Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر جهاد کشاورزی دولت‌های نهم و دهم با بیان اینکه رکورد تولید گندم در سال ۸۶ با رقم ۱۵.۸ میلیون تن شکسته شد گفت: در ۴ سال از دولتهای گذشته در تولید گندم خودکفا بودیم و رکورد زدیم اما دولت یازدهم می‌گوید که رکود شکانده است.

محمدرضا جهانسوز در گفت‌وگو با خبرنگار بخش کشاورزی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد:‌ در دولت یازدهم به جامعه کشاورزی تلقین می‌شود که خودکفایی گندم در این دولت ایجاد شده است اما باید توجه داشت که خودکفایی این محصول در سالهای 84 تا 86 وجود داشت تا اینکه خشکسالی کشور را فرا گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در آن شرایط خشکسالی افت خرید محصول ایجاد شد به طوری که بارندگی‌ها به نصف کاهش یافته گفت: در کل کشور وضعیت خشکسالی داشت اما در سالهای بعد از آن دوباره توانستیم در سال 89 با تولید بالایی گندم خودکفا شویم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی دولت‌های نهم و دهم ادامه داد: در سالهای یاد شده میزان خرید تضمینی گندم از کشاورزان بیشتر از 10 میلیون تن بوده که این به معنی آن است که روی خط خودکفایی قرار داشته‌ایم.

وی تصریح کرد: رکود تولید گندم در سال 86 اتفاق افتاد به طوری که در آن سال توانستیم 15.8 میلیون تن گندم در کشور تولید و 500 هزار تن آن را صادر کنیم.

جهانسوز ادامه داد: در حالی که رکورد تولید گندم در سال 86 شکسته شد دولت یازدهم اعلام می‌کند که رکورد تولید گندم را شکانده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی دولت‌های نهم و دهم ادامه داد: درحالی که در سالهای گذشته خودکفایی گندم وجود داشت دولت آقای روحانی بزرگترین وارد کننده گندم در طول تاریخ به حساب می‌آید.

وی افزود:‌ در سال 95، یک و نیم میلیون تن واردات گندم انجام شده که این نشان‌دهنده آن است که بخشی از مازاد تولید ناشی از واردات بوده است و واردات زیاد باعث شد که انبارها پر شود و این امر افتخاری برای دولت یازدهم به حساب نمی‌آید.

جهانسوز در واکنش به ا ینکه گندم وارد شده در سال گذشته دروم بوده و برای مصارف صنایع وارد شده است گفت: دورم نیز خود نوعی گندم است و به هر حال گندم خوراکی به کشور وارد شده و در مجموع عدد واردات گندم قرار می‌گیرد.

*واردات شکر مازاد در سال 86 با مصوبه شورای امنیت ملی

معاون وزیر جهاد کشاورزی دولت‌های نهم و دهم همچنین در واکنش به اینکه دولت نهم باعث شده که میزان تولید چغندر در کشور کاهش یابد با تکذیب این موضوع گفت: رکود تولید چغندر قند در سال 86 محقق شد و به حدی تولید کرده بودیم که کارخانه‌ها توان استحصال آن را نداشتند.

وی افزود:‌در سال 86 وزارت جهاد کشاورزی تنها وظیفه تولید را در اختیار داشت (به دلیل عدم اجرای قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی یا قانون انتزاع) در آن مقطع با توجه به مصوبه شورای امنیت ملی به میزان زیادی واردات شکر صورت گرفت.

جهانسوز کرد: وارد کردن و یا جلوگیری از واردات شکر در آن مقطع بر عهده وزارت جهاد کشاورزی نبود و برخلاف خواسته ما این محصول به کشور آمد و باعث شد به صنعت شکر در کشور لطمه وارد شود اما با تمهیداتی نظیر توزیع کود و سم باعث شد که این بخش را از رکود خارج کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی دولت‌های نهم و دهم گفت:‌در سالهای اخیر میزان بارندگی‌ها مناسب بوده بطوری که در برخی مناطق مانند ایلام با 3 تا 4 برابر میانگین انجام شده است در این شرایط چرا بعضی مسئولین می‌آیند و ژست می‌گیرند.

وی گفت: در این شرایط وضعیت آب دریاچه‌های کشور بهتر شده و میزان تولیدات کشاورزان نیز افزوده شده است که این شرایط در سال 86 نیز وجود داشت.

جهانسوز گفت دولت بیان می‌کند که با کاهش سطح زیر کشت توانستیم به این تولید دست یابیم اما باید ببینیم که اقدام مدیریتی اکنون انجام می‌شود که در سال 86 انجام نشده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی دولت‌های نهم و دهم افزود: در آن سال کود تقریبا مجانی بود و بسیاری یارانه‌ها در اختیار بخش کشاورزی قرار می‌گرفت تعداد و حضور مروجین در بودجه‌های ترویج در بالاترین سطح خود قرار داشت که آثار آن روی خودنمایی نیز نمایان شد.

