Web Analytics Made Easy - Statcounter

زمستان سال گذشته بارندگی موجب وارد شدن خسارت به واحدهای مسکونی چند روستای شهرستان جاجرم شد و ساکنان آن ها را با مشکل مواجه کرد در حالی که هنوز اقدامی مبنی بر مقاوم ساختن برخی از این منازل انجام نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جاجرم، مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی از جمله مدارس با توجه به وجود سوانح طبیعی امری ضروری است و این یکی از عواملی است که می تواند از مهاجرت روستاییان جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما آنچه حائز اهمیت است به وقوع پیوستن حوادث طبیعی همچون زلزله و بارندگی است. در زمستان سال گذشته بارندگی موجب وارد شدن خسارت به واحدهای مسکونی چند روستای شهرستان جاجرم شد و ساکنان آن ها را با مشکل مواجه کرد در حالی که هنوز اقدامی مبنی بر مقاوم ساختن برخی از این منازل انجام نشده است.
علاوه بر مقاوم سازی منازل، مدارس برخی روستاها هنوز مقاوم سازی نشدهاند و در لیست مدارس تخریبی قرار گرفته اند، با این وجود هنوز هم مورد استفاده قرار می گیرند و در هنگام وقوع حوادث طبیعی خطرات ناشی از آن دانش آموزان این مدارس را تهدید می کند.«محمدی»یکی از ساکنان روستای کلاته ترک های جاجرم می گوید: بیشتر منازل این روستا غیر مقاوم و نیازمند مقاوم سازی است. کوهستانی بودن این روستا و ریزش سنگ ریزه ها از بالای کوه و همچنین بارندگی های زیاد در زمستان موجب سیلاب و خرابی منازل خشتی و گلی این روستا می شود.
«ایمانی» دهیار روستای کلاته موری نیز می گوید: این روستا در ۴۵ کیلومتری جاجرم قرار دارد و دارای ۳۵ خانوار است و بیشتر واحدهای مسکونی این روستا خشتی و گلی است که با توجه به بارندگی های زیاد و کوهستانی بودن این منطقه، مقاوم نیستند و نیازمند مقاوم سازی هستند.


«صادقی» یکی از ساکنان روستای دربند نیز ابراز می کند: با توجه به این که واحدهای مسکونی در این روستا خشتی و گلی است باید توجه داشت در هنگام وقوع حوادث طبیعی همچون زلزله و بارندگی ها منازل روستایی از نظر مقاوم سازی هیچ تضمینی ندارد و هر لحظه در حال فروریختن است.در همین ارتباط رئیس بنیاد مسکن جاجرم می گوید: در شهرستان های جاجرم و گرمه ۵۱ روستا وجود دارد که طبق بررسی های صورت گرفته بین ۴۰ تا ۴۵ درصد از واحدهای مسکونی روستایی و شهری در دو قالب مسکن مهر و مسکن روستایی، مقاوم سازی شده است و حدود ۵۵ درصد از منازل این دو شهرستان غیر مقاوم و نیازمند اعتبارات برای مقاوم سازی است و امسال ۲۱۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی واحدهای مسکونی، سهمیه شهرستان های جاجرم و گرمه است که با پرداخت این تسهیلات تعداد بیشتری از واحدهای بی دوام خشتی و گلی را می توانیم مقاوم سازی کنیم.«حصاری» می افزاید:۵ هزار و ۵۶۲ فقره تسهیلات طرح ویژه مسکن در ۵۱ روستا و ۶ شهر زیر ۲۵ هزار نفر توزیع شده است.وی تصریح می کند: از این تعداد ۴ هزار و ۷۷۲ واحد موفق به اخذ پایان کار شدند که در کنار این تسهیلات، تسهیلاتی نیز به صورت قرض الحسنه برای احداث سرویس بهداشتی، حمام و دیوار پرداخت شده است. علاوه بر این با توجه به پیگیری های بنیاد مسکن در سال گذشته تسهیلات جدیدی مانند کمک به اقشار کم درآمد از یک میلیون تومان تا سقف ۴ میلیون تومان و ۱۵ مورد به متقاضیان برای تکمیل واحد هایشان پرداخت شد.
وی اظهار می دارد: این مبالغ کمکی مضاعف بر کمکی است که از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری داشته ایم که تا سال گذشته۱۵۰ فقره تسهیلات کمکی روستایی داشتیم که همه پرداخت شده است.
وی تصریح می کند: علاوه بر ۵ هزار و ۵۶۲ واحدی که در قالب تسهیلات ویژه مسکن روستایی در روستا توزیع شده است، ۲ هزار و ۳۹۸ فقره در شهرستان های جاجرم و گرمه در مجموع ۶ شهر پرداخت شده است که از محل اعتبارات بهسازی مسکن روستایی ۷ هزار و ۹۶۸ واحد در روستا و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جاجرم و گرمه مقاوم سازی شده است.
وی ادامه می دهد: با توجه به خسارت های ناشی از بارندگی هایی که در زمستان اخیر در روستاهای قلی و کلاته ترک ها رخ داد و موجب وارد شدن خسارات به منازل ساکنان این روستاها شد، متقاضیان می توانند برای اخذ تسهیلات برای مقاوم سازی منازل خود اقدام کنند و در کنار این تسهیلات مبالغ کمکی بابت احداث مسکن نیز به این متقاضیان داده می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۰۲۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازسازی روستای امامزاده ابراهیم(ع) شفت بدون پروسه اداری آغاز شود

به گزارش خبرنگار مهر، مجید جودی ظهر دوشنبه در بازدید از مناطق آسیب دیده امام زاده ابراهیم شفت اظهار کرد: در دوران خدمتی سه دفعه است که آتش سوزی گسترده در این روستا اتفاق می‌افتد و این مساله بسیار تأسف برانگیز و ناراحت کننده است.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور با تاکید بر لزوم احیای مجدد روستای امامزاده ابراهیم شفت بر اساس اصول علمی و فنی بیان کرد: مسائل فنی، مقام سازی و اصولی سازی در احیا و بازسازی مجدد دهکده سوخته شفت لحاظ شود.

جودی، امامزاده ابراهیم شفت را از معدود روستاهای زیبا و کم نظیر ایران برشمرد و اضافه کرد: مسکن در امامزاده ابراهیم شفت با معیشت و اشتغال مردم منطقه گره خورده است.

وی با تاکید بر سرعت بخشی در ساخت و سازها در امامزاده ابراهیم شفت افزود: اشتغال، اقتصاد و معیشت ساکنین دهکده چوبی شفت به مسکن ارتباط مستقیم دارد و لذا ساخت و ساز منازل مسکونی این روستا باید سرعت بخشیده شود.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با بیان اینکه بازسازی روستای امامزاده ابراهیم شفت بدون پروسه اداری آغاز شود، گفت: امامزاده ابراهیم یک روستای معمولی نیست و باید نسبت به احیا و بازسازی مجدد این روستا اقدامات ویژه و ضرب العجلی صورت گیرد.

جودی با اشاره به تخریب بیش از ۲۵۰ منزل مسکونی در روستای امامزاده ابراهیم شفت بیان کرد: بازسازی و ساخت این تعداد منزل مسکونی در کمتر شش ماه باید به اتمام برسد.

وی از پرداخت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی با کارمزد پایین خبر داد و افزود: مقدمات پرداخت این تسهیلات برای روستاییان آسیب دیده شفت فراهم شده است.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با تاکید بر لزوم سرعت بخشی کار آواربرداری روستای حادثه دیده شفت بیان کرد: با بکارگیری تمام ظرفیت موجود در استان کار آواربرداری روستای امامزاده ابراهیم شفت انجام می‌شود و در صورت نیاز از استان‌های هم جوار درخواست کمک خواهیم کرد.

جودی با تاکید بر ضرورت حفظ معماری و بافت روستایی در امامزاده ابراهیم شفت اضافه کرد: ضمن تسریع در آواربرداری، بازسازی و ساخت و ساز در روستا باید تلاش شود تا این روستا بر اساس بافت سنتی و روستایی ساخته شود.

وی گریزی هم به آتش سوزی سال ۹۶ در روستای امامزاده ابراهیم شفت زد و افزود: منازل افراد جامانده از آتش سوزی سال‌های گذشته به بهانه آتش سوزی اخیر بازسازی می‌شود.

کد خبر 6098157

دیگر خبرها

  • فرایند الحاق زمین به محدوده ۲۰ روستای دشتستان انجام شد
  • سهم استان زنجان از تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره است
  • بازسازی روستای امامزاده ابراهیم(ع) شفت بدون پروسه اداری آغاز شود
  • ۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود
  • مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان زنجان به ۶۷ درصد می رسد
  • سهمیه تسهیلات مسکن روستایی در زنجان به ۱۱هزار و ۵۰۰فقره رسید
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی در استان اردبیل
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی