجتماعی فقط وقتی که قرار است در یک جمع صحبت کنید یا مرکز توجه یک گروه باشید به سراغ شما نمی‌آید، بلکه در بسیار از موارد، حتی ممکن است در گفتگوهای روزانه با افراد مختلف هم خودش را نشان می‌دهد. افرادی که از این اختلال رنج می‌برند، در این موقعیت‌ها به شدت عرق می‌کنند، نمی‌توانند به درستی صحبت کنند یا مدام تپق می‌زنند یا دچار لکنت می‌شوند یا تند تند پلک می‌زنند و رشته کلام از دستشان خارج می‌شود. این علائم باعث می‌شود که افراد در مواجه با اشخاص جدید، حفظ کردن رابطه و موقعیت‌های اجتماعی و کاری خود دچار مشکل شوند.

اگر همسرتان دچار حملات پانیک می‌شود

همسر شما در این حالت ممکن است ترس شدیدی را به همراه احساس ناامیدی زیاد تجربه کند که این هیجانات با علائم فیزیکی مثل مشکلات تنفسی، ضربان قلب شدید، بی حسی دستان و انگشتان، عرق کردن، ضعف و سرگیجه، درد قفسه سینه، دل درد و احساس گرما و سرما شدید همراه می‌شود. همان طور که احتمالاً می‌دانید علائم فیزیکی حملات پانیک بسیار شدید و حتی فلج کننده است به طوریکه فرد برای چند دقیقه کاملاً خلع سلاح می‌شود. البته کسانی که از حملات پانیک رنج می‌برند الزاماً دچار اختلال اضطرابی نیستند، اما ممکن است این دو اختلال با هم حضور داشته باشند. قسمت دردناک این اختلال این است که افراد مبتلا به پانیک همیشه در این ترس به سر می برند که چه زمان، در کجا و چرا حمله بعدی ممکن است برایشان رخ دهد بنابراین به اجبار از حضور در مکان‌هایی که قبلاً حملات پانیک به آنها دست داده بوده، اجتناب می‌کنند.

اگر همسرتان مدام به گذشته فلاش بک می‌زند

فلاش بک به خاطرات آسیب رسان و دردناک گذشته – نظیر یک تصادف یا مرگ یکی از اعضای خانواده – یکی از مهم‌ترین نشانگان اختلال استرس پس از سانحه است. اختلال استرس پس از حادثه شباهت زیادی با اختلال اضطرابی دارد ولی به تازگی از زیرمجموعه اضطراب خارج شده و به عنوان اختلالی مجزا مورد بحث قرار می‌گیرد. به صورت کلی یادآوری حوادث تلخ گذشته باعث می‌شود که افراد از ورود به مکان یا موقعیت‌هایی که یادآور آن واقعه تلخ است، اجتناب کنند.

اگر همسرتان بیش از حد کمال گراست

شاید سؤالی که برای شما پیش بیاید این است که مگر می‌شود کمال گرایی، آسیب زا باشد؟ و شاید باور این موضوع برایتان سخت باشد، اما یک از اصلی ترین دلایل تجربه هیجان اضطراب، همین کمال گرایی است. فرد کمال گرا آن قدر نگران قضاوت دیگران در مورد کار خودش است که گاهی چندین برابر زمان مورد نیاز را صرف کاری می کند که می توانست در مورد کوتاه‌تری انجام شود و فرد در تمام این مدت انواع و اقسام سطوح اضطرابی را تجربه می کند.

اگر همسرتان افکار یا رفتارهای وسواس گونه دارد

اختلال وسواسی – خبری اختلالی است که مبتلایان به آن، وسواس فکری و افکار مزاحم را در غالب رفتارهای جبری نشان می‌دهند. این رفتارهای جبری می‌تواند به صورت فکری یا فیزیکی (شستن مدام دست و مرتب کردن اشیا داخل خانه) و... خود را نشان دهد. افکار وسواسی و رفتارهای جبری می‌تواند زندگی فرد و اطرافیانش را به طرز کاملاً مشخصی تحت تأثیر قرار دهد و حتی روی زندگی زناشویی شما هم اثر بگذارد. معمولاً رفتارهای جبری شیوه‌ای است که فرد به کمک آن خود را از شر افکار وسواسی و اضطرابی که در پشت آن پنهان شده است، خلاص می‌کند.

اگر همسرتان به خودش شک دارد

شک و تردید مداوم یکی دیگر از نشانگان اختلال اضطرابی است. افرادی که اسیر شک و تردید به خود هستند، معمولاً از مشکلات هویت رنج می‌برند چون برایشان بسیار سخت است که در مورد موضوعی نسبت به خودشان، به قطعیت برسند و دائماً به گزینه‌های دیگر فکر می‌کنند. معمولاً اختلال اضطراب فراگیر و اختلال وسواسی – جبری دو حوزه ای است که این ویژگی به آن تعلق می‌گیرد.

منبع:فردانیوز

سایر رسانه‌ها


-----------------------------------------------------------------------------

برای ورود به گلبرگها بعنوان جامع‌ترین مجله اینترنتی در حوزه سلامت و خانواده بر روی تصویر ذیل کلیک کنید!

