Web Analytics Made Easy - Statcounter

نامزد ریاست‌جمهوری گفت: آقای روحانی! و آقایان نامزدها! اطلاعات من از اشخاص قابل قیاس با بقیه نیست فردی که می‌خواهد رئیس جمهور شود باید ظرفیت داشته باشد.

به گزارش «قدس آنلاین»، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در جمع مردم رشت سخنرانی کرد.

حجت‌الاسلام رئیسی در اجتماع عظیم مردم رشت اظهار داشت: به مردان و زنان غیرتمند خطه گیلان و از نسل میرزا کوچک خان سلام عرض میکنم، در کشور ما اگر ارامش داریم و سایه جنگ از کشور دور شده به برکت حضور غیرتمندانه مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه حضور مردم با بصیرت از مولفه‌های قدرت است و کلید باز شدن قفل کسب و کار به دست ملت و جوانان است، ادامه داد: تاکنون بیگانگان برای هیچ کشوری گره گشا نبودند که ما دومی باشیم.

*نماد ما کارت ملی است

وی با تاکید بر اینکه باید به جوانان میدان داد و در دولت کار و کرامت بنا داریم از مدیران جوان که توانایی حل مشکلات را دارند استفاده کنیم، گفت: نماد ما کارت ملی است، یعنی خط کشی‌ای که سنی و شیعه را از هم جدا کند در دولت ما جایی ندارد.

رئیسی افزود: دولت وظیفه صیانت از شئونات و کرامت را برای زنان و کشاورز و اقوام را دارد، ‌خدا کرامت داده نه دولت‌ها، ‌ امروز با وجود ثروت فراوان گیلان و خاک حاصل‌خیز و منابع و نیروی انسانی متراکم آیا شان این استان و جایگاه استان فقر است؟ چرا دختر و پسر تحصیلکرده گیلان باید بیکار باشد؟ گیلان می‌تواند قطب کشاورزی، صنعتی و گردشگری شود.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: ایران سی هزار کیلومتر با دریا ارتباط دارد اما دو درصد سهم از تجارت دریا دارد. آیا نمی توانیم اقتصاد دریا را فعال کنیم. برنج، چای و زیتون کشور از دست رنج کشاورزان گیلانی است. استانی که می تواند صادرات چای داشته باشد چرا باید بیکار داشته باشد. کسی، که جای استان را مصرف کرده باشد سراغ چای خارجی نمی رود.

به گفته وی امروز کشاورزی برخورداری از فناوری تولید را با صرفه می‌کند نه اینکه کشاورز جنس را هزار تومان می‌فروشد اما در تهران آن را ۱۰ برابر می‌فروشند، در کنار کشاورز چهار نفر می تواند با فعال کردن صنایع تبدیلی شاغل شود.

رئیسی تصریح کرد: آقایان می‌گویند چگونه می‌خواهید شغل ایجاد کنید. ما می‌گوییم طبق قانون باید یک میلیون شغل ایجاد کرد. اگر شما نمی توانید چرا کاندید شدید؟

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: مشکل کشور ما نقدینگی نیست که شصت درصد کارخانجات استان گیلان تعطیل شود.

* نساجی و ابریشم گیلان زبانزد بوده است اما امروز کجاست؟

وی افزود: نساجی و ابریشم گیلان زبانزد بوده است اما امروز کجاست؟ در این دولت هفتصد هزار میلیارد نقدینگی تولید شد. وزیر صنایع می گوید با صد هزار میلیارد می توان از تعطیلی کارخانه جلوگیری کرد. پول را به چه افرادی دادید؟ پانصد هزار میلیارد را به افرادی دادند که پول را در بانک گذاشتند و سود ان را گرفتند.

رئیسی تاکید کرد: بنده زبان کسانی هستم که سخنشان شنیده نمی شود و روزنامه ندارند. آیا یک فرهنگی حق دارد که از صندوق خود وام بگیرد؟ وقتی صندوق به یغما می رود فرهنگیان چه کنند؟


کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تاکید کرد: فساد در کشور فراجناحی شده و فکر می‌کنیم مردم توان شنیدن اخبار فساد را ندارند. می توان با سامانه جامع اطلاعاتی فساد و واردات را کنترل کرد؟ مناقصه و قراردادهای اقتثادی و تسهیلات را شفاف کنید؟ چه عیبی دارد که مردم بدانند. اقتصاد را پشت ویترین شیشه ای و شفاف بگذارید.

