Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@20:22:21 GMT

رونمايي از سند ملي اشتغال سبز

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۰۷۱۹۱

خبرگزاري آريا-سند ملي اشتغال سبز فردا (26 اردبيهشت) با حضور معصومه ابتکار رييس سازمان حفاظت محيط زيست و علي ربيعي وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در سازمان محيط زيست رونمايي مي شود.
به گزارش خبرگزاري آريا، سند ملي اشتغال سبز رويکردي بر اقتصاد، رفاه اجتماعي و شغل مناسب و تلاشي براي حفظ محيط زيست است و به اين منظور در راستاي پيشبرد اهداف توسعه پايدار، اقتصاد مقاومتي و سياست هاي کلي نظام در حفظ محيط زيست گام برمي دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعي، در سال جاري که شعار آن` اقتصاد مقاومتي، توليد و اشتغال` است، در نظر دارند از سند ملي اشتغال سبز رونمايي کنند.
اقتصاد سبز الگويي است که به افزايش رفاه انسان و برابري اجتماعي منجر مي شود و نيز مي تواند به ميزان کافي خطرات زيست محيطي و اکولوژيکي را کاهش دهد، در اين فرآيند رشد درآمدها و اشتغالزايي در بخش دولتي و خصوصي به گونه اي صورت مي گيرد که با کاهش انتشار کربن و آلاينده ها، افزايش بهره وري انرژي، استفاده بهينه از منابع، جلوگيري از تخريب محيط زيست، تنوع زيستي و اکوسيستم ها همراه باشد.
علاوه بر اين شاخص هاي عمده، عملکردهاي اقتصادي از قبيل رشد توليد ناخالص داخلي (GDP) بايد براساس ميزان آلايندگي، استفاده موثر از منابع، کاهش خدمات اکوسيستم و پيامدهاي گسترده حاصل از دست رفتن سرمايه هاي طبيعي تنظيم شود، در واقع يک اقتصاد سبز، اقتصادي است که رشد در درآمد و اشتغال با سرمايه گذاري دولتي و خصوصي همراه باشد.
در راهبردهاي اقتصاد سبز، مشاغل سبز فعاليت هايي هستند که موجب کاهش آثار زيست محيطي بنگاه‌ها و بخش اقتصادي مي ‌شود، مشاغل سبز فعاليت ‌هايي را در بخش‌ هاي صنعت، کشاورزي، ساختمان و خدمات در بر مي ‌گيرند که ضمن حفظ محيط زيست ضوابط کار شايسته مانند دستمزد کافي، شرايط ايمن، حقوق قانوني کارگران و حمايت‌هاي اجتماعي را برآورده مي کند.
مشاغل سبز موجب کاهش آثار منفي بخش‌ها و بنگاه ‌هاي اقتصادي در سطوح مختلف محيط زيست مي ‌شود و در کاهش نيازهاي مربوط به انرژي و مواد اوليه براي توليد کالا و خدمات مشارکت دارد.
بسياري از مشاغل با توجه به نيازهاي روز ضمن حفظ ماهيت اصلي خود متناسب با روش هاي کار و خصوصيات مشاغل سبز تغييراتي را شاهد خواهند بود، البته مشاغل خاصي نيز ممکن است بدون آنکه جايگزين مستقيمي داشته باشند حذف شوند.
در برخي موارد، مشاغل جديدي براي طراحي و ساخت دستگاه ‌هاي جديد مانند وسايل کنترل آلودگي علاوه بر تجهيزات موجود ايجاد مي ‌شود و يا اينکه برخي مشاغل نيز جايگزين مشاغل فعلي مي‌ شود، مانند مشاغلي که در حوزه انرژي حاصل تغيير از سوخت‌ هاي فسيلي به انرژي‌ هاي نو و يا در بخش مديريت زباله و پسماندها به جاي دفن و سوزاندن از بازيافت مجدد آن‌ها ناشي مي ‌شوند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۰۷۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند

حسن اصیلیان مهابادی،  با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید موجب مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود. 

بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل  هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است. 

وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه  بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار  کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند. 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک موضوع ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی باید در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از آن، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی باید در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا محقق شود. 

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند. سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.  

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند. 

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نایل می‌آییم. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • شهرک صنفی بازیافت ضایعات در همدان ایجاد می‌شود
  • عوارض آزادراه تهران-شمال در اختیار محیط زیست
  • اشتغال اهمیت دارد
  • ۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی در مشهد دریافت کردند
  • موفقیت شورا و شهرداری یزد در کاهش آسیب‌های شهری
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • موفقیت شورا و شهرداری در کاهش آسیب‌های شهری هنگام وقوع بارندگی
  • بخشی از عوارض آزادراه تهران-شمال به محیط زیست اختصاص یابد
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند