Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخبار دانشگاهی را از«کانالاخبار دانشگاهیSNN.ir»دنبال کنید

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای مرکزی مطالبه‌گری تخصصی دانشجویان دانشگاه‌های استان تهران در بیانیه‌ای خطاب به مردم اعلام کرد:در 11 ماه از سال قبل سهم کالاهای مصرفی در واردات کشور حدود 14 درصد بوده و بالغ بر 86 درصد ارزش واردات فعلی کشور ما را کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای تشکیل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر نیز دولت سال گذشته هدف‌گذاری 50 میلیارد دلاری برای صادرات غیرنفتی انجام داده بود که با وجود سفر ده‌ها هیات تجاری به ایران تنها 38 میلیارد دلار آن تا پایان بهمن ماه محقق شد.

در این بیانیه آمده است: حال بایستی برنامه‌های نامزدهای ریاست جمهوری را با دقت دنبال کرد، تا راه حل خروج از رکود جدی حاکم که عامل اصلی وضعیت تولید و اشتغال این روزهای اقتصاد کشور است را انتخاب کرد.

در ابتدای این بیانیه عنوان شده است: انتخابات یکی از شاخص‌های اصلی مردم‌سالاری دینی است و همچنان که نمایان است مردم از ارکان اصلی این نظام هستند. عزت و پیشرفت همه جانبه مطالبه به حق ملت است و همواره در این مسیر از هیچ کمک و همراهی نسبت به کشور خود دریغ نکرده‌اند. حال این مسئولان و مدیران سازمان‌‌ها و دستگاه‌های مختلف نظام هستند که بایستی با همت و کار انقلابی، انقلابی در حل مسائل جاری کشور کنند و حرکت پیشرونده توأم با استقلال و رشد حقیقی را رقم بزنند.

همچنین در این بیانیه تصریح شد: انتخابات در ایران معمولاً سیاسی است؛ ملاک‌ها، رفتارها و فضای سیاسی بسیار بر آن مؤثر است. قربانی اصلی در چنین شرایطی مسائل و مشکلات مهم مردم هستند به خصوص مشکلات اصلی اقتصادی و اجتماعی؛ تا جایی که حتی طرح مسائل و مشکلات کشور نیز اغلب با اهداف سیاسی دنبال شده است. لذا طرح هدفمند و علمی موضوعات و دغدغه های محوری امروز جامعه به دور از مباحث سیاسی حزبی برگرفته از اسناد بالادستی، قوانین و سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب، می‌تواند تلاشی در مسیر جلوگیری از به حاشیه رفتن آنها، کمک به افزایش شفافیت مواضع و انتخابی آگاهانه تر از سوی مردم باشد.

در این بیانیه در مورد عوامل ایجادکننده بیماری در اقتصاد کشور خاطر نشان کرد: دو رویکرد اصلی اما متفاوت در تحلیل این وضعیت مطرح می‌شود، اولا برخی علت به هم ریختگی اقتصاد را در بیرون از مرزهای کشور می‌دانند لذا از دید آن‌ها تحریم‌ها عامل اصلی ایجاد شرایط به وجود آمده است. دوم برخی علت اصلی اقتصاد بیمار ایران، درون مرزهای کشور را می‌دانند و تحریم را تنها عاملی برای نمایان ساختن و به نوعی تشدیدکننده وضعیت بد اقتصادی بر می‌شمارند.

همچنین در ادامه این بیانیه تاکید شد: با توجه به نتایج واقعی برجام و نظر عمده کارشناسان امر، راه حل درمان اقتصاد بیمار کشور در دیدن واقعیت و شناسایی درست ریشه‌های مشکلات اقتصادی است. بی توجهی به تولید داخلی، نگاه صرف به درآمدهای نفتی، عدم مدیریت نقدینگی، قاچاق کالا و ارز، کم اهمیت دانستن قوانین و اسناد بالادستی از منظر بخشی از مسؤولان و مدیران و لذا تحرک پایین در اجرای برنامه‌های موظفی و چندین عامل دیگر نشان از ضعف در مدیریت اجرایی کشور است.

در این بیانیه در پاسخ به این سوال که روند اعطای وام قرض الحسنه ازدواج چگونه اجرا می‌شود؟ آمده است: در حالی که دریافت وام 3 میلیون تومانی تنها سیاست حمایتی دولت از جوانان برای ازدواج بود؛ با این وجود مشکلات فراوانی در دریافت این وام توسط زوج های جوان وجود داشت! اما مطالعات میدانی در اواخر سال 94 نشان می‌داد یک پسر یا دختر در شهرهای بزرگ مانند تهران برای تامین هزینه‌های ازدواج هر کدام به حداقل 20 میلیون تومان سرمایه اولیه (مجموعا حداقل 40 میلیون تومان) نیاز دارند که تامین آن در توانشان نیست. لذا با تلاش تعدادی از دانشجویان جوان در نهایت تبصره 29 قانون بودجه 95 مبنی بر افزایش وام قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوجین به 10 میلیون تومان با فعال کردن سپرده‌های قرض‌الحسنه بانک‌ها در مجلس تصویب شد.

همچنین در این بیانیه تصریح شد: با این وجود که اعداد و ارقام نظام بانکی نشان از توان پرداخت این وام را دارد اما با ادعای کمبود منابع و مخالفت با شفاف سازی وضعیت استفاده از سپرده‌های قرض الحسنه، سعی در عدم اجرای این مصوبه را دنبال کردند. از یک سو مدیرعامل بانک ملی و رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها و از سوی دیگر مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی که خود موظف به نظارت بر اجرای این قانون است به انتقاد از پیشنهاد پرداخت این وام از محل منابع قرض الحسنه جاری کردند.

در ادامه این بیانیه عنوان شد: در هر صورت قانون بودجه 95 با فشار اجتماعی، بانک‌ها را مجبور کرد در این زمینه تا حدودی همکاری کنند. با توجه به آمارها هنوز شاهد سنگ اندازی و طولانی شدن صف‌های دریافت این وام هستیم به طوری که حدود 350 هزار نفر در پایان 95 انتظار وام ازدواج را کشیدند و این به معنای اجرایی نشدن تبصره 2 تبصره 29 قانون بودجه 95 مبنی بر کاهش صف این وام در پایان هر ماه به پنجاه هزار نفر است.

در این بیانیه خاطر نشان شد: در هر صورت، دولت آینده باید به دنبال اصلاح نظام بانکی برآید و با مدیریت، استفاده از منابع قرض الحسنه در راستای رفع نیازهای ضروری مردم بخصوص ازدواج را افزایش دهد و حتی امکان استفاده از این منابع در راستای رفع سایر نیازها مانند تسهیلات فرزند آوری را فراهم آورد.

در بخش دیگری از این بیانیه در مورد واقعیت مثبت شدن تراز تجاری در سال 95 بیان شد: اعلام می‌شود مثبت شدن تراز تجاری یک رویداد بسیار مهم و مایه افتخار است، اما آیا این اتفاق مایه خوشحالی صنعت، تولید و در ادامه جوانان جویای کار می‌شود؟ براساس آمارهای مقدماتی گمرکارزش صادرات غیرنفتی ایران در 11 ماهه سال قبل 492 میلیارد 38 میلیون دلار و واردات 415 میلیارد 38 میلیوندلار اعلام شده که تراز تجاری ایران را با رقم بسیار ناچیز 77 میلیون دلار مثبت کرده است.

در ادامه این بیانیه عنوان شد: نکته قابل توجه که واقعیت امر را نشان می‌دهد در ارزش کلی واردات دوره مزبور است، به طوری که سهم کالاهای مصرفی در واردات کشور در این مدت حدود 14 درصد بوده و بالغ بر 86 درصد ارزش واردات فعلی کشور ما را کالاهای واسطه ای و سرمایه ای تشکیل می‌دهد. لذا کاهش واردات مواد اولیه نشانگر آن است که تعدادی از واحدهای تولیدی صنعتی، به دلایل گوناگون از جمله رکود داخلی، کاهش سطح تقاضا، از دست رفتن بازارهای صادراتی، مشکلات نقدینگی، تداوم تحریم‌ها، عدم ثبات نرخ ارز و نوسانات مستمر آن، دشواری گشایش اعتبار اسنادی و... نتوانسته‌اند نیازهای وارداتی خود را در سطح مورد انتظار تأمین کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۰۲۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد

به گزارش خبرگزاری مهر، گمرک ایران اعلام کرد تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت. تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است. ارزش صادرات کشور در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده‌ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

در فروردین امسال، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است. ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، ۶ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان و هند در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند. میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین امسال با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید.

کد خبر 6094962

دیگر خبرها

  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • بی نیازی کشور به واردات ورق‌های گالوانیزه خودرو با میدان داری چهارمحال و بختیاری
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • قطع واردات ورق‌های گالوانیزه خودرو به کشور
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • رئیس سازمان چای کشور در گفت‌وگو با قدس: چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • چای ایرانی رنگ حمایت گرفت