وی تصریح کرد: ۱۱ میلیون جوان آماده ازدواج باید وام بگیرند. دولت موافق نبود اما مجلس تصویب کرد. وام صفردرصدی گرفتند و در ماه ده میلیارد سود ان را گرفتند. آیا ما و شما می توانیم از این وام های صفر درصدی بگیریم. اگر دو نفر از بد حسابان پول خود را پس دهند وام ازدواج قابل پرداخت است.

*باید عهد ببندیم امنیت ملی و منافع شخصی را فدای منافع ملی نکنیم

رئیسی ادامه داد: دولت یارانه عده‌ای را حذف کرد اما در این چند روزه دعوت به پرداخت یارانه کردید، به دهداران گفته‌اید بیایند وام بگیرند. مگر منابع کم نبود؟ ای کاش کل چهار سال مثل این چند ماه بود. آقایان مردم عقل و شعور دارند؛ آقای روحانی! و آقایان کاندیدا! اطلاعات من از اشخاص قابل قیاس با بقیه نیست فردی که می‌خواهد رئیس جمهور شود باید ظرفیت داشته باشد، باید در نگاه‌ها منافع ملی را بر منافع شخصی ترجیح داد، باید عهد ببندیم امنیت ملی و منافع شخصی را فدای منافع ملی نکنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: آقایان می‌گویند شما دیپلماسی بلد هستید؟ می گوییم دیپلماسی یعنی چه، یعنی برقراری روابط خارجی با کشورهای دیگر در جهت تسهیل ارتباطات ورای رونق دادن به اقتصاد، فرهنگ و اصول و مبانی کشور. یعنی رابطه ما با عراق چقدر خوب است و بازار عراق چقدر دست ماست و چقدر دست ترکیه است، مگر رابطه ما با عراق خوب نیست؟ ما می گوییم سهم ایران در ۲۳۰۰ میلیارد دلار تجارت منطقه چقدر است. ما معتقدیم وزارت خارجه باید این کار را انجام دهد.

*معطل کردن اقتصاد به یک قرارداد درست نیست

وی افزود: اگر دیپلماسی به این معناست که به کشورهای بیگانه گفته شود اگر هوای جریان ما را نداشته باشید ما در انتخابات شکست می خوریم، ما این دیپلماسی را بلد نیستیم، بند کردن و معطل کردن اقتصاد به یک قرارداد و حتی آب خوردن مردم به اقتصاد درست نیست اما اگر این را اقتصاد می دانید ما بلد نیستیم.

رئیسی اضافه کرد: معطل کردن اقتصاد به یک قرارداد و حتی آب خوردن مردم به اقتصاد درست نیست اما اگر این را اقتصاد می دانید ما بلد نیستیم؛ قلب راکتور را بتن ریختید و بعد آژانس عمل به تعهدات ما را تایید کرد و نوبت طرف مقابل است. ما فکر می کنیم این دولت نمی‌تواند چک برجام را نقد کند اما دولت انقلابی و جهادی توان این کار را دارد که طرف غربی را وادار کند به تعهدات خود عمل کند. ما چک برجام را نقد می‌کنیم.

*ما وضعیت فعلی برای مردم را قابل تحمل نمی‌دانیم

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: ما وضعیت فعلی برای مردم را قابل تحمل نمی‌دانیم و به گذشته برنخواهیم گشت. آنکه در خط امام باشد برای من ارزشمند است، تقسیم بندی نکنید. فرای گروه‌ها و اقوام بنا داریم از همه برای رفع مشکلات استفاده کنیم.

* ما دیواری بلند بین اختلاس گران و چپاولگران و مردم خواهیم کشید

وی با بیان اینکه رکود یعنی کاسب درآمد قبلی را ندارد و مالیات بر ارزش افزوده قانون است اما بازاری مقدم است یا یقه سفیدی که مالیات نمی دهد، گفت: دولت می‌گوید رقیب می خواهد دیوار بکشد و آزادی‌ها را محدود کند؛ آزادی را ما به دختران و پسران ندادیم و هیچکس حق محدود کردن آن را ندارد. ما دیواری بلند بین اختلاس گران و چپاولگران و مردم خواهیم کشید.

رئیسی افزود: حقوق شهروندی نمایش دادنی و رونمایی کردن نیست؛ حقوق شهروندی این است که فقیر سفره خالی نداشته باشد و دختر و پسر ما شغل باکرامت داشته باشند؛ حقوق شهروندی آن است که فردی احساس خجالت نکند؛ چرا می‌خواهیم امور را تزیینی و نمایشی کنیم؟

*از شهید بهشتی یاد گرفتم که در مقابل تهمت ها نهراسم

این نامزد انتخابات با بیان اینکه وضعیت مردم با اراده پولادین به نفع خود مردم تغییر خواهد کرد، گفت: به من گفتند فیلم تبلیغاتی می خواهیم بسازید. گفتم حرف من مبارزه با فساد است و آن را در فیلم‌ بیاورید. گفتم حرف مردم در مستند باشد.

*بهترین شغل عالم یعنی خادمی امام رضا را دارم

وی همچنین تاکید کرد: برای من آمدن در میدان هوی و هوس ریاست جمهوری نیست چرا که بهترین شغل عالم یعنی خادمی امام رضا را دارم. از وقتی به میدان آمدیم دیدید چه تهمت ها و سنگ‌ها زدند اما از شهید بهشتی یاد گرفتم که در مقابل تهمت ها نهراسم.

رئیسی با تاکید بر اینکه بنده رقیب دولت نیستم بلکه رقیب دولت عملکرد چهار ساله خودش است، افزود: بنده رقیب فساد، فقر و بیکاری هستم، قلب های پاک و نورانی مردم برای کشور گشایش ایجاد می‌کند، آموزه‌های امثال آیت‌الله بهجت که فقط برای کتاب و مدارس نیست و باید به آن عمل کرد.

* استان گیلان را تبدیل به قطب گردشگری کشور می‌کنیم

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری همچنین تصریح کرد: کجای دنیا است که مثل گیلان هم جنگل، هم دریا هم خاک حاصل خیز و هم اقتصاد کشاورزی داشته باشد؟ در چنین استانی چرا باید دختر و پسر و جوانان ما دنبال کار باشند؟ می‌توان این استان را تبدیل به قطب گردشگری کشور کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۹۹۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار دستورکار ضروری دولت برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید

به منظور حضور هرچه بیشتر مردم در اقتصاد ملی لازم است مردم و یا به تعبیری بخش خصوصی توانمند در ایران شکل بگیرد تا امکان مسئولیت‌پذیری هرچه بیشتر در اقتصاد را داشته باشد. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم،  حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به‌مناسبت آغاز سال 1403، سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند. رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت در یادداشتی به قلم آقای میلاد بیگی، کارشناس مسائل اقتصادی به بررسی اهمیت «احیای دولت قوی» به‌مثابه پیش‌نیاز تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم» پرداخته است.

 در سالهای اخیر، شعار سال بر محور «تولید» تعیین شده‌ است. مسئله‌ی تقویت تولید داخلی به حدی در اندیشه‌ی اقتصادی رهبر معظم انقلاب جدی است که در پیام تاریخی خود به مناسبت آغاز مسئولیت رهبری فرمودند: «باید روند تولید داخلی، اعم از تولیدات کشاورزی و صنعتی شتاب گیرد.» 1368/03/18 از آن روز تا کنون، «تولید» یکی از پرتکرارترین کلیدواژگان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است. در کنار این مسئله همچنین مشارکت دادن مردم در اقتصاد ملی نیز یک امر ضروری در شرایط کنونی ایران است که شعار امسال نیز به آن اختصاص یافته است. برای آنکه ضرورت و چیستی این امر روشن شود لازم است که به تبیین این مفهوم و نحوه دستیابی به آن پرداخته شود.
 
 الف) مردمی‌سازی؛ یک بسیج عمومی
در مردمی‌سازی اقتصاد، هدف ایجاد یک بسیج عمومی به منظور مشارکت‌دادن و مسئولیت‌گرفتن مردم در اقتصاد ملی است. بسیج عمومی زمانی شکل می‌گیرد که یک ایده‌ی کلان سیاسی و گفتمان وابسته به آن از سوی دولت مطرح شود. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، دولت باید یک «برنامه‌ی کلان و نقشه‌ی جامع» داشته باشد. این برنامه‌ی کلان ضمن روشن نمودن جهت حرکت و تصویرسازی از آینده، اولاً نوعی دعوت مردم به پذیرش مسئولیت در اقتصاد است و سرمایه‌های عمومی و اراده‌های مردمی را به خود جذب می‌کند. ثانیاً همگرایی و هماهنگی در ساختار اداره‌ی جامعه را شکل داده و به نحوی دولت را بازسازی می‌کند. در فقدان چنین طرحی، هر عملی صرفاً منجر به پراکنده‌کاری کورکورانه خواهد شد.

بنابراین مسئله‌ی مشارکت کردم در اقتصاد اساساً متفاوت از دو نگاه افراطی «اقتصاد دولتی» و «اقتصاد بازاری و آزادسازی اقتصادی» است و نباید آن‌ را به مواردی همچون خصوصی‌سازی و آزادسازی تقلیل داد؛ بلکه باید توجهات را به وضعیت اقتصاد ملی ایران (وضع موجود) و هدف برآمده از ایده سیاسی دولت (وضع مطلوب) معطوف کرد. رهبر معظم انقلاب اخیراً در واکنش به این تصور نادرست، بیان داشتند که «دولت در مسائل اقتصادی، ستادی عمل کند؛ هدایت کند؛ در مسئله‌ی آمایش سرزمینی، مسئله‌ی نوع فعّالیّت اقتصادی که باید هر جا انجام بگیرد، نظارت کند، مراقبت کند که تخلّفی به وجود نیاید. عامل هم مردم [باشند]. مردم هم عمل اقتصادی را انجام بدهند؛ یعنی تفکیک بین وظایف دولت و وظایف مردم.» 1403/01/15
 
 ب) مردمی‌سازی طرحی از مسئولیت‌پذیری دولت
بنابراین پیش‌نیاز مردمی‌سازی این است که دولت خود را ذیل یک ایده سیاسی بازیابی نموده و بر اساس آن مسئولیت‌های خود را بازتعریف نماید. حتی انجام وظایفی همچون «نظارت» و «تنظیم‌گری» که از مسئولیت‌های مهم دولت در اقتصاد هستند نیز نیازمند دولتی است که اولاً بداند چه چیزی می‌خواهد و بر اساس آن بنا دارد اراده‌های عمومی جامعه را به چه سمتی معطوف کند. ثانیاً ابزارهای سیاست‌گذاری و جهت‌دهی را فراهم کرده باشد. سوم اینکه امکان نظارت بر این فرایندها را نیز در خود شکل داده باشد. چنین دولتی از قضا دولتی بسیار مقتدر با مسئولیت‌های فراوان است. از همین رو مشارکت‌دادن مردم در اقتصاد و گذار از تصدی‌گری دولتی به تنظیم‌گری و نظارت، نباید به معنای شانه‌خالی‌کردن دولت از مسئولیت‌های ذاتی خود و تضعیف دولت باشد. به عبارت دیگر مردمی‌سازی به معنای کنار گذاشتن دولت نیست، بلکه دقیقاً به معنای «احیای دولت قوی» است.
 
 ج) توانمندسازی عمومی از مجرای توانمندسازی دولتی
به منظور حضور هرچه بیشتر مردم در اقتصاد ملی لازم است مردم و یا به تعبیری بخش خصوصی توانمند در ایران شکل بگیرد تا امکان مسئولیت‌پذیری هرچه بیشتر در اقتصاد را داشته باشد. هرچند تاکنون ظرفیت‌های خوبی در بخش خصوصی ایران شکل گرفته، اما در نسبت با نقشی که بخش خصوصی باید در ایران آینده ایفا کند اندک است. به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب توان‌بخشی به بخش خصوصی را نیز از وظایف دولت (و حاکمیت) می‌دانند. طبیعی است دولتی که بخواهد نقش توانمندسازی -یا به تعبیری قابلگی- را برای بخش خصوصی و توده‌های مردم ایفا کند، خود نیازمند ظرفیت بسیار بالایی است و این مهم زمانی محقق می‌شود که دولت بداند چه نقشی را باید به بخش خصوصی واگذار کند و چگونه باید توانمندسازی عمومی را راهبری کند.
 
 د) اجتناب از برداشت‌های اشتباه از مشارکت مردم در جهش تولید

در پایان ذکر این نکته ضروری است که دولت قوی، دولتی است که با درس‌آموزی از تجربیات گذشته و اجتناب از برداشت‌های اشتباه در مورد «مشارکت مردم در جهش تولید» به تکرار سیاست‌های اشتباه نمی‌پردازد؛ چرا که آزموده را آزمودن خطاست. برخی از این برداشت‌های اشتباه عبارتند از:


 1- تکه‌تکه کردن بخش‌های مختلف زنجیره‌های ارزش تحت عنوان مشارکت عمومی
یکی از اشتباهات مهم در مورد مشارکت‌ مردم در اقتصاد این است که وجود واحدهای بزرگ اقتصادی در تناقض با اقتصاد مردمی درک شود و تبدیل واحدهای بزرگ و بهره‌ور اقتصادی به کارگاه‌های متعدد در دستور کار قرار گیرد. در شرایط کنونی در بسیاری از حوزه‌ها، ساختار اقتصادی به نحوی است که با واحدهای تولیدی بسیار کوچک و پراکنده مواجه هستیم. واحدهایی که بسیار آسیب‌پذیر هستند و به دلیل عدم امکان دستیابی به صرفه‌های مقیاس، توان عمیق‌شدن در زنجیره‌های ارزش را از کشور سلب می‌کنند. در چنین شرایطی حرکت به سمت تکه‌تکه کردن بخش‌های مختلف زنجیره‌ی ارزش در ایران اشتباهی بزرگ است.

 2- خرد کردن مالکیت شرکت‌ها تحت عنوان مشارکت عمومی
این تلقی که «منظور از مشارکت عمومی، خرد کردن سهام شرکت‌ها میان مردم است» نیز صحیح نیست؛ چرا که عموما به دلیل امکان‌ناپذیر بودن تجمیع سهام‌های خرد در شرکت‌ها، یا با تداوم نقش‌آفرینی دولت در اداره آن بنگاه‌ها مواجه خواهیم شد و یا باید شاهد آشفتگی در اداره‌ی این بنگاه‌ها باشیم.

 3- خصوصی‌سازی کورکورانه با هدف تامین بودجه دولت
یک آفت بزرگ در مواجهه با مردمی‌سازی در دوره‌های وجود کسری‌های بودجه برای دولت، گرایش به خصوصی‌سازی صرفا با هدف رد دیون دولت و تامین کسری بودجه، بدون توجه به پیش‌نیازها و ضرورت‌های واگذاری شرکت‌های دولتی است. متاسفانه در دو دهه‌ی گذشته به کرات این اتفاق افتاده و ثمره‌ی خصوصی‌سازی از یک سو خلع ید دولت و خالی‌شدن دولت از ابزارها و از دیگر سو، عدم تغییر محسوس کارآمدی و بهره‌وری در اداره شرکت‌ها -و حتی گاه از بین رفتن ساختار سرمایه‌ی بنگاه‌ها- بوده است.
 
 4- واگذاری شرکت‌های دولتی با هدف مسئولیت‌گریزی دولت از تعهدات ذاتی
همانطور که پیش‌تر اشاره شد، واگذاری شرکت‌های دولتی نباید با نگاه شانه‌ خالی کردن دولت از مسئولیت و از روی ناچاری باشد. این تلقی ساده انگارانه است که صرفاً با واگذاری شرکت‌های بزرگ از سوی دولت به بخش خصوصی، بدون آنکه دولت توان تنظیم‌گری و نظارت را در خود ارتقا داده باشد و شکل جدیدی از مسئولیت را پذیرفته باشد، وضعیت شرکت‌های دولتی به‌سامان خواهد شد.

منبع: KHAMENEI.IR

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افشاگری کیهان درباره مخالفت با لایحه عفاف و حجاب
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • چهار دستورکار ضروری دولت برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • رئیس فدراسیون والیبال: موفقیت با ایران برای پائز مهم است/ منافع ملی بالاتر از منافع شخصی است
  • رژیم صهیونیستی خط قرمز امنیتی آمریکا است
  • رژیم صهیونیستی جزیی از «خطوط قرمز امنیتی در آمریکا» است
  • پیشنهاد ۵ ساله شدن سقف قراردادهای موقت به دولت رفت
  • میوه های فرهنگ و موشک را در اقتصاد بچینید
  • خبر خوش برای کارگران/ شکل قراردادهای موقت تغییر می‌کند؟