جهانسور در پایان تاکید کرد: حال جای سوال است که این تعداد ماموریت‌ها، نهاده‌ها و... که مطرح می‌شود واقعا وارد عرصه شده است که برای رسیدن به این نتیجه احتیاج به بحث بیشتری است.

انتهای پیام/

R1342/P1012122/S7,83,77,78/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۰۱۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،    رضا مقدم در بازدید از مزارع گندم این شهرستان اظهار داشت: گندم بعنوان یک محصول استراتژیک، عمدترین محصول زراعی شهرستان میاندوآب است که امسال بیش از ۱۸ هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت این محصول رفته است و پیش بینی می شود بیش از ۹۳ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

وی افزود: در راستای افزایش عملکرد در واحد سطح ۴۰ تن بذر مادری و ۱۰ تن بذر پرورشی گندم جهت کشت در بین کشاورزان پیشرو شهرستان میاندوآب توزیع شده و با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی ۱۷۴ هکتار از مزارع گندم به کشت بذر مادری و ۲۶ هکتار نیز به کشت بذر پرورشی اختصاص یافته است. در همین راستا، ۹۴۲ تن بذر گواهی شده گندم در بین زارعین این شهرستان توزیع شده است.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب یادآور شد: در راستای بهبود تغذیه محصول گندم، تاکنون بالغ بر ۲ هزار و ۸۷۵ تن انواع کودهای شیمیایی یارانه دار در بین گندمکاران این شهرستان توزیع شده است. همچنین از محل اعتبارات طرح خوداتکایی گندم بالغ بر یک هزار و ۵۵۰ لیتر کود ریز مغذی به صورت رایگان در راستای افزایش کیفیت محصول تولیدی در بین زارعین منطقه توزیع شده است.

مقدم اذعان داشت: در راستای کنترل عوامل خسارتزا و تولید محصول سالم، با صدور اطلاعیه‌های پیش آگاهی و اطلاع رسانی گسترده در سطح روستاها و فضای مجازی، تاکنون در ۱۵ هزار و ۳۶۰ هکتار از مزارع گندم با علفهای هرز پهن برگ و کشیده برگ و در ۴ هزار و ۵۵۱ هکتار از مزارع گندم با آفت سن غلات در مرحله مادری مبازره انجام گرفته است.

وی از اجرای طرح تحقیقاتی دستیابی به پتانسیل عملکرد در محصول گندم در شهرستان میاندوآب خبر داد و گفت: این طرح در حوزه مرکز جهاد کشاورزی مکریان شمالی این شهرستان با مشارکت ۲۵ کشاورز پیرامونی در مجموع به مساحت ۹۶ هکتار و یک کشاورز با مزرعه محوری به مساحت ۳ هکتار در حال اجرا است. در این طرح کشت گندم روی پشته ها انجام گرفته و بمنظور کاهش مصرف آب، مزرعه به نوار آبیاری تیپ مجهز شده است.

مقدم هدف از اجرای طرح را "افزایش میزان تولید گندم در واحد سطح، کاهش خلاء عملکرد در مزارع گندم، شناسایی و تعیین مهم ترین عوامل محدود کننده پتانسیل عملکرد گندم در منطقه و افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری های جدید در میان گندمکاران" برشمرد.

مدیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: دشت میاندوآب با دارا بودن ۴۵ هزار هکتار اراضی قابل کشت، ۲۶ هزار بهره بردار بخش کشاورزی، وجود منابع خاک حاصلخیز، اقلیم مناسب و سازگار و تولید سالانه بیش از ۸۷۴ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی استان محسوب می شود.

وی افزود: بخش عمده تولیدات شهرستان مربوط به محصولات زراعی است و در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، در مجموع ۶۳۳ هزار تن انواع محصولات زراعی در شهرستان میاندوآب تولید شد.

دیگر خبرها

  • خوکفایی در گندم علاوه بر تامین امنیت غذایی، اهرم موازنه قوا در روابط بین الملل است
  • برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید و پایداری در خودکفایی گندم کشور
  • ۳۱ فروردین، روز ملی گندم و نان
  • ۱۴ سیلو برای خرید گندم مازاد بر نیاز زارعین در آذربایجان غربی آماده سازی شده است
  • تلاش برای خودکفایی در تولید بذر گندم در سیستان و بلوچستان
  • پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب
  • خودکفایی ایران در تولید بذر اصلاح شده گندم دیم
  • ۹۸ درصد گندم کشور با کمباین برداشت می‌شود
  • اجرای طرح استانداردسازی و ارتقای کمی و کیفی نان‌های مسطح در کشور
  • تولید ۱۲۰ هزار تن گندم و ۵۰ هزار تن جو در ورامین