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۹۶۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟

به گزارش خبرآنلاین ،اگر متوجه شدید که به مکمل های ملاتونین معتاد شده اید یا از عوارض جانبی آنها رنج می برید، باید با پزشک خود تماس بگیرید.

چه مدت طول می کشد تا ملاتونین وارد بدن شود؟

باشگاه خبرنگاران جوان در خبری نوشت:با دوز توصیه شده ملاتونین (۱-۳ میلی گرم)، حدود ۱-۲ ساعت طول می کشد تا القای خواب شکل بگیرد؛ بنابراین، شما باید مکمل ملاتونین را ۲ ساعت قبل از خواب مصرف کنید.

اگر می خواهید ملاتونین مصرف کنید تا دچار جت لگ (پرواز زدگی) نشوید، باید از چند روز قبل از سفر شروع به مصرف قرص کنید. هنگامی که به منطقه زمانی جدید رسیدید، ۲ ساعت قبل از رفتن به رختخواب از داروهای خواب آور ملاتونین استفاده کنید.

ملاتونین چیست؟

ملاتونین یک هورمون طبیعی است که در چرخه خواب و بیداری شما نقش دارد و عمدتا توسط غده صنوبری واقع در مغز سنتز می شود.

ملاتونین در پاسخ به تاریکی آزاد می شود و توسط نور سرکوب می شود. با غروب خورشید و افزایش تاریکی، غده صنوبری شروع به ترشح ملاتونین می‌کند که معمولاً بعد از ساعت ۹ شب اتفاق می‌افتد. افزایش سطح ملاتونین در خون سیگنال‌هایی را به مغز ارسال می‌کند که هوشیارتر شود و احساس خواب آلودگی کند.

ترشح ملاتونین در نیمه های شب (بین ساعت ۲ تا ۴ بامداد) به اوج خود می رسد و در نیمه دوم شب به تدریج کاهش می یابد. نزدیک به ۸۰ درصد ملاتونین در شب سنتز می شود.

تولید و ترشح ملاتونین در پاسخ به نور خورشید شروع به کاهش می کند و باعث می شود شما هوشیار باشید و صبح از خواب بیدار شوید.

برای افراد مبتلا به مشکلات خواب، ملاتونین به عنوان مکمل خواب به شکل قرص، مایعات و جویدنی در دسترس است.

کدام غذاها حاوی ملاتونین هستند؟

به دلیل محتوای ملاتونین، غذاها و مایعات زیر می توانند شما را سریعتر بخوابانند و کیفیت خواب شما را بهبود بخشند:

گوجه فرنگیها گردو بادام ها زیتون برنج جو توت فرنگی گیلاس شیر گاو موز آناناس پرتقال

استفاده از مکمل های ملاتونین چه شرایطی دارد؟

مشکلات زیر می تواند از مصرف مکمل های ملاتونین سودمند باشد:

جت لگ: سفر در چندین منطقه زمانی باعث ایجاد جت لگ می شود و الگوی خواب شما را مختل می کند.

اختلال خواب شیفت کاری: اختلال نوبت کاری می تواند ناشی از کار در شیفت های شب، شیفت های چرخشی یا حتی شیفت صبح زود باشد که منجر به کم خوابی و ناتوانی در به خواب رفتن در مواقع ضروری می شود.

بی خوابی: مشکل در به خواب رفتن یا ماندن در خواب

اختلال فاز خواب تاخیری (DSPD): شما نمی توانید سریع بخوابید، بنابراین در نهایت بعد از نیمه شب بیدار می مانید و در صورت نیاز صبح زود بیدار می شوید.

پزشکان همچنین مکمل های ملاتونین را برای شرایط زیر توصیه کرده اند:

اختلالات خواب و برخی اختلالات رشدی و رفتاری در کودکان

اختلالات خواب در بزرگسالان که بیماری های آلزایمر، زوال عقل، اختلالات دوقطبی، روان‌گسیختگی و یا افسردگی و ...دارند

قبل و بعد از جراحی برای کاهش اضطراب

چه کسی می تواند ملاتونین تجویز کند؟

ملاتونین یک مکمل غذایی در نظر گرفته می شود. این بدان معناست که نسبت به داروهای بدون نسخه یا بدون نسخه، توسط FDA تنظیم می شود.

ملاتونین گاهی اوقات توسط متخصص اطفال برای شرایط خاص سلامتی یا رفتاری تجویز می شود. این شرایط شامل:

اختلال نقص توجه و بیش فعالی ( ADHD ) و بی خوابی

آسم

اختلال طیف اوتیسم

درماتیت آتوپیک

در بزرگسالان، ملاتونین ممکن است به کسانی که دچار جت لگ هستند کمک کند

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899694

دیگر خبرها

  • ۷ نشانه که می گوید باید کسی که دوستش دارید را ترک کنید
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • نشانه‌های آمادگی برای ازدواج در دختران
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟
  • چطور جلوی بیرون ریختن آب دهان در خواب را بگیریم؟