Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@03:06:47 GMT

کمک مدیران‌ارشد بانکی به ارتقای حاکمیت شرکتی

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۰۰۷۳۵

کمک مدیران‌ارشد بانکی به ارتقای حاکمیت شرکتی

در مباحث حاکمیت شرکتی معمولا به نقش مدیر عامل و سایر مدیران‌ارشد به میزان کافی توجه نمی‌شود. این در حالی است که مدیران‌ارشد می‌توانند نقش مهمی در اجرای حاکمیت شرکتی شایسته در بانک بر عهده داشته باشند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایبِنا، بدون شک یکی از اجزای مهم استقرار حاکمیت شرکتی در بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی، مدیران‌ارشد هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که عنوان «هیئت مدیره» به افرادی اشاره دارد که علاوه بر سهامداری در راهبری بانک نیز نقش ایفا می‌کنند، عنوان «مدیریت‌ارشد» به مدیر عامل و دیگر مدیران‌ارشد بانک اشاره دارد که وظایف مدیریتی را به انجام رسانده، اما الزاما سهامدار بانک نیستند.

واضح است که شرکت‌های امروزی (شامل بانک‌ها) دیگر در حالت کلی توسط مالکانشان (سهامدارانشان) اداره نشده و مدیران حرفه‌‌ای به منظور راه‌اندازی فعالیت اقتصادی استخدام می‌گردند؛ این مدیران در واقع به عنوان وکیل از طرف سهامداران به فعالیت می‌پردازند. البته این وکالت مشکل اصیل-عامل را ایجاد کرده و به تعارض منافع می‌انجامد. بنابراین، ضروری است که محدودیت‌ها و موانعی به منظور جلوگیری از چالش‌های خاص مدیریتی مانند: پیگیری منافع شخصی، کلاهبرداری، دریافت حقوق و مزایای ناعادلانه به روش‌های پنهانی و دیگر اعمال ناصحیح وضع شود.

مدیریت، مسئولیت عملکرد روزانه بانک را بر عهده داشته و در مقابل هیئت مدیره پاسخگو است؛ هیئتی که قدرت قانونی نصب و عزل مدیران را بر عهده دارد. همان طور که لازم است وظایف هیئت مدیره و اعضایش به طور دقیق تعیین شود، ضروری است که رفتار مدیران نیز قانونمند شود؛ آن هم با این هدف که به شیوه مناسب از حقوق سهامداران و سپرده‌گذاران حمایت شود.

یکی از مهمترین وظایف مدیریت آن است که برای سمت‌های مختلفی که در بانک وجود دارد، بهترین مدیران میانی و کارشناسان را نصب کند. این انتخاب نیز باید صرفا بر اساس ملاک‌های کارشناسی و صلاحیت‌های اخلاقی باشد و نه موارد ناصحیحی مانند پارتی‌بازی و یا خویشاندگرایی. از دیگر وظایف بسیار مهم مدیریت آن است که نظام ارزیابی داخلی دائمی را همراه با پروسه‌های مدیریت ریسک و کنترل، راه‌اندازی کرده و آن را به صورت کارا اجرا کند.

از آنجا که مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره دو وظیفه مستقل را در بانک اجرا می‌‌کنند، مناسب است که دو فرد مجزا این دو مسئولیت را بر عهده داشته باشند؛ به نحوی که تقسیم مسئولیت شفافی در راس بانک به وجود آمده و استقلال و توازن قدرت و اختیارات تضمین شود.

یکی از مهمترین قیودی که لازم است در زمینه مدیریت به آن توجه شود آن است که تصمیمات اصلی بانک نباید صرفا توسط یک نفر گرفته شود (اصل مدیریت چهار چشمی؛ four eyes principle). علاوه بر این، نباید در شرایطی که اعضای هیئت مدیره و یا حتی مدیر عامل شایستگی و صلاحیت خود برای اداره بانک را از دست داده‌اند، این اجازه به این افراد داده شود که در پست خود باقی بمانند. همان طور که این عبارت مشهور معمولا در ادبیات حاکمیت شرکتی ذکر می‌شود که: «مدیران ضعیفی که زیر بار نمی‌روند تا جایشان را به مدیران با صلاحیت‌تر بدهند، پرهزینه ترین نمود و مظهر مساله نمایندگی در بانک محسوب می‌شوند».

در پایان لازم به ذکر است که در مباحث حاکمیت شرکتی معمولا به نقش مدیر عامل و سایر مدیران‌ارشد به میزان کافی توجه نمی‌شود. این در حالی است که همان طور که ملاحظه شد، مدیران‌ارشد می‌توانند نقش مهمی در اجرای حاکمیت شرکتی شایسته در بانک بر عهده داشته باشند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۰۰۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، علی محمد روستا در نشست با بانک‌ها پیرامون پرداخت تسهیلات مسکن روستایی گفت: حدود ۵ هزار و ۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک‌های عامل معرفی شدند که انتظار می‌رود بانک‌ها پرداخت تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی به این تعداد واحد را تسریع کنند. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری افزود میانگین پرداخت تسهیلات بانکی مقاوم سازی واحد‌های روستایی در سطح کشور ۵۵ درصد بوده، اما در استان ۶۲ درصد است که نشان دهنده همکاری خوب و مطلوب شبکه بانکی در این حوزه است. روستا بر کوتاه شدن زمان پرداخت تسهیلات مقاوم سازی مسکن به متقاضیان تاکید کرد و گفت: بانک ها موظفند زمان طولانی پرداخت تسهیلات مسکن را ، کاهش کنند. وی به نظارت بر اعطای تسهیلات بانکی به متقاضیان تاکید کرد و گفت: تسهیلات اگر در جای درست خود هزینه شود دغدغه‌ها و نگرانی‌ها از بین می‌رود. به گفته معاون استاندار در جلسات کارگروه امور زیربنایی طرح‌های گردشگری مصوب می‌شوند و اعتبار دریافت می‌کنند، اما این اعتبارات در جای درست خود هزینه نشدند که حوزه مسکن نباید اینگونه باشد.  روستا با اشاره به پرداخت تسهیلات به واحد‌های خسارت دیده در زلزله سال ۱۳۹۹ شهر سی سخت گفت: از مجموعه یک هزار و ۴۰۰ واحدی که در زلزله دچار خسارت شد ۲۷۰ واحد نیمه تمام مانده است که در حال پیگیری اختصاص اعتبار به این واحد‌ها هستیم. مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۶۳ درصد واحد‌های مسکن روستایی مقاوم سازی شدند و در صورتی که تسهیلات بانکی پرداخت شود به ۷۲ درصد خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • موضوع عدم تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی در برخی از بانک‌ها پیگیری شد
  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • کاهش تصدی گری دولتی و ارتقای بخش خصوصی لازمه رونق اقتصاد
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵ درصد رسید + جدول
  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است
  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